Lees de Officiële Beschrijving

De Faculteit Wetenschappen werd in 1920 opgericht als de vijfde faculteit van de Charles Universiteit. Het heeft momenteel 29 afdelingen, 3 musea en een grote botanische tuin, waar de studieafdeling en enkele voorzieningen voor studenten zijn gevestigd.

Tegenwoordig is de faculteit academisch en organisatorisch onderverdeeld in vier secties: biologisch, geografisch, geologisch en chemisch. Naast deze afdelingen beschikt de faculteit over verschillende gespecialiseerde onderwijs- en onderzoekscentra, waaronder interdisciplinaire instellingen zoals het Institute for Environmental Studies. Alle faculteiten zijn actief in zowel onderwijs als onderzoek.

De belangrijkste missie van de Faculteit Wetenschappen is het creëren van hooggekwalificeerde experts in de biologie, chemie, geografie, geologie en andere interdisciplinaire gebieden. De wetenschappelijke en onderzoeksinspanningen zijn gericht op het oplossen van de belangrijkste problemen met betrekking tot de ontwikkeling van de menselijke samenleving. Enkele van de prioritaire langetermijnthema's zijn de gezondheid van de mens, de studie van de functie en voorspelling van de ontwikkeling van ecosystemen en de biosfeer, en de ontwikkeling van milieuvriendelijke materialen op basis van het gebruik van hernieuwbare hulpbronnen.

De faculteit Bètawetenschappen biedt drie opleidingsniveaus, bachelor, master en doctoraal. Alle bachelor- en masterprogramma's omvatten zowel theoretisch onderwijs als praktische oefeningen in laboratoria, en sommige cursussen combineren de academische studies van natuurwetenschappen met lerarenopleidingen op een gekozen gebied. Bacheloropleidingen zijn inleidingen tot diepere studies die volgen in de masterprogramma's. Masteropleidingen leiden deskundigen op voor wetenschappelijke en onderzoeksinstituten, overheidsbanen, industrie en de private sector. Afgestudeerden van de masteropleidingen met de lerarenopleiding zijn gekwalificeerd om les te geven op middelbare scholen en secundaire beroepsopleidingen. Doctoraatsstudies leiden zeer gespecialiseerd personeel op voor wetenschappelijke en onderzoeksactiviteiten.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Charles University Faculty of Science

De afgestudeerden van het vak Ecologie verwerven theoretische kennis en praktische (methodische) vaardigheden voor alle gangbare ecologische concepten, en in dit kader be ... [+]

De afgestudeerden van het vak Ecologie verwerven theoretische kennis en praktische (methodische) vaardigheden voor alle gangbare ecologische concepten, en in dit kader bereiken ze een specifieke opleiding in terrestrische en aquatische domeinen, die alle structurele niveaus omvatten, van moleculaire ecologie, autecologie, intra- en interpopulatie. interacties, naar grootschalige ecologie (gemeenschappen, ecosystemen, fylogeografie). Ze kunnen recente analytische benaderingen van kwantitatieve ecologische gegevens gebruiken. De afgestudeerde is goed voorbereid, hetzij op zeer veeleisende onderzoekswerkzaamheden, waaronder de relevante Ph.D. studie of tot professioneel en methodisch (maar wetgevend) werk zoals in enquêtes, analyses of monitoring voor overheid, overheid of commerciële administratie.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Charles University in Prague

Study at Faculty of Science

Location address
Faculty of Science
Charles University in Prague
Albertov 6

Prague, Prague, 128 43 CZ