University of Hradec Králové, Philosophical Faculty

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Ontdek de universiteit van Hradec Králové

UNIVERSITEIT VAN HRADEC KRÁLOVÉ

Maak kennis met de dynamische en jeugdige omgeving van de universiteit van Hradec Králové - een instelling opgericht in 1959 die sinds 2000 haar huidige naam draagt. Op dit moment biedt de Alma Mater van meer dan 7300 studenten, de Universiteit van Hradec Králové kwalitatief hoogstaand tertiair onderwijs binnen een groot aantal studiegebieden die sociale wetenschappen, menswetenschappen, educatieve studies, natuurwetenschappen, economie en informatietechnologie omvatten. Een groot aantal aanvragen die elk jaar bij de universiteit worden ingediend, toont de grote vraag naar de studies aan de universiteit aan en bevestigt de uitstekende naam.

De universiteit van Hradec Králové is een levendige instelling en de voortdurende ontwikkeling ervan komt tot uiting in zowel academische als bouwactiviteiten: nieuwe faculteiten en instituten worden opgericht, nieuwe opleidingen worden geaccrediteerd en de bouw van de universiteitscampus is in niet-aflatende vooruitgang. De campus van de universiteit is gunstig gelegen in het stadscentrum, op loopafstand van de andere universiteitsgebouwen, de educatieve en wetenschappelijke bibliotheek en de oude stad.

afgestudeerden

De universiteit van Hradec Králové bereidt gekwalificeerde specialisten voor die zowel op de lokale arbeidsmarkt als in het buitenland slagen. In 2010 ontving de universiteit het Diploma Supplement Label, een certificaat uitgegeven door de Europese Commissie dat bevestigt dat de universiteit voldoet aan alle normen van Europese instellingen voor hoger onderwijs. Het document wordt automatisch aan alle afgestudeerden verstrekt en garandeert een wereldwijde erkenning van het diploma van de universiteit van Hradec Králové.

De universiteit bestaat uit vier delen: Faculteit Educatie, Faculteit Informatica en Management, Filosofische Faculteit en Faculteit Wetenschappen.

FACULTEIT VAN DE FILOSOFIE

university building

De Philosophical Faculty UHK biedt BA, MA en PhD-opleidingen in het Tsjechisch in voltijdse en, in verschillende studie-disciplines, een deeltijdse vorm van studie aan. Het biedt onderwijs op het gebied van geschiedenis, archeologie, archiefwetenschap, politieke wetenschappen (met specialisatie in de regio's Afrika en Latijns-Amerika in MA en PhD-studieprogramma's), sociologie, filosofie en verschillende interdisciplinaire studiegebieden (gericht op informatica en multimedia in archiefwetenschap en archeologie).

Studenten van de faculteit kunnen profiteren van de contacten met buitenlandse universiteiten en een deel van hun studie in het buitenland doorbrengen bij een van de partnerinstellingen over de hele wereld. De Filosofische Faculteit biedt onderwijs in geschiedenis en sociale wetenschappen voor de studenten van de onderwijsprogramma's van de Faculteit Educatie. Afgestudeerden van de faculteit verwerven eersteklas kennis in humaniora en sociale wetenschappen en vinden een breed scala aan vacatures in openbare instellingen, niet-gouvernementele organisaties, commerciële instanties, media of in onderzoek en ontwikkeling.

De filosofische faculteit biedt ook full-time MA en PhD-studieprogramma's in het Engels, dat wil zeggen MA studieprogramma Central European Studies en twee PhD-studies Latijns-Amerikaanse Studies en Afrikaanse Studies. Naast deze studieprogramma's biedt het een voorbereidende cursus van de Tsjechische taal en gespecialiseerde universitaire opleiding voor internationale studenten.

BRUIKBARE INFORMATIE

Het academisch jaar is georganiseerd in 2 semesters. Het wintersemester begint meestal in de derde week van september en eindigt in december; het zomersemester begint in februari en eindigt in juli. Het semester wordt altijd gevolgd door een tentamenperiode van 6 weken.

Onze universiteit heeft een zeer goed Buddy-systeem. De missie van ESN Buddy System HK is om te helpen bij de integratie van Erasmus en andere buitenlandse studenten in de lokale omgeving.

Studenten van de universiteit van Hradec Králové krijgen accommodatie aangeboden in de universiteitsstudio Palachova.

VISA (niet-EU-burgers): Buitenlandse burgers die zijn onderworpen aan de visumplicht zijn verplicht om een ​​visum aan te vragen voordat ze de Tsjechische Republiek binnenkomen bij de bevoegde Tsjechische ambassade. Visa is niet vereist voor EU-burgers. Het kan 2 maanden duren om een ​​visum te krijgen, dus vergeet niet tijdig aan te melden!

Een verblijfsvergunning voor studie is verplicht voor alle buitenlandse studenten die hier langer dan 90 dagen verblijven. Niet-EU-landen: het is verplicht voor studenten uit niet-EU-landen om een ​​verblijfsvergunning / visum te hebben voordat ze naar de Tsjechische Republiek komen - het maakt niet uit hoe lang ze hier zullen studeren. Studenten moeten een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen bij de Tsjechische ambassade, consulaire of diplomatieke missie thuis of in het dichtstbijzijnde land. De internationale kantoren van de respectievelijke faculteiten bieden hulp aan inkomende buitenlandse studenten.

WAAROM STUDIE IN DE TSJECHISCHE REPUBLIEK?

Omdat het gratis onderwijs biedt aan openbare universiteiten! Het onderwijs in Tsjechië heeft een aanzienlijk voordeel - het kan gratis zijn voor diegenen die een diploma van de universiteit in het Tsjechisch willen behalen, dat wil zeggen voor degenen die in het Tsjechisch studeren.

Vanwege de hoge kwaliteit van het onderwijs. Tegenwoordig worden diploma's van de Tsjechische universiteiten over de hele wereld hoog gewaardeerd, samen met Engels en Amerikaans, en worden ze erkend in elk land van de Europese Unie.

Vanwege het vermogen om door de Europese Unie te reizen. De Tsjechische Republiek is lid van de EU en is in 2007 toegetreden tot het Schengengebied, waardoor studenten zonder visum kunnen rondreizen naar alle landen van het Schengen-akkoord.

Vanwege het vooruitzicht van een succesvolle carrière! Buitenlandse studenten na hun afstuderen kunnen een baan krijgen in Tsjechisch of Europees publiek, evenals in particuliere instellingen en bedrijven, net zoals de Tsjechische burgers.

Vanwege de hoge kwaliteit van het Europese leven en lage prijzen. Vanwege zijn politieke en economische openheid is de Tsjechische Republiek tegenwoordig een van de meest ontwikkelde landen van Midden-Europa. De levensstandaard is vergelijkbaar met West-Europa, maar de prijzen van voedsel, accommodatie en goederen zijn veel lager.

Snelle aanpassing van onze studenten in de Tsjechische omgeving. Tegenwoordig is de Tsjechische Republiek een multicultureel en open land waar de meerderheid van de burgers minstens Engels kan spreken.

Locaties

Hradec Kralove

Address
University of Hradec Králové – Philosophical Faculty
Náměstí Svobody 331
(building B)


50003 Hradec Kralove, Regio Hradec Králové, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden