Wright State University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Wright State University is een nationale openbare universiteit in Dayton, Ohio met meer dan 15.000 studenten, waaronder bijna 1000 internationale studenten uit meer dan 60 landen. De universiteit biedt programma's van 295 graden en bestaat uit acht hogescholen, drie scholen en een bijkantoorcampus in Celina, Ohio. Vernoemd naar de gebroeders Wright State University biedt Wright State University een uitzonderlijk, betaalbaar onderwijs in het Amerikaanse hart.

Wie we zijn

Missie

We transformeren de levens van onze studenten en de gemeenschappen die we dienen.

Wij zullen:

 • Bouw een solide basis voor studentensucces op alle niveaus door hoogwaardige, innovatieve programma's;
 • Wetenschappelijk onderzoek en creatieve inspanningen verrichten die de kwaliteit van het leven beïnvloeden;
 • Betrek betekenisvolle gemeenschapsdienst;
 • Stimuleer de economische revitalisering van onze regio en onze staat en machtig al onze studenten, docenten, medewerkers en alumni om zich professioneel, intellectueel en persoonlijk te ontwikkelen.

Visie

Wright State University , geïnspireerd door de creatieve geest van de gebroeders Wright, wordt Ohio's meest leercentrale en innovatieve universiteit, bekend en bewonderd voor onze inclusieve cultuur die de unieke waarde respecteert van al onze studenten, faculteiten, medewerkers en alumni en voor de positieve transformatieve impact die we hebben op het leven van onze studenten en de gemeenschappen die we dienen.

waarden

Wright State University waarden

 • Mensen: succes, diversiteit
 • Leren: ontdekking, innovatie, wetenschap
 • Partnerschappen: regionaal, ondernemend, wereldwijd
 • Relaties: Collegiaal, professioneel, ethisch
 • Duurzaamheid: sociale rechtvaardigheid, economische kansen, milieubescherming
 • Rentmeesterschap: fiscaal, intellectueel

Over onze regio

De Dayton-regio staat bekend als het kruispunt van innovatie, maar het is veel meer.

Dayton, gelegen in de regio Miami Valley in het zuidwesten van Ohio, is een middelgrote stad die wordt omringd door een divers grootstedelijk gebied van bijna een miljoen inwoners. Dayton staat nummer 2 op de lijst van leefbaarheid van de beste betaalbare plaatsen om te leven. "Het echte koopje dat voortvloeit uit het leven in Dayton is de hoge kwaliteit van het leven dat bewoners genieten," aldus Livability.com. "Dayton biedt een rijk assortiment aan dingen om te doen, van openluchtrecreatie met kanovaren en schaatsen tot culturele voorzieningen, zoals het Dayton Philharmonic Orchestra en het Benjamin and Marian Schuster Performing Arts Center."

Een van de beste

 • "Beste plaatsen om te leven" - US News and World Report
 • "America's Most Affordable Cities" - Forbes
 • "Top-10 Steden voor Carrièremogelijkheden" - SmartAsset
 • "Top-10 meest artistieke middelgrote steden" - Gogobot
 • "De 25 beste steden van 2017" - Buiten
 • "Deze Amerikaanse steden hebben de meeste groene ruimtes" - National Geographic

Geschiedenis

De Miami Valley heeft een lange geschiedenis van innovatie. In de vroege jaren 1900 werd Dayton de uitvinding hoofdstad van de Verenigde Staten, met de meeste patenten per hoofd van de bevolking. Dayton is de geboorteplaats van de luchtvaart en is de thuisbasis van het Nationaal Museum van de Luchtmacht van de Verenigde Staten - het oudste en grootste militaire luchtvaartmuseum ter wereld en de nummer 1 toeristische attractie van Ohio - en een van de belangrijkste luchtshows van het land. Tot de andere invloedrijke uitvindingen van de stad behoren de kassa, de zelfstartende ontsteking voor auto's, de drankautomaat, de elektrische rolstoel, de trapladder en de parkeermeter. Bezoekers kunnen deze rijke geschiedenis verkennen en de oorspronkelijke 1905 Wright Flyer III, een grote verzameling kassa's en andere juweeltjes uit de lokale geschiedenis in Carillon Historical Park bekijken.

Fine and Performing Arts

De kunstscène in de regio is levendiger dan die van veel grotere steden. De Benjamin

De wijde natuur

De Miami Valley is een geweldige plek voor outdoor avonturiers. Het gebied heeft zeven MetroParks, evenals meer dan 35.000 hectare aan parken, natuurreservaten en een populaire riviercorridor langs de Great Miami River. Fietsers kunnen meer dan 330 mijl aan paden verkennen, met meer initiatieven via rails-to-trails. Rural Greene County biedt wandelen in het natuurreservaat Clifton Gorge State, het natuurreservaat Glen Helen Nature, kamperen en wandelen in John Bryan State Park, en kanoën langs de Little Miami River, Ohio's eerste stroom die een National Scenic River wordt genoemd.

Sport

Sportliefhebbers zijn blij om Raider Country naar huis te bellen. Met het NCAA DI-sportprogramma van Wright State en professionele teams in Columbus en Cincinnati biedt de regio voldoende mogelijkheden voor sportfans. De NCAA omvat Dayton in de lijst van Nine Great Basketball Towns. Elk jaar begint het NCAA-toernooi in Dayton, de site van de eerste vier wedstrijden die het veld inkorten tot een 64-koppige beugel. Het honkbalteam van Dayton Dragons werd door Sports Illustrated Magazine uitgeroepen tot een van de 'Top Ten Hottest Tickets in Sports'.

Winkelen en dineren

Het grootste winkelcentrum van het gebied, het winkelcentrum van Fairfield Commons, bevindt zich in de buurt van de campus van Wright State. The Greene - een centrum van 72 hectare met voetgangersvriendelijke straten, winkels en restaurants - ligt op slechts 15 minuten afstand. Unieke restaurants en winkels maken deel uit van het historische district van Oregon in de binnenstad van Dayton. De regio "springt" met meer dan een dozijn microbrouwerijen en de New York Times noemde het steakhouse The Pine Club een van de 's werelds tien grootste traditionele eetgelegenheden'.

Weekenduitstapjes

De uitstekende locatie van de Miami Valley nabij de kruising van Interstate 70 en Interstate 75 maakt het gemakkelijk om grote steden zoals Cincinnati, Columbus en Indianapolis te bezoeken. Het grootste amusements- en waterpark van de Midwest, Kings Island, ligt slechts 35 mijl ten zuiden van Dayton. Musea van wereldklasse, concertzalen voor binnen en buiten, boottochten op rivierboten, bekroonde dierentuinen en professionele sportteams liggen allemaal binnen een uur rijden.

Raider Country

Raider Country is de aaneengesloten 16-county regio in het westen van Ohio verankerd door de twee campussen van Wright State University . De regio is ook de thuisbasis van de luchtmachtbasis Wright-Patterson en staat bekend om zijn sterke punten op het gebied van informatietechnologie, lucht- en ruimtevaartonderzoek en -ontwikkeling, geavanceerde materiaaltechnologie en gezondheids- en menselijke diensten. Raider Country biedt gastronomische restaurants, eclectische winkels, groene ruimten en uitstekende scholen.

Locaties

Dayton

Address
Colonel Glenn Highway,3640
45435 Dayton, Ohio, Verenigde Staten