Lees de Officiële Beschrijving

122193_180531-poster_presentations-004.jpg

De ETH Zürich

Vrijheid en individuele verantwoordelijkheid, ondernemersgeest en open geest: ETH Zürich staat op een fundament van echte Zwitserse waarden.

Onze universiteit voor wetenschap en technologie dateert uit het jaar 1855 toen de grondleggers van het moderne Zwitserland het creëerden als een centrum van innovatie en kennis.

Bij ETH Zürich ontdekken studenten een ideale omgeving voor onafhankelijk denken, onderzoekers een klimaat dat inspireert tot topprestaties. ETH Zürich, gelegen in het hart van Europa, maar toch verbindingen over de hele wereld aangaat, pioniert met effectieve oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen van vandaag en morgen.

Portret

Vrijheid en individuele verantwoordelijkheid, ondernemersgeest en open geest: ETH Zürich staat op een fundament van echte Zwitserse waarden. Onze universiteit voor wetenschap en technologie dateert uit het jaar 1855 toen de grondleggers van het moderne Zwitserland het creëerden als een centrum van innovatie en kennis. Bij ETH Zürich ontdekken studenten een ideale omgeving voor onafhankelijk denken, onderzoekers een klimaat dat inspireert tot topprestaties. ETH Zürich, gelegen in het hart van Europa, maar toch verbindingen over de hele wereld aangaat, pioniert met effectieve oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen van vandaag en morgen.122192_190917-istp-siptalk6-IM5A4624-web-2400.jpg

feiten

 • 19.800 studenten, waaronder 4.000 doctoraatsstudenten, uit meer dan 120 landen
 • 500 hoogleraren
 • 355 spin-offs sinds 1996
 • 21 Nobelprijswinnaars, waaronder Albert Einstein en Wolfgang Pauli (1 Fields Medal winner, 2 Pritzker Prize winnaars)
 • 90 patentaanvragen en 200 uitvindingsrapporten per jaar
 • 1,8 miljard CHF, bestaande uit een kernfinanciering van 1,3 miljard CHF van de federale overheid
 • 9e in DE ranking (2016)
 • 8e in QS-ranglijst (2016)
 • 19e in ARWU-ranglijst (2016)

Belangrijkste aandachtsgebieden

Om de grote uitdagingen van de mensheid het hoofd te bieden, is een combinatie van disciplinaire benaderingen in multidisciplinaire teams of een multidisciplinaire aanpak vaak noodzakelijk. Daarom concentreert ETH Zurich zich naast verschillende afdelingsactiviteiten op verschillende belangrijke aandachtsgebieden. Het onderzoek richt zich op de behoeften van de samenleving - zij het op lokaal, nationaal of mondiaal niveau - en levert zo een waardevolle bijdrage aan de politiek, de economie en de samenleving.122195_181106-kolloquium-011.jpg

De belangrijkste aandachtsgebieden van ETH Zürich zijn als volgt:

Geneeskunde

Als technische en wetenschappelijke universiteit levert ETH Zürich al tientallen jaren een belangrijke bijdrage aan de vooruitgang van de geneeskunde door fundamenteel onderzoek, de ontwikkeling van technologieën voor prognostiek, diagnostiek en therapie, de oprichting van spin-offbedrijven, opleidings- en onderwijsprogramma's, en infrastructuur.

Gegevens

Onderzoekers van ETH Zürich ontwikkelen nieuwe benaderingen van data science en machine learning om enorme hoeveelheden data te beveiligen en te evalueren.

duurzaamheid

Voedselzekerheid, energievoorziening en klimaatverandering, het duurzame ontwerp van onze habitats en de zorgvuldige omgang met natuurlijke hulpbronnen behoren tot de grootste wereldwijde uitdagingen. ETH Zürich heeft deze onderwerpen al tientallen jaren intensief bestudeerd en is vandaag een leider in onderzoek naar energie, voeding en milieu.

Productie technologieën

Het economische succes van een bedrijf hangt af van zijn vermogen om innovatieve producten te ontwikkelen en een kosteneffectieve productie te garanderen. Het onderzoek van ETH Zürich draagt bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte productieprocessen en productietechnologieën.

Initiatief voor kritisch denken

ETH Zürich lanceerde het Critical Thinking Initiative (CTETH) in 2012 met als doel ETH-studenten op te leiden om kritisch en onafhankelijk te denken. Dit initiatief stelt de universiteit in staat om naast specialistische expertise kritisch denk- en communicatie- en leiderschapsvaardigheden te bieden.

Zurich122197_180920-kolloquium-028.jpg

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Duits

Deze school biedt ook:

MSc

ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

Heb je een BSc van natuurwetenschappen of techniek (inclusief ook wiskunde en architectuur) en zoek je een carrière waar beleidsanalyse en management belangrijk zijn? Het ... [+]

Visie

Wetenschap en techniek spelen een steeds belangrijkere rol bij de nationale en internationale publieke beleidsvorming, in de zin van:

besluitvormers helpen bij het identificeren en begrijpen van maatschappelijke uitdagingen,het beoordelen van mogelijke oplossingen, die vaak betrekking hebben op wetenschap en technologie; enevalueren hoe geïmplementeerde beleidsinterventies in de samenleving presteren in termen van effectiviteit, efficiëntie en billijkheid of billijkheid.

Om effectief bij te dragen aan beleidsvorming zijn wetenschaps- en ingenieursvaardigheden essentieel, maar dat geldt ook voor academische vaardigheden in beleidsanalyse. Om studenten die al een wetenschaps- en ingenieursopleiding hebben gevolgd deze vaardigheden in beleidsanalyse te laten ontwikkelen, terwijl ze hun kennis van wetenschap en techniek verder ontwikkelen op masterniveau, biedt het ETH Zürich Institute of Science, Technology and Policy (ISTP) de MSc in Wetenschap, technologie en beleid. Dit programma is geschikt voor studenten die een bachelor's degree hebben afgerond met minimaal 180 ECTS-punten in de natuur- of ingenieurswetenschappen, inclusief architectuur en wiskunde.... [-]

Zwitserland Zürich
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
ETH Zurich
Institute of Science, Technology and Policy
Universitätstrasse 41
8092 Zürich
Switzerland

Zürich, Zurich, CH
Social Media