Lund University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Lund University - de Lund University Zweden

Lund University werd opgericht in 1666 en staat consequent op de lijst van ' s werelds 100 beste universiteiten (92e in de wereld en de hoogste universiteit van Zweden, QS World University Rankings 2019).

De universiteit heeft 40.000 studenten en 7.400 medewerkers en biedt meer dan 100 masteropleidingen en 8 bacheloropleidingen in het Engels .

Lund is de meest aantrekkelijke studiebestemming van Zweden. De universiteit biedt een van de breedste programma's en cursussen in Scandinavië, gebaseerd op multidisciplinair en baanbrekend onderzoek. Een diploma van Lund University is een kwaliteitskenmerk zowel in Zweden als in het buitenland.

Vakgebieden

Onze acht faculteiten en vele gespecialiseerde onderzoekscentra bieden onderwijs in de volgende vakgebieden:

 • architectuur
 • Bedrijfseconomie
 • Communicatie
 • bouwkunde
 • Milieu
 • fijn
 • Geesteswetenschappen, talen
 • Internationale studies
 • Wet
 • Geneeskunde
 • Wetenschap

Studiemogelijkheden voor internationale studenten

Lund University biedt meer dan 100 masteropleidingen en 8 bacheloropleidingen in het Engels , evenals meer dan 1.000 vrijstaande cursussen in het Engels.

Zoek je opleiding: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Toepassingsperioden

De belangrijkste aanvraagperiode voor internationale studenten is van midden oktober tot 15 januari voor alle programma's die elk jaar in het herfstsemester (augustus) starten. Een kleine selectie van programma's accepteert ook aanvragen in juni-augustus voor de start van het voorjaars semester (januari).

Hoe solliciteren naar een studie: www.lunduniversity.lu.se/apply

Collegegeld

Studenten die onderdaan zijn van landen buiten de EU / EER en Zwitserland zijn over het algemeen verplicht collegegeld te betalen. Collegegeld is niet van toepassing op EU / EER-burgers. Voor informatie over het collegegeld van de individuele programma's, zie www.lunduniversity.lu.se/programmes

Beurzen kansen

Studenten die burgers van landen buiten de EU / EER zijn, kunnen een beurs aanvragen nadat ze een studie bij ons hebben aangevraagd. Beurzen worden toegekend op basis van academische verdiensten, niet van financiële situatie.

Meer informatie over mogelijkheden voor beurzen: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Onderzoek

Lund is de thuisbasis van meer dan 30 toonaangevende onderzoeksomgevingen en biedt onderdak aan twee van Europa's grootste onderzoekfaciliteiten voor materialen: MAX IV (ingehuldigd in 2016) en ESS (te openen in 2023). Lund University is ook lid van de prestigieuze onderzoeksintensieve universitaire netwerken Universitas 21 en de League of European Research Universities (LERU) .

Leerstijl

Kritisch denken en vrijheid van geest zijn de hoekstenen van het academische leven aan Lund University van Lund University . Een focus op groepswerk in meer informele, open klasomgevingen vergemakkelijkt leren, creëert een dialoog en helpt bij het genereren van nieuwe ideeën.

Lund is een internationale ontmoetingsplaats voor zowel studenten als onderzoekers. Dit creëert globale klasomgevingen waarin studenten nieuwe culturele perspectieven krijgen en hun internationale netwerken kunnen ontwikkelen, die zeer worden gewaardeerd door werkgevers over de hele wereld.

Studenten in Lund krijgen uitstekende mogelijkheden voor zakelijke interactie . De stad Lund heeft een unieke omgeving van wereldklasse voor technologie, kennis, innovatie en ondernemerschap en biedt een indrukwekkende reeks internationale bedrijven.

Studentenleven

Lund is de beste keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen en wordt beschouwd als de beste studentenstad van Zweden, met zijn unieke combinatie van grote sociale clubs (de historische "naties"), studentenvakbonden en de Academische Vereniging die een levendige en actieve student creëren leven.

Stad van Lund

De stad Lund ligt in het zuiden van Zweden, op slechts 10 minuten met de trein naar de op twee na grootste stad van Zweden, Malmö, en slechts 35 minuten met de trein naar de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken.

Als een van de oudste steden in Zweden, daterend uit 990, is Lund een stad van contrasten waarin meer dan 1.000 jaar geschiedenis samengaat met moderne kennis en ideeën. In Lund vindt u de charme van een kleine, pittoreske stad met kinderkopjes, zij aan zij met grote stadsattracties zoals diensten, winkels, restaurants en culturele evenementen. Lund is ook de thuisbasis van grote internationale bedrijven zoals Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval en Gambro.

Engels wordt veel gesproken in Zweden en Lund (90% van de Zweden spreekt vloeiend), wat betekent dat je een unieke Europese cultuur kunt ervaren zonder een taalbarrière te ervaren.

Meer informatie over Lund University van Lund University

Ga voor meer informatie naar www.lunduniversity.lu.se

Je kunt ook vragen stellen op onze Facebook-pagina www.facebook.com/lunduniversity

Locaties

Lund

Lunds Universitet

Address
Paradisgatan 2


SE-223 50 Lund, Skåne län, Zweden
Telefoonnr.
+46 46 222 00 00

Malmö

Address
Campus Malmö
Malmö, Skåne län, Zweden

Helsingborg

Address
Campus Helsingborg
Universitetsplatsen 2

SE-251 08 Helsingborg, Skåne län, Zweden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen