Umeå Institute of Design - Umeå University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Umeå University, Umeå Institute of Design

Umeå Institute of Design biedt vijf academische programma's die uitsluitend gericht zijn op industrieel ontwerp en aanverwante specialisaties. Programma's variëren van Bachelors tot Masters en Doctoral niveaus. We bieden zeer competitieve, professionele en internationale onderwijsprogramma's voor industrieel ontwerpen ondersteund door uitzonderlijke technische faciliteiten en middelen.

Het instituut wordt georganiseerd binnen de faculteit van Wetenschappen en Technologie aan de universiteit van Umeå .

Bachelor programma


Het instituut biedt een driejarig programma voor industrieel ontwerpen dat leidt tot een bachelordiploma van 180 ECTS-credits.

Dit programma is in het Zweeds en heeft geen collegegeld.

Master programma's


Op masterniveau zijn er drie internationaal georiënteerde en gespecialiseerde tweejarige opleidingen die leiden tot een masterdiploma van 120 ECTS-credits.

De drie disciplines zijn:

  • Geavanceerd productontwerp
  • Interaction Design
  • Transportontwerp

De masterprogramma's worden in het Engels gegeven en staan ​​open voor internationale studenten.

Internationale studenten


Studenten van over de hele wereld zijn momenteel ingeschreven in onze masterprogramma's en creëren een unieke mix van creatieve energie en interculturele verrijking.

Momenteel hebben we studenten uit 29 landen, waaronder Noorwegen, Canada, Denemarken, VK, India, Turkije, Japan, Brazilië, Mexico, Zweden, Finland, Korea, China, Duitsland en de VS.

Meer dan de helft van de MA-studenten komt uit andere landen dan Zweden. Ongeveer 30% van al onze studenten zijn vrouwen.

Samenwerking met de industrie


In alle vier de programma's werkt het Instituut regelmatig samen met een aantal bedrijven en organisaties, waaronder Saab, Volvo Trucks, Volvo Cars, Ericsson, Nokia, ABB, Electrolux en Husqvarna, waarvan er verschillende ook sterk betrokken zijn bij de onderzoeksprogramma's van het instituut.

Enkele vakcursussen


Umeå Institute of Design biedt ook een aantal vakken met een enkele vakken in industrieel ontwerp en aanverwante onderwerpen en die cursussen zijn beschikbaar voor studenten van andere afdelingen van de universiteit.

Onderzoek en promovendi


Sinds een aantal jaren heeft het instituut toegepast onderzoek en ontwikkelingswerk uitgevoerd, georganiseerd op twee gebieden: het Interaction Design Lab (IDL) en het Volvo Research Program (SET). Sinds het najaar van 2001 bieden we ook doctorale studies in industrieel ontwerp aan.

Locaties

Umeå

Address
Umeå Institute of Design
Umeå University
Östra Strandgatan 30

SE-903 33 Umeå, Västerbottens län, Zweden