Czech Technical University in Prague

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Algemene informatie:

Czech Technical University in Prague is de oudste technische universiteit in Europa, opgericht in 1707 en is momenteel een toonaangevende technische onderzoeksuniversiteit in de regio en in de Praagse onderzoekscluster.

CTU biedt undergraduate, graduate en doctorale programma's aan 8 faculteiten: Faculteit Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Nucleaire Wetenschappen en Fysica, Architectuur, Transportwetenschappen, Biomedische Technologie, Informatietechnologie en programma's aan MIAS School of Business.

Bovendien biedt CTU gratis sportcursussen, u kunt bezoeken en studeren in de National Library of Technology en de internationale gemeenschap voelen op de Campus Dejvice in het hart van Europa.130335_51ae80de-30a2-4b7d-9c03-4d34aac73aed.jpg

Foto door Dylan Gillis op Unsplash

De universiteit leidt toekomstige onderzoekers en creatieve werknemers op. Alle studenten hebben een groot project als een verplicht onderdeel van hun studie, aan bachelor, master en Ph.D. niveau. Technische studenten hebben toegang tot studentenlaboratoria en workshops en tot de apparatuur en faciliteiten die ze nodig hebben voor hun projectwerk. Ondernemende studenten kunnen lid worden van een van de onderzoeksteams op hun faculteit. Als alternatief kunnen ze bijvoorbeeld lid worden van een van de Formula Student-teams die elk jaar een nieuwe versie van een raceauto met een traditionele motor en een andere elektrisch aangedreven raceauto ontwikkelen. Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijk element in het werk van alle leden van het academisch personeel in dienst van de faculteiten (scholen), en het belangrijkste criterium voor hun promotie.

Onderzoek wordt uitgevoerd bij alle 8 faculteiten en ook bij verschillende instituten, bijvoorbeeld het Tsjechische Instituut voor Informatica, Robotica en Cybernetica (CIIRC) of het Universitair Centrum voor energie-efficiënte gebouwen (UCEEB).

CTU in Praag behaalde de 9e plaats in de recente QS EECA University Rankings en de stad Praag verbeterde zijn positie in de QS Best Student Cities Index voor 2019. Praag wordt ook gerangschikt als de tweede beste stad voor universitair afgestudeerden.

Studenten en onderzoekers uit de regio, en in toenemende mate van over de hele wereld, vinden dat Praag niet alleen een ideale stad is om in te studeren. Het is ook een plek om elkaar te ontmoeten en een paar dagen samen door te brengen op een conferentie. De Tsjechische landen en Praag hadden een moeilijke twintigste eeuw, maar Praag heeft zich nu volledig hersteld als een van de grote steden van Midden-Europa. Tsjechië heeft zijn positie als centrum van onderzoek en innovatie, dat het vanaf het begin van het industriële tijdperk tot de Tweede Wereldoorlog had behouden, herwonnen.

CTU in Praag is ook een van de oprichters van het consortium Study in Prague dat 7 openbare topuniversiteiten in Praag verzamelt.

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter: @studyatctu

Locaties

Prague 6

Address
Jugoslávských partyzánů 1580/3
160 00 Prague 6, Hlavní město Praha, Tsjechië