Lees de Officiële Beschrijving

Gemeenschappen bouwen door kennis.


Lupane State University De universiteit werd opgericht door een daad van het Zimbabwaanse parlement in 2004 en opende in augustus 2005 de deuren voor 14 pionierstudenten in de faculteit Landbouwwetenschappen. De uitbreiding van het universitair onderwijs in Zimbabwe maakt deel uit van het overheidsbeleid dat werd aangenomen bij het begin van onafhankelijkheid.

In 1980 startte de regering van Zimbabwe een grootschalig programma om de toegang tot het onderwijs tot het tot nu toe niet-gereserveerde onderwijsniveau op zowel lager als middelbaar onderwijsniveau uit te breiden. Deze oefening was vooral bedoeld om historische onevenwichtigheden aan te pakken in de menselijke hulpbronnen die voortkomen uit het discriminerende onderwijssysteem dat vóór de onafhankelijkheid heerste.

Tegen 1988 was de inschrijving in het basisonderwijs gestegen van 819 000 in 1979 tot 2,2 miljoen, met een inschrijving in secundaire scholen van 66 000 tot 653 353 in dezelfde periode. Met een dergelijke uitbreiding werd het noodzakelijk dat het ministerie van hoger en tertiair onderwijs meer toegang moest bieden tot tertiaire instellingen om meer afgestudeerden van het secundair onderwijs te absorberen met het oog op de toestroom van studenten aan de enige universiteit van Zimbabwe op dat moment.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de regering van Zimbabwe binnen een periode van ongeveer vijftien jaar de oprichting van zeven staatsuniversiteiten heeft gefaciliteerd en er nog drie zijn gereserveerd om de cyclus van provinciale universiteiten te voltooien.


Onze visie

Een internationale vooraanstaande universiteit zijn op het gebied van op onderzoek gebaseerde kennis, te, ching en leren.


Onze missie

Een op onderzoek gebaseerde kennis en leren bijdragen aan de ontwikkeling van de mensheid door nauw samen te werken met gemeenschappen en de beste onderzoekers en studenten uit Zimbabwe en daarbuiten aan te trekken.

De universiteit zal een one-stop-shop zijn voor op kennis gebaseerde oplossingen voor uitdagingen waarmee gemeenschapsgroepen en de particuliere sector op nationaal en internationaal niveau worden geconfronteerd.


LSU-mandaatgebieden

 • Semi-aride landbouw
 • Gastvrijheid en toerisme
 • Taalontwikkeling en uitvoerende kunsten
 • Wildlife Management
 • Landbouwtechniek
 • biotechnologie
 • Bouwtechnologie
 • Energiebronnen
 • Houttechnologie
 • Bosbouw
 • Plattelandsgemeenschap Ontwikkeling


LSU kernwaarden

 • Professionaliteit
 • Verantwoording
 • Transparantie
 • innovativiteit
 • verscheidenheid
 • Sociale en ecologische verantwoordelijkheid


Envisioned Future

Om een ​​internationale benchmark te zijn van op onderzoek gebaseerde kennis en leren in 2025. Levendige beschrijving We zullen een internationaal erkend centrum zijn van op onderzoek gebaseerde kennis en leren. De beste onderzoekers op het gebied van ons streven zullen ernaar streven met ons geassocieerd te zijn. We zullen ook de beste studenten in Afrika en daarbuiten aantrekken en zullen een leidende rol spelen bij het maken van de mensen in Zimbabwe, de regio en de mensheid in het algemeen van een leven van betere kwaliteit.

Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

Master

Lupane State University

Het programma is ontworpen om geavanceerde theoretische en praktische vaardigheden bij te brengen in monitoring en evaluatie om het ontwerp, de implementatie en de result ... [+]

Het programma is ontworpen om geavanceerde theoretische en praktische vaardigheden bij te brengen in monitoring en evaluatie om het ontwerp, de implementatie en de resultaten van sociale programma's te verbeteren.

Het hoofddoel van het programma is hooggekwalificeerd evaluatiepersoneel te produceren dat de speerpunt vormt voor de evaluatie van ontwikkelingsprogramma's en overheidsbeleid.

ToelatingseisenOm toegelaten te worden tot dit programma, dienen studenten die in aanmerking komen voor een opleiding in de regel een tweede graad van de bovenste graad te behalen in Monitoring and Evaluation of een equivalent van deze of een andere erkende instelling, OFElke eerste graad plus een Postgraduate Diploma in Monitoring en Evaluatie van een erkende universiteit.Studieduur... [-]
Zimbabwe Bulawayo
September 2019
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Lupane State University

Het programma heeft als doel de disciplines van sociologie, economie, politieke economie, programma-evaluatie, beleidsanalyse, publiek management, politieke wetenschappen ... [+]

Het programma heeft als doel de disciplines van sociologie, economie, politieke economie, programma-evaluatie, beleidsanalyse, publiek management, politieke wetenschappen, onder andere, te doorkruisen om de theoretische en praktische onderbouwing van de dynamische, complexe en omstreden politiek van publieke beleidsvorming.

De doelstellingen van het programma zijn:

Interdisciplinaire onderzoeksvaardigheden en analytische vaardigheden in de politieke economie verwerven om gegevens te kunnen verzamelen en analyseren, wetenschappelijk objectieve resultaten te presenteren en effectieve oplossingen voor echte sociale problemen voor te stellen.Om aanpasbare afgestudeerden te produceren die klaar staan ​​om effectieve beleidsmakers, beleidsonderzoekers en analisten te zijn in deze snel evoluerende en transformerende globaliserende wereld.ToelatingseisenOm tot dit programma te worden toegelaten, moet een aanstaande student normaal gesproken een hogere tweede klasse graad hebben in sociale wetenschappen, of aanverwante disciplines, van deze of een andere erkende universiteit, OFElke eerste graad plus een postdoctoraal diploma in overheidsbeleid, ontwikkelingsstudies, sociologie of verwant vakgebied, van deze of een andere erkende universiteit.Studieduur... [-]
Zimbabwe Bulawayo
September 2019
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands