Lees de Officiële Beschrijving

Umeå University, Umeå Institute of Design

Umeå Institute of Design biedt vijf academische programma's die uitsluitend gericht zijn op industrieel ontwerp en aanverwante specialisaties. Programma's variëren van Bachelors tot Masters en Doctoral niveaus. We bieden zeer competitieve, professionele en internationale onderwijsprogramma's voor industrieel ontwerpen ondersteund door uitzonderlijke technische faciliteiten en middelen.

Het instituut wordt georganiseerd binnen de faculteit van Wetenschappen en Technologie aan de universiteit van Umeå .

Bachelor programma


Het instituut biedt een driejarig programma voor industrieel ontwerpen dat leidt tot een bachelordiploma van 180 ECTS-credits.

Dit programma is in het Zweeds en heeft geen collegegeld.

Master programma's


Op masterniveau zijn er drie internationaal georiënteerde en gespecialiseerde tweejarige opleidingen die leiden tot een masterdiploma van 120 ECTS-credits.

De drie disciplines zijn:

  • Geavanceerd productontwerp
  • Interaction Design
  • Transportontwerp

De masterprogramma's worden in het Engels gegeven en staan ​​open voor internationale studenten.

Internationale studenten


Studenten van over de hele wereld zijn momenteel ingeschreven in onze masterprogramma's en creëren een unieke mix van creatieve energie en interculturele verrijking.

Momenteel hebben we studenten uit 29 landen, waaronder Noorwegen, Canada, Denemarken, VK, India, Turkije, Japan, Brazilië, Mexico, Zweden, Finland, Korea, China, Duitsland en de VS.

Meer dan de helft van de MA-studenten komt uit andere landen dan Zweden. Ongeveer 30% van al onze studenten zijn vrouwen.

Samenwerking met de industrie


In alle vier de programma's werkt het Instituut regelmatig samen met een aantal bedrijven en organisaties, waaronder Saab, Volvo Trucks, Volvo Cars, Ericsson, Nokia, ABB, Electrolux en Husqvarna, waarvan er verschillende ook sterk betrokken zijn bij de onderzoeksprogramma's van het instituut.

Enkele vakcursussen


Umeå Institute of Design biedt ook een aantal vakken met een enkele vakken in industrieel ontwerp en aanverwante onderwerpen en die cursussen zijn beschikbaar voor studenten van andere afdelingen van de universiteit.

Onderzoek en promovendi


Sinds een aantal jaren heeft het instituut toegepast onderzoek en ontwikkelingswerk uitgevoerd, georganiseerd op twee gebieden: het Interaction Design Lab (IDL) en het Volvo Research Program (SET). Sinds het najaar van 2001 bieden we ook doctorale studies in industrieel ontwerp aan.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

MA

Umeå Institute of Design - Umeå University

De MA in Advanced Product Ontwerp-programma is een oplossingsgerichte onderwijs die zich richt op de geavanceerde behandeling van het ontwerp - het gebruik van de gebruik ... [+]

MA in Advanced Product Ontwerp

Masteropleiding, 120 studiepunten

Innovatie en nieuwe technologieën worden meer significant in het ontwerpproces, wordt de rol van de industrieel ontwerper als coördinator van het probleemoplossend proces steeds belangrijker. De toenemende complexiteit en eisen voor multi-disciplinaire samenwerking in het productontwikkelingsproces vragen om een ​​meer holistische benadering, dat is een van de grootste kenmerken van de moderne industriële ontwerpers, en de basis voor het Advanced Product Ontwerp Programma.

De Advanced Product Ontwerp-programma is een oplossingsgerichte onderwijs die zich richt op de geavanceerde behandeling van het ontwerp - het gebruik van de gebruiker studies, identificatie en analyse probleem, nieuwe technologieën en materialen, en vooral de nadruk op innovatieve en nieuwe manier van denken - de beste te vinden mogelijke oplossing voor een bepaald probleem of geïdentificeerd ontwerp kans.... [-]

Zweden Umeå
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Umeå Institute of Design - Umeå University

De MA in Interaction Design programma behandelt de relatie tussen mensen en Informatie Technologie met bijzondere aandacht voor de interactie tussen product en gebruiker. ... [+]

MA in Interaction Design

Masteropleiding, 120 studiepunten

Ontwikkelingen in de informatietechnologie zijn industrieel design traditie uitgedaagd door vragen om een ​​verschuiving van de nadruk van het idee van "product-als-object" naar het begrip "product-als-event", waar de dynamische en interactieve kwaliteiten van producten en diensten moeten worden beter begrepen in de context van het menselijk gedrag. Deze verschuiving van de focus heeft ons geïnspireerd om onze Interaction Design programma te ontwikkelen en nieuwe gebieden van onderzoek te starten op het gebied van design.

Onze Interaction Design programma behandelt de relatie tussen mensen en Informatie Technologie met bijzondere aandacht voor de interactie tussen product en gebruiker. We zien de discipline van Interaction Design als het vermogen om zowel de cognitieve en fysieke interface ontwerpen en te integreren in een succesvol geheel. Ons doel is om ontwerpers in staat te stellen een duurzame, begrijpelijke en plezierige informatie gebaseerde producten, diensten en omgevingen te creëren.... [-]

Zweden Umeå
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Umeå Institute of Design - Umeå University

De MA in Transportation Design programma is uniek in zijn omvang van belang, het omgaan met de hele Transportation Design veld in samenwerking met de industrie. Studenten ... [+]

MA in Transportation Design

Masteropleiding, 120 studiepunten

Gedurende de laatste eeuw heeft de mens gekomen om afhankelijk van vervoer als een sociaal en lifestyle noodzaak. De wereld is geëvolueerd met de wens en de noodzaak om voertuigen te gebruiken. Auto's, bijvoorbeeld, zijn een integraal onderdeel van onze cultuur geworden.

Onze Transportation Design programma is uniek in zijn omvang van belang, het omgaan met de hele Transportation Design veld in samenwerking met de industrie. Studenten worden opgeleid om een ​​open geest hebben voor zowel de conceptuele ideeën en gedetailleerde realistische design oplossingen. Ze worden aangemoedigd om een ​​evenwichtige denkproces waarbij vorm en functie samen te werken hebben.... [-]

Zweden Umeå
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Umeå Institute of Design
Umeå University
Östra Strandgatan 30

Umeå, Västerbottens län, SE-903 33 SE
Social Media