Karolinska Institutet

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Karolinska Institutet is een universiteit met één faculteit die zich uitsluitend bezighoudt met medische en gezondheidswetenschappen, met een reputatie voor onderzoek en innovatie van topkwaliteit. Karolinska Institutet staat consequent gerangschikt in de top 50 van universiteiten wereldwijd en de top 10 van medische universiteiten in Europa.

karolinska

Master van echte meesters

Karolinska Institutet biedt tien wereldwijde masterprogramma's aan , gegeven in het Engels en met een internationale focus. De programma's bevatten proactief een interactief lesmodel dat informeel en nauw contact tussen studenten en docenten benadrukt en de actieve deelname van studenten faciliteert.

Leraren verdelen hun tijd tussen lesgeven en onderzoek doen, wat ertoe bijdraagt hen op de hoogte te houden van en te betrekken bij de voortdurende ontwikkelingen in hun respectieve vakgebieden, waardoor de cursussen actueel en baanbrekend zijn.

Een masterdiploma van Karolinska Institutet geeft je een concurrentievoordeel op de wereldwijde arbeidsmarkt en bereidt je voor op verdere doctoraatsstudies als je een academische carrière wilt nastreven.

De Nobel prijs

Sinds 1901 heeft de Nobelvergadering van het Karolinska Institutet de Nobelprijswinnaars in de fysiologie of geneeskunde geselecteerd. Er zijn regelmatig mogelijkheden voor studenten om Nobelprijswinnaars in actie te horen en te zien door hun lezingen of seminars op de campus bij te wonen.

Stockholm en Zweden

Zweden is een van de veiligste landen ter wereld en bijna 90% van de bevolking spreekt Engels. Het grootste deel van Zweden heeft een gematigd klimaat met vier verschillende seizoenen. De winters kunnen koud worden, maar de zomers even mooi en warm. Stockholm, waar Karolinska Institutet is gevestigd, is de hoofdstad van Zweden en biedt een rijke geschiedenis, een bruisend cultureel leven en een bloeiende zakensector, omgeven door veel groen en blauw water. Stockholm is de grootste universiteitsstad van de Scandinavische landen en de thuisbasis van ongeveer 80.000 studenten, waarvan 5.000 internationale studenten.

Twee campussen, één universiteit

Onderwijs en onderzoek aan Karolinska Institutet wordt voornamelijk uitgevoerd op twee campussen: de noordelijke Campus Solna en de zuidelijke Campus Huddinge. Karolinska Institutet ook een gevestigde samenwerking met verschillende ziekenhuizen in en rond de stad Stockholm.

Een rit van 15 minuten met het openbaar vervoer is voldoende om vanaf elke campus de stad te bereiken. Karolinska Institutet heeft een eigen pendelbus tussen de campussen Solna en Huddinge die gratis is voor studenten en werknemers en er zijn bus- en metrolijnen tussen de campussen en ziekenhuizen.

Studentenleven

Naast de opwinding van het stadsleven spelen de studentenverenigingen van het Karolinska Institutet een actieve rol in de studie- en vrijetijdsomgeving aan de universiteit. Als je aankomt, zullen oriëntatieactiviteiten je helpen te acclimatiseren aan je nieuwe 'huis' en aan het studentenleven in Stockholm.

Voor zaken van lichaam en geest staan het Studenten Gezondheidscentrum, studenten sportscholen en andere sport- en vrijetijdsvoorzieningen open voor alle studenten, en er zijn oecumenische gebeds- / contemplatieruimtes op beide campussen.

Funding

Er is een beperkt aantal beurzen beschikbaar om de kosten van het collegegeld bij Karolinska Institutet voor internationale betalende studenten te ondersteunen. Het aanvraagproces voor de Karolinska Institutet beurzen loopt parallel met het aanvraagproces voor de programma's. Het Zweedse instituut biedt ook beurzen aan.

Locaties

Stockholm

Address
Karolinska Institutet
Nobels väg 5, Solna
Alfred Nobels Allé 8, Huddinge

17177 Stockholm, Stockholm County, Zweden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden