Paris-Sorbonne University Abu Dhabi

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom op de website van de universiteit Paris-Sorbonne Universiteit in Abu Dhabi (faculteit), een eerste stap naar een prestigieuze graad. Sorbonne Abu Dhabi, instelling gewijd aan Franstalige hoger onderwijs trekt topstudenten uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook in het Midden-Oosten en daarbuiten.

In mei 2006 onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid Sjeik Mohamed Bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi, de Dhabi Onderwijsraad Abu (ADEC) en Parijs Sorbonne Universiteit Faculteit geopend in het emiraat Abu Dhabi.

Met een rijke erfgoed van kennis en culturele erfgoed van uitzondering, faculteit blijft trouw aan dezelfde onderwijsstructuur gevestigd als die van Parijs. De Abu Dhabi campus biedt een verscheidenheid aan disciplines vergelijkbaar met die van de Paris-Sorbonne Universiteit en de Universiteit Paris-Descartes. De cursussen worden uitsluitend gegeven door professoren van Parijs na de European Credit Transfer System (ECTS).

Kaderleden

Het bestuur van de Paris-Sorbonne Universiteit Abu Dhabi bestaat uit drie Franse leden en drie leden van de VAE. De Franse vertegenwoordigers zijn:

- Louis Vogel voorzitter van PRES Sorbonne Universiteit
- Alain Tallon, Associate Professor aan de scholing
- Barthélémy Jobert, voorzitter van Parijs Sorbonne

Vertegenwoordigers van de Verenigde Arabische Emiraten zijn:

- HE Dr. Mugheer Khamis Al Khaili, directeur-generaal van Abu Dhabi Onderwijsraad (ADEC) en vice-voorzitter van de universiteit Paris-Sorbonne in Abu Dhabi Board.

- Dr. Masood Abdullah Badri, Hoofd Planning, Beleid en Performance Management - Abu Dhabi Onderwijsraad (ADEC).

- De heer Zaki Nusseibeh, Vice President van de Abu Dhabi Autoriteit voor Cultuur en Erfgoed.

Locaties

Abu Dhabi

Address
Paris-Sorbonne University Abu Dhabi
P.O. Box 38044 Abu Dhabi, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden