Lees de Officiële Beschrijving

Een stimulerende omgeving van studie en onderzoek in Zwitserland

De Universiteit van Neuchatel (UniNE) is een internationaal erkende instelling, evenals een universiteit op een menselijke schaal. Met 4380 studenten uit Zwitserland en daarbuiten (bijna 20% van de studenten uit het buitenland), biedt het onderwijs van hoge kwaliteit en ondersteuning. Bachelor- en masterdiploma's zijn compatibel met de meeste andere Europese universiteiten en zijn in lijn met de verwachtingen van de samenleving in een brede waaier van innovatieve en cutting-edge velden.

Halverwege tussen Genève en Zürich, in het midden van Europa, de UniNE is een perfecte plek voor degenen die wensen te studeren of op hoog niveau onderzoek te doen in een prachtige omgeving, in de buurt van het meer en de bergen. In Neuchâtel, studenten en onderzoekers 'activiteiten vinden plaats in de stad, in verschillende maar nabijgelegen plaatsen. Dit zorgt voor nauwe contacten en wederzijdse hulp, in het bijzonder tussen beginners en gevorderden.

Belangrijke feiten en cijfers

4380 studenten bijna 60% van hen vrouwelijke

552 promovendi meer dan 40% van buiten Zwitserland

740 medewerkers (FTE equivalent) van wie er bijna 70% zijn leraren

935 graden toegekend in november 2011

geschiedenis

De Academie van Neuchatel werd opgericht in 1838. Het dankt zijn geboorte niet alleen de sterke politieke wil om de regio met een hoge kwaliteit onderwijsinstelling te bieden, maar ook om de geoloog en paleontoloog Louis Agassiz die een belangrijke wetenschappelijke vooruitgang op dat moment gemaakt. In 1866 werd de Academie bestaat uit de Faculteit der Letteren, de Faculteit Wetenschappen en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, evenals een aantal high school niveau instellingen. In 1873, de Faculteit Godgeleerdheid toegevoegd. Door het decreet van de Grote Raad van 18 mei 1909 werd de Academie van Neuchatel officieel opgericht als de Universiteit van Neuchatel.

In aanvulling op het hernoemen van de instelling, de 1910 wet op het Hoger Onderwijs creëerde een business school, en gaf studenten de mogelijkheid om doctorale studie uit te voeren in alle faculteiten. Sinds haar oprichting heeft de UniNE altijd gericht op het onderwijs op het hoogst mogelijke niveau. Zijn bescheiden omvang leent zij de dynamiek en flexibiliteit die nodig zijn om dit doel te bereiken.

Waarom kiezen voor de Universiteit van Neuchatel

Inzet voor geïnspireerde en inspirerende onderwijs

Wat onderscheidt de Universiteit van Neuchatel boven alles is de kwaliteit van het onderwijzend personeel. Bij het huren, zorgen we ervoor dat elke leerkracht heeft geavanceerde vaardigheden en een internationale reputatie binnen zijn of haar gebied van onderzoek. Als gevolg daarvan, onze professoren zijn zeer gepassioneerd over wat ze leren - maar dat is niet alles. Om les te geven aan de UniNE, moeten ze ook voldoen aan hoge pedagogische normen, zodat ze hun kennis op een inspirerende manier voor hun leerlingen kunnen delen.

Een snelle peruse door middel van onze deskundige 'wie is wie' zal u helpen om een ​​aantal van onze professoren weten.

Een prettige plek om te studeren

In tegenstelling tot grotere universiteiten, is anonimiteit niet de stok aan de Universiteit van Neuchatel regeren. Integendeel, mensen krijgen om elkaar te leren kennen - ze bespreken en ideeën uit te wisselen, en studenten vaak lopen in hun leerkrachten uit de klas. Er is een gevoel van solidariteit en steun tussen de studenten, in het bijzonder tussen gevorderden en beginners. Hierdoor kunt u vriendschappen die je zal duren in uw hele professionele carrière en je leven buiten het te bouwen.

Unieke lesmethoden

Aan de Universiteit van Neuchâtel, de studenten actief deel te nemen in de lessen, hulp begrip en het verhogen van de efficiëntie. Groepswerk, seminars en excursies worden regelmatig georganiseerd, in tegenstelling tot grotere universiteiten die deze vormen van onderwijs zijn vaak niet beschikbaar, gezien het feit dat ruim honderd studenten een cursus kunnen volgen.

Studenten uit de hele wereld

De Universiteit van Neuchatel heeft een internationale reputatie: 21% van de studenten komt van buiten Zwitserland (ongeveer 100 nationaliteiten). Een dergelijke culturele diversiteit is een grote troef, zowel in termen van het onderwijs en de sfeer op de campus.

Het betrekken van studenten in onderzoek

Dankzij de relatief kleine omvang van de Universiteit van Neuchatel, kunnen de studenten zijn actieve deelnemers in plaats van alleen een publiek. Ze worden ingewijd in de productie van kennis heel vroeg in hun studie. Bovendien bachelor studenten (in sommige gebieden) en master-studenten hebben de mogelijkheid om deel te nemen in projecten met promovendi en andere onderzoekers. Het aangaan masterstudenten in onderzoek opent interessante perspectieven voor de professionele ontwikkeling. Inderdaad, hebben veel instituten van de Universiteit van Neuchatel verbanden gelegd met bedrijven op nationaal en internationaal niveau.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Frans

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Neuchâtel

De Master of Science in de biologie biedt een programma waarmee studenten hun gebied van specialisatie te kiezen en het verwerven van een breed scala van overdraagbare va ... [+]

Master in de biologie

studies overzicht

De Master of Science in de biologie biedt een programma waarmee studenten hun gebied van specialisatie te kiezen en het verwerven van een breed scala van overdraagbare vaardigheden. Deze Master begint met een kern van cursussen die belangrijke onderwerpen in de biologie bestrijkt, met bijzondere aandacht voor methodologische en kwantitatieve aspecten. De Master programma strekt zich uit in cursussen in zeven gespecialiseerde gebieden die de onderzoeksthema's waarvoor het Instituut Biologie van UniNE is vooral bekend. Studenten kiezen twee van de specialisaties, waarvan één overeenkomt met het onderwerp van hun masterproef.

Opbouw van het programma ... [-]
Zwitserland Neuchâtel
Februari 2020
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Neuchâtel

Het verwerven van een opleiding en training in arbeids- en organisatiepsychologie om zo te begrijpen en omgaan met verschillende verschijnselen zoals menselijke interacti ... [+]

Master in Psychologie

Master of Science in de psychologie, optie in Arbeids- en Organisatiepsychologie

Doelstellingen

Het verwerven van een opleiding en training in arbeids- en organisatiepsychologie om zo te begrijpen en omgaan met verschillende verschijnselen zoals menselijke interacties op de werkplek, effecten van werkgerelateerde factoren op werknemers en de houding en het gedrag van individuen in de richting van de organisatie. Het curriculum is gebaseerd op kritisch denken en de beheersing van passende analysemethoden.

specifieke activa Hoge interactiviteit en de toepassing van de meest geavanceerde didactische criteria Werken in kleine groepen en persoonlijke begeleiding De beschikbaarheid van de docenten Waardering van individuele bijdragen Sterke band tussen onderzoek en praktijk Mogelijkheden om deel te nemen aan de internationale onderzoekssamenwerking ... [-]
Zwitserland Neuchâtel
Februari 2020
Engels,Frans
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Neuchâtel

De publieke opinie polls en enquêtes over de sociale, politieke en consumentengedrag zijn belangrijker geworden in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd, hebben methoden voo ... [+]

Master in Public Opinion en Surveymethodologie

Doelstellingen

De publieke opinie polls en enquêtes over de sociale, politieke en consumentengedrag zijn belangrijker geworden in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd, hebben methoden voor het verzamelen van gegevens, alsmede technieken en tools voor analyse en interpretatie van deze gegevens zijn ontwikkeld en zijn complexer geworden. Tot nu toe zijn er geen universitaire cursussen aangeboden die rekening houden met deze ontwikkeling in brede zin. Er is nu een erkende behoefte aan professionals die in staat zijn om sterke theoretische, methodologische en technische kennis van survey-onderzoek combineren en die zich bovendien bewust van de juridische kwesties met betrekking tot verwerking van gegevens.... [-]

Zwitserland Neuchâtel
Februari 2020
Engels,Duits,Frans
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Neuchâtel

Internationaal erkend en geaccrediteerd door de Zwitserse Confederatie, het Centrum voor Hydrogeologie en Geothermie (Chyn) staf bestaat uit ongeveer 50 personen en is ui ... [+]

Master in Hydrogeologie en Geothermie

Cutting-edge wetenschap en onderwijs van hoge kwaliteit

Internationaal erkend en geaccrediteerd door de Zwitserse Confederatie, het Centrum voor Hydrogeologie en Geothermie (Chyn) staf bestaat uit ongeveer 50 personen en is uitgerust met state-of-the-art faciliteiten voor cutting-edge wetenschap en onderwijs van hoge kwaliteit. De Chyn onderzoeksthema's zich richten op middelen ondergrondse water en energie, met speciale nadruk op fundamentele en toegepaste aspecten van de operationele hydrogeologie, hydro- dynamica, hydrochemie, geochemie, geothermie, geostatistiek en wiskundige modellering.

Een unieke opleiding te worden

Op weg naar duurzaam gebruik van de ondergrond water- en energiebronnen is een grote uitdaging voor onze samenleving en voor aardwetenschappers in het bijzonder. Deze Master graad, uniek in Zwitserland, biedt een complete inleiding tot de huidige wetenschappelijke benaderingen om deze uitdaging aan te pakken. Ontworpen door de Chyn toegewijde personeel, het programma biedt een uitgebreide hydrogeologisch training dat de relevante fysische, chemische, biologische en thermische processen, evenals de belangrijkste veldonderzoek technieken dekt. Intense onderwijs gedurende drie semesters biedt studenten met kern kennis en specifieke vaardigheden in hydrologie en geothermie. Het vierde semester is gewijd aan een individueel onderzoeksproject om uit intern of in samenwerking met externe partners worden uitgevoerd.... [-]

Zwitserland Neuchâtel
Februari 2020
Engels,Frans
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

University of Neuchâtel

Een gezamenlijk programma tussen 3 universiteiten biedt studenten met een breed scala aan cursussen aan de voorrand van Computer Science onderzoek en ontwikkeling. De Mas ... [+]

Master of Science in Computer Science

Een gezamenlijk programma tussen 3 universiteiten biedt studenten met een breed scala aan cursussen aan de voorrand van Computer Science onderzoek en ontwikkeling

De Master studies aan de Universiteit van Neuchâtel maken deel uit van de Zwitserse Joint Master of Science in Computer Science, een opleiding aangeboden door de universiteiten van Bern, Neuchâtel en Fribourg.

Dit unieke programma biedt studenten met een breed scala aan cursussen aan de voorste rand van Computer Science onderzoek en ontwikkeling.

Het is een ideaal programma voor informatici die willen hun kennis uit te breiden en te verrijken hun loopbaanvooruitzichten of bereiden zich voor doctorale studies.... [-]

Zwitserland Neuchâtel
Februari 2020
Engels,Duits,Frans
Voltijd
Deeltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

University of Neuchâtel UniNE (presentation video)