Lees de Officiële Beschrijving

Film- en tv-school (FAMU)

Film and TV School (FAMU) is een integraal onderdeel van The Academy of Performing Arts, opgericht na de Tweede Wereldoorlog in 1947. Het is de vijfde oudste filmschool ter wereld. De afgestudeerden omvatten vele invloedrijke filmmakers en scenarioschrijvers.

Studies At Famu = Filmmaking Writing Academic Disciplines

FAMU International heeft verschillende Engelstalige programma's, van zomerworkshops van een tot zes weken tot een semesterprogramma dat in het buitenland wordt georganiseerd tot eenjarige programma's tot een volledig masterprogramma.

Elk programma bestaat uit een wisselend deel van praktisch filmmaken, schrijfvaardigheden gekoppeld aan praktische processen en academische disciplines gerelateerd aan het audiovisuele veld met hun reflecties en methodologieën. Elk programma heeft verschillende toelatingsvoorwaarden.

Studeren aan FAMU betekent ook dat je je leven in het hart van je leven doorbrengt als een van de mooiste steden ter wereld. Praag is een prachtige plek voor het studentenleven, vol met cultuur en plezier. Minder dan 5 uur rijden van Wenen / Berlijn / München / Boedapest en andere grote steden in Centraal-Europa.

Geschiedenis

De jaren zestig was misschien wel de meest briljante periode in de geschiedenis van zowel de Tsjechische cinema als de FAMU. De studenten en professoren boden de meest vooruitstrevende en uitdagende ideeën aan in het algemene sociale discours van die tijd.

Na de bezetting van Tsjechoslowakije in augustus 1968 moesten verschillende FAMU-professoren en afgestudeerden het land verlaten, waaronder Miloš Forman of Frank Daniel. Sommigen van hen droegen bij aan de ontwikkeling van filmkunst en -industrie in de wereld en speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van filmeducatie. Na de val van het communisme in Europa, behield de FAMU zijn status als nationale filmschool, maar opende tegelijkertijd zijn poorten voor internationale studenten uit de hele wereld.

FAMU is een van de oprichters van CILECT (Wereldassociatie van filmscholen), van de European League of Institutes of Arts (ELIA) en van de Europese Vereniging van Cinema- en Televisiescholen GEECT. Werken van afgestudeerden hebben veel prijzen ontvangen op internationale festivals en zijn vaak gecoproduceerd met binnenlandse televisienetwerken en uitgezonden over het land.

FAMU3

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Het regiestudieprogramma is gebaseerd op het systeem van door mentor geleide workshops die kleine groepen studenten (zes of minder) een intensieve begeleiding bieden bij ... [+]

Het regiestudieprogramma is gebaseerd op het systeem van door mentor geleide workshops die kleine groepen studenten (zes of minder) een intensieve begeleiding bieden bij het transformeren van een creatief idee in een volledig gerealiseerde film.

Opgericht in 2008, Cinema en Digital Media - Regie is een drie jaar durende follow-up masteropleiding in het Engels voor afgestudeerde studenten die al een BA diploma in Cinema of een ander vakgebied hebben behaald.

Programma beschrijving

De studenten worden geselecteerd voor het programma op basis van de evaluatie van hun talenten en het vereiste vaardigheidsniveau. Het opzettelijk lage aantal studenten garandeert een persoonlijke benadering van elke student.... [-]

Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Is het schrijven van je passie? Heb je een enorme hoeveelheid verhalen te vertellen? Dan is deze opleiding iets voor jou. We helpen je om personages en boeiende verhalen ... [+]

Is het schrijven van je passie? Heb je een enorme hoeveelheid verhalen te vertellen? Dan is deze opleiding iets voor jou. We helpen je om personages en boeiende verhalen te maken.

Scenarioschrijven is een drie jaar durend vervolg masterprogramma in het Engels voor afgestudeerde studenten die al een bachelordiploma in de film of een ander vakgebied hebben behaald.

De studenten worden geselecteerd voor het programma op basis van de evaluatie van hun talenten en het vereiste vaardigheidsniveau. Het opzettelijk lage aantal studenten garandeert een persoonlijke benadering van elke student.

De kern van het programma is de intieme door mentor geleide workshop die kleine groepen studenten (zes of minder) intensieve praktische en persoonlijke richtlijnen biedt voor het transformeren van een creatief idee in een functioneel scenario.... [-]

Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Studeer cinematografie op FAMU en perfectioneer je vaardigheden op technisch en artistiek vlak. ... [+]

Als een van de eerste drie afdelingen van FAMU is cinematografie altijd het meest veeleisend geweest en de professionele standaard van zijn afgestudeerden is traditioneel hoog, dankzij hun leraren, beroemde makers van filmbeelden. Het huidige onderwijzend personeel van de afdeling bestaat uit vooraanstaande specialisten en universitaire professionals die veel nationale en internationale onderscheidingen hebben ontvangen.

De afdeling biedt zowel theoretische als praktische instructie voor de hoogste kwalificatie van Director of Photography in films en tv. Gespecialiseerde kunst, technische en technologische lessen worden aangevuld door algemeen academisch en esthetisch onderwijs.

... [-]
Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Het Departement Fotografie biedt een masterprogramma, een bachelorprogramma en een korte-termijnstudieprogramma in de Engelse taal aan voor fotografie. Studenten hebben d ... [+]

Het Departement Fotografie biedt een masterprogramma, een bachelorprogramma en een korte-termijnstudieprogramma in de Engelse taal aan voor fotografie. Studenten hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de lezingen in de Engelse taal in het FAMU International-programma. De studenten hebben ook de mogelijkheid om te werken in de studio's geleid door gerenommeerde leraren. Deze studio's omvatten de Studio van de documentaire fotografie, de Studio van de gefaseerde fotografie, de Studio van post-conceptionele fotografie en de Studio van de multimedia.

OVER ONS

FAMU is de vijfde oudste filmschool ter wereld. De afgestudeerden omvatten vele invloedrijke filmmakers en scenaristen, van wie velen internationaal bekend staan ​​als Oscar-winnaars en laureaten van internationale filmfestivals. | Het Departement Fotografie werd in 1975 opgericht en is daarmee een van de oudste instellingen in zijn soort in Europa. De school ligt midden in het historische centrum van Praag. Onze unieke specialisatie is de koppeling van klassieke fotografietechnieken met hedendaagse multimediale trends. Algemene informatie over het programma, faciliteiten, lesmethoden en actuele evenementen is te vinden op de website van de afdeling foto.amu.cz/en . MEER APPLICATIE-INFO .... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Heb je een bachelordiploma in film of een gerelateerd vakgebied, heb je een schat aan ervaring in filmbewerking en wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden, meld je da ... [+]

Heb je een bachelordiploma in film of een gerelateerd vakgebied, heb je een schat aan ervaring in filmbewerking en wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden, meld je dan aan voor montage, een 3-jarig follow-up masterprogramma bij FAMU.

Het doel van het montage masterprogramma:

Je zult montage onder de knie krijgen als een natuurlijke manier van je artistieke expressie en je zult naast de regisseur staan ​​als zijn creatieve partner. Je hebt de expertise en vaardigheden om verschillende problemen op te lossen bij het componeren van geluid en beeld. Je kunt de bewerking van een audiovisueel werk op een veelomvattende manier benaderen, waarbij je de visie van de regisseur en de aard van het werk in uitvoering op een creatieve manier respecteert en ontwikkelt, terwijl je hedendaagse kunst- en technologietrends gebruikt. Je krijgt filmbewerking in je bloed, de montage wordt je manier van denken.... [-]

Tsjechië Praag
September 2019
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague
Address
FAMU International Smetanovo nábřeží 2
11665 Praag, Prague, Tsjechië
Telefoonnr.
+420 234 244 311