University of California, Berkeley - College of Chemistry

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over Berkeley

De University of California werd opgericht in 1868, geboren uit een visie in de staatsgrondwet van een universiteit die 'zelfs meer dan het goud van Californië zou bijdragen aan de glorie en het geluk van oprukkende generaties'.

Van een groep academische pioniers in 1868 tot de Free Speech Movement in 1964, Berkeley is een plek waar de slimste geesten van over de hele wereld samenkomen om te verkennen, vragen te stellen en de wereld te verbeteren.

Wat er bij UC Berkeley gebeurt, is geen magie. Zo voelt het gewoon.

Over het College of Chemistry

Het College of Chemistry bestaat uit:

 • De afdeling chemie
 • De afdeling Chemische en Biomoleculaire Engineering

Beide disciplines bieden de mogelijkheid en middelen om grote wetenschappelijke en technologische uitdagingen aan te gaan, zoals het aanpakken van klimaatverandering, het vergroten van de wereldvoedselvoorziening, het synthetiseren van nieuwe materialen en het ontdekken en afleveren van belangrijke medicijnen. Het College is trots op een evenwichtige benadering van wetenschap, met onderzoeksgebieden variërend van experimenteel tot theoretisch. De faculteit van beide afdelingen houdt zich bezig met onderwijs en onderzoek in een breed scala aan toepassingen en subdisciplines.

Het College biedt niet-gegradueerde graden in de chemie, chemische biologie en chemische technologie, evenals dubbele majors in chemische engineering en materiaalkunde en engineering, en in chemische engineering en nucleaire engineering. Een nieuwe optie is een concentratie in de materiaalchemie.

Het College biedt doctoraatsprogramma's in de scheikunde en chemische technologie, en een masteropleiding in de chemische technologie, inclusief een concentratie in productontwikkeling. Cross-disciplinaire programma's worden aangemoedigd.

De faculteit chemische en biomoleculaire engineering heeft wereldberoemde onderzoeksprogramma's opgezet op het gebied van thermodynamica, oppervlaktekatalyse, elektrochemische processen, vloeistofmechanica, scheidings- en transportprocessen, polymeerverwerking en controlesystemen. Nieuw onderzoek dat wordt onderzocht, omvat biochemische engineering, nanotechnologie en de studie van elektronische en optische materialen.

De faculteit van de afdeling chemie is momenteel geïnteresseerd in onderzoek dat analytische, anorganische, organische en fysische chemie omvat, evenals uiteenlopende gebieden zoals nanowetenschappen; nucleaire, biofysische, materialen en atmosferische chemie; en structurele en chemische biologie.

Onderzoekers van het college hebben toegang tot tal van andere faciliteiten op de campus, waaronder het microfabricagelaboratorium en het hersenbeeldvormingscentrum. Ze werken ook samen met wetenschappers op de hele campus en in het hele land. Het nabijgelegen Lawrence Berkeley National Laboratory (LBNL) (externe link) herbergt state-of-the-art geladen deeltjesversnellers die veel worden gebruikt door onze nucleaire chemici. Bovendien is de geavanceerde lichtbron van LBNL een van 's werelds helderste bronnen van ultraviolette en zachte röntgenstralen en wordt het door universiteitsonderzoekers gebruikt om het vouwen van biomoleculen te ontcijferen.

132807_UCBMSSEcampuslawn.jpeg

Missie

Het College of Chemistry bevordert de samenleving door middel van onderwijs en onderzoek.

We eren die missie door studenten op te leiden die wetenschappers, onderzoekers en docenten van wereldklasse worden, die de grenzen van de chemische wetenschap verleggen.

afdelingen

De afdelingen Scheikunde en Chemische en Biomoleculaire Technologie bieden uitstekende cursussen en onderzoeksmogelijkheden voor studenten, afgestudeerde studenten en postdoctorale onderzoekers.

Chemie heeft consequent leiders voortgebracht in de analytische, anorganische, organische, nucleaire, fysische en theoretische chemie. We leiden nu verkenningen aan de grenzen van kennis op het gebied van biofysische, materialen en atmosferische chemie, evenals de ontluikende gebieden van de chemische biologie en nanowetenschappen.

Chemische en biomoleculaire engineering (CBE) herbergt vooraanstaande onderzoeksprogramma's op het gebied van moleculaire thermodynamica, heterogene katalyse, elektrochemische engineering, biochemische engineering en scheidingsprocessen. De CBE-faculteit is onderzoekspionier op de groeiende gebieden van synthetische biologie, nanotechnologie, theoretische chemie en de ontwikkeling van polymere, optische en halfgeleidermaterialen.

Studentenleven

Het universiteitscomplex is een kleine stad op zich - zes onderzoeksgebouwen werken 24 uur per dag. Studenten haasten zich tussen leslaboratoria en klaslokalen. Afstudeerders en postdocs komen langs bij de NMR, spectroscopie en kristallografie. Faculteitsleden overleggen met hun laboratoriumgroepen en monitoren experimenten. In de buurt hebben universiteitsonderzoekers toegang tot tal van gespecialiseerde laboratoria op de campus en in het Lawrence Berkeley National Laboratory (LBL). Deeltjesversnellers, hoogenergetische röntgenlichtbronnen en meer zijn op korte afstand. Samen met LBL, het Amerikaanse ministerie van Energie en partners uit de particuliere sector, heeft het college geholpen bij het creëren van 's werelds meest geavanceerde cluster van onderzoekscentra op het gebied van biobrandstoffen en kunstmatige fotosynthese.

Opstartcultuur

UC Berkeley herbergt een levendige reeks incubators en risicofondsen die zijn gericht op de steun van de universiteit van studenten en docenten bij hun inspanningen om nieuwe bedrijven te starten. Het Berkeley Catalyst Fund is enkele jaren geleden opgericht door alumni van het College om zich te concentreren op de vroege financiering van facultaire en student-startups in het College of Chemistry.

132806_UCB_MSSE_CalHall.jpeg

De Nobelprijswinnaars van het College

Faculteit

 • 1949 William F. Giauque (BS '20, Ph.D. '22)
 • 1951 Glenn T. Seaborg (Ph.D. '37)
 • Melvin Calvin uit 1961
 • 1986 Yuan T. Lee (Ph.D. '65)

alumni

 • 1934 Harold C. Urey (Ph.D. '23)
 • 1960 Willard F. Libby (BS '31, Ph.D. '33)
 • 1973 Geoffrey Wilkinson (Postdoc '50)
 • 1983 Henry Taube (BS '35, Ph.D. '40)
 • Thomas Cech (Ph.D. '75)
 • 1995 Mario Molina (Ph.D. '72)
 • 1996 Robert F. Curl, Jr. (Ph.D. '57)
 • 1999 Ahmed Zewail (Postdoc '74)
 • 2002 Kurt Wüthrich (Postdoc '67)
 • 2018 Frances Arnold (Ph.D. '85)

Faculteit Honours

 • National Medals of Science: 11
 • National Academy of Engineering: 12
 • Nationale Academie van Wetenschappen: 36
 • American Academy of Arts & Sciences: 31
 • Distinguished Teaching Awards: 12

Aantal landen waar onze faculteit vandaan komt

 • 21

Waar gaan onze afgestudeerden naartoe?

Overal! Het College heeft meer dan 15.000 alumni die in meer dan 50 provincies over de hele wereld wonen. Ze

werk bij universiteiten, nationale laboratoria, bedrijven, overheidsinstanties, non-profitstichtingen en innovatieve startups. Ze dragen het diepgaande wetenschappelijke inzicht en de geavanceerde vaardigheden die nodig zijn om leiders te zijn.

Partners met de industrie

Het College of Chemistry verwelkomt kansen om samen te werken met zakelijke partners. De vooruitstrevende bedrijven van vandaag investeren in openbaar onderwijs om ervoor te zorgen dat onze samenleving het talent van morgen blijft produceren. We erkennen dankbaar hun steun voor onbeperkte geschenken, beurzen, beurzen, genoemde lezingen en programma's.

134221_aqd_058a.jpg

Locaties

Berkeley

Address
College of Chemistry,
420 Latimer Hall,
University of California, Berkeley

CA 94720-1460 Berkeley, Californië, Verenigde Staten