Linnaeus University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Linnaeus University is een moderne, internationale universiteit vernoemd naar Carl Linnaeus - een wereldberoemde Zweedse wetenschapper die is geboren in de regio Småland waar de universiteit is gevestigd.
  • Opgericht in 2010 door een fusie tussen Kalmar University en Växjö University
  • Gelegen in Kalmar en Växjö
  • 33.000 ingeschreven studenten
  • 2.000 ingeschreven internationale studenten
  • 6de grootste universiteit in Zweden in termen van aantal studenten
  • 780 partneruniversiteiten in meer dan 80 landen
  • 100 graden programma's op het niveau van de eerste cyclus, waarvan 8 in het Engels
  • 80 graden programma's op het niveau van de tweede cyclus, waarvan 35 in het Engels

Kalmar en Växjö

Linnaeus University bevindt zich in twee steden in het zuidoosten van Zweden - Kalmar en Växjö. Beide steden bevinden zich in de regio Småland, een graafschap waar de zee en de natuur altijd dichtbij zijn.

Kalmar - De studentenstad aan zee

De stad Kalmar ligt aan de kust, iets waar de Linnaeus University recentelijk gebruik van heeft gemaakt door nieuwe universiteitsgebouwen vlak bij de haven te bouwen en de universiteit op één plaats bijeen te brengen. Omdat de haven in het centrum van Kalmar ligt, kunnen studenten hun dagelijkse werkzaamheden in de binnenstad uitvoeren en de stad vullen met de drukte van activiteiten.

Kalmar heeft ongeveer 65.000 inwoners en een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen - iets dat niet onopgemerkt zal blijven wanneer het oude kasteel van Kalmar op slechts een paar honderd meter afstand van de campus staat. De stad is uitgeroepen tot "Zweedse zomerstad", misschien dankzij de vele dagen zon, de stranden rond de stad en de evenementen en concerten.

Växjö - Een levende campus

Alles op de campus in Växjö ligt op vijf minuten loopafstand - studentenaccommodatie, klaslokalen, de bibliotheek, restaurants en pubs, meren en recreatieve voorzieningen. De campus is vol leven en energie en is een natuurlijke ontmoetingsplaats voor alle studenten en interesses. Växjö heeft ongeveer 90.000 inwoners en is uitgeroepen tot de groenste stad van Europa " vanwege de geïmplementeerde milieuvriendelijke oplossingen. De naam Växjö wordt vertaald in" de stad van meren ", iets dat niet onopgemerkt blijft, met een van de vele meren vlak bij de campus. Met de omliggende bossen wordt het de perfecte plek om te wandelen en joggen.

125631_photo-1549057446-9f5c6ac91a04.jpgEliott Reyna / Unsplash

Studentenleven

Het universitaire leven heeft veel te bieden, van het ontmoeten van vrienden in de studentencafé tot het bijwonen van evenementen en culturele activiteiten. De studentenvereniging en de studentenverenigingen doen hun best om je thuis te laten voelen.

Kwaliteit vrije tijd is belangrijk als je een student bent. Als je vreugde en voldoening vindt in je studentenleven, krijg je extra energie voor je studie. Je zult het niet moeilijk vinden om iets te doen te vinden. Studenten zijn geweldig in het organiseren van leuke wedstrijden, feesten, concerten en uitstapjes.

Als je ook van de gelegenheid gebruik maakt om deel te nemen aan de studentenvereniging of aan andere buitenschoolse activiteiten, kun je nuttige vaardigheden en ervaringen opdoen die van onschatbare waarde kunnen zijn bij het solliciteren naar een baan op latere leeftijd.

De studentenvereniging van Linnaeus University - Linnéstudenterna - zorgt ervoor dat je de best mogelijke opleiding krijgt, maar wil ook leuke activiteiten aanbieden naast je studie. Er zijn een aantal studentenorganisaties en clubs aan de universiteit die een breed scala aan recreatieve activiteiten voor studenten aanbieden.

ESN (Erasmus Student Network) is een netwerk van afdelingen die evenementen organiseren voor internationale studenten die naar het buitenland gaan om te studeren. In Kalmar wordt de sectie ESN Kalmar genoemd en in Växjö heet het VIS (Växjö International Students). Beide secties organiseren lokale evenementen zoals barbecues, sportactiviteiten en thema-avonden met typisch Zweedse tradities vertegenwoordigd, evenals reizen binnen en buiten Zweden.

Het buddy-programma

Het buddy-programma koppelt internationale studenten aan (meestal Zweedse) studenten. De buddy's helpen de internationale studenten met dagelijkse vragen en laten hen kennis maken met de Zweedse cultuur en levensstijl en hoe het is om student te zijn aan de Linnaeus University .

Studentenverenigingen

Er zijn ongeveer 70 studentenverenigingen aan de Linnaeus University in Kalmar (alleen in het Zweeds) en Växjö , waar je als student kunt deelnemen aan een scala aan activiteiten.

Misschien heb je liever sportieve evenementen, muziek spelen in een studentenorkest, filmsessies, zingen of bezig zijn met schrijven over onderwerpen die jou als student raken? Actief zijn in het studentenleven is een kans om nieuwe vrienden te ontmoeten, jezelf te ontwikkelen in een van je interesses en samen te werken in een team met mensen die graag hetzelfde doen.

125632_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Locaties

Växjö

Address
P G Vejdes väg
351 95 Växjö, Kronoberg County, Zweden

Kalmar

Address
Nygatan,18B
39182 Kalmar, Kalmar County, Zweden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

MA
MSc