Madonna University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Missie

De missie van Madonna University , een katholieke en franciscaner instelling voor hoger onderwijs, is om haar studenten christelijke humanistische waarden, intellectueel onderzoek, een respect voor diversiteit in te wijden en een toewijding om anderen te dienen via een vrijzinnig kunsteducatie, geïntegreerd met loopbaanvoorbereiding en gebaseerd op de waarheden en principes erkend binnen een katholieke traditie.

De missie van Madonna krijgt zijn spirit van deze Franciscaanse waarden:
• Respect voor de waardigheid van elke persoon
• Vrede en gerechtigheid
• Eerbied voor creatie
• Onderwijs voor waarheid en service

Madonna University History

In 1937 werd de Madonna University (toen bekend als de presentatie van de gezegende Maagd Maria Junior College) opgericht door Moeder Mary DeSales Tocka en haar raadsman in het Felician Central Convent in Livonia, met een eerstejaars inschrijving van 18 Sisters.

Madonna University installeerde in 1982 masteropleidingen en werd in 1991 universiteit. Als leider in het verpleegkundig onderwijs op nationaal, regionaal en nationaal niveau, lanceerde het Madonna's College voor verpleegkunde en gezondheid het eerste doctoraatsprogramma van de universiteit - de arts voor verpleegpraktijken - in 2009. Door deze groei en ontwikkeling is de instelling een van de grootste franciscaanse universiteiten van het land geworden met een gecombineerde undergraduate en graduate student body van ongeveer 3.100 studenten.

Felician Sisters, oprichters

De stichting van de Madonna University is terug te voeren tot 1855 in Warschau, Polen, waar een jonge vrouw genaamd Sophia Truszkowska een religieuze orde oprichtte die zich bezighield met de zorg voor de armen, daklozen, zieken en ouderen. Deze kleine groep vrouwen, bekend als de Felician Sisters, heeft zich toegewijd om hun gemeenschap te helpen door de leer van St. Franciscus van Assisi. De eerste Felician Sisters arriveerden in 1874 in de Verenigde Staten en vestigden zich in een Poolse gemeenschap in Wisconsin om scholen voor de kinderen van de gemeenschap op te richten. Tegen 1880 hadden de Felician Sisters hun inspanningen uitgebreid naar Michigan, door scholen in zowel Bay City als Detroit te beheren. Naarmate de Felician-gemeenschap groeide, nam ook de behoefte aan een instelling voor hoger onderwijs toe om Felician Sisters als leraren voor te bereiden.

Katholieke, Franciscaanse traditie

Madonna University voorbeeld van de fijne traditie van de katholieke en franciscaanse geleerdheid die aanzienlijk heeft bijgedragen aan de intellectuele en professionele ontwikkeling in onze samenleving. Met alumni op elk continent, behalve Antarctica, passen Madonna University afgestudeerden van Madonna University hun kennis en vaardigheden op zinvolle wijze toe over de hele wereld - het leven van anderen verbeteren, en uitblinken in hun eigen beroepen.

Opgericht: 1937
Locatie: Livonia, Michigan
President: Michael A. Grandillo, Ph.D.
Motto: Sapientia Desursum - "Wijsheid van bovenaf"
Kleuren: blauw en goud
Mascotte: kruisvaarders
Studenten: ongeveer 2.460 studenten | Ongeveer 640 afgestudeerd
Faculteit: 123 docenten | 13: 1 verhouding studentenfaculteit

academici:

  • Associate en bachelor's degree in meer dan 100 op carrière gerichte majors
  • Graduate School levert meer dan 30 masterprogramma's en één doctoraal verpleegprogramma
  • Viert meer dan 50 jaar uitmuntendheid in het verpleegkundig onderwijs
  • Eerst in het land om een ​​bachelordiploma in gebarentaalstudies aan te bieden
  • Alleen formeel universitair programma voor hospice- en palliatieve studies op het niveau van de bachelor en master

Undergrad Collegegeld: $ 10.950 voltijds collegegeld voor 12-18 credits, verpleegkredieten en kost en inwoning extra

Atletiek:

  • Madonna University is lid van de Wolverine-Hoosier Athletic Conference (WHAC) en de National Association of Intercollegiate Athletics
  • 19 Varsity-teams voor heren en dames
  • Ongeveer 350 studenten nemen elk jaar deel aan intercollegiale sporten

Locaties

Lijfland

Madonna University

Telefoonnr.
734-432-5667

Gaylord

Outreach Center: Gaylord University Center

Charter Township of Clinton

Outreach Center: Macomb University Center