FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Film- en tv-school (FAMU)

Film and TV School (FAMU) is een integraal onderdeel van The Academy of Performing Arts, opgericht na de Tweede Wereldoorlog in 1947. Het is de vijfde oudste filmschool ter wereld. De afgestudeerden omvatten vele invloedrijke filmmakers en scenarioschrijvers.

Studies At Famu = Filmmaking Writing Academic Disciplines

FAMU International heeft verschillende Engelstalige programma's, van zomerworkshops van een tot zes weken tot een semesterprogramma dat in het buitenland wordt georganiseerd tot eenjarige programma's tot een volledig masterprogramma.

Elk programma bestaat uit een wisselend deel van praktisch filmmaken, schrijfvaardigheden gekoppeld aan praktische processen en academische disciplines gerelateerd aan het audiovisuele veld met hun reflecties en methodologieën. Elk programma heeft verschillende toelatingsvoorwaarden.

Studeren aan FAMU betekent ook dat je je leven in het hart van je leven doorbrengt als een van de mooiste steden ter wereld. Praag is een prachtige plek voor het studentenleven, vol met cultuur en plezier. Minder dan 5 uur rijden van Wenen / Berlijn / München / Boedapest en andere grote steden in Centraal-Europa.

Geschiedenis

De jaren zestig was misschien wel de meest briljante periode in de geschiedenis van zowel de Tsjechische cinema als de FAMU. De studenten en professoren boden de meest vooruitstrevende en uitdagende ideeën aan in het algemene sociale discours van die tijd.

Na de bezetting van Tsjechoslowakije in augustus 1968 moesten verschillende FAMU-professoren en afgestudeerden het land verlaten, waaronder Miloš Forman of Frank Daniel. Sommigen van hen droegen bij aan de ontwikkeling van filmkunst en -industrie in de wereld en speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van filmeducatie. Na de val van het communisme in Europa, behield de FAMU zijn status als nationale filmschool, maar opende tegelijkertijd zijn poorten voor internationale studenten uit de hele wereld.

FAMU is een van de oprichters van CILECT (Wereldassociatie van filmscholen), van de European League of Institutes of Arts (ELIA) en van de Europese Vereniging van Cinema- en Televisiescholen GEECT. Werken van afgestudeerden hebben veel prijzen ontvangen op internationale festivals en zijn vaak gecoproduceerd met binnenlandse televisienetwerken en uitgezonden over het land.

FAMU3

Locaties

Praag

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Address
FAMU International
Smetanovo nábřeží 2

11665 Praag, Praag, Tsjechië
Telefoonnr.
+420 234 244 311

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden