TOBB ETÜ - University of Economics & Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Turkije Union of Chambers and Commodity Exchanges of Economics and Technology University (TOBB ETU) is opgericht door TOBB gekwalificeerd om ondernemers en gemeenschapsleiders op te leiden. Onze universiteit, die een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van de samenleving door originele en universele kennis te produceren, is een succesvol voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

TOBB ETU gebruikt zijn unieke onderwijsmodel van samenwerking tussen universiteit en industrie en neemt een primeur in Turkije.

Waarom TOBB ETÜ?

TOBB ETÜ behoort tot de beste universiteiten ter wereld, opgericht na het jaar 2000!

 • TOBB ETÜ behoort tot de topuniversiteiten ter wereld, opgericht sinds 2000 op basis van THE's 2018 Young University Rankings: Millennial Universities!
 • TOBB ETÜ is de eerste en enige Turkse universiteit in de Millennial Rankings.

114172_TOBBETU32nd.jpg

TOBB ETÜ is de eerste en enige universiteit in Turkije die het coöperatieve onderwijssysteem integreert in undergraduate education.

 • Coöperatief onderwijs is een unieke benadering van het hoger onderwijs die studenten in staat stelt om een jaar werkervaring op te doen voorafgaand aan hun afstuderen, gebaseerd op universitaire samenwerking tussen universiteiten.
 • Undergraduate studenten van TOBB ETÜ werken voor 3 keer, gedurende 3,5 maanden, vanaf het derde jaar van hun opleiding, met een werkervaring van ongeveer 1 jaar in totaal.
 • Bij TOBB ETÜ hebben studenten de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij meer dan 3.000 werkplekken met betrekking tot de door TOBB ETÜ gecontracteerde bedrijven en instellingen in Turkije en in het buitenland.

In Turkije wordt het 3-termig onderwijssysteem alleen bij TOBB ETÜ toegepast.

 • Bij TOBB ETÜ is elk schooljaar verdeeld in drie gelijke delen: herfst, lente en zomer
 • Undergraduate onderwijs bestaat uit 8 academische termen en 3 coöperatieve onderwijstermijnen.

Bij TOBB ETÜ kunnen studenten die met succes hun undergraduate major volgen, deelnemen aan dubbele major- en minorprogramma's.

 • Double Major Programs stellen studenten in staat om af te studeren met twee diploma's in twee verschillende majors.
 • Interdisciplinaire minorprogramma's stellen studenten in staat hun vaardigheden te beheersen op elk gebied waarin ze geïnteresseerd zijn.

De meest rigoureuze training van het Engels onderwijs in Turkije, 1040 uur, wordt aangeboden bij TOBB ETÜ op basis van de implementatie van TOEFL IBT als standaardmaatstaf voor evaluatie.

 • Nieuw ingezonden internationale studenten die niet voldoen aan het Engelse taalvaardigheidsniveau van TOBB ETÜ, moeten een jaar voorafgaand aan hun bacheloropleiding lessen volgen aan de Engelse voorbereidende school.

Naast het voorbereidende onderwijs en de undergraduate-cursussen in het Engels, leren studenten een tweede vreemde taal bij TOBB ETÜ.

 • Tweede vreemde taal is verplicht bij TOBB ETÜ.
 • Tweede vreemde talen: Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Russisch, Japans en Arabisch.

TOBB ETÜ biedt een verscheidenheid aan beursmogelijkheden voor internationale studenten.

 • Succesvolle aanvragers komen in aanmerking voor TOBB ETÜ studiebeurzen: volledige studiebeurs, u studiebeurs, P-beurs en% studiebeurs.
 • TOBB ETÜ mag alleen collegegeldbeurzen aanbieden. Op dit moment worden er geen slaapzalen of aanvullende beurzen aangeboden aan internationale studenten. Buitenlanders die van een ander land naar Turkije verhuizen, krijgen voorrang als ze zich aanmelden voor een verblijf in de slaapzalen van TOBB ETÜ.

114171_pexels-photo-1068523.jpegrawpixel.com / Pexels

Geschiedenis

2001 - Officiële oprichting van de Stichting Onderwijs en Cultuur van de Chambers and Commodity Exchanges of Turkey (TOBEV), de oprichter en supporter van TOBB ETÜ.

2002 - TOBEV's beslissing om TOBB ETÜ te vestigen.

2003 - Het passeren van de wet door GNAT om TOBB ETÜ te vestigen.

2004 - Toelating van eerste studenten van de universiteit, met 3 faculteiten (Engineering, Economie en Bestuurswetenschappen, Wetenschappen en Kunsten) en 10 afdelingen.

2007 - Oprichting van de Faculteit voor Schone Kunsten en Design, en de toelating van de eerste reeks studenten.

2008 - Afstuderen van het eerste jaar van studenten van TOBB ETÜ; de eerste diploma-uitreiking.

2009 - Opening van het gebouw voor vreemde talen.
Oprichting van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en toelating van de eerste studenten.

2010 - Opening van TOBB ETÜ Student Guesthouse, om studenten accommodatie te bieden.

2013 - Oprichting van de School of Medicine, en toelating van de eerste studenten.
Opening van het TOBB ETÜ Technology Centre, startend met het aanbieden van onderwijs - onderwijs en wetenschappelijk onderzoeksdiensten.
TOBB ETÜ - GARAGE is begonnen met het aanbieden van diensten om jonge ondernemers te helpen bij het implementeren van hun zakelijke ideeën en hen te begeleiden.

2014 - School of Medicine, Morphology Laboratory startte haar activiteiten in haar eigen gebouw.

2016 - TOBB ETÜ Private Hospital's associatie met TOBB ETÜ.

Locaties

Ankara

Address
Sogutozu Street No: 43, Sogutozu
06560 Ankara, Ankara, Turkije