Lees de Officiële Beschrijving

Lund University - de Lund University Zweden

Lund University werd opgericht in 1666 en staat consequent op de lijst van ' s werelds 100 beste universiteiten (92e in de wereld en de hoogste universiteit van Zweden, QS World University Rankings 2019).

De universiteit heeft 40.000 studenten en 7.400 medewerkers en biedt meer dan 100 masteropleidingen en 8 bacheloropleidingen in het Engels .

Lund is de meest aantrekkelijke studiebestemming van Zweden. De universiteit biedt een van de breedste programma's en cursussen in Scandinavië, gebaseerd op multidisciplinair en baanbrekend onderzoek. Een diploma van Lund University is een kwaliteitskenmerk zowel in Zweden als in het buitenland.

Vakgebieden

Onze acht faculteiten en vele gespecialiseerde onderzoekscentra bieden onderwijs in de volgende vakgebieden:

 • architectuur
 • Bedrijfseconomie
 • Communicatie
 • bouwkunde
 • Milieu
 • fijn
 • Geesteswetenschappen, talen
 • Internationale studies
 • Wet
 • Geneeskunde
 • Wetenschap

Studiemogelijkheden voor internationale studenten

Lund University biedt meer dan 100 masteropleidingen en 8 bacheloropleidingen in het Engels , evenals meer dan 1.000 vrijstaande cursussen in het Engels.

Zoek je opleiding: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Toepassingsperioden

De belangrijkste aanvraagperiode voor internationale studenten is van midden oktober tot 15 januari voor alle programma's die elk jaar in het herfstsemester (augustus) starten. Een kleine selectie van programma's accepteert ook aanvragen in juni-augustus voor de start van het voorjaars semester (januari).

Hoe solliciteren naar een studie: www.lunduniversity.lu.se/apply

Collegegeld

Studenten die onderdaan zijn van landen buiten de EU / EER en Zwitserland zijn over het algemeen verplicht collegegeld te betalen. Collegegeld is niet van toepassing op EU / EER-burgers. Voor informatie over het collegegeld van de individuele programma's, zie www.lunduniversity.lu.se/programmes

Beurzen kansen

Studenten die burgers van landen buiten de EU / EER zijn, kunnen een beurs aanvragen nadat ze een studie bij ons hebben aangevraagd. Beurzen worden toegekend op basis van academische verdiensten, niet van financiële situatie.

Meer informatie over mogelijkheden voor beurzen: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Onderzoek

Lund is de thuisbasis van meer dan 30 toonaangevende onderzoeksomgevingen en biedt onderdak aan twee van Europa's grootste onderzoekfaciliteiten voor materialen: MAX IV (ingehuldigd in 2016) en ESS (te openen in 2023). Lund University is ook lid van de prestigieuze onderzoeksintensieve universitaire netwerken Universitas 21 en de League of European Research Universities (LERU) .

Leerstijl

Kritisch denken en vrijheid van geest zijn de hoekstenen van het academische leven aan Lund University van Lund University . Een focus op groepswerk in meer informele, open klasomgevingen vergemakkelijkt leren, creëert een dialoog en helpt bij het genereren van nieuwe ideeën.

Lund is een internationale ontmoetingsplaats voor zowel studenten als onderzoekers. Dit creëert globale klasomgevingen waarin studenten nieuwe culturele perspectieven krijgen en hun internationale netwerken kunnen ontwikkelen, die zeer worden gewaardeerd door werkgevers over de hele wereld.

Studenten in Lund krijgen uitstekende mogelijkheden voor zakelijke interactie . De stad Lund heeft een unieke omgeving van wereldklasse voor technologie, kennis, innovatie en ondernemerschap en biedt een indrukwekkende reeks internationale bedrijven.

Studentenleven

Lund is de beste keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen en wordt beschouwd als de beste studentenstad van Zweden, met zijn unieke combinatie van grote sociale clubs (de historische "naties"), studentenvakbonden en de Academische Vereniging die een levendige en actieve student creëren leven.

Stad van Lund

De stad Lund ligt in het zuiden van Zweden, op slechts 10 minuten met de trein naar de op twee na grootste stad van Zweden, Malmö, en slechts 35 minuten met de trein naar de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken.

Als een van de oudste steden in Zweden, daterend uit 990, is Lund een stad van contrasten waarin meer dan 1.000 jaar geschiedenis samengaat met moderne kennis en ideeën. In Lund vindt u de charme van een kleine, pittoreske stad met kinderkopjes, zij aan zij met grote stadsattracties zoals diensten, winkels, restaurants en culturele evenementen. Lund is ook de thuisbasis van grote internationale bedrijven zoals Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval en Gambro.

Engels wordt veel gesproken in Zweden en Lund (90% van de Zweden spreekt vloeiend), wat betekent dat je een unieke Europese cultuur kunt ervaren zonder een taalbarrière te ervaren.

Meer informatie over Lund University van Lund University

Ga voor meer informatie naar www.lunduniversity.lu.se

Je kunt ook vragen stellen op onze Facebook-pagina www.facebook.com/lunduniversity

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:


Lund University

De MSc in Accounting and Finance is geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in een loopbaan in een breed scala van organisaties en sectoren op het gebied van busi ... [+]

De MSc in Accounting and Finance is geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in een loopbaan in een breed scala van organisaties en sectoren op het gebied van business, consulting en financiën.

Een loopbaan in corporate finance, financiële boekhouding, financiële analyse, interne auditing en controle, management control, treasury management en aanverwante beroepen vereist een geavanceerd niveau van inzicht in de theorieën en praktijken van boekhouding en financiën. Het programma voldoet aan deze behoefte en is gebaseerd op het idee dat leren vruchtbaar is wanneer het wordt toegepast in praktische beslissingscontexten. Er wordt veel nadruk gelegd op het trainen van de capaciteiten van deelnemers om hun kennis kritisch te gebruiken en kritisch toe te passen in beslissingsituaties, en het programma maakt intensief gebruik van toepassingsgerichte pedagogiek, evenals uitdagende, teamgerichte projecten, cases en experimenten.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit Double Degree-programma voor economische ontwikkeling en groei combineert de expertise van drie hoog aangeschreven Europese universiteiten tot een gemeenschappelijk p ... [+]

De master Economische ontwikkeling en groei leidt de volgende generatie analisten, onderzoekers en professionals op op het gebied van ontwikkeling en groei met een hoog onafhankelijkheidsvermogen. Het programma combineert de expertise van drie hoog aangeschreven Europese universiteiten tot een gemeenschappelijk platform met vooraanstaande wetenschappers in economie, economische geschiedenis en demografie.

In dit programma met dubbele opleiding, breng je het eerste jaar door met het bestuderen van ontwikkeling en internationale economie, statistiek en langetermijnontwikkeling aan de Universidad Carlos III de Madrid of de Universiteit van Groningen. Het tweede jaar dat je je specialiseert in ontwikkeling en groei, gerelateerd aan zaken als begrijpelijkheid en gelijkheid, duurzaamheid en energie, innovatie en menselijk kapitaal, aan Lund University van Lund University .... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze interdisciplinaire masteropleiding heeft een brede scope en geeft je toegang tot state-of-the-art onderzoek. We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs in drie versc ... [+]

Als u zich aanmeldt voor dit programma, selecteert u een van de drie tracks: het spoor Economische geschiedenis , de track Economische demografie of de track Economische ontwikkeling .

Economische geschiedenis (120 sp.)

Kennis van het verleden is essentieel voor het begrijpen van de wereld van vandaag en het vormgeven van de toekomst. In dit nummer ontwikkel je geavanceerde inzichten in de langetermijnontwikkeling van samenlevingen. Door analytische hulpmiddelen uit de economie en de sociale wetenschappen te combineren met een contextueel begrip van de omstandigheden in het verleden, kun je de geaccumuleerde menselijke ervaring gebruiken om hedendaagse problemen op te lossen.

Lund University staat bekend om zijn onderzoek in de economische geschiedenis. Als student maak je optimaal gebruik van deze bloeiende omgeving en krijg je toegang tot state-of-the-art onderzoek in je opleiding. Kerncursussen hebben betrekking op thematische gebieden zoals de wereldeconomie, bevolking en levensstandaard, institutionele verandering, onderzoeksopzet en de toepassing van wetenschappelijke methoden. Bovendien kunt u uw diploma afstemmen op ons brede scala aan onderwerpen die worden behandeld in keuzevakken en zelfstudies.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De masteropleiding in Economie biedt u een grondige kennis van moderne economische theorieën, concepten en technieken en hun toepassingen. Het opent deuren naar een breed ... [+]

De master in de economie opent deuren naar een breed scala aan loopbanen als econoom, consultant, analist en adviseur en afgestudeerden in staat zijn om een loopbaan in zowel de publieke als private sector na te streven. Het programma biedt u een diepere en grondige kennis van moderne economische theorieën, concepten en technieken en hun toepassingen. U verwerft de nodige hulpmiddelen om geavanceerde economische analyses uit te voeren en gespecialiseerde kennis op te doen in uw specifieke interessegebied. Je zult ook bekend raken met state-of-the-art onderzoek op elk specifiek vakgebied en belangrijke onderzoekstechnieken leren.

Het eerste jaar is bedoeld om u een gedegen kennis van de basismethoden van geavanceerde economie te geven en u in staat te stellen u te specialiseren in een specifiek interessegebied, en u in staat te stellen uw kennis toe te passen om problemen in de echte wereld te analyseren. Het tweede jaar verdiept deze kennis verder, verbreedt de interessegebieden en introduceert u in onderzoeksmethoden.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit actiegerichte masterprogramma biedt u de praktische en theoretische basis die vereist is om te werken met ontwikkeling en innovatie in een gevestigd bedrijf of om nie ... [+]

Individuen met ondernemersvaardigheden zijn van groot belang in een samenleving die wordt gekenmerkt door toenemende onzekerheid en snelle verandering. Ondernemersvaardigheden maken het succesvol ontdekken en benutten van kansen in de markt mogelijk, evenals het stimuleren van innovatie- en bedrijfsontwikkelingsprojecten in bestaande bedrijven.

Wanneer u zich aanmeldt voor dit programma, selecteert u het vak Corporate Entrepreneurship and Innovation of het traject Entrepreneurship: New Venture Creation. Beide tracks leiden tot een MSc in ondernemerschap en innovatie.

Bedrijfstrainingen ondernemerschap en innovatie

Deze track is bedoeld voor mensen die willen werken met bedrijfsontwikkeling en innovatie in gevestigde bedrijven. Je leert hoe kansen voor vernieuwing en innovatie worden geïdentificeerd, ontwikkeld, georganiseerd en geïmplementeerd in de organisatie. Tijdens het programma zul je praktische ervaring opdoen als stagiair bij een vooruitstrevend bedrijf. Bij het bedrijf zul je samen met je mentor en het huidige personeel een business development-project uitvoeren.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding biedt een unieke combinatie van specialistische cursussen in zowel directe als indirecte belastingen met speciale aandacht voor EU-wetgeving. De curs ... [+]

Belastingen vormen de kern van veel beslissingen in het bedrijfsleven en de overheid. In een wereld waar handel wereldwijd is, is kennis van alleen binnenlandse regels ontoereikend. Met onze master in Europees en Internationaal Fiscaal Recht, kunt u bedrijven en instellingen helpen opereren in een wereldwijde context met het wettelijke kader van de Europese Unie in beeld.

De Europese Unie is een van 's werelds grootste en belangrijkste economieën. Degenen die geïnteresseerd zijn in zakendoen binnen EU-lidstaten, moeten op de hoogte zijn van de belastingregels en -praktijken van relevante wetten. In dit programma krijgt u een dieper inzicht in het rechtssysteem van de Europese Unie en hoe de belastingwetgeving van de interne markt van de EU in een grensoverschrijdende context werkt. Verder leer je hoe je EU- en internationaal juridisch materiaal kunt vinden en gebruiken.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in Finance breidt uw kennis uit van alle belangrijke gebieden van financiële besluitvorming. Je krijgt een grondige kennis van en training in effectie ... [+]

De masteropleiding Finance bereidt u voor op een internationale carrière in de financiële dienstverlening, bijvoorbeeld in handels- en investeringsbanken, verzekeringsmaatschappijen en toezichthoudende autoriteiten, en in financiële functies in zowel de particuliere als de publieke sector. Afgestudeerden van dit programma hebben werk gevonden in financiële en niet-financiële bedrijven over de hele wereld.

Het programma vergroot uw kennis van alle belangrijke gebieden van financiële besluitvorming. Je krijgt een grondige kennis van en training in effectieve identificatie, analyse en oplossing van complexe financiële problemen. Het programma is onderzoeksgestuurd en gebaseerd op het principe van academische nauwkeurigheid in praktische toepassing. Je leert geavanceerde theoretische en empirische concepten in zowel financiële economie als bedrijfsfinanciën.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in informatiesystemen is een programma van wereldklasse dat u de middelen en vaardigheden biedt om systemen te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren ... [+]

De Master's in Information Systems biedt u uitstekende carrièremogelijkheden. Na je afstuderen kun je carrières over de hele wereld nastreven in functies zoals systeemarchitect, IS / IT-consultant, IS-ontwerper, IS / IT-projectmanager, UX-ontwerper, bedrijfs- en systeemanalist, business process engineer, systeemanalist of software-engineer .

We bieden je een programma van wereldklasse dat je de tools en vaardigheden biedt om systemen te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren die belangrijke organisatorische en maatschappelijke problemen kunnen oplossen. Je leert hoe informatie- en communicatietechnologieën kunnen worden gebruikt om strategische doelen te bereiken. De nadruk ligt op het ontwerpen en ontwikkelen van moderne informatiesystemen die mobiel zijn en flexibel zijn voor de doelen en behoeften van de organisatie. Je krijgt een dieper inzicht in de bredere zakelijke context van informatiesystemen en hoe deze moeten worden ontworpen om goede technische prestaties en interactiekwaliteiten, zoals bruikbaarheid, te bereiken.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De unieke focus van dit programma op ruimtelijke dynamiek stelt u in staat om inzicht te krijgen in hoe de ontwikkelings- en innovatiegebieden samensmelten, evolueren en ... [+]

In dit programma krijg je de theorie, concepten en methoden voor het analyseren en beter begrijpen van de economie, wortels en drijfveren van groei en innovatie. De unieke focus op ruimtelijke dynamiek stelt je in staat om inzicht te krijgen in hoe de gebieden van ontwikkeling en innovatie samensmelten, evolueren en de economie vormgeven in verschillende regio's en tijdsperioden.

Innovatie is van fundamenteel belang in het proces van economische, sociale en ecologisch duurzame ontwikkeling. Grote uitdagingen zoals die waarmee we momenteel worden geconfronteerd; klimaatverandering, voedselzekerheid en armoedebestrijding, vereisen nieuwe technische oplossingen, nieuwe sociale configuraties, nieuwe economische modellen en uiteindelijk nieuwe sociaaleconomische en technische transformaties. Innovatie gaat ook over de diffusie en incrementele veranderingen die economische, sociale en ecologische voordelen voor de samenleving opleveren. In dit programma leer je de dynamiek van zowel macro als micro-economie van innovatie.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding is het populairste MSc-programma van Zweden, met het grootste aantal sollicitanten van over de hele wereld. Het bereidt je voor op een carrière in ma ... [+]

Dit programma bereidt je voor op een carrière in marketing, strategie, merk- en productmanagement, verkoop- en marketingonderzoek. Het masterprogramma International Marketing and Brand Management is het meest populaire zakelijke MSc-programma van Zweden, met het grootste aantal sollicitanten van over de hele wereld.

Wanneer u zich aanmeldt voor dit programma, selecteert u het spoor Strategieën voor merken en internationale markten of de track Internationaal consumententrends, merken en innovatie .

Na afronding van het programma studeer je af met een MSc in Business Administration met een specialisatie in Internationale Marketing en Brand Management.

Specialisatie tracks

Strategieën voor merken en internationale markten (track 1)... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De masteropleiding International Strategic Management combineert state-of-the-art onderzoek met sterke links naar de praktijk door middel van industriële projecten waarin ... [+]

Dit éénjarige MSc-programma is bedoeld voor studenten met een bachelor in bedrijfskunde, die geïnteresseerd zijn in het analyseren, formuleren en implementeren van strategieën en een senior organisatieleider worden.

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met uitdagingen die de huidige bedrijfsmodellen bedreigen, maar bieden ook enorme kansen. Dit programma biedt je de kennis en vaardigheden om deze uitdagingen te herkennen en ernaar te handelen om succes op lange termijn te garanderen. U leert hoe u beslissingen kunt nemen die uw bedrijf kunnen maken of breken, maar ook hoe u ze kunt implementeren.

We bieden de nieuwste inzichten in managementstrategieën via een verscheidenheid aan kleinschalige onderwijsmethoden, die zorgen voor een spannende en uitdagende leerervaring. We benadrukken zowel geavanceerde wetenschappelijke inzichten als koppelingen met de bedrijfspraktijk. De MSc in International Strategic Management combineert state-of-the-art onderzoek met sterke links naar de praktijk door middel van industriële projecten waarin wetenschappelijke instrumenten worden toegepast om echte bedrijfsproblemen op te lossen. Het programma biedt ook de mogelijkheid om de masterthesis te combineren met een bedrijfsopdracht.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma Management bereidt je voor op leiderschap in de snel veranderende zakenwereld. Het wordt gedreven door een praktische en toegepaste onderwijsfilosofie ... [+]

Dit intensieve, eenjarige full-time programma bereidt recente niet-zakelijke afgestudeerden voor op een breed scala aan loopbanen in management. Je leert de vaardigheden die je opdoet toepassen op een aantal gebieden, waaronder marketing, strategisch management, bedrijfsadvies en organisatieontwikkeling. Je verfijnt en bouwt voort op je communicatie-, teamwerk- en presentatievaardigheden door individueel en groepswerk, en ontwikkelt je professionele vaardigheden in besluitvorming, probleemoplossing, analyse en kritische reflectie.

Misschien heb je al carrièredoelen in gedachten of overweeg je misschien nog welke route, rol en omgeving het beste bij je passen in de zakenwereld. Hoe dan ook, deze opleiding bereidt je voor op leiderschap in de snel veranderende zakenwereld. Het wordt gedreven door een praktische en toegepaste onderwijsfilosofie die zich richt op ervaringsgericht leren en ontwikkelen, en u zult leren van echte casestudy's om de nieuwste academische denk- en bedrijfsstrategieën in de praktijk te brengen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit programma geeft u een beter inzicht in de verschillende uitdagingen waar de praktiserende manager en consultant voor staan. Het biedt een solide combinatie van zowel ... [+]

Om een ​​verandering aan te brengen, is goed leiderschap vereist. Dit programma geeft u een beter inzicht in de verschillende uitdagingen waar de praktiserende manager en consultant voor staan. Het biedt een solide combinatie van zowel diepgaande bedrijfskennis als kennis van menselijke hulpbronnen.

Het programma haalt inspiratie uit de internationaal erkende onderzoeksgebieden van de docenten op het programma. Deze omvatten de gebieden van kennisbeheer, identiteit in organisaties, organisatiecultuur en leiderschap en verandering. In het bijzonder benadrukt het programma de strategische aard van de hedendaagse uitdagingen in verband met het beheer van organisaties en werk. Je leert hoe je de theoretische concepten, modellen en hulpmiddelen kunt toepassen om echte problemen op te lossen, zoals ze in organisaties voorkomen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De masteropleiding Architecture combineert best practice met geavanceerd onderzoek, waardoor studenten worden opgeleid tot zeer bekwame professionals die op internationaa ... [+]

De wereld van vandaag groeit meer globaal onderling verbonden en verbonden, waardoor nieuwe uitdagingen voor de architectuur worden geboden. Deze uitdagingen hebben betrekking op alles, van verdichting van steden en duurzaamheid tot bedreigingen in verband met extreme gebeurtenissen en het milieu. Lund University , gelegen in de dynamische regio Kopenhagen-Malmö, staat bekend om zijn competentie en kennis en biedt uitstekende middelen om deze zaken in een bredere context te bestuderen. Het programma combineert beste praktijken met geavanceerd onderzoek, waardoor studenten worden opgeleid tot zeer bekwame professionals die op internationaal niveau concurrerend zijn.

Lesgeven bevat zowel theoretische als praktijkgerichte projecten die erop gericht zijn om toekomstgerichte oplossingen te vinden voor problemen uit de praktijk. Het programma biedt internationale samenwerking, evenals lokaal actieve professionals. Het proces van werken / leren bestaat uit een mix van workshops, crits, tutorials met uitgenodigde gasten (zowel internationaal als lokaal) en langere projecten die voor een publiek publiek worden getoond.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De masteropleiding Sustainable Urban Design aan de School of Architecture heeft een gevestigde reputatie voor het ontwikkelen van een humanistisch modern ontwerp dat leef ... [+]

Het is een uitzonderlijke uitdaging om 's werelds groeiende steden gezond, aantrekkelijk en duurzaam te maken. Lund University , gelegen in de dynamische regio Kopenhagen-Malmö, is een wereldleider in het balanceren van stedelijke economische groei en milieu-ontwikkeling en biedt uitstekende hulpmiddelen voor het bestuderen van de verschillende aspecten van duurzaamheid en design. De masteropleiding Sustainable Urban Design aan de School of Architecture heeft een gevestigde reputatie voor het ontwikkelen van een humanistisch modern ontwerp dat leefbaarheid, gemeenschapsopbouw en sociale duurzaamheid bevordert. Op basis van best practices en geavanceerd onderzoek naar stedelijke vorm, stedelijke kwaliteit en duurzaamheid, produceert het masterprogramma hoogopgeleide professionals die in staat zijn om de uitdaging van duurzaam stadsontwerp aan te gaan als productieve, succesvolle individuen die creatief, inzichtelijk en intellectueel bekwaam zijn in hun benadering van het beroep en hun praktijk.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De School of Industrial Design biedt u een creatieve omgeving met uitstekende werkplaatsfaciliteiten. Het programma bestaat uit individuele industriële ontwerpprojecten, ... [+]

De masteropleiding Industrial Design richt zich op drie thema's: Leven en Gedrag, Vorm en Technologie, of Mens en Natuur. Het programma bestaat uit individuele industriële ontwerpprojecten, workshops en aanvullende theoretische cursussen.

Je neemt deel aan en draagt ​​bij aan het creëren van kennis op het gebied van design. Door tentoonstellingen, seminars en workshops te organiseren, communiceer je je werk en neem je deel aan het publieke debat. De School of Industrial Design biedt u een creatieve omgeving met uitstekende werkplaatsfaciliteiten. Als onderdeel van een volledige universiteit kunnen we grote kansen bieden voor een multidisciplinaire aanpak door samenwerking met andere faculteiten. Studenten worden autoriteiten in hun gekozen onderwerp, hetzij in hun conceptueel creatieve, strategische of technische capaciteit. Vooral moedigt het masterprogramma Industrial Design het diepgaande debat en beraad van de discipline aan.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Lund University is een van de toonaangevende universiteiten in de wereld als het gaat om onderzoek en onderwijs in de biotechnologie. Het is de thuisbasis van verschillen ... [+]

Biotechnologie is een sleuteltechnologie die een sterk innovatiepotentieel biedt voor de duurzame ontwikkeling van de samenleving. Onderzoek en ontwikkeling in de biotechnologie blijven de processen verbeteren en producten ontwikkelen die een diepgaande impact hebben op verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg en geneesmiddelen, landbouw, voedsel en veevoer, milieusanering, evenals de productie van chemicaliën en biobrandstoffen.

Lund University is een van de toonaangevende universiteiten in de wereld voor onderzoek en onderwijs in de biotechnologie. Het is de thuisbasis van verschillende wereldberoemde wetenschappers die sterke banden hebben met de industrie - van grote multinationals tot kleine ondernemingen op basis van onderzoek dat binnen onze afdelingen is ontwikkeld.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding biedt een mix van praktisch en theoretisch leren met een sterke focus op groepswerk en interactie tussen studenten en docenten, maar ook met belangri ... [+]

De trend van toenemende rampen en gerelateerde verliezen is een echt wereldwijde uitdaging. Het veranderende wereldwijde risicosysteem als gevolg van processen zoals klimaatverandering, verstedelijking en de toenemende complexiteit van de moderne samenleving vormt een grote uitdaging voor duurzame ontwikkeling en moet met een interdisciplinaire aanpak worden aangepakt. Een groeiend aantal regeringen en internationale organisaties erkennen de noodzaak om hun inspanningen op het gebied van rampenrisicobeheer en aanpassing aan de klimaatverandering te vergroten om zich met succes aan te passen aan veranderende omgevingen en veilige en duurzame samenlevingen te ontwikkelen.

Het masterprogramma voor rampenrisicobeheer en aanpassing aan klimaatverandering heeft steun van belangrijke nationale en internationale instellingen, bijvoorbeeld VN-agentschappen, het Rode Kruis / de Rode Halve Maan, ngo's en nationale autoriteiten.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Embedded Electronics Engineering biedt een breed perspectief, waarbij digitaal en analoog ontwerp wordt beschouwd als één eenheid waarin verschillende domeinen samenwerke ... [+]

Embedded Electronics Engineering biedt een breed perspectief, waarbij digitaal en analoog ontwerp wordt beschouwd als één eenheid waarin verschillende domeinen samenwerken. De focus ligt op CMOS, waar miljarden apparaten worden gebruikt om een ​​systeem te bouwen op een enkele siliciumdobbelsteen.

De Shanghai ranking (ARWU) rangschikt Lund University van Lund University tot de top 20 van universiteiten ter wereld op het gebied van elektrische en elektronische engineering voor het jaar 2017. Dit programma is veeleisend en uniek in zijn aanbod, een perfecte voorbereiding op je toekomstige carrière. Het programma omvat gebieden van radiofrequentie (RF) -circuits tot gegevensconversie en digitale circuits. Een ander onderscheidend kenmerk is dat het ontwerp van de schakeling is gekoppeld aan het gebied van draadloze communicatie, waar RF-frontends samen worden ontworpen met een digitale basisband, die de mogelijkheid biedt complete transceivers te bouwen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het geavanceerde onderzoek van de universiteit met betrekking tot energie-efficiënte gebouwen, evenals de nauwe banden met de bouwsector, vormen een uitstekende basis voo ... [+]

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van ons wereldwijde energieverbruik. Energiegebruik is in feite de belangrijkste bepalende factor voor de wereldwijde ecologische voetafdruk van een gebouw, gezien de totale levensduur.

Lund University staat internationaal bekend om hoogwaardig onderzoek met betrekking tot energie-efficiënte gebouwen. Onze expertise is gericht op een volledig gebouwperspectief, dat rekening houdt met de behoeften van bewoners, evenals hun comfort en gezondheid. Het geavanceerde onderzoek van de universiteit en de nauwe banden met de bouwsector vormen een uitstekende basis voor een sterk masterprogramma met een grotendeels unieke focus op gebouwen.

... [-]
Zweden Helsingborg
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze gemeenschappelijke master Erasmus Mundus heeft tot doel een Europese dimensie te bieden op het kennisintensieve gebied van onderzoek en ontwikkeling van voeding en i ... [+]

De Erasmus Mundus Joint Master in Food Innovation and Product Design (FIPDes) is een tweejarig academisch programma op het gebied van voedingswetenschap en productontwikkeling, uitgevoerd door Université Paris Saclay en AgroParisTech (Frankrijk), samen met DIT (Ierland), UNINA (Italië) en Lund University . De FIPDes-master heeft tot doel een Europese dimensie te bieden op het kennisintensieve gebied van voedselonderzoek en -ontwikkeling en is zeer relevant voor zowel studenten uit de EU als uit derde landen die willen werken in de agrovoedings- en drankensector. Het programma is in 2010 door de Europese Commissie goedgekeurd en is in 2011 van start gegaan.Programmamodules / cursussen

Semester 1: Voedingswetenschappen en -technologie, duurzaamheid, R... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit programma behandelt het ontwerp en de productie van voedingsmiddelen met gezondheidsvoordelen. Je leert over onderwerpen als voedselchemie, voedselverwerking, oppervl ... [+]

Dit programma is bedoeld voor studenten die meer willen leren over eten en die willen werken met innovatieve, toekomstige voedingsmiddelen, bijvoorbeeld als onderdeel van de oplossing voor grote gezondheidsproblemen zoals ondervoeding en obesitas. Het programma omvat het ontwerp en de productie van voedingsmiddelen met gezondheidsvoordelen. Je leert over onderwerpen als voedselchemie, voedselverwerking, oppervlakte- en colloïdchemie, microbiologie, voedings- en voedingsanalyses.

Het programma is nauw afgestemd op de marktbehoeften en er is een sterke nadruk op technische wetenschappen. Tijdens je studie ontmoet je niet alleen wereldleidende onderzoekers binnen de afdeling, maar ook gastsprekers van verschillende voedingsbedrijven die werken met bijvoorbeeld productontwikkeling en marketing. Onze banden met de lokale industrie zijn sterk en onze focus op innovatie is hoog; veel van onze onderzoekers hebben onderzoeksresultaten omgezet in succesvolle ondernemersondernemingen, zoals Oatly, Optifreeze, Probi en Solve.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De Erasmus Mundus Joint Master's Degree in Fire Safety Engineering (IMFSE) wordt georganiseerd door drie toonaangevende instellingen op het gebied van brandveiligheid: UG ... [+]

Deze drie toonaangevende Europese onderzoeksuniversiteiten met complementaire expertise op het gebied van Fire Safety Engineering (FSE) bundelen hun hoofddoel: het creëren van een onderwijsprogramma dat de vereiste kennis voor een professionele brandveiligheidsingenieur definieert, in staat om een op prestaties gebaseerd ontwerp te ontwikkelen (PBD). De drie IMFSE-universiteiten zijn toonaangevende Europese instellingen op het gebied van brandveiligheid, die zowel educatieve programma's als hoogstaand onderzoek aanbieden. Gent richt zich op het algemeen FSE, Lund wordt erkend in omhulsels van branddynamica, CFD-modellering, menselijk gedrag tijdens branden en evacuatie en op methoden voor risicobeoordeling, en Edinburgh is de ontwikkelaar van het eerste curriculum in structurele brandveiligheidstechniek.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit masterprogramma biedt je de middelen, mindset en vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle carrière in wereldwijde logistiek en supply chain management. Je ver ... [+]

Het programma is bedoeld om studenten te voorzien van de middelen, mindset en vaardigheden die nodig zijn voor het opbouwen van een succesvolle carrière in wereldwijde logistiek en supply chain management. Onze cursussen zijn bedoeld om studenten zowel solide theoretische kennis als praktische praktijkervaring te bieden. Ze bieden ook veel gastsprekers uit de industrie, maar ook mogelijkheden voor studenten om opdrachten over bedrijven te bezoeken en met bedrijven te werken. Het programma hanteert een multidisciplinaire aanpak voor het ontwerp, de planning en het beheer van supply chains en logistieke strategieën, netwerken, processen en systemen. Studenten leren probleemoplossende technieken die kunnen worden toegepast op zowel kwantitatieve als kwalitatieve modellen zoals casestudy's, projectwerk, bedrijfsspellen en simulaties.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit masterprogramma behandelt de belangrijkste aspecten van waterbronnentechnologie, inclusief geïntegreerd waterbeheer, afvalwaterbehandeling, regenwaterbeheer, kusthydr ... [+]

Toegang tot schoon water is de hoeksteen voor het verbeteren van de gezondheidszorg, het vergroten van de voedselvoorziening, het verlagen van de kindersterfte en het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven van mensen. Het is cruciaal geworden om technologieën te ontwikkelen die de uitdagingen op het gebied van waterveiligheid kunnen aanpakken en aan de toenemende vraag kunnen voldoen. Door geïntegreerd waterbeheer toe te passen, kunnen oppervlaktewater en grondwater worden gebruikt om deze vraag op een duurzame en milieuvriendelijke manier te dekken. Dit zijn de problemen die we samen met onze studenten onderzoeken, evenals vele andere uitdagingen zoals afvalwaterbehandeling, regenwaterbeheer, kusthydrauliek en modellering van hydrologische processen. Het programma is breed en omvat de belangrijkste aspecten van waterresources engineering.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het programma voor draadloze communicatie richt zich op de fysieke en lagere lagen van draadloze communicatie. Het doel is om onze studenten een grondige systeemkennis te ... [+]

Het masterprogramma voor draadloze communicatie bereidt studenten voor op een opwindende carrière in een snelgroeiende industrie. De Shanghai ranglijst (ARWU) rangschikt Lund University van Lund University tot de top 20 van universiteiten ter wereld op het gebied van elektrische en elektronische engineering voor het jaar 2017. De universiteit heeft uitstekende bronnen op het gebied van draadloze communicatie en biedt studenten de mogelijkheid om van te leren 's werelds toonaangevende onderzoekers, in state-of-the-art laboratoriumfaciliteiten. Onderzoek en onderwijs zijn nauw met elkaar verbonden binnen de afdeling. Al onze leraren worden zelf opgeleid tot PhD-niveau of hoger en zijn actief betrokken bij onderzoek.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het internationale masterprogramma voor milieubeheer en -beleid (EMP) is ontworpen om afgestudeerden in staat te stellen verandering te sturen door hun vermogen te ontwik ... [+]

Als u geïnteresseerd bent in vragen als "hoe kunnen milieuproblemen worden beoordeeld", "hoe werken bedrijven en overheidsinstanties om milieuproblemen te voorkomen en op te lossen" en "hoe kunnen verschillende soorten actoren invloed uitoefenen en controleren om positieve verandering teweeg te brengen" , dan zal deze master je aanspreken. Het internationale masterprogramma voor milieubeheer en -beleid (EMP) is ontworpen om afgestudeerden in staat te stellen verandering te sturen door hun vermogen te ontwikkelen om management- en beleidsreacties op complexe milieu-uitdagingen te evalueren, ontwerpen en implementeren. De belangrijkste kenmerken van het EMP-programma zijn de interdisciplinaire, internationale en toegepaste aard.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze gezamenlijke masteropleiding in Environmental Sciences, Policy and Management (MESPOM) bereidt je voor op het identificeren en implementeren van oplossingen voor com ... [+]

MESPOM is een gezamenlijk programma op het gebied van Milieuwetenschappen, Beleid en Management van vier vooraanstaande Europese en twee Noord-Amerikaanse universiteiten. De studenten studeren in ten minste drie van de zes consortiumuniversiteiten en behalen na afronding een joint degree. Het MESPOM brengt het beste van de uitstekende partnerinstellingen samen en biedt ter plaatse inzicht in meerdere culturen met diverse milieusystemen, en bereidt studenten voor op het identificeren en implementeren van oplossingen voor complexe milieuduurzaamheidsproblemen, vooral in een internationale context. De veelzijdige educatieve reis creëert ook een uniek platform voor het levendige alumni-netwerk dat dit programma kenmerkt.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het LUMES-programma biedt studenten de vaardigheden die nodig zijn om problemen rond de complexe duurzaamheidsuitdagingen van de 21ste eeuw aan te pakken. Het LUMES-progr ... [+]

Het LUMES-programma biedt studenten de vaardigheden die nodig zijn om problemen rond de complexe duurzaamheidsuitdagingen van de 21e eeuw aan te pakken. Het LUMES-programma richt zich op duurzaamheidsuitdagingen van lokaal tot mondiaal niveau, waarbij sociale en natuurwetenschappelijke perspectieven worden gecombineerd.

Voortbouwend op de kennis en ervaringen die studenten al bezitten, wordt de nadruk gelegd op het begrijpen van de huidige maatschappelijke ontwikkelingspatronen en de milieuproblemen die zij creëren, evenals op benaderingen voor het formuleren van strategieën voor toekomstige duurzame Pathways . De basis van het programma is een interdisciplinaire en holistische benadering van duurzaamheid, om de interacties tussen sociale, economische en milieusystemen te begrijpen, evenals een focus op de paradigma's, concepten en onderliggende aannames waarin de debatten over de interacties zijn gebaseerd .... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit transdisciplinaire programma is bedoeld om onze studenten geavanceerde kennis te bieden over actuele problemen in Azië. Studenten verwerven expertise in hedendaagse A ... [+]

De masteropleiding Aziatische Studies aan Lund University van Lund University is een populair programma en onze studenten waarderen het echt internationale milieu met medestudenten uit een groot aantal landen en leraren die gevestigde experts zijn in Azië in verschillende disciplines in de sociale wetenschappen.

Het doel van dit transdisciplinaire programma is om onze studenten geavanceerde kennis te bieden over actuele kwesties in Azië. Studenten verwerven expertise in hedendaagse Aziatische samenlevingen en kunnen zich specialiseren op basis van de regionale, thematische en disciplinaire focus die zij kiezen. De meeste van onze studenten voeren veldwerk uit in een Aziatisch land naar keuze. De studenten hebben de mogelijkheid om onze toegepaste veldwerkcursus te volgen aan een van onze partneruniversiteiten in Azië.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het doel van dit programma is om u achtergrondkennis en praktische vaardigheden te bieden voor het begrijpen, beoordelen en werken op ontwikkelingsgerelateerde gebieden, ... [+]

De Master of Science in Development Studies is een interdisciplinaire masteropleiding sociale wetenschappen gericht op problemen van armoede en ontwikkeling. Het doel van het programma is om u achtergrondkennis en praktische vaardigheden aan te reiken voor het begrijpen, beoordelen en werken op ontwikkelingsgerelateerde gebieden, of het nu gaat om directe armoedebestrijding of andere aspecten van sociale, economische en institutionele ontwikkeling. Je krijgt een kritische sociaalwetenschappelijke benadering en je zal je eigen onderzoek uitvoeren binnen de context van de masterproef. Je wordt getraind in verschillende methoden van sociale wetenschappen, zowel kwalitatief als kwantitatief. Je krijgt ook algemene vaardigheden zoals probleemoplossing, werken in teams, cultureel begrip, het schrijven van onafhankelijke rapporten, evenals conceptuele, analytische en evaluatieve vaardigheden.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit masterprogramma European Affairs biedt een unieke combinatie van cursussen, met onderwerpen als Europees bestuur, EU-wetgeving, EU-onderhandelingen, Europa en interna ... [+]

Als het eerste European Affairs-programma in Zweden (opgericht in 1994) bieden we een unieke combinatie van cursussen, met onderwerpen als Europese governance, EU-wetgeving, EU-onderhandelingen, Europa en internationale politieke economie en het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid van de EU. Naast een theoretisch inzicht in het onderwerp, stellen we je ook in staat om theorie en praktijk te overbruggen door de kans te grijpen om een stage van 10 weken te volgen bij een organisatie van jouw keuze. Studenten die momenteel aan het programma deelnemen, hebben stageplaatsen bij de Europese Commissie en in verschillende organisaties die betrokken zijn bij consultatie- en lobbyactiviteiten in Brussel.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De Master of Science in Global Studies is een interdisciplinaire masteropleiding voor sociale wetenschappen die erop gericht is u kennis te verschaffen over globalisering ... [+]

De Master of Science in Global Studies is een interdisciplinaire masteropleiding voor sociale wetenschappen die erop gericht is u kennis te verschaffen over globalisering, conflicten en sociale verandering. Dit omvat een begrip van theorieën die verband houden met processen van globalisering en transformatie zoals geanalyseerd door middel van verschillende disciplinaire kaders. Het programma presenteert belangrijke culturele, economische, politieke en sociaal-psychologische theorieën en concepten om u in staat te stellen geïnformeerde, vergelijkende analyses te maken van hoe globalisering verbonden is met conflict en sociale verandering.

Je wordt getraind in verschillende methoden van sociale wetenschappen, zowel kwalitatief als kwantitatief. Je krijgt ook algemene vaardigheden zoals probleemoplossing, werken in teams, cultureel begrip, het schrijven van onafhankelijke rapporten, evenals conceptuele, analytische en evaluatieve vaardigheden. Als student in het programma zul je in staat zijn om kritisch denkvermogen te ontwikkelen in relatie tot wereldwijde studies en je theoretische kennis te verdiepen in je disciplinaire achtergrond. Je krijgt de kans om actief deel te nemen aan het vormgeven van je opleiding door je studie aan te passen aan je interesses en carrièredoelen, vooral in de tweede helft van het programma.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Op basis van velden zoals antropologie, geografie, sociologie en economische geschiedenis, biedt het programma interdisciplinaire perspectieven en analytische hulpmiddele ... [+]

Op basis van velden zoals antropologie, geografie, sociologie en economische geschiedenis, biedt het programma interdisciplinaire perspectieven en analytische hulpmiddelen voor communicatie over problemen van duurzaamheid. Het vormt een belangrijke aanvulling op de technologische en natuurwetenschappelijke benaderingen van duurzaamheid door zich te concentreren op de culturele dimensies van consumptie en gebruik van hulpbronnen, culturele percepties van milieu en economie, en perspectieven van de sociale wetenschap op de wereldwijde verspreiding van milieuproblemen. Een centraal doel is om studenten te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden in grensoverschrijdend communiceren, waarbij de discoursen van verschillende disciplines, culturele tradities of de belangen van het bedrijfsleven, de politiek en sociale bewegingen worden gescheiden. Het programma moedigt kritisch toezicht op het debat over duurzaamheid aan, maar ook een serieuze inzet voor het verbeteren van mens-milieu relaties wereldwijd. Het behandelt de belangrijkste sociale en ecologische uitdagingen van onze tijd, waaronder klimaatverandering en klimaatjustitie, ongelijke uitwisseling en gebruik van ecologische hulpbronnen, en het verschuiven van milieurisico's en problemen naar de armste delen van de wereldmaatschappij.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De belangrijkste studiegebieden in het programma zijn stedelijke, sociale en geografische geografie, economische geografie en politieke ecologie. De reikwijdte van het on ... [+]

Menselijke geografie bestrijkt een breed scala aan onderwerpen - van veranderingen in het milieu en het landschap tot planetaire verstedelijking en economische crises. De omvang van het onderwerp is zodanig dat het u een uitstekende wetenschappelijke basis biedt die gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere academische onderwerpen.

Het masterprogramma in Human Geography heeft tot doel studenten te voorzien van:

kennis van de ontwikkeling van theorieën in de menselijke geografie en hun relaties met theorieën in andere sociale en milieuwetenschappenbegrip van de ruimtelijke dimensies van sociale, economische, culturele en ecologische processen en hun belang voor welzijn en levensomstandigheden in verschillende geografische contextenvaardigheden in methoden en het gebruik van geavanceerde hulpmiddelen om de complexe relaties tussen ontwikkelingsprocessen op lokale, regionale, nationale en wereldwijde schaal te analyserencompetentie om wetenschappelijk onderzoek, analyses en geavanceerde planning uit te voeren met betrekking tot politieke, economische, sociale en milieukwesties in een steeds complexere wereld... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze tweejarige interdisciplinaire masteropleiding richt zich op internationale ontwikkeling en management. Als erkenning van de complexiteit van ontwikkelingsvraagstukke ... [+]

LUMID is een tweejarig interdisciplinair programma gericht op internationale ontwikkeling en management. Als erkenning van de complexiteit van ontwikkelingsvraagstukken verwelkomt het programma docenten en studenten uit verschillende disciplines (met inbegrip van engineering, natuurwetenschappen, geneeskunde en humaniora in aanvulling op sociale wetenschappen).

Het programma biedt studenten een unieke combinatie van theoretische kennis, toegepaste onderzoeksmethoden en managementtools en vaardigheden met betrekking tot een reeks van huidige ontwikkelingsgebieden en uitdagingen. Deze verschillende aspecten van internationaal ontwikkelingsonderzoek en -praktijk worden geïntegreerd door middel van programma-cursussen, stages, veldwerkonderzoek en aanvullende initiatieven, zoals het Seminar Ontwikkelingsbeoefenaars en het alumni-netwerk, waardoor LUMID een voorsprong heeft op andere masterprogramma's op hetzelfde gebied.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De focus van dit internationale masterprogramma is om een ​​kritische benadering te bieden van hedendaagse sociale en culturele kwesties in media en communicatie. Ons doe ... [+]

De focus van dit internationale masterprogramma is om een ​​kritische benadering te bieden van hedendaagse sociale en culturele kwesties in media en communicatie. Ons doel is om het begrip van wereldwijde mediastructuren en processen in het moderne leven te verbreden. We bieden een actuele betrokkenheid bij belangrijke kwesties, theorieën en problemen in media, democratie en cultureel burgerschap, mediakracht, media-industrie en productie, gender, gezondheid en samenleving, representatie en populaire cultuur, mediapubliek, culturele diversiteit en kritisch dier studies. Cursussen behandelen hedendaagse debatten over kennis, macht en sociale verhoudingen in nationale en transnationale media-omgevingen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De tweejarige internationale interdisciplinaire masteropleiding in het Midden-Oosten Studies aan het Centrum voor Midden-Oosten Studies (CMES) in Lund biedt hoog gekwalif ... [+]

De tweejarige internationale interdisciplinaire masteropleiding in het Midden-Oosten Studies aan het Centrum voor Midden-Oosten Studies (CMES) in Lund biedt hoog gekwalificeerde studenten een kans om te leren over het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Bovendien biedt ons onderwijsprogramma mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, waardoor onze studenten de nodige training en ondersteuning krijgen om succesvol te zijn in hun loopbaan na hun afstuderen aan Lund University van Lund University .

In 2009 werd CMES door de Zweedse overheid geselecteerd om het onderzoeksprogramma "Het Midden-Oosten in de hedendaagse wereld" in te leiden als onderdeel van de strategische onderzoeksgebieden van de Zweedse Onderzoeksraad. Sindsdien heeft CMES zich snel uitgebreid tot een internationaal centrum voor onderzoek, onderwijs en publieksbereik gericht op het Midden-Oosten en Noord-Afrika.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit Masters-programma biedt specialisatie en breedte op het gebied van psychologie. Het doel van het programma is om je een masterdiploma te geven, stevig gebaseerd op hu ... [+]

Het Master of Science-programma in de psychologie omvat in totaal 120 studiepunten voor het hoger onderwijs, inclusief een masterscriptie van 30 studiepunten. Het programma biedt specialisatie en breedte op het gebied van psychologie. Het doel van het programma is om je een masterdiploma te geven, stevig gebaseerd op lopend onderzoek en om brede carrièremogelijkheden te bieden.

Binnen het programma hebt u de mogelijkheid om cursussen van uw eigen belang te selecteren. Houd er rekening mee dat het programma niet leidt tot een licentie als klinisch psycholoog.

Het eerste semester richt zich op theoretische en praktische hulpmiddelen voor psychologie. De studenten krijgen een basis in de filosofie van psychologie en cognitieve wetenschap, die zowel huidige gebieden zoals belichaamde en uitgebreide cognitie omvat als de blijvende vragen over vrije wil, bewustzijn en de rol van volkspsychologie. Studenten nemen deel aan daglabs met prominente onderzoekers in verschillende deelgebieden, waarbij ze praktijkervaring opdoen met de reeks onderzoeksmethoden die in de afdeling worden gebruikt. Studenten zullen ook geavanceerde methoden en statistieken leren, waaronder Bayesiaanse statistieken.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in Service Management combineert een grondige vakkennis van de dienstensector met een goed begrip van de specifieke organisatorische en managementbeho ... [+]

De masteropleiding in servicemanagement is een unieke kans voor diegenen die een managementprogramma zoeken op een gevorderd niveau met een sterke link naar onderzoek. Het programma combineert een grondige vakkennis van de dienstensectoren met een goed begrip van de specifieke organisatorische en managementbehoeften van serviceactiviteiten. Wanneer u zich aanmeldt voor de masteropleiding in Service Management, kiest u een van de vijf verschillende specialisaties: Cultuur en Creativiteit Management , Retail , Supply Chain Management , Duurzaam Service Management of Toerisme . We hebben een mix van studenten van over de hele wereld.

Kenmerken van het programma:

De snelle ontwikkeling in de detailhandel, inclusief mondiale uitdagingen en nieuwe manieren om verkoop uit te voeren, vereist meer gekwalificeerd personeel. Je bestudeert en analyseert fenomenen en situaties zoals organisatietheorie, klantrelaties, duurzaamheid en plaatsontwikkeling. Je krijgt een diepere kennis van retailmarketing, winkelplanning, CSR, duurzaamheid, supply chain management en klantrelatiebeheer.... [-]

Zweden Helsingborg
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in Service Management combineert een grondige vakkennis van de dienstensector met een goed begrip van de specifieke organisatorische en managementbeho ... [+]

Het masterprogramma in servicebeheer is een uniek programma voor diegenen die op een geavanceerd niveau branchegerelateerd servicebeheer en leiderschap willen bestuderen. Het programma combineert een grondige vakkennis van de dienstensectoren, een geavanceerde onderzoeksomgeving en actuele professionele toepassingen.

Wanneer u zich aanmeldt voor de masteropleiding in Service Management, kiest u uit drie verschillende specialisaties: Supply Chain Management, Retail of Tourism. We hebben een mix van studenten van over de hele wereld.

Kenmerken van het programma

De snelle ontwikkeling in Supply Chain Management, inclusief mondiale uitdagingen en nieuwe manieren om supply chains te organiseren en zaken te doen, vereist meer gekwalificeerd personeel. Je bestudeert en analyseert fenomenen en situaties zoals servicemanagement in Supply Chain Management-contexten, transporten en logistiek management, verandermanagement, de theorie van de wetenschap en kwalitatieve en kwantitatieve methoden. Dit zal u helpen om belangrijke analytische en managementvaardigheden te ontwikkelen terwijl u waardevolle ervaring krijgt bij het ontwikkelen van innovatieve, strategische en duurzame wereldwijde toeleveringsketens. Je zult kennis en ervaring opdoen van verschillende supply chain management-velden en tools ontwikkelen waarmee je innovatief en duurzaam supply chain-management kunt creëren in bedrijven, de publieke sector en andere organisaties.... [-]

Zweden Helsingborg
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in Service Management combineert een grondige vakkennis van de dienstensector met een goed begrip van de specifieke organisatorische en managementbeho ... [+]

De masteropleiding in servicemanagement is een unieke kans voor diegenen die een managementprogramma zoeken op een gevorderd niveau met een sterke link naar onderzoek. Het programma combineert een grondige vakkennis van de dienstensectoren met een goed begrip van de specifieke organisatorische en managementbehoeften van serviceactiviteiten. Wanneer u zich aanmeldt voor de masteropleiding in Service Management, kiest u een van de vijf verschillende specialisaties: Cultuur en Creativiteit Management , Retail , Supply Chain Management , Duurzaam Service Management of Toerisme . We hebben een mix van studenten van over de hele wereld.

Kenmerken van het programma

De toeristenindustrie is een van de snelstgroeiende industrieën. Betrokken personen die diensten kunnen ontwikkelen en leiden, hebben veel vraag. De specialisatie in toerisme richt zich op mensen met loopbaanambities in de toeristische sector met de hele wereld als hun werkterrein. Toerisme wordt bestudeerd vanuit een multidisciplinair perspectief en combineert elementen van management, marketing, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. Je krijgt een diepere kennis van strategisch management, waardecreatie en projectmanagement.... [-]

Zweden Helsingborg
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De belangrijkste doelstelling van dit interdisciplinaire programma voor sociale wetenschappen is om uw vermogen om de belangrijkste theoretische perspectieven en onderzoe ... [+]

De Master of Science in Social Studies of Gender is een interdisciplinaire masterstudie sociale wetenschappen die tot doel heeft u de kernelementen aan te reiken waarmee actuele gendertheorieën en -onderzoek, in dialoog met gevestigde academische disciplines, hebben bijgedragen aan het begrip van bredere sociale processen. De belangrijkste doelstelling van het programma is om uw vermogen om de belangrijkste theoretische perspectieven en onderzoeksresultaten van het veld kritisch te onderzoeken, te evalueren en te bespreken. Met deze vaardigheden in sociale wetenschappen en genderanalyses, kun je de onderlinge verbanden tussen theorie en praktijk met betrekking tot geslacht, klasse, etniciteit en seksualiteit formuleren en analyseren.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De Master of Science Program in Sociology of Law is een interdisciplinair programma gericht op de invoering van studenten aan de studie van het recht, juridische instelli ... [+]

De Master of Science Program in Sociology of Law is een interdisciplinair programma gericht op de invoering van studenten aan de studie van het recht, juridische instellingen en juridisch gedrag in een sociale context. Het biedt een geavanceerd overzicht van de sociologie van het recht met de mogelijkheid van specialisatie op sociaal-juridische gebieden, zoals strafrecht, criminologie, juridische culturen, mensenrechten, de advocatuur, bestuur, recht en geslacht, recht en globalisering en regulering.

