CERAH - The Geneva Centre for Education and Research in Humanitarian Action

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Centrum voor Onderwijs en Onderzoek in Humanitarian Action De contexten waarin humanitaire interventies ontvouwen zijn meer divers en complexer dan ooit tevoren. Situaties zich voordoen op plaatsen die reeds lijden aan chronische onderontwikkeling, elke situatie waarin wordt opgeroepen tot specifieke en aangepaste reacties. Geconfronteerd met deze complexiteit, humanitaire hulpverleners moeten geven en gebruik van een breed scala aan vaardigheden en competenties om te gaan met situaties van gewapende conflicten, epidemieën, natuurrampen en sociale uitsluiting.

Opleiding en Onderzoek CERAH biedt opleidingen en verricht wetenschappelijk onderzoek projecten van internationale faam, op basis van het netwerk van Genève van de internationale instellingen en niet-gouvernementele organisaties.

interdisciplinair onderzoek CERAH's projecten bevorderen kritische analyse van de humanitaire sector en humanitaire werk, met als doel om de prestaties, en het stimuleren van reflectie op de beroepspraktijk te verbeteren, de politiek van humanisme en humanitaire organisaties.

In de erkenning van de brede waaier van vaardigheden en brede kennisbasis die humanitaire professionals vandaag de dag nodig hebben, cursussen CERAH's bieden een diepgaande training over onderwerpen zoals het internationaal humanitair recht, de volksgezondheid of projectmanagement voor NGO's. Studenten maken kennis met een verscheidenheid aan academische perspectieven, waaronder antropologie, economie en politieke wetenschappen.

Een modulaire benadering van onderwijs en opleiding voor humanitaire professionals

cursussen CERAH worden gestructureerd om een ​​aantal opties geschikt is voor mensen die werkzaam zijn in de humanitaire actie te bieden:

Master of Advanced Studies (MAS) (10 tot 12 maanden full time / 60 ECTS) omvat alle aspecten van de humanitaire actie en geeft studenten de mogelijkheid ook te specialiseren in 2 gebieden van hun keuze. kerndoelen van het programma gericht op het verwerven van theoretische hulpmiddelen en praktische vaardigheden in het hedendaagse humanitaire operaties van toepassing. Diploma of Advanced Studies (DAS) (4 maanden full-time / 30 ECTS) kan humanitaire professionals te reflecteren op hun professionele ervaring en nieuwe inzichten en analytische vaardigheden. Het programma biedt de deelnemers met een overzicht van de conceptuele en operationele aspecten van de humanitaire actie. Verschillende Certificates of Advanced Studies (CAS) (6-7 weken / 10 ECTS credits voor elke CAS) bieden professionals de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden Aquire in bepaalde gebieden van de humanitaire actie te verdiepen. De intensieve trainingen worden gegeven door academici en ervaren humanitaire beoefenaars.

Een speciale 8 maanden Afstandsonderwijs Certificate of Advanced Studies - Het ontwerpen strategieën en projecten voor het Humanitarian Action (8 maanden / 15 ECTS) maakt het mogelijk professionele om deeltijds te studeren via afstandsonderwijs tijdens het toepassen van hun nieuwe vaardigheden en kennis om hun feitelijke werkomgeving, met coaching en begeleiding. Deze cursus bestaat uit een 10-daagse mid-programma residentiële sessie in Uganda.

One-week Thematisch Seminar korte cursussen (1 week / 2 ECTS credits voor elke TS) zijn interactieve training formats die het mogelijk maken de deelnemers aan een scala van onderwerpen van groot belang is voor de hedendaagse humanisme te analyseren. De cursussen worden geleid door senior academici en ervaren professionals die humanitaire deelnemers analytische vaardigheden op te bouwen en het verwerven van praktische hulpmiddelen te begeleiden.

Genève: een centrum van de humanitaire actie Genève staat bekend als een internationaal centrum voor de humanitaire sector.

Het Internationale Comité van het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen, de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen, de Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten, de Internationale Organisatie voor Migratie en de World Health Organisaties hebben hun hoofdkwartier in Genève.

De stad verder gastheren belangrijkste kantoren van het Bureau van de VN voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken, UNICEF, UNDP, het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten en Human Rights Watch. Tientallen internationale NGO's te behouden kantoren in Genève.

CERAH en zijn studenten profiteren van een unieke toegang tot deze belangrijke actoren op humanitair gebied, alsmede van de banden van het Centrum om de prestigieuze academische instellingen van Genève.

academische uitmuntendheid Docenten en onderzoekers uit een aantal faculteiten van de Universiteit van Genève (Geneeskunde, Wetenschappen, Rechten, vertaal- en tolkdiensten), van het Graduate Institute (IHEID) en van humanitaire organisaties brengen hun expertise en unieke perspectieven om multidisciplinair programma CERAH verrijken.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk Certificaten » Bekijk Cursus »