Lees de Officiële Beschrijving

De missie van de Faculteit Financiën en Accounting is om universitair onderwijs te bieden in geaccrediteerde opleidingen die op het hoogst mogelijke niveau worden gegeven, om wetenschappelijk onderzoek te ontwikkelen en om procedures en procedures voor het behouden van de benoeming van hoogleraren in geaccrediteerde disciplines uit te voeren.

De faculteit Financiën en Accounting is opgericht op 1 juli 1991 als gevolg van organisatorische veranderingen aan de University of Economics, Praag (VSE) tijdens de politieke veranderingen na de revolutie van 1989. Het werd gebouwd op basis van de traditie van de faculteiten van de faculteiten van financiën, boekhouding en didactiek van economische studies, dat is (samen met hun opleidingen), het epicentrum van de universiteit sinds de oprichting in 1953 en is nog steeds in zijn geheel meer dan zestig jaar bestaan.

De nieuw opgerichte Faculteit voor Financiën en Accounting werd vanaf het begin ondersteund door een sterk en stabiel team van wetenschappelijke en onderwijsprofessionals die met de combinatie van traditionele benadering tot economische educatie en exact geplande studieprogramma's met succes een concurrentievoordeel hebben behaald dat wordt behouden tot deze datum. Dit stabiele team werkte sinds de oprichting samen met de faculteit en vormde een groep van vooraanstaande professionals uit zowel het academische veld als externe disciplines, zoals bedrijven en overheidsinstellingen, die aanzienlijk hebben deelgenomen aan de veranderingen na de revolutie binnen de Tsjechische samenleving.

Dankzij deze ongewone constellatie werd de faculteit een van de top van de economische faculteiten in de Tsjechische Republiek en slaagt het erin deze prestigieuze positie vandaag te behouden. De faculteit voor financiën en boekhouden biedt alle drie niveaus (bachelors, master en doctoraal) van studies in de Tsjechische taal.

Sinds 2015 is de faculteit er trots op Masters en doctoraal niveau volledig in het Engels aan te kunnen bieden. Het tweejarige masterprogramma in Finance and Accounting (MIFA) en het driejarige doctoraatsonderzoek in Finance of Accounting en Corporate Financial Management. Dit feit is nog een bewijs van de moderne aanpak en poging van de faculteit om haar studenten iets meer te bieden, waardevol voor hun carrière.

De hoge kwaliteit van de faculteit komt tot uiting in de voortdurende topranking van enquêtes en peilingen die worden samengesteld door professionals, journalisten en studenten . Een ander onderdeel van de bewezen kwaliteit van de faculteit is in de alumni studenten - afgestudeerden.

Hun succesvol groeiende loopbaan in banken, accountants en adviesbureaus, productie- en zakelijke bedrijven, waaronder overheidsinstellingen en zowel binnen de non-profitsector spreken voor zich. Bij het evalueren van de jaarlijkse statistieken van het succespercentage van de alumni, bevindt onze faculteit zich in de leidende posities met een bijna nul werkloosheidscijfer van zijn afgestudeerden. Kwaliteit is ook een belangrijk aspect, als het gaat om de wetenschappelijke staf van de faculteit, gelet op hun academische prestaties, wetenschappelijke publicatie-activiteiten, die beide worden ondersteund en onderhouden door de faculteit.

De faculteit heeft in deze kwestie het voorrecht om gespecialiseerde conferenties te organiseren en wetenschappelijke tijdschriften te publiceren en samen te werken met verschillende externe professionals die zijn opgenomen in de bovengenoemde activiteiten, evenals in de functies van de academische raad van de faculteit. Dankzij deze is de faculteit in staat om de nieuwste informatie uit real-life ervaring bij te houden en te verbinden met de studie- en onderzoeksattributen die het hoge academische niveau ondersteunen dat de academische wereld en de dagelijkse ervaring verbindt. Internationale activiteiten van de faculteit bieden niet alleen een master- en doctoraatsprogramma in het Engels, maar ook studenten hebben de unieke mogelijkheid om in het buitenland te studeren dankzij programma's zoals Erasmus of een stage in het buitenland te ervaren.

Prestaties van de faculteit die zijn verkregen door het bestaan ​​ervan zijn bindend en vereisen een aanzienlijke inspanning om te worden ondersteund en verder te ontwikkelen. Ik ben er vast van overtuigd dat de faculteit voldoende is toegerust en gemotiveerd om dit doel te bereiken en dat het zal worden beschouwd als een erkende academische instelling waarvan de professionele opvattingen worden gerespecteerd en waarvan afgestudeerden hun kwaliteit in de praktijk volledig zullen toepassen.

doc. Ing. Ladislav Mejzlík, Ph.D.
decaan van de Faculteit Financiën en Accounting
Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

Master

University of Economics Prague - Faculty of Finance and Accounting

Het oorspronkelijke idee van het MIFA-programma was om een ​​kwalitatief hoogstaand programma aan te bieden voor alle studenten die hun toekomst zien in Finance en Accoun ... [+]

De structuur van het MIFA-programma:1e semester (30 studiepunten):Intermediate Accounting: algemeen aanvaarde principes (6 studiepunten)Prestatiemanagement (6 studiepunten)Internationale financiën (6 studiepunten)Economie II (6 studiepunten)Bedrijfsfinanciering (6 studiepunten)2de semester (30 studiepunten):Financiële derivaten (6 credits)Inzicht in economische en sociale indicatoren (3 credits)Belastingheffing in de VK en de EU (6 studiepunten)Bedrijfswaardering (6 credits)Bedrijfsethiek (6 studiepunten)Een keuzevak (3 studiepunten)3e semester (30 studiepunten):Keuzevakken (24 studiepunten) met Project (6 studiepunten) ofUitwisselingsprogramma of stage (30 studiepunten)4e semester (30 stu... [-]
Tsjechië Praag
April 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Faculty of Finance and Accounting University of Economics, Prague W. Churchill Sq. 4 130 67 Prague 3 – Žizkov
130 67 Praag, Prague, Tsjechië