Het doel van het programma is om de kennis van de studenten te vergroten over hoe de wet en juridische instellingen werken op nationaal en transnationaal niveau en hoe deze het dagelijks leven van gewone burgers beïnvloeden. Het programma biedt de studenten de vaardigheden die ze nodig hebben om het samenspel tussen sociaal-juridische theorie en praktijk kritisch te onderzoeken, te analyseren en te evalueren, wettelijke ontwikkelingen te onderzoeken en problemen met de implementatie te bestuderen op nationaal, internationaal en mondiaal niveau.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Door zijn unieke ontwerp biedt dit programma studenten inzicht in strategische communicatie en de nauw verwante gebieden van organisatiecommunicatie, public relations, me ... [+]

Strategische communicatie is de interdisciplinaire studie van formele en informele communicatie-initiatieven van organisaties om doelen te bereiken en te zorgen voor duurzame overleving. In termen van professionele rollen hebben recente ontwikkelingen de focus verlegd van operationele vaardigheden naar meer geavanceerde strategische kennis. Professionals hebben een diepgaand inzicht nodig in strategische communicatie en de rol ervan in de samenleving. Dit programma is bedoeld om aan de nieuwe en toegenomen eisen te voldoen. Door zijn unieke ontwerp biedt het studenten een goed begrip van strategische communicatie en de nauw verwante gebieden van organisatiecommunicatie, public relations, merkcommunicatie en crisiscommunicatie.... [-]

Zweden Helsingborg
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Met een unieke combinatie van perspectieven uit de politieke wetenschappen, sociaal werk, sociologie en economie, biedt dit programma u een breed scala aan kennis en vaar ... [+]

Met een unieke combinatie van perspectieven uit de politieke wetenschappen, sociaal werk, sociologie en economie, biedt dit programma u een breed scala aan kennis en vaardigheden die zijn bedoeld voor het beheer en het beheer van welzijnsdiensten. De cursussen zijn gebaseerd op een vergelijkende benadering, waarbij de verschillen en overeenkomsten tussen landen, bestuursniveaus en beleidsterreinen, waaronder een perspectief van de Europese Unie, worden benadrukt. Naast actieve onderzoekers in hun eigen vakgebied, hebben onze leraren een educatieve opleiding gevolgd en maken ze gebruik van moderne les- en evaluatietechnieken. We brengen ook beoefenaars naar onze cursussen en bezoeken aan verschillende soorten instanties die betrokken zijn bij de productie van welzijnsdiensten.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze tweejarige masteropleiding biedt je de mogelijkheid om meer te weten te komen over het universum en je kennis van de natuurkunde toe te passen in een levendig en sne ... [+]

Dit gestructureerde tweejarige programma biedt je de mogelijkheid om meer te weten te komen over het universum en je kennis van de natuurkunde toe te passen in een levendig en snel ontwikkelend wetenschapsgebied.

Het eerste semester wordt besteed aan cursussen in de kern-astronomie, inclusief stellaire structuur en evolutie en galactische dynamica. In het tweede semester begin je aan een 60 ECTS-project onder de supervisie van internationaal gerenommeerde hoogleraren en dit project gaat door in drie semesters. Je neemt ook nog vier cursussen die je kennis van de meest opwindende gebieden van moderne astrofysica zoals exoplaneten en het vroege universum verbreden.

Programmamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding is multidisciplinair en biedt een veelzijdige opleiding in de atmosferische wetenschappen, gegeven door vooraanstaande wetenschappers uit het veld. J ... [+]

Het programma is multidisciplinair en biedt een veelzijdige opleiding in atmosferische wetenschappen, gegeven door vooraanstaande wetenschappers in het veld. Het geeft je een diepgaand inzicht in de algemene atmosferische wetenschap, biogeochemische cycli en processen in interacties tussen land en ecosysteem en atmosfeer. Je zult kennis opdoen van een breed scala aan onderwerpen op gebieden zoals omgevingsfysica, atmosferische chemie, meteorologie, fysische geografie en ecologie. Je leert ook hoe je geavanceerde computationele en laboratoriumgebaseerde methoden kunt gebruiken en ervaring opdoet in veldmetingen en -operaties.

Er zijn 14 partneruniversiteiten uit verschillende Scandinavische landen in het consortium die verantwoordelijk zijn voor het programma en het is de bedoeling dat u cursussen uit verschillende ervan selecteert om uw profiel aan te passen binnen het programma. Studenten hebben de mogelijkheid om een ​​speciale beurs aan te vragen om reis- en verblijfkosten te dekken bij het volgen van cursussen aan partneruniversiteiten in andere Noordse landen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Biologie, geneeskunde, informatica en statistiek verstrengelen zich in dit brede masterprogramma en de biologische gegevens afgeleid van genomische studies, structurele b ... [+]

Bioinformatica is een breed onderwerp waarin biologie, geneeskunde, informatica en statistiek verweven zijn. Vele malen is de basis voor bioinformatica de enorme hoeveelheid biologische gegevens afgeleid van genomische studies, structurele biologie en andere gebieden van biologie en geneeskunde. Computationele biologie omvat ook wiskundige modellering van biologische systemen.

Speciale kenmerken van het programma:

Een combinatie van geavanceerd onderzoek met training van huidige technieken, evenals de ontwikkeling van nieuwe softwaretools.Nauwe verbindingen met onderzoek in een internationale omgeving.Proteomics, genomics, transcriptomics en andere gegevens zullen worden geanalyseerd en gecombineerd om een globaal begrip van een biologisch probleem te krijgen.Programmamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

In het masterprogramma Dierecologie leer je hoe je evolutionaire processen op het niveau van genen, individuen en populaties kunt analyseren en begrijpen. We bieden een u ... [+]

Op het masterprogramma Dierecologie leer je hoe je evolutionaire processen op het niveau van genen, individuen en populaties kunt analyseren en begrijpen. Je zult vaardigheden verwerven in het analyseren en begrijpen hoe evolutionaire en ecologische processen uiterlijk, fysiologie en gedrag bij dieren vormen. Je leert ook hoe je de kosten en baten van verschillende eigenschappen kunt analyseren en hoe deze zijn geoptimaliseerd om reproductieve en overlevingsstrategieën te vormen. We bieden een uitstekende onderzoeksomgeving, met name op het gebied van diermigratie, moleculaire ecologie, levensloopcompensatie, ziekteresistentie bij natuurlijke populaties en interacties tussen gastheer en parasiet. Je zult moderne veld- en laboratoriummethoden gebruiken in studies van ecologische en evolutionaire problemen toegepast op dieren in fundamenteel onderzoek, evenals toegepast instandhoudingsgerelateerd onderzoek. Speciale nadruk ligt op vogels als modelsystemen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding is gespecialiseerd in de ecologie van aquatische ecosystemen, waaronder zowel zoetwater- als mariene systemen, dwz op het gebied van limnologie en ma ... [+]

Deze masteropleiding is gespecialiseerd in de ecologie van aquatische ecosystemen, waaronder zowel zoetwater- als mariene systemen, dwz op het gebied van respectievelijk limnologie en mariene ecologie. Het biedt een goed begrip van de modernste theorieën en modellen van de structuur en functie van aquatische ecosystemen en, verder, hun relatie tot waterscheiding, effecten van antropogene verstoringen, managementstrategieën en restauratietechnieken. Praktische training in laboratorium- en veldmethodologie wordt ook benadrukt.

Speciale kenmerken van het programma:

Nauwe samenwerking met onderzoeksgroepen over de meest recente wetenschappelijke benaderingen van actuele vraagstukken in zowel de basis- als de toegepaste wetenschap.Richtsnoeren voor duurzaam visserijbeheer.Praktische laboratoriumtraining en risicobeoordeling in ecotoxicologische problemen in aquatische milieus.Restauratieprojecten ontwerpen op een schaal van schaal.Programmamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

In het masterprogramma Conservation Biology leer je hoe je moderne ecologie en genetica kunt gebruiken in management en restauratie, en in de studie van het verlies van b ... [+]

Op het masterprogramma in Conservation Biology leer je hoe je moderne ecologie en genetica kunt gebruiken in management en restauratie, en in de studie van het verlies van biologische diversiteit.

Speciale functies van het programmaMondiale en regionale aspecten van biodiversiteit en restauratie-ecologie.Populatie-ecologie als een hulpmiddel in praktische instandhoudingsbiologie.Analysemethoden in behoudsbiologie.Nauwe verbindingen met onderzoek in een internationale omgeving.Programmamodules / cursussen

Verplichte vakken: populatie en gemeenschapscologie, natuurbeschermingsbiologie, biologische monitoring / waterbeheer en een masterproject in Conservation Biology.

Keuzevakken: Evolutionaire dierecologie, modellering van biologische systemen, verwerking en analyse van biologische gegevens en evolutie en aanpassing van planten.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De algemene masteropleiding Biologie geeft je de mogelijkheid om een persoonlijk studieplan te ontwerpen. U kiest uit ongeveer 50 cursussen op een gevorderd niveau in de ... [+]

De algemene masteropleiding Biologie geeft je de mogelijkheid om een persoonlijk studieplan te ontwerpen. U kiest uit ongeveer 50 cursussen op een gevorderd niveau in de biologie. We hebben uitstekende faciliteiten voor laboratoriumwerk en het uitvoeren van veldexperimenten. De meeste cursussen zijn full-time studies en je neemt meestal maar één cursus tegelijk. De cursussen zijn doorgaans leerintensief, met lezingen, seminars, excursies en ook theoretische en praktische oefeningen. Er wordt van u verwacht dat u ongeveer 40 uur per week besteedt aan studies, inclusief zelfstudies. Normaal gesproken neem je twee cursussen van 15 credits per semester, dat wil zeggen een totaal van 60 credits per jaar.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Als u geïnteresseerd bent in plantenbiologie, evolutie en biodiversiteit, dan is dit het masterprogramma voor u. Je zult kennis en inzicht verwerven over hoe planten op v ... [+]

Planten gebruiken ingewikkelde systemen voor groei, ontwikkeling, transport en metabolisme om ongunstige omgevingsomstandigheden het hoofd te bieden, maar hebben ook een aanzienlijk vermogen om zich genetisch aan te passen aan zowel biotische als abiotische factoren. Een goed begrip van de mechanismen die ten grondslag liggen aan deze kenmerken is van fundamenteel belang voor alle biologische disciplines. Dit is het onderwerp voor jou als je geïnteresseerd bent in plantenbiologie, evolutie en biodiversiteit.

Je zult kennis en inzicht verwerven over hoe planten op verschillende niveaus van een organisatie functioneren, van het moleculaire tot het eco-fysiologische niveau. Je zult kennis opdoen van de methodologie die wordt gebruikt in het biologische werk van planten en in onderzoek naar fysiologische, moleculaire en celbiologische problemen. Je leert over de mechanismen die betrokken zijn bij de evolutie van nieuwe plantensoorten en de factoren die de plantendiversiteit en de verspreiding van plantensoorten beheersen. Je zult de manier begrijpen waarop paringsystemen en populatiestructuur de genstroom en genetische diversiteit in planten beïnvloeden. Je zult bestuderen hoe planten interageren met andere organismen en hun vermogen om zich aan te passen aan veranderingen in het milieu. Je krijgt een wetenschappelijk onderbouwd perspectief op de biologie van planten en het opdoen van praktische ervaring met ecologische methodologie. Excursies en laboratoriumwerk vormen een geïntegreerd onderdeel van veel cursussen in deze opleiding.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding omvat bijna alle aspecten van de geologie, van mineralen en gesteenten tot glaciale geologie, sedimenten, klimatologische veranderingen en de evoluti ... [+]

Het programma omvat bijna alle aspecten van de geologie, van mineralen en gesteenten tot glaciale geologie, sedimenten, klimatologische veranderingen en de evolutie van het leven. Het is bedoeld om studenten een breed scala aan geologische kennis te bieden, blootstelling aan gebieden op het snijvlak van onderzoek en een grondig inzicht in de praktische toepassingen van geologie.

Er zijn twee specialisaties: Bedrock Geology en Quaternary Geology . Drie of vier cursussen in beide specialisaties, gecombineerd met een keuzevak, worden gewoonlijk gedurende het eerste jaar bestudeerd. Een masterdiploma (45 ECTS-credits) is verplicht in het tweede jaar.

Een van de vele attracties van de afdeling Geologie is de enorme hoeveelheid interne onderzoeksapparatuur die een aanvulling vormt op het lesgeven. Alle studenten houden hun lezingen en praktische sessies in goed uitgeruste collegezalen en onderwijslaboratoria binnen het afdelingsgebouw. Veldwerk is een essentieel onderdeel van het praktische werk en er zijn excursies van één dag tot één week. Deze worden op verschillende locaties gehouden en zijn een belangrijk kenmerk van het programma. In het laatste jaar ondernemen studenten over het algemeen projecten in veel van de onderzoekslaboratoria. Computer- en werkplekfaciliteiten ondersteunen vele aspecten van ons onderwijs en onderzoek. Studenten hebben toegang tot alle bibliotheekbronnen op de afdeling, inclusief elektronische tijdschriften.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit programma onderzoekt de moleculaire structuren en functionele mechanismen van een groot aantal eiwitten. Het begrijpen van eiwitten staat centraal bij het begrijpen e ... [+]

Het begrijpen van eiwitten staat centraal bij het begrijpen en oplossen van zowel medische als biochemische problemen op moleculair niveau. Dit programma onderzoekt de moleculaire structuren en functionele mechanismen van een groot aantal eiwitten. Afgestudeerden van het programma beheersen de methoden van klonen, expressie en zuivering van eiwitten, en een aantal gespecialiseerde technieken voor het analyseren van eiwitten. Ze zullen ook primaire wetenschappelijke publicaties kunnen gebruiken en begrijpen en de mogelijkheid hebben om experimenten zelfstandig te plannen, uit te voeren en kritisch te evalueren.

In het eerste jaar volgen studenten geavanceerde cursussen in biochemie, eiwitchemie en moleculaire biofysica. In het tweede jaar kiezen ze voor een masterproject of projecten op de hiervoor genoemde gebieden, die kunnen worden uitgevoerd aan de universiteit of in een bedrijf met een relevant onderzoeksprofiel.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding heeft tot doel u kennis te verschaffen in ruimtelijke analyses voor milieutoepassingen. Het omvat studies in geografische informatiesystemen (GIS), t ... [+]

Geomatica omvat de verwerving, het beheer en de analyse van verschijnselen met een ruimtelijke referentie. Ruimtelijke analyse vindt toepassingen op vele gebieden, zoals gezondheid, het milieu, stadsplanning, geologie, archeologie en agronomie. Dit programma is bedoeld om u kennis te verschaffen over ruimtelijke analyse voor milieutoepassingen. Het omvat studies in geografische informatiesystemen (GIS), teledetectie en fysieke geografie. Modellen en theorieën voor het begrijpen van het aardse klimaat en ecosystemen zijn geïntegreerd met kennis voor het verzamelen van milieu-informatie met behulp van teledetectie, het opslaan van de informatie in databases en theorieën achter GIS.

Programmamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De masteropleiding in Mathematische Statistiek biedt een breed spectrum aan hulpmiddelen en methoden voor het omgaan met willekeurige verschijnselen die voorkomen in zowe ... [+]

De masteropleiding in wiskundige statistiek biedt een breed spectrum aan hulpmiddelen en methoden voor het omgaan met willekeurige verschijnselen die voorkomen in wetenschappelijke en industriële contexten. Binnen het programma kun je je op veel verschillende gebieden specialiseren voor verschillende doeleinden. Je studeert minimaal 45 studiepunten in wiskundige statistiek op masterniveau en schrijft een masterscriptie van 30 studiepunten. Je kunt ervoor kiezen om de resterende (maximaal45) studiepunten te nemen in bijvoorbeeld wiskunde of numerieke analyse. Je kunt ook vakken kiezen in andere vakken, zoals informatica of, als je een carrière in een specifiek toegepast gebied nastreeft, cursussen op dat gebied. Voorbeelden zijn cursussen in economie, moleculaire biologie en bioinformatica. Als u van plan bent om te promoveren, moet u cursussen volgen met een hoge theoretische inhoud, terwijl u, als u op zoek bent naar een carrière buiten de academische wereld, cursussen moet volgen die een breed scala aan statistische modellen en methoden omvatten.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Een zeer flexibele structuur die individuele aanpassing, een gevarieerd curriculum, een hoog theoretisch niveau en een actieve onderzoeksgerichte omgeving mogelijk maakt, ... [+]

Het doel van de masteropleiding in wiskunde is om studenten geavanceerde theoretische kennis van wiskunde te geven, samen met praktische vaardigheden om deze kennis zowel toe te passen op wiskundige problemen als op toepassingen van wiskunde. Een zeer flexibele structuur die individuele aanpassing, een gevarieerd curriculum, een hoog theoretisch niveau en een actieve onderzoeksgerichte omgeving mogelijk maakt, zijn enkele van de sterkste kenmerken van het programma.

De masteropleiding in de wiskunde heeft twee specialisaties: wiskunde en numerieke analyse .

Een aparte masteropleiding in wiskundige statistiek is beschikbaar op het Centrum voor Wiskundige Wetenschap. Een grote verscheidenheid aan cursussen in alle wiskundige disciplines - zuivere en toegepaste wiskunde, numerieke analyse en wiskundige statistieken - zijn beschikbaar binnen het programma.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het algemene programma in Molecular Biology biedt u de mogelijkheid om uw eigen opleiding te ontwerpen met de specialisatie die u verkiest. Er is een breed scala aan curs ... [+]

Moleculaire biologie biedt hulpmiddelen en een basis van kennis die steeds belangrijker worden in alle aspecten van de biowetenschappen. Deze masteropleiding biedt cursussen die je opleiding in moderne moleculair georiënteerde biologie en aanverwante onderwerpen zullen verdiepen en verbreden. Het algemene programma in Molecular Biology biedt u de mogelijkheid om uw eigen opleiding te ontwerpen met de specialisatie die u verkiest. Er is een breed scala aan cursussen om uit te kiezen. Je krijgt advies over hoe je een geschikt programma samenstelt dat voldoet aan de eisen van de opleiding en dat je de juiste opleiding en training geeft.

Speciale kenmerken van het programma:

Een breed scala aan cursussen gerelateerd aan cel- en moleculaire biologie, biotechnologie en medische biologieNauwe verbinding met onderzoek in een internationale omgevingIntegratie van theoretische analyse met een sterke training van laboratoriumvaardighedenVrijheid om je eigen studieprogramma en specialisatie te makenProgrammamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit programma is bedoeld om studenten van de moleculaire biologie een solide basis te geven voor een carrière in medisch gerelateerde gebieden. Deze gebieden hebben gespe ... [+]

Dit programma is bedoeld om studenten van de moleculaire biologie een solide basis te geven voor een carrière in medisch gerelateerde gebieden. Deze gebieden hebben gespeeld en zullen blijven spelen, een centrale rol in de farmaceutische en biotechnologische ontwikkeling. Het programma behandelt ook onderwerpen die verband houden met commerciële toepassingen, zoals de ontwikkeling van diagnostische hulpmiddelen en kwaliteitscontrole.

Speciale functies van het programmaEen breed scala aan cursussen met betrekking tot medische biologie, waaronder farmacologie, immunologie, toxicologie en neurobiologie.Integratie van theorie en laboratoriumvaardigheden.Inzicht in het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen, van onderzoek tot klinisch gebruik.Uitgebreide training in mondelinge en schriftelijke communicatie biedt een solide basis voor het gebruik van relevante termen en uitdrukkingen binnen de medische biologie en aanverwante gebieden.Buitenschoolse activiteiten, zoals seminars en studiebezoeken, worden aangeboden.Programmamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit programma biedt een zeer competitieve opleiding in de moderne microbiologie. Het geeft een brede basis aan kennis en over het algemeen belangrijke vaardigheden in de ... [+]

Het programma biedt een zeer competitieve opleiding in de moderne microbiologie. Het geeft een brede basis aan kennis en over het algemeen belangrijke vaardigheden in de microbiologie en moleculaire biologie. Binnen het programma kun je je verder specialiseren op basis van je eigen voorkeuren, bijvoorbeeld medische microbiologie, biotechnologie of cellulaire of moleculaire microbiologie. Kennis over microben en hun diversiteit, fysiologie en genetica, evenals moderne hulpmiddelen om ze te bestuderen zijn belangrijk en zeer relevant voor werk of onderzoek in de moleculaire biologie, infectieziekten en ecologie, maar ook voor de exploratie van microben, bijvoorbeeld om bulk en fijne producten, voedsel en geneesmiddelen te produceren en voor gebruik in milieu-biotechnologie.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit masterprogramma verbindt fundamenteel onderzoek met zijn toepassingen en integreert genetica, gentechnologie, celbiologie, moleculaire biologie, biotechnologie en bio ... [+]

Dit programma verbindt fundamenteel onderzoek met zijn toepassingen en integreert genetica, gentechnologie, celbiologie, moleculaire biologie, biotechnologie en bioinformatica. Al deze disciplines hebben een gemeenschappelijke basis in moleculaire genetica, wat de discipline is die verklaart hoe de informatie in de genen tot expressie wordt gebracht en hoe deze verschillende kenmerken van een organisme kan veroorzaken. Nadruk wordt ook gelegd op genetische mechanismen die ten grondslag liggen aan ziekte, genetische kartering, moleculair genetische technieken en diagnostische methoden.

Speciale functies van het programmaCursussen in de genetica, moleculaire biologie, moleculaire biotechnologie en medische genetica.Cursussen bevatten praktische training in moleculaire biologie technieken.Omvat training in het innovatieproces, ondernemerschap en de commercialisering van moleculaire biotechnologie.Programmamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het programma biedt u de kennis, vaardigheden en visie die nodig zijn om technische uitdagingen in productontwikkeling, het productieproces en industriële automatisering ... [+]

Het programma biedt studenten de kennis, vaardigheden en visie die nodig is om technische uitdagingen op het gebied van productontwikkeling, het productieproces en industriële automatisering op te lossen en hen voor te bereiden om een leidende rol op zich te nemen in de wereldwijd concurrerende productie-industrie. Onze cursussen, seminars, workshops en projecten zijn specifiek ontworpen voor de student en combineren solide theoretische kennis met praktische vaardigheden. Na het programma kunnen de studenten complexe productieprocessen en productiesystemen die betrokken zijn bij de productrealisatie analyseren, evalueren en optimaliseren. Het programma combineert productie en materiaaltechnologie met een focus op duurzame productie, gedigitaliseerde productie, productie-automatisering, wereldwijde productie en de wereldwijde markt. Het programma biedt ook de mogelijkheid om zich te specialiseren in een gekozen gebied van productie-engineering en heeft een sterke internationale oriëntatie. Het maakt gebruik van de mogelijkheden die een multinationale groep studenten biedt en vergroot hun competenties in intercultureel en mondiaal management.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding stelt je in staat om uit de eerste hand theoretische en praktische vaardigheden te verwerven in complexe vraagstukken en technische systemen op het g ... [+]

Dit programma stelt u in staat om uit de eerste hand theoretische en praktische vaardigheden te verwerven in complexe vraagstukken en technische systemen op het gebied van milieuwetenschappen, fysische geografie en klimaatverandering. Je krijgt diepgaande kennis van milieu- en klimaatsystemen, mondiale milieukwesties en wereldwijde fietsen, klimatologie en klimaatverandering, ecosysteemanalyse, biogeofysica en geomorfologie.

Programmamodules / cursussen

Cursussen en aantal punten: broeikasgassen en biogeochemische cycli (15), klimaatverandering en de gevolgen voor het milieu (15), ecosysteemmodellering (15), interacties tussen biosfeer en atmosfeer (15), mondiale ecosysteemdynamica (15), masteropleiding proefschrift (30), keuzevakken (15).... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding in Biological Physics and Computational Biology combineert een solide basis van vakken in de theoretische en wiskundige natuurkunde met cursussen in ... [+]

Waarom zou een fysicus biologie studeren? In feite hebben ze dat al geruime tijd. Veel beroemde natuurkundigen, zoals Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück en Erwin Schrödinger, om er een paar te noemen, hadden een diepe interesse in biologische problemen en sommige maakten substantiële vooruitgang op specifieke gebieden zoals de moleculaire biologie.

Biologie wordt steeds meer een kwantitatieve wetenschap en heeft een scala aan fundamenteel onopgeloste problemen bij de hand, bijvoorbeeld hoe biomoleculen hun specifieke vorm aannemen, hoe ze in cellen interageren en hoe cellen delen en communiceren. De methoden van de theoretische fysica, naast andere statistische methoden, modellering en simulatie, kunnen een krachtige toolbox bieden voor het benaderen van veel van deze problemen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Als masterstudent, word je deel van een levendige onderzoeksgemeenschap die experimenteert met grote internationale onderzoeksfaciliteiten en in de modernste laboratoria ... [+]

Wat als je nieuwsgierigheid je baan zou kunnen worden? Bij het Department of Physics in Lund kun je nieuwsgierig en creatief zijn en tegelijkertijd een strategische keuze maken voor je carrière. Natuurkundigen in Lund bestuderen onderwerpen zoals de kleinste delen van de materie, de interface tussen levende cellen en elektronica, hoe een schoner milieu te creëren en hoe kanker te genezen. Tegelijkertijd voldoen ze aan hun nieuwsgierigheid. Als een masterstudent, word je deel van een levendige onderzoeksgemeenschap die experimenteert met grote internationale onderzoeksfaciliteiten en in de modernste laboratoria ter plaatse. Er worden ook baanbrekende theoretische studies uitgevoerd.

Je begint je studie door een aantal cursussen te volgen, sommige van hen zijn algemeen, sommige meer gespecialiseerd. Het programma wordt afgesloten met een masterproject waarvoor je een volledig jaar in een onderzoeksgroep of buiten de universiteit doorbrengt - er zijn veel opwindende mogelijkheden binnen de high-tech industrie in de Lund-regio.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het doel van deze master is dat je een gedegen materiaalwetenschapper wordt die in staat is om de principes van materiaalwetenschap toe te passen voor het uitvoeren van e ... [+]

Materialen vormen alles om ons heen en hun eigenschappen zijn van cruciaal belang voor de prestaties van elk systeem of apparaat waar ze worden gebruikt. Bijna elk aspect van de moderne samenleving wordt geraakt door een technologie die mogelijk wordt gemaakt door vooruitgang in materialen. Mobiele telefoons, light-emitting diodes (LED's), zonnecellen, katalysatoren, optische vezels en slimme raammaterialen zijn allemaal voorbeelden van moderne technologie op basis van maatwerk. Omdat de eigenschappen van een materiaal (dat de functie ervan bepaalt) zowel worden bepaald door de structuur ervan, de bestanddelen en de manier waarop het materiaal wordt samengesteld, omvat de materiaalstudie veel verschillende benaderingen. Materiaalwetenschap is inherent multidisciplinair en berust vaak op zowel theoretische modellering als experimentele karakterisering.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De interdisciplinaire masteropleiding Nanoscience maakt deel uit van NanoLund, een van 's werelds toonaangevende onderzoekscentra voor nanowetenschappen. Je zult gedurend ... [+]

Op nanometerschaal wordt het onderscheid tussen disciplines als natuurkunde, scheikunde en biologie minder duidelijk. Een hoge mate van interdisciplinariteit is daarom kenmerkend voor nanotechnologie. Het Nanoscience-programma aan de Lund University heeft zijn wetenschappelijke basis in een fysica-beschrijving van nanoschaalverschijnselen, maar naast nanofysica kun je, afhankelijk van je achtergrond en interesses, ervoor kiezen je te specialiseren op gebieden zoals nano-elektronica, materiaalkunde of biofysica.

Het programma maakt deel uit van NanoLund, een van 's werelds toonaangevende onderzoekscentra voor nanowetenschappen. Je zult gedurende het hele programma interactief met het nieuwste onderzoek omgaan, beginnend in het eerste semester en opbouwend voor het masterproject. Bovendien kunt u, door gebruik te maken van de rijkdom aan cursussen aangeboden door Lund University , de cross-disciplinaire aard van nanowetenschap verkennen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De afdeling Particle Physics van Lund University van Lund University is betrokken bij twee grote experimenten bij de LHC: ATLAS en ALICE. U krijgt de gelegenheid om de vo ... [+]

Wat zijn de fundamentele bestanddelen van materie en welke krachten werken daarop? Deeltjesfysica is het onderwerp dat de fundamentele principes van onze wereld behandelt: krachten en constituenten. Dit begrip is wiskundig geformuleerd als theorieën (voorheen wetten van de natuur genoemd). Het onderwerp draait om experimentele verkenningen en de ontwikkeling van theorieën en modellen. Tegenwoordig wordt ons begrip beschreven door de standaardmodeltheorie, die uitzonderlijke voorspellende kracht heeft maar onvolledig is. We verkennen de voorspellingen van het standaardmodel en zoeken een vollediger begrip, dus buiten het standaardmodel. In de praktijk voeren we het onderzoek uit in wereldwijde experimentele samenwerkingsverbanden. Tegenwoordig worden deze experimenten voornamelijk gedaan bij de LHC-rijder bij CERN.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De masteropleiding Photonics biedt onderwijs op het gebied van fotonica: techniek, communicatie, diagnostiek en componenttechnologie. Je krijgt diepgaande kennis en ervar ... [+]

Fotonica is de wetenschap en technologie van het genereren, regelen en detecteren van licht. Fotonica is van toenemend belang voor onze samenleving, zoals geïllustreerd door de Nobelprijs voor natuurkunde van 2009 en 2014. Glasvezelcommunicatie, die berust op optische vezels in combinatie met verschillende andere fotonica-apparaten, vormt de ruggengraat van de hedendaagse informatietechnologie. Light-emitting diodes bieden heldere en energiezuinige witte lampen voor de verlichting van morgen. Ons programma biedt onderwijs op het gebied van de fotonica: engineering (generatie en manipulatie van licht), communicatie (transport van informatie door optische en microgolftechnieken), diagnostiek (gebruik van licht in de industrie, gezondheidszorg, enz.) En componenttechnologie ( nanofotonica, opto-elektronica, zonnecellen, enz.). Ons programma biedt een diepgaand inzicht in optica en lasertechnologie, praktische ervaring met optisch ontwerp, praktische ervaring in een optica- en laserlaboratorium en grondige kennis van enkele van de belangrijkste fotonica-toepassingen (bijv. Communicatie of biofotonica).... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

In dit masterprogramma kun je kiezen uit het bestuderen van de kleinste bestanddelen van materie en hun interacties binnen de theoretische hoogenergetische fysica, evenal ... [+]

Wil je de innerlijke werking van de natuur vanuit een theoretisch gezichtspunt begrijpen? Bij het departement Sterrenkunde en Theoretische Fysica bieden we samen met de afdeling Natuurkunde in Lund een programma in het buitenland aan met een breed scala aan onderwerpen in de theoretische en wiskundige natuurkunde. Je kunt kiezen uit het bestuderen van de kleinste bestanddelen van materie en hun interacties met theoretische hoogenergetische fysica, evenals nucleaire en solid-state fysica binnen de wiskundige natuurkunde. In alle gevallen krijgt u een solide basis van theoretische kennis die nodig is om nieuwe modellen te ontwikkelen en om beter te begrijpen hoe de natuur werkt.

Als een masterstudent, word je onderdeel van een levendige onderzoeksgemeenschap die zich bezighoudt met baanbrekende theoretische studies. Je begint je studie door een aantal cursussen te volgen, sommige in het algemeen, wat gespecialiseerder en je hebt veel vrijheid om je eigen studies aan te passen. Het programma wordt afgesloten met een masterproject binnen een van de onderzoeksgroepen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in Service Management combineert een grondige vakkennis van de dienstensector met een goed begrip van de specifieke organisatorische en managementbeho ... [+]

De masteropleiding in servicemanagement is een unieke kans voor diegenen die een managementprogramma op hoog niveau zoeken met een sterke link naar onderzoek. Het programma combineert een grondige vakkennis van de dienstensectoren met een goed begrip van de specifieke organisatorische en managementbehoeften van serviceactiviteiten.

Wanneer u zich aanmeldt voor de masteropleiding in Service Management, kiest u een van de vijf verschillende specialisaties: Cultuur en Creativiteit Management, Retail, Supply Chain Management, Duurzaam Service Management of Toerisme. We hebben een mix van studenten van over de hele wereld.

Kenmerken van het programma

Meer gediversifieerde eisen aan managers en professionals uit de culturele, creatieve en non-profit sector als gevolg van technische, economische en sociale veranderingen vereisen een gekwalificeerde opleiding in het beheer en de ontwikkeling van diensten, ondernemingen en organisaties. Je krijgt een diepgaand inzicht in de specifieke omstandigheden en productieprocessen van de creatieve, culturele en non-profitsector. Je bestudeert en analyseert theorieën en case-study's uit de sectoren met betrekking tot zaken als bestuur, leiderschap, organiseren, ondernemerschap en dienstontwikkeling.... [-]

Zweden Helsingborg
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit programma geeft je een goed begrip van criminologische fenomenen vanuit een cultureel perspectief. Het stelt u in staat om kritisch te denken, analytische vaardighede ... [+]

De MSc in Cultural Criminology leidt tot een Master's degree in Cultural Criminology met een major in sociologie of sociale antropologie. Het programma geeft de studenten een goed begrip van criminologische verschijnselen vanuit een cultureel perspectief. Het programma stelt studenten in staat om kritisch te denken, analytische vaardigheden en het vermogen om een culturele analyse uit te voeren. Het programma bereidt studenten voor op doctoraatsstudies in antropologie of sociologie en ontwikkelt daarnaast hun eigen gespecialiseerde expertise in culturele criminologie en voor gevorderd professioneel werk. Het programma biedt studenten ook de vrijheid om cursussen, een stage of studies in het buitenland te selecteren op basis van interesses en toekomstige behoeften.... [-]

Zweden Lund
Open Inschrijving
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit Joint Master-programma benadrukt het gebruik van etnografie en culturele analyse als een middel om organisaties, bedrijven en gemeentelijke en gemeenschapsgerichte ac ... [+]

Toegepaste culturele analyse is een multidisciplinair veld van werk en studie dat sterk wordt beïnvloed door culturele theoretische perspectieven en etnografische methoden afkomstig van studiedisciplines zoals antropologie, etnologie en publieke folklore. Het benadrukt het onderwijzen en implementeren van strategieën van samenwerking tussen universitair geschoolde wetenschappers en actoren buiten het universitaire systeem.

Het programma heeft tot doel de kennis en vaardigheden van studenten op het gebied van toegepaste culturele analyse te ontwikkelen en te verdiepen. Het benadrukt het gebruik van etnografie en culturele analyse als een middel om organisaties en bedrijven, maar ook gemeentelijke en gemeenschapsgerichte actoren te helpen bij het ontwikkelen van hun diensten, producten en publieksvoorlichtingsprogramma's. Het doet dit terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan het mogelijk maken van die actoren om oplossingen te vinden voor problemen waarmee zij te maken kunnen krijgen als een aspect van hun dagelijkse activiteiten.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

In dit masterprogramma in archeologie, word je getraind in het opgraven en documenteren van het verleden, hoe je artefacten kunt bewaren, hoe je gebouwen kunt analyseren ... [+]

Dit programma combineert hoge wetenschappelijke en theoretische standaarden met intensieve praktische training binnen archeologie, cultureel erfgoed en museologie. Je wordt getraind in het opgraven en documenteren van het verleden, het bewaren van artefacten, het analyseren van gebouwen en het communiceren van je bevindingen en onderzoeksresultaten aan een breder publiek.

Speciale functies van het programmaProjectmatig lerenArchaeological Field School op de site Viking Age in UppåkraEen breed scala aan cursussen met een directe link naar de huidige onderzoeksprojecten van onze professoren: gebouwen als archeologie, digitale archeologie met focus op GIS en virtuele realiteit, en archeologische studies Human LandscapesProgrammamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit is een interdisciplinaire masteropleiding met een uniek perspectief op Europa. Onze focus ligt op cultuur, identiteit, communicatie en geschiedenis, in combinatie met ... [+]

Dit is een interdisciplinaire masteropleiding met een uniek perspectief op Europa. Onze focus ligt op cultuur, identiteit, communicatie en geschiedenis, in combinatie met theoretische verfijning en carrièrepragmatisme. Academisch gezien profiteert het programma van de aanwezigheid van het Centre for European Studies, een onderzoeksgericht netwerk aan de Lund University . De lezingen worden gegeven door gekwalificeerde docenten met voorbeeldige onderzoeks- en onderwijsdocumenten, evenals door gastsprekers uit zowel de academische wereld als de industrie. Ons programma biedt dus een solide theoretische basis voor de studie van de Europese cultuur, identiteit en politiek. Bovendien ontwikkelt het de praktische vaardigheden van studenten door middel van een cursus projectmanagement en de mogelijkheid om stage te lopen.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding biedt je de mogelijkheid voor een interdisciplinaire specialisatie. Het doel is om je voor te bereiden op onderzoekstudies binnen de mediageschiedeni ... [+]

Het programma biedt filmstudies en media-geschiedenisstudenten met een mogelijkheid voor interdisciplinaire specialisatie. De naam van het veld, film en media geschiedenis, onderstreept dat de media geplaatst zijn in een historische en daarom sociale, culturele en politieke context. De processen van verandering binnen het medialandschap worden ook bestudeerd vanuit een economisch, technisch en esthetisch perspectief. Het doel van het programma is om studenten voor te bereiden op onderzoekstudies binnen de mediageschiedenis, evenals filmstudies en om te werken binnen verschillende soorten film- en media-activiteiten: uitgeverijen, journalistiek, mediabedrijven, media-archieven, media-educatie en communicatie. De MA in Film en Media Geschiedenis is een tweejarig programma met een mogelijkheid om het programma te voltooien na twee semesters met een eenjarige masteropleiding.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding heeft drie specialisaties: Arrangement en Compositie, Orgel en Keyboard en Vocale muziek en Koor. Ons doel is om muzikanten verder te scholen met een ... [+]

Het programma Master's in Church Music heeft drie specialisaties: Arrangement en Compositie , Orgel en Keyboard en Vocale muziek en Koor .

Het programma is bedoeld om muzikanten op te leiden die over een hoge artistieke, educatieve en professionele vaardigheden beschikken. Na voltooiing van het programma moet de student over geavanceerde kennis en vaardigheden beschikken om te kunnen werken binnen de verschillende functies en opdrachten van een professionele muzikant - hetzij als solist, als lid van een gevestigd ensemble of als kerkmuzikant binnen de kerk van Zweden of binnen andere denominaties. De student moet ook de vaardigheden hebben ontwikkeld die nodig zijn voor voortgezette of diepgaande studies die in hoge mate autonoom zijn. Bovendien moet de student na voltooiing van het programma grondige ondernemersvaardigheden hebben verworven die zijn / haar professionele veelzijdigheid in een voortdurend veranderend kerkelijk en cultureel leven vergroten.... [-]

Zweden Malmö
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De Master of Fine Arts is een tweejarig programma met gespecialiseerde artistieke opleidingen door middel van individuele studiopraktijken en cursussen in kunst en versch ... [+]

De Master of Fine Arts is een tweejarig programma met meer gespecialiseerde artistieke opleidingen door middel van individuele studiopraktijken en cursussen in kunst en verschillende verwante disciplines. Tijdens het eerste jaar beginnen de studenten aan hun geavanceerde artistieke werk, met verschillende soorten door de leraar geleide seminars en een studiereis. Net als in de bachelor, kiezen studenten voor een reeks technische en theoretische cursussen, waarvan vele worden gegeven door internationaal erkende kunstenaars. De Academie biedt ook een verscheidenheid aan gastcolleges en internationale samenwerkingen.

In het tweede jaar richten studenten zich op hun afstudeerprojecten (60 studiepunten), waaronder het schrijven van een essay (ongeveer 10 pagina's) over hun eigen artistieke praktijk en het presenteren van een solotentoonstelling op de galerij van de academie. Studenten die slagen voor hun afstudeerproject worden beloond met een Master of Fine Arts. Hoogleraren aan de kunstacademie van Malmö treden op als examinatoren voor masterstudenten en een externe examinator wordt altijd uitgenodigd om deel te nemen aan de beoordeling.... [-]

Zweden Malmö
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Deze masteropleiding biedt specialisatie-opties in het Arabisch / Semitisch, Engels, Grieks, Nieuwgrieks, Latijn, Italiaans, Roemeens, Zweeds / Scandinavisch, Chinees, Ja ... [+]

Lund University biedt je een unieke gelegenheid om voortgezette studies in talen en taalkunde te volgen op het niveau van de master. In het Centrum voor Talen en Literatuur krijgt u toegang tot de modernste middelen voor onderzoek en onderwijs.

Je studeert samen met studenten uit een aantal verschillende vakgebieden, zoals Arabische / Semitische talen, Engels, Grieks, Nieuwgrieks, Latijn, Italiaans, Roemeens, Zweeds / Scandinavisch, Chinees, Japans, Fonetiek en Algemene taalwetenschap.

Alle masterstudenten nemen deel aan de verplichte vakken die voor alle specialisaties gelden, terwijl ze tegelijkertijd hun kennis verdiepen in de eigen vakken van hun specialisaties. Het programma combineert dus een brede en degelijke basis in de geavanceerde taalkunde met een expertise in je eigen specialisatie.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit programma heeft tot doel je historische kennis en theoretisch inzicht in de relaties tussen literatuur, cultuur en moderne media te versterken. Je kunt je specialiser ... [+]

Het doel van dit programma is om de historische kennis van studenten en theoretisch inzicht in de relaties tussen literatuur, cultuur en moderne media te versterken. Studenten kunnen kiezen tussen specialisatie in Engels , Frans , algemeen , Duits , Russisch , Spaans of Jiddische literatuur of Scandinavische studies . Er zijn theoretische cursussen, waarin esthetische en culturele onderwerpen van algemene aard worden besproken, evenals cursussen die zijn gericht op specifieke literaire genres, thema's of historische perioden. Ook wordt kritisch gekeken naar de vele vormen waarin literatuur de media en de publieke arena binnenkomt in de hedendaagse maatschappij. Het eindexamen heeft de vorm van een masterscriptie.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit is een nieuw gestarte masteropleiding op het interdisciplinaire gebied van mensenrechten, met een profiel binnen de humaniora. Het programma combineert historische, f ... [+]

Dit is een nieuw gestarte masteropleiding op het interdisciplinaire gebied van mensenrechten, met een profiel binnen de humaniora. Het programma combineert historische, filosofische, politieke en juridische perspectieven op het complexe fenomeen dat mensenrechten vertegenwoordigen in onze wereld. De onderwijsfaculteit weerspiegelt de academische breedte van het masterprogramma. Wij zijn van mening dat mensenrechten niet alleen moeten worden beschouwd en bestudeerd als ethische beginselen of grond voor wetgeving en beleid, maar ook als onderdeel van de infrastructuur van een democratische samenleving. Studenten hebben de mogelijkheid om een stage te voltooien als onderdeel van hun studie. Het programma wordt aangeboden door de afdeling Human Rights Studies van de afdeling Geschiedenis, waar ook het enige PhD-programma in interdisciplinaire mensenrechtenstudies in Zweden is ondergebracht.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit gezamenlijke masterprogramma is gericht op de vormende perioden van het jodendom, de islam en het christendom, hun gemeenschappelijke wortels, vroege interactie en bi ... [+]

The Religious Roots of Europe (RRE) is een tweejarig Noords masterprogramma dat wordt aangeboden door het Centrum voor Theologie en Religiewetenschappen aan Lund University van Lund University in samenwerking met de universiteiten van Aarhus, Kopenhagen en Oslo. Het programma is gericht op de vormende perioden van het jodendom, de islam en het christendom, hun gemeenschappelijke wortels, vroege interactie en bijdragen aan de Europese cultuur. Het programma bereidt studenten voor op educatief en sociaal werk in een multireligieuze samenleving of onderzoek naar de rol van de drie religies in de Europese geschiedenis en samenleving. Via het programma verwerven studenten gedetailleerde kennis over de vorming van de drie religies en hun interactie met elkaar, evenals vaardigheden die relevant zijn voor een beroep of studie waarbij de rol van de drie religies van belang is. Het programma is uniek in zijn focus op de vorming van alle drie religies in een vergelijkend perspectief.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het programma Music Performance, Diploma of Excellence met specialisatie-opties in Compositie en Interpretatie heeft tot doel musici op te leiden met een uitzonderlijk ho ... [+]

Het masterprogramma Muziek, Interpretatie Diploma of Excellence is bedoeld om muzikanten op te voeden met een uitzonderlijk hoog niveau van artistieke en professionele vaardigheden. Na afronding van het programma moet de student over goed ontwikkelde kennis en vaardigheden beschikken om op professionele wijze in verschillende vormen te kunnen werken - hetzij als solist, als lid van een gevestigd ensemble of in vrij gevormde groepen. De student moet ook zijn / haar bekwaamheid hebben ontwikkeld voor een onafhankelijk onderzoek naar voorbereidende werkzaamheden voor openbare concerten en uitvoeringen van concertprogramma's. Het eindexamen voor een Diploma of Excellence bestaat uit een uitvoering als solist van een professioneel orkest in de regio.... [-]

Zweden Malmö
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in muziek heeft specialisaties in compositie, gitaar, klavecimbel, jazzimprovisatie, piano, blokfluit, symfonieorkestinstrumenten en vocale studies of ... [+]

De masteropleiding in Music heeft specialisaties in compositie, gitaar, klavecimbel, Jazz Improvisation, Piano, Recorder, Symphony Orchestra Instruments, en Zang of Vocal en Drama Studies.

De Master's Program in Music richt zich op het opleiden van muzikanten met een hoog artistiek en professioneel niveau. Na afronding van het programma moet de student over goed ontwikkelde kennis en vaardigheden beschikken om op professionele wijze in verschillende vormen te kunnen werken - hetzij als solist, als lid van een gevestigd ensemble of in vrij gevormde groepen. De student moet ook zijn / haar vermogen tot zelfstandig studeren hebben ontwikkeld. Bovendien moet de student na voltooiing van het programma goed ontwikkelde ondernemersvaardigheden hebben verworven die zijn / haar professionele veelzijdigheid in een voortdurend veranderend cultureel leven vergroten.... [-]

Zweden Malmö
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Dit masterprogramma is bedoeld om de student en theoretische kennis en begrip van het vitale belang van beelden en andere visuele uitingen te versterken voor de communica ... [+]

Programma-overzicht

Dit masterprogramma is bedoeld om de student theoretische kennis en begrip van het vitale belang van beelden en andere visuele uitingen te versterken voor de communicatie in de samenleving. Visualiteit wordt bestudeerd vanuit een kritische en intermediale perspectief, welke elementen van geluid of muziek, en waarbij aspecten als macht, geschiedenis, sociale relaties, gender en etniciteit centraal omvat. Het programma wordt voornamelijk uitgevoerd als een interdisciplinaire combinatie van kunstgeschiedenis en Visual Studies, Film Studies, en Musicologie. Verder is de rol van visuele communicatie (en tot op zekere hoogte, de auditieve versterkingen) wordt geanalyseerd -in artistieke evenals massa mediale vormen - als het gaat om de vormgeving van de grote vraagstukken van het leven.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het programma biedt u de mogelijkheid om een ​​gevorderd niveau van theoretische en praktische kennis en vaardigheden op het gebied van analytische, organische, organomet ... [+]

Het programma biedt u de mogelijkheid om een ​​gevorderd niveau van theoretische en praktische kennis en vaardigheden op het gebied van analytische, organische, organometallische en coördinatiechemie te verwerven. Door een combinatie van geavanceerde cursussen en een masterdiploma-project of -projecten, krijgt u de gelegenheid om u te specialiseren op de genoemde gebieden. Het masterdiploma moet overeenkomen met minimaal 30 ECTS-credits.

Studies bouwen voort op een eerdere basis in de chemie en stellen je in staat het vermogen te ontwikkelen om onafhankelijke ideeën toe te passen op problemen en problemen in de chemie of de aangrenzende velden.

Programmamodules / cursussen

Verplichte vakken: geavanceerde niveauopleidingen in de chemie van ten minste 30 studiepunten, waarvan 15 studiepunten binnen de hierboven vermelde gebieden moeten liggen, en een masterdiploma met ten minste 30 studiepunten.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het doel van het programma is om je een brede en fundamentele kennis te geven op het gebied van fysische, theoretische chemie en chemische fysica. Studenten ontwikkelen g ... [+]

Het doel van het programma is om je een brede en fundamentele kennis te geven op het gebied van fysieke, theoretische chemie en chemische fysica. Studenten ontwikkelen geavanceerde laboratoriumvaardigheden, diepgaand theoretisch inzicht in fundamentele mechanismen en een goed begrip van praktische toepassingen. Speciale nadruk wordt gelegd op een ononderbroken lijn van begrip, van kwantummechanische beschrijving van atomen en moleculen tot complexe supramoleculaire structuren, evenals hun industriële en biologische toepassingen.

Tijdens het eerste jaar bieden cursussen op de bovengenoemde gebieden u een geschikte basis voor toekomstige studies in deze of verwante onderwerpen. In het tweede jaar kun je je studie in grote mate beïnvloeden en plannen, met verschillende mogelijkheden. Het is verplicht om een masteropleiding te voltooien, wat overeenkomt met minstens 30 ECTS-credits.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in servicebeheer is een uniek programma voor diegenen die op een geavanceerd niveau branchegerelateerd servicebeheer en leiderschap willen bestuderen. ... [+]

Het masterprogramma in servicebeheer is een uniek programma voor diegenen die op een geavanceerd niveau branchegerelateerd servicebeheer en leiderschap willen bestuderen. Het programma combineert een grondige vakkennis van de dienstensectoren, een geavanceerde onderzoeksomgeving en actuele professionele toepassingen.

Wanneer u zich aanmeldt voor de masteropleiding in Service Management, kiest u uit drie verschillende specialisaties: Supply Chain Management, Retail of Tourism. We hebben een mix van studenten van over de hele wereld.

Kenmerken van het programma

Met meer aandacht voor duurzaamheidskwesties in serviceorganisaties en inspanningen om duurzamere bedrijfspraktijken te ontwikkelen, is er behoefte aan personeel met gespecialiseerde duurzaamheidscompetentie. Je bestudeert, analyseert en bediscussieert duurzaamheidskwesties en -theorieën met een bijzondere focus op diensten en dienstverlenende organisaties. Studenten verwerven inzicht in theorieën over duurzame consumptie, duurzame bedrijfsmodellen en milieubeheer en -beleid, ontwikkelen de vaardigheden die nodig zijn om de milieueffecten van serviceactiviteiten te beoordelen en leren de verschillende aspecten van duurzaamheid van activiteiten te identificeren, analyseren, beoordelen en communiceren. serviceactiviteiten in een maatschappelijke context.... [-]

Zweden Helsingborg
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

De MSc in Social Anthropology biedt studenten een sterk op onderzoek gebaseerde masteropleiding. Het programma combineert diepgaande vakkennis met verbrede perspectieven ... [+]

De MSc in Social Anthropology biedt studenten een sterk op onderzoek gebaseerde masteropleiding. Het programma combineert diepgaande vakkennis met verbrede perspectieven en verbanden met de bredere samenleving. De MSc in Social Anthropology past diepe en brede perspectieven toe op een begrip van sociale gemeenschappen en cultuur als een samenhangend geheel. Het programma biedt specialisatie in de wetenschappelijke benadering die van fundamenteel belang is voor studenten die promotie willen nastreven, maar die ook van grote waarde is voor gevorderd werk als beleidsmedewerker of operationeel medewerker bij organisaties en activiteiten op verschillende niveaus. Verder biedt het programma studenten verbrede theoretische perspectieven, uitgebreide kennis van kwalitatieve methodologie, vaardigheden om zich aan te passen aan een veranderend beroepsleven en het vermogen om bij te dragen aan ontwikkeling in de samenleving en het beroepsleven.... [-]

Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lund University

Het masterprogramma in Sociology stelt je in staat om kritisch denken, analytische vaardigheden en het vermogen om maatschappelijke analyses uit te voeren, te ontwikkelen ... [+]

De MSc in Sociology bereidt studenten voor op doctoraatsstudies in de sociologie en voor gevorderd professioneel werk in sociologische onderzoeken en gemeenschapsplanning. Het programma biedt studenten een grote vrijheid om cursussen te selecteren op basis van interesse en toekomstige behoeften. Het programma stelt studenten in staat om kritisch te denken, analytische vaardigheden en het vermogen om maatschappelijke analyse uit te voeren, alsmede om gespecialiseerde kennis van de sociologie te verwerven. Na afronding van het programma krijgen studenten een graad Master of Science (120 credits) die is gespecialiseerd in sociologie.

In het programma verwerven de studenten:

Kennis van en inzicht in de sociologie, met inbegrip van zowel brede kennis van het vakgebied als een aanzienlijke mate van gespecialiseerde kennis van bepaalde gebieden van het vakgebied, alsmede gespecialiseerd inzicht in huidig onderzoeks- en ontwikkelingswerkgespecialiseerde kennis van onderzoeksmethoden in de sociologiehet vermogen om kritisch en systematisch kennis te integreren, en om complexe fenomenen, problemen en situaties te analyseren, beoordelen en verwerken, zelfs met beperkte informatiehet vermogen om onderzoeksvragen kritisch, autonoom en creatief te identificeren en te formuleren en om met behulp van geschikte methoden geavanceerde taken te ondernemen binnen vooraf bepaalde tijdsperioden en zo bij te dragen aan de vorming van kennis en het vermogen om dit werk te evaluerende vaardigheden die vereist zijn voor deelname aan onderzoeks- en ontwikkelingswerk of autonoom werk in een andere gekwalificeerde hoedanigheidProgrammamodules / cursussen... [-]
Zweden Lund
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Lunds Universitet
Address
Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Skåne län, Zweden
Website
Telefoonnr.
+46 46 222 00 00
Address
Campus Malmö
Malmö, Skåne län, Zweden
Address
Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2
SE-251 08 Helsingborg, Skåne län, Zweden