Stockholm University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De faculteit Bètawetenschappen van Stockholm University van Stockholm University is de grootste wetenschapsfaculteit in Zweden en staat op de Shanghai-ranglijst bij de top honderd van wetenschappelijke faculteiten ter wereld. De faculteit biedt eersteklas onderwijs in een aantal programma's en cursussen, op masterniveau worden meer dan 30 opleidingen in het Engels gegeven.

Waarom studeren aan de grootste sciencefaculteit van Zweden?

Wetenschappelijk onderzoek omvat alles, van de studie van de kleinste componenten van materie tot ontdekking en analyse van interstellaire fenomenen. Maar er is meer aan de hand dan onderzoek.

Het combineren van studies in de wetenschap met studies in talen, economie of zelfs communicatie, kan je competenties en profiel aantrekkelijker maken voor de arbeidsmarkt. Stockholm University biedt studenten deze mogelijkheid met een breed scala aan cursussen in de sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen. Wetenschappers en wiskundigen zijn te vinden in de meest uiteenlopende functies van financiële analisten, onderzoekers, auteurs, consultants, verkopers of projectmanagers op veel verschillende gebieden. Het brede scala aan cursussen dat wordt aangeboden, zowel in de wetenschap als op andere gebieden, evenals de mogelijkheid om de richting te kiezen die het beste bij je past - met de extra mogelijkheid om later van baan te veranderen of je studies aan te vullen met een nieuw onderwerp - vergroot je kansen op succes op de arbeidsmarkt.

Wetenschappers en wiskundigen over de hele wereld werken met de toekomst samen. Het kan zijn om betrouwbaardere weersvoorspellingen te doen, nieuwe en betere medicijnen te ontwikkelen, de bescherming van het milieu te verbeteren of gezondere voedingsproducten te maken. In een internationaal onderzoek naar de inzetbaarheid van universitair afgestudeerden, was Stockholm University de hoogste in Zweden, de tweede in Scandinavië en 62 wereldwijd.

De faculteit biedt zowel programma's als cursussen op bachelor- en universitair niveau in het Engels. Het algemene niveau van Engelse taalvaardigheid in Zweden is zeer hoog volgens de English Proficiency Index. Zweden staat sinds de start van de index zes jaar geleden in de top 5 en staat drie keer op nummer één. Naast het algemene niveau Engels, heeft Stockholm University een internationale staf en onderzoekspersoneel en een lange ervaring met het geven van cursussen in het Engels.

Onze cursussen hangen nauw samen met het huidige onderzoek aan de faculteit wetenschappen en een meerderheid van onze docenten zijn actieve onderzoekers. Bekijk meer informatie over onze internationale masterprogramma's.

Het leven als student in Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en een van de meest prominente academische centra in Noord-Europa. De stad bestaat uit verschillende eilanden en is omgeven door water. Het water is zo schoon dat je eigenlijk midden in de stad kunt zwemmen. In de zomer gaat de zon nooit helemaal onder en verzamelen mensen zich in open bars, restaurants en parken om van het licht en het gematigde klimaat te genieten. In de winter is het vaak mogelijk om midden in de stad te schaatsen.

Stockholm biedt hoger onderwijs van de hoogste internationale standaard aan gerenommeerde universiteiten en hogescholen, waaronder prominente instellingen zoals Karolinska Institutet, KTH Royal Institute of Technology, Stockholm School of Economics en Stockholm University .

In de loop van de jaren waren niet minder dan twaalf Nobelprijswinnaars actief aan deze universiteiten en hogescholen, op het gebied van fysiologie en geneeskunde, natuurkunde, economie en scheikunde.

Locaties

Östermalm

Address
Universitetsvägen,10 A
106 91 Östermalm, Stockholm County, Zweden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

MSc
Deze school biedt ook: