Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Wright State University is een nationale openbare universiteit in Dayton, Ohio met meer dan 15.000 studenten, waaronder bijna 1000 internationale studenten uit meer dan 60 landen. De universiteit biedt 295 opleidingen en bestaat uit acht hogescholen, drie scholen en een bijkantoorcampus in Celina, Ohio. Wright State University , vernoemd naar de gebroeders Wright State University biedt een uitzonderlijk, betaalbaar onderwijs in het Amerikaanse binnenland.

Wie we zijn

Missie

We transformeren de levens van onze studenten en de gemeenschappen die we dienen.

Wij zullen:

 • een solide basis leggen voor het succes van studenten op alle niveaus door middel van hoogwaardige, innovatieve programma's;
 • wetenschappelijk onderzoek en creatieve inspanningen uitvoeren die van invloed zijn op de kwaliteit van het leven;
 • deelnemen aan zinvolle dienstverlening aan de gemeenschap;
 • de economische revitalisering van onze regio en onze staat stimuleren en al onze studenten, faculteiten, medewerkers en alumni in staat stellen zich professioneel, intellectueel en persoonlijk te ontwikkelen.

Visie

Wright State University , geïnspireerd door de creatieve geest van de gebroeders Wright, wordt Ohio's meest leercentrale en innovatieve universiteit, bekend en bewonderd voor onze inclusieve cultuur die de unieke waarde respecteert van al onze studenten, faculteiten, medewerkers en alumni en voor de positieve transformatieve impact die we hebben op het leven van onze studenten en de gemeenschappen die we dienen.

waarden

Wright State University waarden

 • Mensen: succes, diversiteit
 • Leren: ontdekking, innovatie, wetenschap
 • Partnerschappen: regionaal, ondernemend, wereldwijd
 • Relaties: Collegiaal, professioneel, ethisch
 • Duurzaamheid: sociale rechtvaardigheid, economische kansen, milieubescherming
 • Rentmeesterschap: fiscaal, intellectueel

Over onze regio

De Dayton-regio staat bekend als het kruispunt van innovatie, maar het is veel meer.

Dayton, gelegen in de regio Miami Valley in het zuidwesten van Ohio, is een middelgrote stad die wordt omringd door een divers grootstedelijk gebied van bijna een miljoen inwoners. Dayton staat nummer 2 op de lijst van leefbaarheid van de beste betaalbare plaatsen om te leven. "Het echte koopje dat voortvloeit uit het leven in Dayton is de hoge kwaliteit van het leven dat bewoners genieten," aldus Livability.com. "Dayton biedt een rijk assortiment aan dingen om te doen, van openluchtrecreatie met kanovaren en schaatsen tot culturele voorzieningen, zoals het Dayton Philharmonic Orchestra en het Benjamin and Marian Schuster Performing Arts Center."

Een van de beste

 • "Beste plaatsen om te leven" - US News and World Report
 • "America's Most Affordable Cities" - Forbes
 • "Top-10 Steden voor Carrièremogelijkheden" - SmartAsset
 • "Top-10 meest artistieke middelgrote steden" - Gogobot
 • "De 25 beste steden van 2017" - Buiten
 • "Deze Amerikaanse steden hebben de meeste groene ruimtes" - National Geographic

Geschiedenis

De Miami Valley heeft een lange geschiedenis van innovatie. In de vroege jaren 1900 werd Dayton de uitvinding hoofdstad van de Verenigde Staten, met de meeste patenten per hoofd van de bevolking. Dayton is de geboorteplaats van de luchtvaart en is de thuisbasis van het Nationaal Museum van de Luchtmacht van de Verenigde Staten - het oudste en grootste militaire luchtvaartmuseum ter wereld en de nummer 1 toeristische attractie van Ohio - en een van de belangrijkste luchtshows van het land. Tot de andere invloedrijke uitvindingen van de stad behoren de kassa, de zelfstartende ontsteking voor auto's, de drankautomaat, de elektrische rolstoel, de trapladder en de parkeermeter. Bezoekers kunnen deze rijke geschiedenis verkennen en de oorspronkelijke 1905 Wright Flyer III, een grote verzameling kassa's en andere juweeltjes uit de lokale geschiedenis in Carillon Historical Park bekijken.

Fine and Performing Arts

De kunstscène in de regio is levendiger dan die van veel grotere steden. De Benjamin

De wijde natuur

De Miami Valley is een geweldige plek voor outdoor avonturiers. Het gebied heeft zeven MetroParks, evenals meer dan 35.000 hectare aan parken, natuurreservaten en een populaire riviercorridor langs de Great Miami River. Fietsers kunnen meer dan 330 mijl aan paden verkennen, met meer initiatieven via rails-to-trails. Rural Greene County biedt wandelen in het natuurreservaat Clifton Gorge State, het natuurreservaat Glen Helen Nature, kamperen en wandelen in John Bryan State Park, en kanoën langs de Little Miami River, Ohio's eerste stroom die een National Scenic River wordt genoemd.

Sport

Sportliefhebbers zijn blij om Raider Country naar huis te bellen. Met het NCAA DI-sportprogramma van Wright State en professionele teams in Columbus en Cincinnati biedt de regio voldoende mogelijkheden voor sportfans. De NCAA omvat Dayton in de lijst van Nine Great Basketball Towns. Elk jaar begint het NCAA-toernooi in Dayton, de site van de eerste vier wedstrijden die het veld inkorten tot een 64-koppige beugel. Het honkbalteam van Dayton Dragons werd door Sports Illustrated Magazine uitgeroepen tot een van de 'Top Ten Hottest Tickets in Sports'.

Winkelen en dineren

Het grootste winkelcentrum van het gebied, het winkelcentrum van Fairfield Commons, bevindt zich in de buurt van de campus van Wright State. The Greene - een centrum van 72 hectare met voetgangersvriendelijke straten, winkels en restaurants - ligt op slechts 15 minuten afstand. Unieke restaurants en winkels maken deel uit van het historische district van Oregon in de binnenstad van Dayton. De regio "springt" met meer dan een dozijn microbrouwerijen en de New York Times noemde het steakhouse The Pine Club een van de 's werelds tien grootste traditionele eetgelegenheden'.

Weekenduitstapjes

De uitstekende locatie van de Miami Valley nabij de kruising van Interstate 70 en Interstate 75 maakt het gemakkelijk om grote steden zoals Cincinnati, Columbus en Indianapolis te bezoeken. Het grootste amusements- en waterpark van de Midwest, Kings Island, ligt slechts 35 mijl ten zuiden van Dayton. Musea van wereldklasse, concertzalen voor binnen en buiten, boottochten op rivierboten, bekroonde dierentuinen en professionele sportteams liggen allemaal binnen een uur rijden.

Raider Country

Raider Country is de aaneengesloten 16-county regio in het westen van Ohio verankerd door de twee campussen van Wright State University . De regio is ook de thuisbasis van de luchtmachtbasis Wright-Patterson en staat bekend om zijn sterke punten op het gebied van informatietechnologie, lucht- en ruimtevaartonderzoek en -ontwikkeling, geavanceerde materiaaltechnologie en gezondheids- en menselijke diensten. Raider Country biedt gastronomische restaurants, eclectische winkels, groene ruimten en uitstekende scholen.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

MSc

Wright State University

De sterke punten van het programma zijn een unieke mix van facultaire expertise, goed uitgeruste faciliteiten voor computerwetenschap en engineering, en een balans tussen ... [+]

programma beschrijving

De sterke punten van het programma zijn een unieke mix van facultaire expertise, goed uitgeruste faciliteiten voor computerwetenschap en engineering, en een balans tussen theorie, praktijk, hardware en software. Het MS-diploma in Cyber Security is bedoeld voor personen die vaardigheden willen ontwikkelen om cyberbeveiligingsbedreigingen te identificeren en op te lossen. De mate is gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die van toepassing zijn op de bescherming van computersystemen en computernetwerken. Studenten met achtergronden in informatica, computertechniek, informatiesystemen of elektrotechniek kunnen van toepassing zijn op het programma. Professionals in de industrie met een sterke technische achtergrond en gerelateerde werkervaring worden ook aangemoedigd om zich aan te melden.... [-]

Verenigde Staten Dayton
Open Inschrijving
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Online
Lees meer in Nederlands
Wright State University

De Master of Science in de logistiek en supply chain management is ontworpen voor werkende professionals die niet altijd de tijd nemen om hun opleiding te verbeteren. We ... [+]

programma beschrijving

De Master of Science in de logistiek en supply chain management is ontworpen voor werkende professionals die niet altijd de tijd nemen om hun opleiding te verbeteren. We bieden een hoogwaardig éénjarig programma met een handige gemengde onderwijsaanpak. Studenten brengen het hele jaar door vier residenties door op de campus. Het resterende cursuswerk wordt voltooid met behulp van onze gepatenteerde e-learningmodules die zijn opgesteld door experts op hun vakgebied.

Meer dan ooit is succes bij de meeste bedrijven afhankelijk van het succesvolle beheer van Supply Chain Operations. Overweeg wat er gebeurt wanneer distributieketens niet leveren en voorraden in winkels voorkomen. Onderzoek toont aan dat detailhandelaren bijna de helft van de voorgenomen aankopen kunnen verliezen wanneer klanten tegen aandelen aanlopen.... [-]

Verenigde Staten Dayton
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Wright State University

Het Departement Werktuigbouwkunde en Materiaalkunde biedt een programma van graduate studie die leidt tot een Master of Science in Engineering (MSE) graad met een major i ... [+]

programma beschrijving

Het Departement Werktuigbouwkunde en Materiaalkunde biedt een programma van graduate studie die leidt tot een Master of Science in Engineering (MSE) graad met een major in hernieuwbare en schone energie. Het programma Renewable and Clean Energy bevat cursussen over vele soorten alternatieve energiesystemen, naast cursussen over fundamentele concepten met betrekking tot energie. Inbegrepen in dit programma zijn cursussen over brandstofcellen, zonne-energie, windenergie, waterstofbrandstof, energieconversie, energiematerialen, energie-efficiëntie, thermodynamica, enz. De bedoeling van dit programma is om de volgende generatie van hernieuwbare en schone energie-ingenieurs op te leiden en om onderzoek te ontwikkelen op het gebied van hernieuwbare en schone energie.... [-]

Verenigde Staten Dayton
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Wright State University

Human Factors (HF) en Industrial / Organizational (IO) Psychology zijn gebieden die basistheorieën over de prestaties van mens en groep onderzoeken en de praktische impli ... [+]

programma beschrijving

Human Factors (HF) en Industrial / Organizational (IO) Psychology zijn gebieden die basistheorieën over de prestaties van mensen en groepen onderzoeken en de praktische implicaties voor het verbeteren van de kwaliteit van socio-technische systemen. Het HF-programma legt speciale nadruk op menselijke perceptie en cognitie. Het IO-programma benadrukt het individuele, groepsmatige en organisatorische gedrag in werkinstellingen. Samen bieden deze programma's een sterke basis voor het toepassen van psychologische theorieën op het ontwerp van effectievere technologieën en werkorganisaties. Ons programma biedt unieke kansen om samen te werken met lokale industrieën en overheidslaboratoria, zoals het Human Effectiveness Directorate van het Air Force Research Laboratory bij Wright-Patterson AFB. Het biedt ook mogelijkheden voor studenten om deel te nemen aan interdisciplinaire samenwerkingen op probleemgecentreerde onderzoeksprojecten in verband met interfaceontwerp, training, selectie, besluitvorming en teamcoördinatie. Deze problemen kunnen worden onderzocht in een breed scala aan toepassingsdomeinen, waaronder lucht- en ruimtevaart, gezondheidszorg, openbare en particuliere bedrijven, militaire operaties en noodoperaties.... [-]

Verenigde Staten Dayton
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Wright State University

De Master of Science in Aerospace Systems Engineering (MSASE) programma is ontworpen om afgestudeerde studiemogelijkheden gericht op theoretische studie en praktische erv ... [+]

programma beschrijving

De Master of Science in Aerospace Systems Engineering (MSASE) programma is ontworpen om afgestudeerde studiemogelijkheden gericht op theoretische studie en praktische ervaring in lucht-en ruimtevaart systems engineering die hen effectief voor te bereiden op de banenmarkten of een verdere doctorale studie te bieden. Het MSASE-programma verschilt van de traditionele lucht- en ruimtevaarttechnologieprogramma's doordat het breedte vereist via de vereiste van interdisciplinaire studie gemodelleerd naar onze hoog aangeschreven Ph.D. programma en vormt zo zowel het sterk benodigde systeemverstaan dat vereist is in moderne ruimtevaartprogramma's als een natuurlijke opstap voor een Ph.D. programma.... [-]

Verenigde Staten Dayton
Open Inschrijving
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

WSU Overview

WSU Graduation

Address
Colonel Glenn Highway,3640
45435 Dayton, Ohio, Verenigde Staten