Lees de Officiële Beschrijving

Film- en tv-school (FAMU)

Film and TV School (FAMU) is een integraal onderdeel van The Academy of Performing Arts, opgericht na de Tweede Wereldoorlog in 1947. Het is de vijfde oudste filmschool ter wereld. De afgestudeerden omvatten vele invloedrijke filmmakers en scenarioschrijvers, velen bekend in internationale contexten zoals Oscar-winnaars of laureaten van internationale filmfestivals. Bovendien zijn de meeste mensen die werkzaam zijn in de film- en tv-industrie van Tsjechië in artistieke of productieposities, evenals stilstaande fotografen in verschillende media afgestudeerden van FAMU.

FAMU3


De jaren zestig was misschien wel de meest briljante periode in de geschiedenis van zowel de Tsjechische cinema als FAMU. De studenten en professoren gaven de meest vooruitstrevende en uitdagende ideeën aan het algemene sociale discours van die tijd. Na de bezetting van Tsjecho-Slowakije in augustus 1968 moesten verschillende FAMU-professoren en afgestudeerden het land verlaten. Sommigen van hen droegen bij aan de ontwikkeling van filmkunst en -industrie in de wereld en speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van filmeducatie. Na de val van het communisme in Europa handhaafde de FAMU zijn status als nationale filmschool, maar opende tegelijkertijd zijn poorten voor internationale studenten uit de hele wereld.
FAMU is een van de oprichters van CILECT (Wereldassociatie van filmscholen), van de European League of Institutes of Arts (ELIA) en van de Europese Vereniging van Cinema- en Televisiescholen GEECT. Werken van afgestudeerden hebben veel prijzen ontvangen op internationale festivals en zijn vaak gecoproduceerd met binnenlandse televisienetwerken en uitgezonden over het land./>

STUDIES AT FAMU = FILMMAKING SCHRIJVENDE ACADEMISCHE DISCIPLINES
FAMU International heeft verschillende Engelstalige programma's, van één tot zes weken durende zomerworkshops tot één semester in het buitenland georganiseerd programma's tot eenjarige programma's tot volledige masterprogramma's. In het algemeen bestaat elk programma uit een variërende verhouding van praktisch filmmaken met assistentie, schrijfvaardigheid verbonden aan praktische processen en academische disciplines gerelateerd aan het audiovisuele veld met hun reflecties en methodologieën. Elk programma heeft verschillende toelatingsvoorwaarden. Sommige kortere programma's (meestal de semester of zomerworkshopprogramma's) zijn gebaseerd op contracten met bepaalde universiteiten of academische agentschappen. Deze programma's worden gerund door de FAMU met betrekking tot leerplanzaken, maar de opnames worden beheerd door de specifieke universiteit of academische instantie (CIEE of CET) waarmee FAMU is gecontracteerd. FAMU3 Dit gedeelte van onze website geeft volledige informatie over het kenmerk van elk programma en links naar het gedeelte voor aanvragers, waar u informatie kunt vinden over opnames. FAMU1 Studeren aan de FAMU betekent ook dat je je leven in het hart van een van de mooiste steden ter wereld brengt.Praag herbergt een aantal beroemde culturele attracties, waarvan er vele het geweld en de vernietiging van het Europa van de twintigste eeuw hebben overleefd. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Praagse Burcht, de Karelsbrug, het Oude Stadsplein, de Joodse wijk, de Lennonmuur en de heuvel Petřín. Sinds 1992 is het uitgestrekte historische centrum van Praag opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de andere kant heeft Praag ook veel verschillende gezichten, voormalige industriële delen, veel voorsteden met een verscheidenheid aan stijlen, waaronder enorme stedelijke ruimten met paneelhuizen uit de communistische tijd, burgerarchitectuur uit een heel scala van de 19e en 20e eeuw, vele parken, enz. .

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Master

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

De driejarige masteropleiding na een vervolg is een intensieve praktijkgerichte training in het maken van films. ... [+]

Opgericht in 2008, Cinema en Digital Media - Regie is een drie jaar durende follow-up masterprogramma's in het Engels voor afgestudeerde studenten die al een BA diploma in Cinema of een ander vakgebied hebben behaald.

Programma beschrijving

De studenten worden geselecteerd voor het programma op basis van de evaluatie van hun talenten en het vereiste vaardigheidsniveau. Het opzettelijk lage aantal studenten garandeert een persoonlijke benadering van elke student.

Het programma is gebaseerd op het systeem van door mentor geleide workshops die kleine groepen studenten (zes of minder) een intensieve praktijkgerichte begeleiding bieden om een creatief idee om te zetten in een volledig gerealiseerde korte film.... [-]

Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

De driejarige follow-up masteropleiding is een intensieve praktische training in scenarioschrijven. ... [+]

Scenarioschrijven is een drie jaar durend vervolg masterprogramma in het Engels voor afgestudeerde studenten die al een bachelordiploma in de film of een ander vakgebied hebben behaald.

De studenten worden geselecteerd voor het programma op basis van de evaluatie van hun talenten en het vereiste vaardigheidsniveau. Het opzettelijk lage aantal studenten garandeert een persoonlijke benadering van elke student.

De kern van het programma is de intieme door mentor geleide workshop die kleine groepen studenten (zes of minder) intensieve praktische en persoonlijke richtlijnen biedt voor het transformeren van een creatief idee in een functioneel scenario.

De workshop wordt aangevuld met verdere lessen over technieken en methoden voor het maken van screenshots.... [-]

Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

De afdeling Fotografie biedt een masteropleiding, een bacheloropleiding en een korte-termijnstudieprogramma in de Engelse taal aan. Studenten die in het Engels studeren, ... [+]

OVER ONS

FAMU is de vijfde oudste filmschool ter wereld. De afgestudeerden omvatten vele invloedrijke filmmakers en scenaristen, van wie velen internationaal bekend staan ​​als Oscar-winnaars en laureaten van internationale filmfestivals. | Het Departement Fotografie werd in 1975 opgericht en is daarmee een van de oudste instellingen in zijn soort in Europa. De school ligt midden in het historische centrum van Praag. Onze unieke specialisatie is de koppeling van klassieke fotografietechnieken met hedendaagse multimediale trends. Algemene informatie over het programma, faciliteiten, lesmethoden en actuele evenementen is te vinden op de website van de afdeling foto.amu.cz/en . MEER APPLICATIE-INFO .... [-]

Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Heb je een bachelordiploma in film of een gerelateerd vakgebied, heb je een schat aan ervaring in filmbewerking en wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden, meld je da ... [+]

Het doel van het montage masterprogramma:

Je zult montage onder de knie krijgen als een natuurlijke manier van je artistieke expressie en je zult naast de regisseur staan ​​als zijn creatieve partner. Je hebt de expertise en vaardigheden om verschillende problemen op te lossen bij het componeren van geluid en beeld. Je kunt de bewerking van een audiovisueel werk op een veelomvattende manier benaderen, waarbij je de visie van de regisseur en de aard van het werk in uitvoering op een creatieve manier respecteert en ontwikkelt, terwijl je hedendaagse kunst- en technologietrends gebruikt. Je krijgt filmbewerking in je bloed, de montage wordt je manier van denken.

Consistent werk onder leiding van een mentor... [-]
Tsjechië Praag
September 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague
Address
FAMU International Smetanovo nábřeží 2
11665 Praag, Prague, Tsjechië
Telefoonnr.
+420 234 244 311