Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Charles University (CU) werd in 1348 in Praag gesticht door de heilige Romeinse keizer Karel IV en behoort tot de oudste, grootste en meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Charles University is momenteel gerangschikt onder de top 2% van de universiteiten ter wereld in de Academische Ranglijst van Universiteiten van Shanghai University. Het is de nummer één universiteit in Oost-Europa volgens The Webometrics Ranking of World Universities.

De Faculteit der Sociale Wetenschappen ( FSV UK )) is de tweede nieuwste faculteit van Charles University. Kort na zijn oprichting in 1990 werd de faculteit een regionaal centrum van onderwijs en onderzoek op het gebied van economie, sociologie, politieke wetenschappen, internationale betrekkingen, gebiedsstudies, mediastudies en journalistiek.

Profiel: De Faculteit der Sociale Wetenschappen biedt enkele van de hoogste Bachelors, Masters en PhD-opleidingen in Midden- en Oost-Europa op alle gebieden van de sociale wetenschappen. Veel van onze alumni zetten hun studie voort aan de topuniversiteiten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (Harvard, Columbia, LSE, Cambridge, enz.) Of ze slagen in competities voor hooggekwalificeerde banen.

De missie van de faculteit is het bevorderen van leren en de bescherming van kennis, het cultiveren van het vrije denken, onafhankelijk academisch onderzoek en de ondersteuning van de creatieve geest van de menselijke samenleving. Het hoofddoel van de faculteit is het ontwikkelen van onderwijs en onderzoek in die aspecten van de sociale wetenschappen die direct of indirect betrekking hebben op het openbaar bestuur of op het economische en culturele leven in de samenleving.

Feiten en cijfers: op dit moment heeft de faculteit ongeveer 4000 voltijdstudenten. Ongeveer 150 van hen zijn ingeschreven in een van onze Engelstalige opleidingen. FSV UK heeft een van de hoogste internationale participatiegraden voor mobiliteit van alle faculteiten van Charles University. Elk jaar verwelkomt het ongeveer 500 uitwisselingsstudenten van over de hele wereld.

Internationale samenwerking: FSV UK benadrukt de ontwikkeling van buitenlandse samenwerking. Ten eerste door het ontwikkelen en versterken van wetenschappelijke banden, studenten- en academische mobiliteit en ten tweede door Engelstalige opleidingen aan te bieden. Gedurende het academisch jaar organiseert de faculteit regelmatig gastcolleges, seminars, workshops en conferenties in het Engels. Ze vinden plaats in samenwerking met de partneruniversiteiten van de faculteit in Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Locaties

Praag

Charles University Faculty of Social Sciences

Address
Charles University
Faculty of Social Sciences
International Office
Smetanovo nabrezi 6110 01 Praag, Praag, Tsjechië
Telefoonnr.
+420 222 112 111

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden