Lees de Officiële Beschrijving

CIS Zurich

Het Centrum voor Vergelijkende en Internationale Studies (CIS Zurich) werd opgericht in 1997 onder leiding van prof. dr. Kurt Spillmann als een manier van politicologen van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie Zürich (ETH Zürich) en de Universiteit van Zürich samenbrengen. Vandaag de dag, het Centrum bevat een tiental docenten en ongeveer 150 promovendi, postdocs en andere wetenschappelijke en administratieve medewerkers van de ETH Zurich Ministerie van Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen, en de Universiteit van Zürich Departement Politieke Wetenschappen. CIS Zürich heeft twee campussen, een in het hart van Zürich en een in Zürich Oerlikon.

Onderzoek bij CIS Zurich

In een tijdperk van snelle wereldwijde veranderingen en de steeds dichtere multilaterale netwerken, worden de nationale en internationale politiek steeds meer en meer verweven. Bij CIS Zürich, daarom proberen we de studie van de nationale politieke systemen en de studie van de internationale politiek te integreren, zich op het complexe verbindingen tussen binnenlandse, internationale en transnationale politieke processen, structuren en instituties.

Daarbij ons onderzoek richt zich op een verscheidenheid van onderwerpen, waaronder: - Democratie, Democratisering en Public Governance - Conflict Research en veiligheidsstudies - Internationale Politieke Economie - Internationale Ontwikkelingssamenwerking - Beleidsanalyse - Swiss Politiek - Europese politiek - Social Science Research Methods Onze methodologische benaderingen variëren van formele theorie, kwalitatieve case studies en veld-en experimenteel onderzoek naar econometrische methoden en computationele modellering.

Deze school biedt ook:

MA

Center for Comparative and International Studies (CIS)

De macis is een research-georiënteerde graduate programma in de politieke wetenschappen, aangeboden door het Centrum voor Vergelijkende en Internationale Studies (CIS), e ... [+]

De macis is een research-georiënteerde graduate programma in de politieke wetenschappen, aangeboden door het Centrum voor Vergelijkende en Internationale Studies (CIS), een van de leidende politieke wetenschappen onderzoekscentra in Europa. Het CIS is een gezamenlijk instituut van ETH Zürich en de Universiteit van Zürich. De 2013 Leiden Ranking geplaatst ETH Zürich aan de top in de sociale en menswetenschappen in Europa.

De macis is een 90-ECTS programma en duurt 3-4 semesters in beslag. Het curriculum richt zich op vraagstukken van democratie, politiek geweld, politieke economie en duurzame ontwikkeling. Alle cursussen worden gegeven in het Engels door een team van internationaal bekende professoren.... [-]

Zwitserland Zürich
September 2019
Voltijd
3 - 4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands