Lees de Officiële Beschrijving

De University of Ostrava (UO) is een openbare onderzoeksuniversiteit die bijna 9.000 studenten opleidt in zes faculteiten. Onze Faculteit Wetenschappen, Faculteit der Letteren, Faculteit voor Schone Kunsten, Faculteit der Geneeskunde, Faculteit der Sociale Wetenschappen en Faculteit van het Onderwijs bieden een breed scala aan disciplines en onconventionele combinaties van majors.111160_Ostrava_2.jpg

Als een dynamische en intellectueel uitdagende moderne instelling biedt de University of Ostrava een internationale omgeving om te studeren. Onze campus is voornamelijk verspreid over het oude stadscentrum en biedt een stimulerende omgeving om de levende kunsten en wetenschappen te beschouwen. Lesgeven aan UO is onderzoeksgestuurd en de programma's worden vaak gegeven door actieve onderzoekers.

De universiteit is er trots op docenten, professoren en onderzoekers te behouden die leidende figuren zijn op hun vakgebied, wetenschappers en inspirerende en ruimdenkende persoonlijkheden met een levendig gevoel voor creativiteit.

De kleine omvang van de universiteit en haar relatieve jeugd (opgericht in 1991) zorgt voor een sterk individuele benadering van onze studenten en flexibele reacties op de behoeften van de moderne samenleving en de arbeidsmarkt. De universiteit biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en veel mogelijkheden voor diegenen die hun visie willen waarmaken: of het nu gaat om taalstudie, het stichten van een studentenorganisatie of het opdoen van praktische ervaring. De universiteit zoekt actief naar mogelijkheden voor studenten om hun kwalificaties te verhogen en hen te helpen aan hun loopbaan.

De University of Ostrava heeft een samenwerking opgezet met verschillende lokale organisaties (zoals een lokale studio van de Tsjechische televisie) die studenten waardevolle werkervaring bieden. Communautaire betrokkenheid is een integraal onderdeel van de universitaire missie van onderwijs en onderzoek. De UO en haar faculteiten, studentenorganisaties en wetenschappelijke instituten vestigen en promoten elk jaar honderden openbare evenementen; die gratis workshops, lezingen, seminars, ervaringsevenementen, wetenschappelijke avonturen, liefdadigheidsevenementen, internationale bijeenkomsten, sportieve en culturele evenementen, kunstexposities, happenings, alumniorunies, concerten en toneelstukken omvatten.

De University of Ostrava is een essentieel onderdeel van de stad en haar sociale leven en blijft samenwerken met een gestaag groeiend aantal culturele organisaties en lokale instellingen. Lees meer over de rol van community-engagement van de UO hieronder in de sectie "UO @live".111161_Kopie-souboru-Ostrava.jpg

Missie en visie

Een universiteit met een missie, open voor de wereld, werkzaam voor de regio.

De University of Ostrava is een instelling die haar rol ziet bij de ontwikkeling van de geesteswetenschappen en medische, wetenschappelijke en artistieke gebieden in de lokale regio, die van oudsher wordt geassocieerd met industriële en technologische gebieden.

Het wil een bijdrage leveren aan het oplossen van urgente problemen in de regio Moravië-Silezië op sociaal, milieu- en gezondheidsgebied en Ostrava vorm te geven als een echte universiteitsstad. Daartoe is het van plan zijn potentieel te blijven gebruiken om de identiteit, cultuur en geschiedenis van de regio te weerspiegelen en het te cultiveren via artistieke creatieve activiteiten.

De University of Ostrava is klaar om progressieve tendensen van Europese wetenschap en wetenschap in de regio te brengen en gunstige voorwaarden te scheppen voor internationalistische samenwerking en een vriendelijke omgeving voor buitenlandse academici en studenten.

De universiteit streeft ernaar een instelling te zijn die doelbewust wetenschappelijke hoogkwalitatieve activiteiten promoot, terwijl ze systematisch nieuwe onderzoeksgebieden en teams zoekt met het potentieel om uitstekende resultaten te behalen.

De University of Ostrava opent zich voor de uitdagingen van de hedendaagse samenleving en ontwikkelt een verantwoordelijke, individuele benadering van een grote verscheidenheid aan studenten, inclusief specifieke groepen (senioren, sociaal kansarme studenten, studenten met speciale behoeften), en pleit voor gelijke toegang tot onderwijs en vriendelijke communicatie met het publiek.

Waarom studeren aan de University of Ostrava

 • Wetenschappelijk onderwijs van topkwaliteit
 • Toonaangevende figuren in hun vakgebied
 • Individuele benadering van leraar-tot-student
 • Een grote verscheidenheid aan studiegebieden
 • Jonge, frisse, moderne, ruimdenkende geest
 • Sterke nadruk op individuele groei
 • Flexibiliteit en reactievermogen vanwege de kleine omvang en jeugdige kracht van onze universiteit
 • Nadruk op de derde rol van de universiteit - optreden als leiders van de lokale gemeenschap
 • Grote ruimte voor zowel aanvullende activiteiten van studenten als academici
 • De levendige en poëtische sfeer van de voormalige industriële stad Ostrava

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Ostrava

Het doel van het programma is om afgestudeerden te produceren die gespecialiseerd zijn in Engelse filologie - bekwame gebruikers van het Engels (C2 in het Gemeenschappeli ... [+]

De opeenvolgende (vervolg) masteropleiding "English Philology" is de Engelstalige versie van de opleiding "Anglická filologie"; het volgt op de gelijknamige bacheloropleiding. Het doel van het programma is om afgestudeerden te produceren die gespecialiseerd zijn in Engelse filologie - bekwame gebruikers van het Engels (C2 in het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen) met een gedegen kennis van de Engelse taalkunde en een grondige kennis van de literatuur en cultuur van het Engels - sprekende landen, die op de hoogte zijn van de vakliteratuur op deze gebieden en andere informatiebronnen.

Graduate profielDiscipline-specifieke kennis

Afgestudeerden van de tweejarige opeenvolgende (vervolg) Master's degree hebben een breed scala aan competenties in filologische disciplines. Hun kennis toont een kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van de theoretische kennis, het denken en het bewustzijn dat is opgedaan in het kader van hun eerdere bachelorstudies Engelse filologie. Cursussen in disciplines zoals linguïstische pragmatiek, tekstlinguïstiek, contrastieve linguïstische analyse en sociolinguïstiek stellen studenten in staat een uitgebreid overzicht te krijgen van het disciplinaire landschap. De cursus in de historische grammatica geeft hen inzicht in de diachrone dimensie van taal en linguïstiek, Graduaten krijgen ook een diepere kennis van de literatuur en cultuur van Groot-Brittannië (Middeleeuwse Engelse literatuur) en de VS (Geselecteerde hoofdstukken uit de literatuur).... [-]

Tsjechië Ostrava
September 2020
Engels
Voltijd
2 - 4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

University of Ostrava

Binnen het wiskundeprogramma willen we u voorbereiden op de carrière van een wetenschapper of een expert op veel verschillende gebieden, zoals de industrie, het bankwezen ... [+]

Binnen het wiskundeprogramma willen we u voorbereiden op de carrière van een wetenschapper of een expert op veel verschillende gebieden, zoals de industrie, het bankwezen of verzekeringsdiensten. Ons basisdoel is om u de wiskundige kennis te bieden en deze te verdiepen. Ons doel is ook om je vaardigheden van onafhankelijk logisch denken te ontwikkelen, echte problemen te abstraheren en te wiskundigen, de problemen op te lossen met behulp van wiskundige methoden en computertechnologie, en de resultaten tenslotte correct te interpreteren. Na je studie ben je klaar om zowel zelfstandig als in een team te werken en ben je in staat om je kennis en vaardigheden uit te breiden en te voltooien.

... [-]
Tsjechië Ostrava
September 2020
Engels
Voltijd
2 - 4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Enjoy the Moravian-Silesian Region

Location address
Dvořákova 7
Ostrava, Moravisch-Silezische regio, 701 03 CZ
Social Media