Lees de Officiële Beschrijving

Faculteit van Bedrijfskunde - Universiteit van Economie, Praag

De geschiedenis van de faculteit dateert van 1953 toen de Universiteit van Economie, Praag werd opgericht, en waarbinnen de Faculteit van Productie Economie werd opgericht; na de transformatie van 1989 stapte het over naar de Faculteit der Bedrijfskunde (FBA). Gedurende zijn zestigjarige geschiedenis heeft de faculteit afgestudeerden opgeleid en ontwikkeld voor functies in de microsfeer, dwz voor verschillende functies - waaronder senior management - in economie, zaken, marketing, personeel en andere bedrijfssectoren en non-profitorganisaties. De faculteit is een van de vijf faculteiten van de University of Economics, Praag, gevestigd op de campus Zizkov; haar kantoren bevinden zich in het moderne zogenaamde Paradise Building .

In 2017 is de FBA, zoals alleen zo'n instituut in de Tsjechische Republiek, doorverwezen naar de prestigieuze internationale accreditatie van EQUIS. Deze accreditatie wordt alleen toegekend aan die faculteiten met top-onderwijsnormen, uitstekende academici, wetenschappelijke activiteiten van hoge kwaliteit en sterke banden met de bedrijfspraktijk.

In de recente geschiedenis is de overheersende academische focus van de FBA op alle niveaus van studie ( bachelor, master en doctoraal ) gericht geweest op bedrijfskunde en management . Deze focus is onlangs uitgebreid met undergraduate en graduate studies gericht op Arts Management.

Het facultaire onderwijs vindt voornamelijk in het Tsjechisch plaats, maar de FBA biedt ook onderwijs aan op het niveau van de bacheloropleiding in het Russisch en het Engels . Op het niveau van de afgestudeerden biedt de FBA een master in internationaal management aan, gedoceerd in het Engels , georganiseerd in samenwerking met 28 toonaangevende universiteiten van over de hele wereld en die een aantal jaren de hoogste rankings heeft ontvangen van de Financial Times. Op dit moment organiseert de faculteit ook tal van permanente educatieprogramma's, waaronder MBA-studies .

De onderzoeksactiviteiten van de FBA zijn naar hun aard meer toegepast onderzoek. Elk jaar worden veel actuele economische en managementkwesties aan de faculteit geadresseerd. Academici zijn algemeen bekend als auteurs van wetenschappelijke publicaties op het gebied van bedrijfseconomie, management, marketing, sociologie, psychologie, human resources, logistiek, enz .

Vrijwel vanaf het begin heeft de FBA nauwe contacten onderhouden met de private en publieke sectoren . Bedrijfspartners bieden de studenten van de faculteit een breed scala aan onderwerpen waarop hun bachelor- en masterthema's kunnen worden gericht; Bovendien verrijken topfunctionarissen de leeromgeving door veel aantrekkelijke onderwerpen uit het echte bedrijfsleven te bieden.

Een moderne instelling voor hoger onderwijs moet uitgebreide internationale contacten hebben . In het geval van onze faculteit zijn we betrokken bij een internationale studieprogramma genaamd CEMS (The Global Alliance in Management Education); we bieden ook tal van beurzen voor studenten en lezingen door gastprofessoren uit het buitenland, enz.

Het is de ambitie van het management van de FBA dat de faculteit een leidende positie bekleedt bij de instellingen voor hoger onderwijs in Midden-Europa die zich richten op het voorbereiden van economische en managementvaardige experts ter plaatse. Het herhaaldelijk opnemen van FBA in de prestigieuze ranglijst van economisch georiënteerde scholen door de Financial Times suggereert dat het de goede richting op gaat.

Studie en pedagogische activiteiten

Het onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen is voltijds . Studies in de Master's degree in Business Administration kunnen ook worden gedaan op een part-time basis . Evenzo wordt lesgeven in doctoraatsprogramma's zowel fulltime als parttime uitgevoerd. Er wordt geen collegegeld in rekening gebracht voor programma's die in de Tsjechische taal worden gegeven . Alle andere programma's brengen collegegeld in rekening. De FBA implementeert ook verschillende opleidingen in het kader van levenslang leren, inclusief een MBA-programma, onder vergelijkbare financiële voorwaarden. Er is al geruime tijd veel belangstelling voor studeren aan de FBA.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Russisch

Deze school biedt ook:

Master

University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Het International Management-programma, met het embedded CEMS MIM-programma, neemt de beste managementstudenten over die een uitstekende academische staat van dienst hebb ... [+]

Master of International Management (Engels)

Voor volledige en actuele informatie over het programma, zie de Master in International Management / CEMS-website .

De Master in International Management is een vlaggenschipprogramma van de EQUIS Faculteit Bedrijfskunde; dit programma wordt volledig in het Engels gedoceerd, de uitvoering ervan wordt uitgevoerd in het kader van de internationale masteropleiding CEMS MIM (Master's in International Management). Als onderdeel van deze discipline wordt er één semestudiestage uitgevoerd bij een CEMS-partneruniversiteit in het buitenland en stage in het buitenland.

Het International Management-programma, met het embedded CEMS MIM-programma, neemt de beste managementstudenten over die een uitstekende academische staat van dienst hebben en het potentieel hebben om een ​​senior internationale managementrol op zich te nemen. Succesvolle afronding van dit masterprogramma stelt afgestudeerden in staat om een ​​unieke blootstelling te hebben aan het bedrijfsleven terwijl ze interpersoonlijke en leiderschapsvaardigheden ontwikkelen, waardoor hun vooruitzichten op het gebied van internationale zakelijke en gerelateerde markten aanzienlijk worden vergroot. Een programma is alleen zo goed als de deelnemers. Dit betekent dat het cruciaal is om de juiste studenten te selecteren om het succes van het programma op de lange termijn te garanderen. Het is even belangrijk om alleen die aanvragers toe te laten die de grootste kans hebben om deze met succes af te ronden. Daarom is de selectiejury verantwoordelijk voor het kiezen van studenten die:... [-]

Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Het doel van onze Master in Management is om analytisch en sociaal verantwoordelijke business professionals te vormen met een breed economisch overzicht en een focus op h ... [+]

Type studenten voor wie het veld geschikt is

Het studiegebied is geschikt voor studenten met analytisch denken die geïnteresseerd zijn in de zakelijke omgeving, met name voor diegenen die de nadruk leggen op management- en bouwbedrijven van alle grootten en juridische eigendomsvormen, industrie en bedrijfssectoren.

Voor volledige en actuele informatie over het programma, zie de Master in Management-website .

Kenmerken van afgestudeerden vanuit het perspectief van de arbeidsmarkt

Afgestudeerden kunnen deelnemen aan de uitvoering van economische en managementfuncties op het niveau van het middenkader in bedrijven en andere instellingen, waar onderwijs in bedrijfsmanagement wordt verwacht. Ze starten hun loopbaan meestal bij industriële ondernemingen, bedrijven die actief zijn in de energiesector, transport en opslag, handel en diensten of adviesbureaus. Leerresultaten... [-]

Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Sebastian: Why did I choose BBA?

Kathrin: Why did I choose CEMS?

Day of a Student at VŠE

University of Economics Prague Faculty of Business Administration
Address
Faculty of Business Administration University of Economics, Prague Nám. W. Churchilla 4
130 67 Praag, Prague, Tsjechië
Website
Telefoonnr.
224 098 440