Umeå University - Faculty of Science and Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Umeå University werd opgericht in 1965 en is de vijfde oudste universiteit van Zweden. Tegenwoordig hebben we een sterke internationale en multiculturele aanwezigheid met studenten, docenten en onderzoekers van over de hele wereld. Als een van de leidende veelomvattende universiteiten in de natie, leven we met enthousiasme, creativiteit en frisse ideeën.

We streven er voortdurend naar een van de beste omgevingen in Scandinavië en Europa te zijn voor onderwijs , onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid die tegemoetkomen aan de uitdagingen van een steeds groter wordende wereldwijde samenleving.

Onze campussen

Umeå University Campus Umeå is de hoofdcampus en heeft een patroon volgens het Amerikaanse Campus-model. Daarom vinden bijna alle cursussen en programma's die in het Engels worden gegeven, plaats op Campus Umeå of in het aangrenzende universitaire ziekenhuis.

Campus Umeå

Er zijn eigenlijk twee campussen in Umeå, de grootste stad in het noorden van Zweden. Campus Umeå is de hoofdcampus en het brandpunt van de Universiteit van Umeå, en de overgrote meerderheid van de cursussen en programma's wordt gehouden in de vele gebouwen en faciliteiten. De Universiteitsbibliotheek met zijn 1,2 miljoen volumes en Universum, het knooppunt van de campus, met zijn pubs, cafés, restaurants, boekhandel, studentenstudieruimtes, enzovoort, bevindt zich ook op Campus Umeå

Kunstacademie Umeå

Umeå Arts Campus (campus van konstnärligt) - momenteel in ontwikkeling - ligt aan de oostkant van de stad aan de schilderachtige oevers van de rivier de Umeå en op korte loopafstand van Campus Umeå. Het biedt onderdak aan het Umeå Institute of Design, de Umeå Academie voor Schone Kunsten en de nieuwe Umeå School of Architecture. HUMlab-X heeft ook een plaats gekregen op deze nieuwe 'artistieke campus', samen met Bildmuseet, het museum voor hedendaagse kunst en visuele cultuur van de Universiteit van Umeå.

Campus Skellefteå en Campus Örnskoldvik

Onze campussen in de Skellefteå en Örnsköldvik bieden voornamelijk programma's en cursussen met regionale banden, zowel voltijdse als deeltijdse cursussen met een langzamer studietempo. De educatieve programma's zijn ontwikkeld en ontworpen volgens een inventaris van behoeften met de lokale of regionale verbinding.

Andere studielocaties

Umeå University is ook aanwezig in veel andere steden en gemeenten in Noord-Zweden, waaronder Lyksele en Kiruna. Bovendien hebben duizenden mensen die zijn ingeschreven in onze brede selectie van cursussen en programma's op afstand, de flexibiliteit om voornamelijk in hun thuisomgeving te studeren.

Locaties

Umeå

Address
Campus Umeå
Petrus Laestadius väg

SE-901 87 Umeå, Västerbottens län, Zweden

Skellefteå

Address
Campus Skellefteå
Building C on campus,
Bockholmsvägen 23

SE-931 87 Skellefteå, Västerbottens län, Zweden