Stockholm School of Economics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Een unieke zakelijke school

Stockholm School of Economics (SSE) is de leidende business school in de Scandinavische landen met een uniek netwerk voor bedrijfsgemeenschappen, private financiering en weinig afhankelijkheid van overheidssteun. Al meer dan een eeuw heeft SSE getalenteerde vrouwen en mannen opgeleid voor leidinggevende posities binnen het bedrijfsleven en de publieke sector.
SSE biedt bachelor- en masterprogramma's aan naast hoog aangeschreven Ph.D., MBA en Executive Education-programma's. Ongeveer 2000 studenten zijn op verschillende niveaus in programma's geregistreerd.

Samenwerking met de bedrijfsgemeenschap

SSE werd opgericht in 1909 door het initiatief van de bedrijfswereld en is geëvolueerd in nauwe dialoog met de industrie en de samenleving als geheel. Naarmate de globalisering versnelt en nieuwe uitdagingen opduiken, leggen nauwe relaties met bedrijfsleiders, beleidsmakers, politici en deskundigen de basis voor uitstekend onderzoek. Het Zweedse bedrijfsleven en de school hebben de hechte banden onderhouden. Vandaag heeft SSE meer dan 100 Corporate Partners.

Internationale netwerken

SSE heeft een reputatie van uitmuntendheid verdiend, zowel in Zweden als in de rest van de wereld. De school werkt samen met verschillende toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs wereldwijd. In 1999 werd SSE de eerste business school in Zweden die 's werelds toonaangevende internationale accreditatie voor business school, EQUIS, ontving en sindsdien de accreditatie heeft behouden. Dit bevestigt dat alle hoofdactiviteiten van de SSE, zowel het onderwijs als het onderzoek, van de hoogste internationale normen zijn. Verder is SSE de enige Zweedse lidinstelling van CEMS (The Global Alliance in Management Education) en PIM (Partnership in International Management).
SSE is ook de enige Noord-Amerikaanse vertegenwoordiger in ICEDR (Internationaal Consortium voor Executive Development Research), een organisatie die bestaat uit de 25 belangrijkste bedrijfsscholen (Harvard University, MIT, Wharton, onder anderen) van het bedrijfsleven en 40 van de toonaangevende bedrijven (ABB, Deutsche Bank , Unilever, Ericsson om er een paar te noemen) in de wereld.

Executive Education bij SSE

IFL Executive Education bij SSE is een dochteronderneming van SSE die open inschrijvingen en programma's op maat biedt voor sleutelfunctionarissen in het particuliere bedrijfsleven en de overheid. IFL Executive Education bij SSE biedt ontwikkelingsprogramma's van de hoogste kwaliteit gericht op het verbeteren van de concurrentiekracht van bedrijven, organisaties en individuen.

Locaties

Stockholm

Address
Stockholm School of Economics
Sveavägen 65

Stockholm, Stockholm County, Zweden
Telefoonnr.
+46-8-736 90 00

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited