VSB - Technical University of Ostrava

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Wie we zijn

VSB - Technical University of Ostrava (VSB-TUO), opgericht in 1849, is een Tsjechische openbare universiteit met een lange traditie in hoogwaardig technisch onderwijs en onderzoek. Deze traditionele kernwaarden zijn voortdurend bijgewerkt om rekening te houden met de huidige geavanceerde technologieën en de steeds veranderende behoeften van de industrie. VSB-TUO heeft sterke banden met de industrie en gedijt op toegepast onderzoek, in samenwerking met bedrijven en instellingen over de hele wereld, bij het vinden van innovatieve oplossingen voor hedendaagse problemen.

Studie aan VSB-TUO legt de nadruk op praktische training, terwijl onderzoek wordt gedaan naar echte problemen uit de moderne industrieën met behulp van de nieuwste software en instrumenten. In veel vakken is 50% van de cursussen praktisch georiënteerd, wat een perfecte aanvulling is op de geavanceerde theoretische instructie en ervoor zorgt dat afgestudeerden de opleiding en ervaring hebben opgedaan die werkgevers overal ter wereld hebben gezocht.

Visie

Wij behoren tot de belangrijkste Europese universiteiten die technisch en economisch onderwijs aanbieden, toegepast en fundamenteel onderzoek verrichten en zorgen voor de nodige technische begeleiding, raadpleging en deskundige dienstverlening aan de samenleving.

Onze missie

Wij maken deel uit van het universitaire systeem dat het hoogste niveau van het onderwijssysteem in de Tsjechische Republiek is. We geven kennis door, ontwikkelen vaardigheden en creëren ruimte voor de professionele groei van individuen en de ontwikkeling van de hele samenleving in gebieden met technologische en economische specialisaties. We werken samen met overheidsorganisaties, lokale autoriteiten, binnenlandse en buitenlandse universiteiten, wetenschappelijke instellingen, organisaties en individuen. Onze fundamentele taak is:

  • Hoger onderwijs verstrekken
  • Onderzoek en ontwikkeling ontwikkelen
  • Ontwikkel samenwerking met de praktijk

Afgestudeerden van VSB-TUO

  • 3176 succesvolle afgestudeerden dit jaar
  • 40% van de VSB-TUO-afgestudeerden zijn vrouwen
  • Meer dan 100 voordelen van een afgestudeerde kaart

131907_pexels-photo-1595391.jpegVos / Pexels

Een moderne campus die we blijven upgraden

We ontwikkelen onze campus voortdurend om een kwaliteitsomgeving voor onze studenten te garanderen, met nieuwe en gerenoveerde gebouwen, onderzoekscentra, laboratoria en comfortabele klaslokalen.

Campus leven

Op de Campus van VSB-TUO zijn allerlei voorzieningen voor studenten, medewerkers, maar ook voor het grote publiek. Onze campus kan een tweede thuis voor u zijn.

Een van de grootste campussen in Midden-Europa

De campus van VSB - Technical University of Ostrava is een van de grootste in Midden-Europa. Naast accommodatie biedt het ook cateringdiensten, sport- en culturele voorzieningen en een aantal andere diensten. Op deze campus vind je ook een postkantoor, studentenwinkels en een gratis wifi-verbinding voor alle studenten. Binnen de campus is er ook een galerij, een bibliotheek en een pc-paviljoen. Studenten kunnen gebruik maken van de diensten van een lokale arts, een psycholoog of een loopbaanadviseur.

De campus van VSB-TUO biedt een breed scala aan sportfaciliteiten voor studenten, medewerkers, maar ook voor het grote publiek. Binnen de campus zijn er buiten badminton- en volleybalvelden, een klimmuur, indoor basketbal- en volleybalvelden en een voetbalveld met kunstgras. U kunt tafeltennissen, proberen vechtsporten te beoefenen, naar fitnesscentra gaan, of naar onze aerobe hal waar u kunt kiezen tussen snelle of langzame vormen van oefeningen. Een openbaar zwembad is binnen handbereik - slechts één tramhalte verwijderd.

De hoofdcampus van VSB-TUO ligt in de zeer aangename omgeving van Poruba - in de nabijheid van een bos, met paden voor inline skaten of fietsen. De campus is met het openbaar vervoer verbonden met andere delen van Ostrava, zelfs 's nachts. Ostrava is zeer goed bereikbaar, niet alleen met de trein, maar nu de snelweg is voltooid, ook met bus en auto.

Ethische code

Met de Ethische Code VSB - Technische Universiteit van Ostrava, als drager van Europese cultuur en onderwijs, verkondigt de morele waarden die voortvloeien uit de Europese culturele omgeving en streeft dus naar een hoge standaard van ethisch gedrag voorbij de verplichte wettelijke normen.

131909_pexels-photo-745045.jpegHelena Lopes / Pexels

Locaties

Ostrava

VŠB - Technical University of Ostrava

Address
17. listopadu 2172/15, 708 00
Ostrava, Moravisch-Silezische regio, Tsjechië
Telefoonnr.
+420 597 321 111

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Master