University Of West Bohemia - Faculty of Electrical Engineering

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over de faculteit

De voormalige universiteit voor mechanische en elektrotechniek in Pilsen (VŠSE) werd in het najaar van 1949 opgericht als onderdeel van de Tsjechische Technische Universiteit in Praag. Sinds 1950 is het een afzonderlijke faculteit en in 1953 kreeg het een onafhankelijke universitaire functie onder leiding van de rector en begon het zich snel te ontwikkelen. Op dit moment maakte slechts één elektrotechnische afdeling "Afdeling Elektrotechniek" deel uit van de faculteit. De faculteit Elektrotechniek (snelkoppeling FEE) werd in 1960 tegelijkertijd met de faculteit Werktuigbouwkunde opgericht door een afdeling van de Universiteit voor Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek in Pilsen. Nieuwe vestigingen gericht op elektrotechniek, elektronica en computers werden toegevoegd.

Momenteel maakt het deel uit van de Universiteit van West-Bohemen in Pilsen, die op 28 september 1991 werd opgericht.

Volgens de belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten is de faculteit Elektrotechniek onderverdeeld in vijf afdelingen en een R & D-centrum:

  • Afdeling Toegepaste Elektronica en Telecommunicatie (KAE),
  • Afdeling Elektrotechniek en Milieutechniek (KEE),
  • Afdeling Technologieën en meting (KET),
  • Afdeling Elektromechanica en vermogenselektronica (KEV),
  • Afdeling Theorie van Elektrotechniek (KTE),
  • Regionaal innovatiecentrum voor elektrotechniek.

Op het gebied van educatieve activiteiten biedt de faculteit universitair onderwijs in bachelor-, master- en doctoraatsopleidingen. Het biedt ook zijn diensten op het gebied van levenslang onderwijs.

Op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie richt de faculteit zich op het oplossen van basis- en toegepaste onderzoeksprojecten. De faculteit heeft jarenlange ervaring met het oplossen van een aantal nationale en internationale subsidieprojecten en contractonderzoeksprojecten. De faculteit heeft op de lange termijn aangetoond in staat te zijn om de resultaten van haar onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten met succes in de praktijk toe te passen - dit kan worden gedocumenteerd door een aantal industriële toepassingen die zijn gemaakt op basis van langdurige samenwerking met belangrijke bedrijven voorbij de Pilsen-regio.

Locaties

Pilsen 3

Address
8 Univerzitní
301 00 Pilsen 3, Regio Pilsen, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden