Umeå University Faculty of Medicine

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Al meer dan een halve eeuw evolueert Universiteit van Umeå als de belangrijkste bestemming van het hoger onderwijs in Noord-Zweden. Gedurende onze trotse geschiedenis zijn we ons blijven inzetten voor een onderwijs- en onderzoekomgeving van wereldklasse die wordt gekenmerkt door uitmuntendheid, innovatie, openheid en diversiteit.

  • Formeel opgericht in 1965
  • 34.000 ingeschreven studenten
  • 60 nationaliteiten vertegenwoordigd
  • 40 internationale opleidingen
  • UID beoordeeld als de beste ontwerpschool ter wereld
  • Meer dan 900 uitwisselingsovereenkomsten
rawpixel / Unsplash

Feiten en cijfers

Wist je dat Umeå University de vijfde universiteit van Zweden werd? Het werd voor een groot deel bereikt door de marketinginspanningen van Gösta Skoglund, een lokale politicus en lid van het Zweedse parlement van 1940-1970.

  • Formeel opgericht in 1965
  • 33.979 ingeschreven studenten
  • Meer dan 60 nationaliteiten

De politici moesten kiezen tussen Härnösand en Umeå. Ze besloten op Umeå in 1963, en veranderden de loop van de geschiedenis van de stad.

In 1956 was het de tandheelkundige school die de weg naar het hoger onderwijs leidde in Umeå. In 1958 lanceerde Umeå een academisch ziekenhuis. En in 1963 werd besloten om een ​​universiteit in Umeå te vestigen, en op 17 september 1965 werd de universiteit van Umeå ingehuldigd door de toenmalige koning Gustav VI Adolf.

In 1965 waren er slechts ongeveer 2000 studenten. Vandaag is het totaal van de studenten - inclusief die op postdoctoraal niveau - ongeveer 32.000. Veel van deze studenten volgen cursussen via afstandsonderwijs of online leren. Daarnaast zijn er 2113 docenten en onderzoekers werkzaam bij de universiteit.

Marcelo Leal / Unsplash

Visie en strategieën

De visie van Umeå University is om een ​​sterke internationale positie te hebben als een van de toonaangevende universiteiten in Zweden, en dat de universiteit een interactie zal hebben ontwikkeld tussen onderzoek, onderwijs, samenwerking en innovatie die grenzen verlegt en een cruciale rol speelt in de regionale ontwikkeling.

Studenten en personeel zullen unieke kansen hebben voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, terwijl ze tegelijkertijd de maatschappij nieuwe kennis en creatieve mensen bieden, zowel lokaal als wereldwijd.

Locaties

Umeå

Umea University Faculty of Medicine

Telefoonnr.
+46 90-786 50 00

Opleidingen

Deze school biedt ook: