Mendel University in Brno

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Mendel University in Brno is de oudste onafhankelijke gespecialiseerde universiteit in Tsjechië. Het werd opgericht als de Universiteit van Landbouw in Brno in 1919 en sinds 2010 wordt het gebruikt de naam Mendel University in Brno (MENDELU). De universiteit draagt ​​trots de naam van JG Mendel, de grondlegger van de moderne genetica, die zijn beroemde experimenten in Brno heeft uitgevoerd.

MENDELU is een van de Tsjechische toonaangevende onderwijsinstellingen op het gebied van life sciences. De universiteit bestaat uit vijf faculteiten - Faculteit der AgriSciences, Faculteit Bos- en Houttechnologie, Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Faculteit Tuinbouw, en Faculteit van Regionale Ontwikkeling en Internationale Studies. In haar moderne laboratoria doen academische medewerkers niet alleen mee aan de productie van gewassen en het fokken van dieren, maar ook aan voedselproductie, agro-ecologie, virtual reality of houttechnologie. In 2011 heeft de oprichting van een onafhankelijk universitair instituut CEITEC MENDELU binnen de Faculteit Agronomie de universiteit opgenomen in een internationaal wetenschappelijk kenniscentrum, het Centraal Europees Instituut voor Technologie.

De universiteit biedt een breed scala aan studieprogramma's in het Engels op zowel traditionele als moderne vakgebieden. MENDELU biedt studieprogramma's in de landbouw, bosbouw en houtverwerking, tuinbouw, economie, informatica of internationale studies. De universiteit gebruikt het ECTS-kredietsysteem waarmee eenvoudige en duidelijke onderkenning van vakken / studieresultaten mogelijk is. Het academisch jaar is verdeeld in twee semesters (winter en zomer). Elk bevat 13 weken lesgeven, gevolgd door een examenperiode van vier / vijf weken. De meeste programma's hebben een goed gedefinieerde cursusstructuur en timing, die moet worden gevolgd.

Er studeren ongeveer 10 duizend studenten aan de universiteit en bijna 10 procent van hen is internationaal. MENDELU ondersteunt een eigen internationale studentenclub die het buddy-systeemprogramma uitvoert - Tsjechische vrijwilligersstudenten die inkomende studenten en partners helpen bij de aanpassing bij aankomst. De universiteit neemt ook deel aan veel academische uitwisselingsprogramma's en organiseert speciale workshops, conferenties, seminars en zomercursussen. De meeste van deze activiteiten zijn in het Engels.

De universiteit staat bekend om haar sterke internationale samenwerking met partneruniversiteiten over de hele wereld. Internationale docenten en interessante mogelijkheden om in het buitenland te studeren, maken MENDEL zeer aantrekkelijk voor buitenlandse studenten.

Om nog meer toegepast onderzoek en training mogelijk te maken, heeft de universiteit verschillende eigen faciliteiten. Een van de belangrijkste is het Institute of Lifelong Learning. Het instituut biedt een ruime keuze aan professionele, taal- en gespecialiseerde cursussen en workshops die zijn ontworpen voor specifieke doelgroepen. Voor internationale studenten bieden ze een jaarcursus Tsjechisch voor buitenlanders. Voor de praktische trainingen van de studenten zijn er enkele speciale units: Forest Training Enterprise (Masaryk Forest) in Křtiny, University Training Farm in Žabčice en Mendel Pavilion - een gedeelde ruimte op de campus voor alle faculteiten, die studenten superieure faciliteiten biedt voor hun onderzoek. Een integraal onderdeel van de universiteitscampus is Botanische Tuin en Arboretum dat vrij toegankelijk is voor de hele academische gemeenschap.

Hoe solliciteren naar studieprogramma's

• Selecteer een faculteit waar u wilt studeren op de website www.mendelu.cz/en.

• Volg de instructies op de website van de faculteit die u hebt gekozen.

• Vul het online aanvraagformulier in op http://mendelu.cz/en/25225-aanmeldingen- en voeg uw cv toe.

Beantwoord eventuele vragen of problemen die u heeft bij de volgende contactpersonen op elke faculteit:

  • Faculteit der AgriScience - agro@mendelu.cz
  • Faculteit Bosbouw en houttechnologie - info.ldf@mendelu.cz
  • Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen - info@pef.mendelu.cz
  • Faculteit Tuinbouw - info@zf.mendelu.cz
  • Faculteit van regionale ontwikkeling en internationale studies - studijni.frrms@mendelu.cz
  • Instituut voor levenslang leren - czv@mendelu.cz

Locaties

Brno-sever

Address
Zemědělská,1
613 00 Brno-sever, Zuid-Moravische regio, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden