Lees de Officiële Beschrijving

Wiskunde & Informatica Programs bij Charles University Wat bieden wij? Hoogwaardige betaalbare masteropleidingen driejarige bachelor en twee jaar in het Engels gedoceerd, aan één van de oudste en meest gerespecteerde universiteiten in Europa, in een van de mooiste steden in de wereld, de hoofdstad van een moderne en technologisch geavanceerde land . De programma's zijn aangeboden aan de Tsjechische studenten al jaren met groot succes. Nu zijn ze open voor internationale studenten, ook.

Wie zoeken wij? Gemotiveerd, ijverige en begaafde jonge mensen van over de hele wereld die durven te denken en hebben een belang in de informatica en wiskunde.

Leerplan Bachelor's Degree Program in Computer Science De Bachelor in de Algemene Informatica opleiding is bedoeld voor studenten die graag aan de duurzame fundamenten van de informatica te leren en te bekwamen in haar methoden en benaderingen te worden. Een degelijk gebouwd theoretische basis is van onschatbare waarde voor het werken met applicaties en software-ontwikkeling, en is een noodzaak voor verdere studie en onderzoek in de informatica. De bacheloropleiding duurt meestal drie jaar en eindigt met een state eindexamen, na de succesvolle afronding van die de student wordt bekroond met de titel van bachelor. De verleende graad is geaccrediteerd door het ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport van de Tsjechische Republiek en wordt internationaal erkend. De voertaal is Engels.

Master's Degree Programs In onze masteropleidingen, krijgen de studenten een breed overzicht van hun vakgebied, hen te helpen om zelfstandig te denken, om onderscheid te maken tussen belangrijke en marginale problemen, en om snel tegemoet te komen aan nieuwe technologieën. De focus ligt op het begrijpen van de basisprincipes van hoe en waarom dingen werken en over de toepassing van deze principes binnen de moderne technologieën. De sterke theoretische basis van onderzoek de masteropleiding geeft onze afgestudeerden een concurrentievoordeel in een dynamisch veranderende wereld waarin de technologie van vandaag zijn vaak achterhaald morgen.

Studies meestal twee jaar en sluit af met een staat eindexamen en masterscriptie defensie. Na het succesvol afronden van de student wordt bekroond met de titel van een Master of Science.

Toelating Bachelor's Toelatingseisen Voor het aanvragen van de Bachelor of Computer Science programma geleverd in het Engels moet je

houden of te werken aan een School Leaving Certificate (diploma) of een equivalent; in de gevallen vereist door de wet, een certificering van de gelijkwaardigheid van onderwijs moet de aanvraag vergezellen; voldoen aan de Redeneren Eisen en voldoende bewijs van Engels taalvaardigheid.

Master's Toelatingseisen Voor het aanvragen van een masteropleiding geleverd in het Engels moet je

houden of te werken aan een bachelor of master diploma en een gewaarmerkt afschrift daarvan; in de gevallen vereist door de wet, moet een certificering van de gelijkwaardigheid van het onderwijs de aanvraag vergezellen, over voldoende academische achtergrond in de relevante velden (zie hieronder voor details); Dit kan worden aangetoond door het passeren van de gespecialiseerde toelatingsexamen in juni 2015 in Praag, dat wordt georganiseerd door de Faculteit der Wiskunde en Natuurkunde, of door het verstrekken van afschriften (academische records) van je vooropleiding (bij voorkeur vergezeld van syllabi van de behaalde cursussen); veelbelovende studenten die niet beschikken over deze achtergrond kan worden toegelaten met dien verstande dat zij de ontbrekende bachelorvakken, over voldoende beheersing van de Engels taal; Dit kan worden aangetoond door het verstrekken van uw resultaten in een van de gestandaardiseerde Engels tests die we herkennen (zie hieronder voor details).

U bent ook van harte welkom om uw aanvraag te begeleiden door

een verklaring van het doel waar u uw redenen te beschrijven voor de toepassing van het voorgestelde programma, je studie en eventueel ook de belangen en toekomstige carrière plannen te onderzoeken, brieven van aanbeveling zo recent mogelijk uit professoren en werkgevers die kan reageren op uw recente professionele prestaties en uw kwalificaties voor het nastreven van een Master's degree in wiskunde of informatica.

Er zijn twee selectierondes per jaar: een winter rond met indieningstermijn 29 februari 2016, En een veer rond met verstrijken van de deadline 31 mei 2016. De visitatiecommissie zal de beste kandidaten in elke ronde te selecteren. Het doel van de opnames review proces is om te kiezen uit de pool van sollicitanten die individuen die het best hebben aangetoond het vermogen en toewijding verwacht van Charles University studenten.

Inschrijvingsgeld voor bachelor- en masteropleidingen Alle aanvragers: 20 EUR (ongeveer 22 $) per aanvraag; gelieve te betalen dit met een creditcard, volgens de instructies in de online applicatie.

Collegegeld voor bachelor- en masteropleidingen 140 000 CZK (5.000 EUR); studenten uit de EU komen in aanmerking voor een 40 procent korting Gemiddeld kosten van levensonderhoud variëren van 400 tot 600 euro rond de $ 440 tot $ 660) per maand, inclusief accommodatie, maaltijden, openbaar vervoer en recreatie.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Het doel van het Computational Linguistics-programma is om studenten voor te bereiden op onderzoek op het gebied van natuurlijke taalverwerking en de ontwikkeling van app ... [+]

Het doel van het Computational Linguistics-programma is om studenten voor te bereiden op onderzoek op het gebied van natuurlijke taalverwerking en de ontwikkeling van applicaties die zowel geschreven als gesproken taal behandelen. Voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn systemen voor het ophalen van informatie, machinevertaling, grammaticacontrole, tekstsamenvatting en informatie-extractie, automatische spraakherkenning, stembesturing, gesproken dialoogsystemen en spraaksynthese.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Voorwaarden voor toelating

Het doel van het toelatingbeoordelingsproces is om uit de pool van aanvragers die individuen te selecteren die de bekwaamheid en de ijver hebben getoond die van Charles University-studenten worden verwacht. Om te solliciteren naar onze computerwetenschappen of wiskunde-masteropleidingen in het Engels, moet u dit doen... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dit Masterprogramma richt zich op diepere kennis van verschillende wiskundige disciplines en hun algoritmische aspecten. De student kan zich specialiseren in Wiskunde voo ... [+]

Dit masterprogramma richt zich op diepere kennis van verschillende wiskundige disciplines en hun algoritmische aspecten. De student kan zich specialiseren in Wiskunde voor Informatiebeveiliging of in Computer Geometrie.

Wiskunde voor Informatiebeveiliging richt zich op het verdiepen van theoretische kennis van getaltheorie, waarschijnlijkheidstheorie, de theorie van foutcorrectiecodes, complexiteitstheorie, theorie van elliptische krommen en computeralgebra toegepast op sommige van deze onderwerpen. Er wordt ook aandacht besteed aan praktische aspecten zoals internetbeveiliging, normen in cryptografie en juridische aspecten van gegevensbeveiliging.

Computer Geometrie verdiept theoretische kennis in verschillende algebraïsche en geometrische onderwerpen samen met hun toepassingen in de geometrie van computer vision en robotica, computer graphics en beeldverwerking, optimalisatiemethoden, en numerieke lineaire algebra.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

De studieplannen Discrete Wiskunde en Combinatorische Optimalisatie en Wiskundige Structuren in Computerwetenschappen bieden geavanceerde kennis op het gebied van toegepa ... [+]

De studieplannen Discrete Wiskunde en Combinatorische Optimalisatie en Wiskundige Structuren in Computerwetenschappen bieden geavanceerde kennis op het gebied van toegepaste wiskunde en informatica. De nadruk ligt op actuele theoretische en toegepaste vragen in het gebied. De studieplannen Optimalisatie en Wiskundige Economie bieden vaardigheden om moeilijke technische en economische problemen op te lossen door het gebruik van optimalisatiemethoden en geschikte methoden uit de wiskundige economie.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Voorwaarden voor toelating

Het doel van het toelatingbeoordelingsproces is om uit de pool van aanvragers die individuen te selecteren die de bekwaamheid en de ijver hebben getoond die van Charles University-studenten worden verwacht. Om te solliciteren naar onze computerwetenschappen of wiskunde-masteropleidingen in het Engels, moet u dit doen... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Het programma is gericht op het uitbreiden van een algemene wiskundige achtergrond (algebraïsche meetkunde en topologie, Riemann-geometrie, universele algebra en modelthe ... [+]

Het programma is gericht op het uitbreiden van een algemene wiskundige achtergrond (algebraïsche meetkunde en topologie, Riemann-geometrie, universele algebra en modeltheorie) naar een diepere kennis in geselecteerde onderwerpen van algebra, geometrie, logica en combinatoriek. Het doel is om voldoende algemene kennis van moderne structurele wiskunde te bieden en de studenten op de drempel van onafhankelijke onderzoeksactiviteiten te brengen. De nadruk ligt op onderwerpen die worden gegeven door instructeurs die wereldwijd erkenning hebben gekregen op hun onderzoeksgebied.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Voorwaarden voor toelating

Het doel van het toelatingbeoordelingsproces is om uit de pool van aanvragers die individuen te selecteren die de bekwaamheid en de ijver hebben getoond die van Charles University-studenten worden verwacht. Voor het aanvragen van onze computerwetenschappelijke of wiskunde-masteropleidingen in het Engels moet u:... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Charles University Faculty of Mathematics and Physics

De studietak bestaat uit twee nauw verwante specialisaties, Computer Graphics en Computer Game Development. De Computer Graphics-specialisatie biedt training in een breed ... [+]

De studietak bestaat uit twee nauw verwante specialisaties, Computer Graphics en Computer Game Development. De Computer Graphics-specialisatie biedt training in een breed scala aan visuele wetenschappen, waaronder geometrische modellering, rendering (beeldsynthese) en de basisprincipes van beeldanalyse en computervisie.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Voorwaarden voor toelating

Het doel van het toelatingbeoordelingsproces is om uit de pool van aanvragers die individuen te selecteren die de bekwaamheid en de ijver hebben getoond die van Charles University-studenten worden verwacht. Voor het aanvragen van onze computerwetenschappelijke of wiskunde-masteropleidingen in het Engels moet u:... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Het doel van de studie Theoretische computerwetenschappen is om afgestudeerden voor te bereiden met een diepe en voldoende brede achtergrond in de informatica die gebasee ... [+]

Het doel van de studie Theoretische computerwetenschappen is om afgestudeerden voor te bereiden met een diepe en voldoende brede achtergrond in de informatica die gebaseerd is op het beheersen van haar theoretische grondslagen. Deze stichtingen worden uitgebreid met gespecialiseerde cursussen die afgestudeerden een goed overzicht geven van de gebieden van de informatica, zoals complexiteit en berekenbaarheid, ontwerp en analyse van algoritmen en kunstmatige intelligentie. Deze diepe theoretische kennis stelt afgestudeerden vervolgens in staat sneller nieuwe bevindingen in de zich ontwikkelende gebieden van de informatica op te nemen en actief bij te dragen aan de vooruitgang van de laatste stand van de techniek.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dit programma biedt theoretisch en toegepast onderwijs in financiële en verzekerings wiskunde. Een solide wiskundige achtergrond biedt de basis voor de ontwikkeling van d ... [+]

Dit programma biedt theoretisch en toegepast onderwijs in financiële en verzekerings wiskunde. Een solide wiskundige achtergrond biedt de basis voor de ontwikkeling van disciplines van wiskundige modellering in de verzekerings- en banksector en andere financiële gebieden. De afgestudeerde is in staat om financiële en verzekeringsproducten te ontwikkelen en hun winstgevendheid en risico's te analyseren.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Voorwaarden voor toelating

Het doel van het toelatingbeoordelingsproces is om uit de pool van aanvragers die individuen te selecteren die de bekwaamheid en de ijver hebben getoond die van Charles University-studenten worden verwacht. Voor het aanvragen van onze computerwetenschappelijke of wiskunde-masteropleidingen in het Engels moet u:... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 vind je doctoraat rechten
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

De studietak Artificial Intelligence biedt een opleiding op het gebied van theoretische en toegepaste kennis voor het ontwerp van intelligente systemen op verschillende g ... [+]

De studietak Artificial Intelligence biedt een opleiding op het gebied van theoretische en toegepaste kennis voor het ontwerp van intelligente systemen op verschillende gebieden, waaronder data-analyse, geautomatiseerde probleemoplossing en robottoepassingen. De nadruk ligt op een diep begrip van formele theoretische grondslagen en hun praktische toepasbaarheid. Studenten zullen kennis opdoen over het ontwerp van efficiënte datastructuren; over de formele modellering van problemen met behulp van technieken uit de wiskundige logica en de kansrekening; over algoritmen (klassiek en op de natuur geïnspireerd) voor probleemoplossing, de controle over autonome agents, machine learning en datamining; en over complexiteitsanalyse van computationele methoden. Studenten leren hoe ze deze technieken kunnen toepassen en hoe ze beide kunnen worden uitgebreid naar abstracte (data) en fysieke (robot) werelden in single-agent en multi-agent omgevingen. De studietak Kunstmatige intelligentie kan worden bestudeerd in drie kerngebieden: intelligente agents, machine learning en robotica.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dit programma richt zich op het ontwerpen, analyseren, algoritmiseren en implementeren van methoden voor computerverwerking van wiskundige modellen. Het vertegenwoordigt ... [+]

Dit programma richt zich op het ontwerpen, analyseren, algoritmiseren en implementeren van methoden voor computerverwerking van wiskundige modellen. Het vertegenwoordigt een overgang van theoretische wiskunde naar praktisch bruikbare resultaten. De nadruk ligt op het creatieve gebruik van informatietechnologie en de productie van programmeertoepassingen.

Een integraal onderdeel van het programma is de verificatie van de gebruikte methoden. De studenten bestuderen moderne methoden voor het oplossen van partiële differentiaalvergelijkingen, de eindige elementenmethode, lineaire en niet-lineaire functionele analyse en methoden voor matrixberekening. Ze zullen keuzevakken kiezen op basis van het onderwerp van hun masterscriptie. Ze kunnen zich specialiseren in industriële wiskunde, numerieke analyse of matrixberekeningen.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

De studietak Software en Data Engineering richt zich op expertise in de analyse, ontwerp en ontwikkeling van complexe softwareoplossingen en systemen gericht op big data ... [+]

De studietak Software en Data Engineering richt zich op expertise in de analyse, ontwerp en ontwikkeling van complexe softwareoplossingen en systemen gericht op big data processing. Het portfolio van cursussen in het onderzoek omvat een aantal technologische platforms, van klassieke, webgebaseerde, moderne cloud en gedistribueerde oplossingen. Vereist als onderdeel van de cursus is om te werken aan een groot softwareproject waarbij studenten niet alleen theoretische kennis en technische vaardigheden toepassen, maar ook teamwerkvaardigheden.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Voorwaarden voor toelating

Het doel van het toelatingbeoordelingsproces is om uit de pool van aanvragers die individuen te selecteren die de bekwaamheid en de ijver hebben getoond die van Charles University-studenten worden verwacht. Voor het aanvragen van onze computerwetenschappelijke of wiskunde-masteropleidingen in het Engels moet u:... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

De studietak Software Systems legt de nadruk op systeemgeoriënteerd programmeren in een van de drie focusdomeinen. Het systeemprogrammadomein richt zich op het coderen va ... [+]

De studietak Software Systems legt de nadruk op systeemgeoriënteerd programmeren in een van de drie focusdomeinen. Het systeemprogrammadomein richt zich op het coderen van de basislagen van een computersysteem (middleware, besturingssysteem). In het domein Betrouwbare systemen behandelt het curriculum de systematische constructie van systemen met hoge betrouwbaarheid, zoals ingebedde en real-time systemen. De High Performance Computing-branche introduceert technieken voor softwareontwikkeling op krachtige computersystemen (zeer parallelle systemen, gedistribueerde systemen, clouds). Alle focusdomeinen hebben aandacht voor zowel de programmeerhulpmiddelen en -methoden als de bijbehorende architectonische kennis.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Het programma is bedoeld voor studenten die theoretische en praktische kennis willen opdoen over de wiskunde van willekeurige gebeurtenissen. Het wordt vooral gekenmerkt ... [+]

Het programma is bedoeld voor studenten die theoretische en praktische kennis willen opdoen over de wiskunde van willekeurige gebeurtenissen. Het wordt vooral gekenmerkt door een balans tussen rigoureuze wiskundige theorie, diepte van inzicht in verschillende vakgebieden (waarschijnlijkheid, statistiek, econometrie) en toepassingen op verschillende gebieden. De studenten krijgen een algemene achtergrond door verplichte vakken te volgen over waarschijnlijkheid, optimalisatie, statistische modellering en willekeurige processen.

Ze gaan door met keuzevakken om hun expertise uit te breiden en een specialisatie te kiezen die ze graag zouden willen bestuderen. Tijdens seminars leren ze onafhankelijk te werken en samen te werken aan complexe projecten. Grote nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van onafhankelijk analytisch denken. Waarschijnlijkheid, statistiek en econometrie hebben een nauwe relatie met andere wiskundige vakken (wiskundige analyse, numerieke wiskunde, discrete wiskunde). Toepassingen worden geïnspireerd door echte problemen uit de economie, geneeskunde, technologie, natuurwetenschappen, natuurkunde en informatica.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Het programma in Mathematische Analyse biedt studenten geavanceerde kennis van traditionele velden van wiskundige analyse (echte functie theorie, complexe analyse, functi ... [+]

Het programma in Mathematische Analyse biedt studenten geavanceerde kennis van traditionele velden van wiskundige analyse (echte functie theorie, complexe analyse, functionele analyse, gewone en partiële differentiaalvergelijkingen). Het wordt gekenmerkt door een diepgaand inzicht in individuele onderwerpen en een nadruk op hun onderlinge onderlinge verbindingen. Basiskennis van deze onderwerpen op een gevorderd niveau wordt geboden door de reeks verplichte vakken. Keuzevakken verdiepen de kennis van geselecteerde vakgebieden, vooral die gerelateerd aan het onderwerp van de diplomascriptie. Seminars bieden contact met hedendaags wiskundig onderzoek. Wiskundige analyse heeft nauwe relaties met andere wiskundige disciplines, zoals kansrekening, numerieke analyse en wiskundige modellering. Studenten worden vertrouwd met deze relaties in sommige keuzevakken.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Mathematische modellering is een interdisciplinair veld dat wiskundige analyse, numerieke wiskunde en natuurkunde met elkaar verbindt. Het curriculum is ontworpen om uits ... [+]

Mathematische modellering is een interdisciplinair veld dat wiskundige analyse, numerieke wiskunde en natuurkunde met elkaar verbindt. Het curriculum is ontworpen om uitstekende basiskennis te bieden in al deze disciplines en om een flexibele verbreding van kennis mogelijk te maken door gespecialiseerde literatuur te bestuderen wanneer dat nodig is. Alle studenten volgen verplichte vakken in continuummechanica, partiële differentiaalvergelijkingen en numerieke wiskunde.

Studenten verwerven het vermogen om mathematische modellen van natuurlijke fenomenen te ontwerpen (vooral gerelateerd aan continuümmechanica en thermodynamica), deze te analyseren en numerieke simulaties uit te voeren. Na het passeren van de verplichte lessen, worden studenten nauwer betrokken bij de fysieke aspecten van wiskundige modellering (modelontwerp), met wiskundige analyse van partiële differentiaalvergelijkingen, of met methoden voor het berekenen van wiskundige modellen. Door het begrijpen van alle niveaus van wiskundige modellering (model, analyse, simulaties) kunnen studenten moderne resultaten van alle relevante velden gebruiken om problemen in de natuurkunde, technologie, biologie en geneeskunde aan te pakken, waarbij ze de reikwijdte van elk afzonderlijk veld overschrijden.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Testimonials