USI Università della Svizzera italiana

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

USI is een jonge en behendige universiteit die haar studenten kwalitatief onderwijs en een betere studie-ervaring biedt . Internationale faculteit leert studenten met een interdisciplinaire, boeiende en interactieve benadering, waarbij er ruimte overblijft voor praktische toepassing.

De kwaliteit van de studiecurricula wordt aangevuld door de kleine omvang van USI , de kosmopolitische omgeving en de informele en dynamische cultuur.

Deze elementen maken USI een knooppunt van kansen voor de wereld, waar studenten een directe dialoog kunnen aangaan met hun professoren en hun educatieve pad kunnen bepalen, onverwachte horizonten kunnen ontdekken en internationale carrières kunnen omarmen.

118778_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Waarom USI

Zeven redenen om voor USI te kiezen:

 1. Kwaliteit van het Zwitserse universitaire systeem
 2. Internationale faculteit
 3. Leiding geven aan interdisciplinair onderwijs
 4. Verhouding leraar / student 1 tot 8
 5. Sterke banden met het bedrijfsleven
 6. Flexibele structuur, open voor ideeënuitwisseling
 7. Internationale, dynamische en gastvrije omgeving

Missie

Gebaseerd op de wet die de Università della Svizzera Italiana regelt, bestaat de USI missie uit:

 • Kwaliteitsonderwijs bieden.
 • Internationaal relevant wetenschappelijk onderzoek uitvoeren.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van de regio door de overdracht van kennis, innovatie, ondernemerschap en cultureel en wetenschappelijk debat op hun competentiegebied mogelijk te maken.

Bij het nastreven van zijn missie haalt USI inspiratie uit drie hoofdwaarden: kwaliteit, openheid en verantwoordelijkheid .

Dies Academicus

De Dies academicus is de jaarlijkse viering van de universiteit , een belangrijk moment om USI en zijn ontwikkelingen te delen en te leren kennen.

The Dies omvat een officieel adres van de rector en toespraken door gastsprekers, zowel van binnen als buiten USI . Het is ook een gelegenheid om bij USI de rectoren van andere universiteiten te verwelkomen, het eredoctoraat toe te kennen, ereleden van de universiteit te benoemen en de Credit Suisse Award voor het beste onderwijs toe te kennen, dat de beste leraar van een van de USI beloont Faculteiten (om de beurt).

Volgende Dies academicus (24 e ): 9 mei 2020 .

partnerships

USI werkt samen met een aantal internationale, nationale en regionale entiteiten bij haar activiteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek en kennisverspreiding.

Onderzoeksprojecten, studieprogramma's, doctoraatsprogramma's en mobiliteitsprogramma's, in samenwerking met universiteiten en onderzoekscentra in Zwitserland en elders, worden gekoppeld aan toegepaste studies, veldprojecten uitgevoerd door studenten, andere educatieve initiatieven (zoals stages) en evenementen met instellingen en bedrijven in Zwitserland en in het buitenland.

In de academische omgeving is het USI netwerk gebaseerd op:

 • een reeks raamovereenkomsten (met name op het gebied van onderwijs en mobiliteit);
 • coördinatie van of deelname aan onderzoeksplatforms , zoals PASC, de National Centres of Competence in Research (NCCR) en de Zwitserse Competence Centres for Energy Research;
 • en vooral de wetenschappelijke netwerken van individuele onderzoekers , die communiceren en samenwerken met collega's van over de hele wereld aan projecten en publicaties, en als onderdeel van verenigingen en wetenschappelijke symposia.

Locaties

Lugano

Università della Svizzera italiana - Campus Lugano

Address
Università della Svizzera italiana

via Buffi 13

CH-6900 Lugano, Ticino, Zwitserland
Telefoonnr.
+41 58 666 40 00

Mendrisio

Academy of Architecture – Mendrisio Campus

Address
Università della Svizzera italiana
Academy of Architecture, Largo Bernasconi 2
CH-6850

Mendrisio, Ticino, Zwitserland
Telefoonnr.
+41 58 666 50 00

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen