Charles University Faculty of Pharmacy

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Charles University

Charles University, de eerste universiteit gevestigd in Centraal-Europa, werd gesticht door Charles IV, de Tsjechische koning en Romeinse keizer, in 1348. Vanaf het begin werd Charles University gekarakteriseerd als een "studium generale" en de koning kende het toe alle privileges genoten door de andere oude universiteiten. Op dit moment heeft Charles University zeventien faculteiten in totaal, waarvan er veertien zitten in Praag, terwijl de andere drie zijn gevestigd in de belangrijke Tsjechische steden Hradec Králové en Plzeň.

Faculteit voor farmacie

De faculteit van farmacie, met zijn zetel in de stad Hradec Králové, werd opgericht door een regeringsdecreet in 1969. Deze faculteit heeft verder gestudeerd in de oude en oude traditie van het onderwijs aan de farmacie aan de Charles University.

Apotheek is een medische branche die zich richt op onderzoek, productie, controle, levering en distributie van medicijnen en medicijnen. Het behandelt ook informatie over geneesmiddelen en farmaceutische functies, organisaties, het beheer van farmaceutische functies binnen het gezondheidszorgsysteem (sociale apotheek) en de historische ontwikkeling van het filiaal.

The Pregraduate Studies

 • Een vijfjarig studieprogramma van apotheek in het Engels
 • Studieprogramma voldoet aan de EU-richtlijn 2005/36 / EC
 • De opleiding omvat verplichte, keuzevakken en keuzevakken.
 • Biologie en scheikunde op basis van de eerste twee jaar van de studie
 • Farmaceutische vakken vanaf het derde studiejaar
 • Diploma-thesis en eindexamenexamen leidend tot Master degree (Mgr. Volledig gelijkwaardig aan MSc, en facultatief Doctor of Pharmacy degree, Pharm.Dr)
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan excellente onderzoeksteams aan onze faculteit tijdens je studie tijdens je niet-gegradueerde studie
 • De studenten zijn verplicht om alle seminars bij de ingeschreven onderwerpen bij te wonen; het is verplicht om deel te nemen aan de praktische (laboratorium) training en om praktische stages (in apotheken en andere farmaceutische instellingen) te doorlopen gedurende hun studie. Het niveau van verworven kennis van de ingeschreven vakken wordt gecontroleerd door examens. De opleiding wordt afgesloten met het afleggen van het eindexamenexamen en met succesvolle verdediging van de buluitreiking van de student (diplomascriptie). Uiteindelijk krijgt de afgestudeerde de academische graad van Magister (equivalent van MSc) bij de diploma-uitreiking.

De postdoctorale (doctorale) studies

De afgestudeerde van de universitaire opleiding tot apotheker (of van een aantal verwante gebieden zoals geneeskunde of natuurwetenschappen) die een Magister (Mgr.) Of Master (MSc) -graad of een gelijkwaardig diploma heeft behaald, kan een aanvraag indienen voor toelating tot de vierjarige interne opleiding. cursus van postdoctorale doctorale studies. De doctoraatsstudies omvatten wetenschappelijk werk in een geselecteerd onderzoeksproject onder supervisie van vooraanstaande docenten van de Faculteit Farmacie. De postdoctorale studie wordt afgesloten door examens af te leggen in theoretische onderwerpen die verband houden met het juiste onderzoeksproject, door wetenschappelijke artikelen te publiceren in tijdschriften met impactfactor en door een proefschrift te schrijven en te verdedigen.

De accreditatiecommissie van de regering van de Tsjechische Republiek heeft elf gebieden goedgekeurd waarin het mogelijk is om een graad Doctor (PhD) te behalen aan de Faculteit Farmacie:

 • Bioanalytische chemie
 • Bioorganische chemie
 • Klinische en sociale apotheek
 • Farmaceutische chemie
 • Farmaceutische analyse

Hradec Králové

Hradec Králové, de grootste stad in Oost-Bohemen, heeft ongeveer honderdduizend inwoners; het ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Labe en Orlice ongeveer 100 km ten oosten van de hoofdstad van het land, Praag. Het wordt al in 1225 genoemd als een van de oudste Tsjechische steden. Aan het begin van de 14e eeuw werd het de bruidsschat en koninklijke zetel van de Tsjechische koninginnen. Dat is de reden waarom sinds die tijd het de hedendaagse naam heeft gehad - "het kasteel van de koningin". De stad zelf bloeide economisch in de 15e eeuw, maar later werd het verwoest tijdens de Dertigjarige Oorlog. De historische kern van de stad wordt gevormd door verschillende grote gebouwen: de kathedraal van de Heilige Geest die dateert uit het begin van de 14e eeuw, de witte toren gebouwd aan het einde van de 16e eeuw en de barokke Jezuïetenkerk van de Hemelvaart van Maria de Maagd met een klooster daterend uit de 2e helft van de 17e eeuw. Tegen het einde van de 18e eeuw werd de stad veranderd in een laat barok fort. Sinds 1884 werd het karakter van de stad als een fort geleidelijk getransformeerd - de stad verwijderde de schaal van de vesting en verdere mogelijkheden voor zijn ontwikkeling kwamen beschikbaar. Tussen de twee wereldoorlogen ontwikkelde de stad zich tot het centrum van de moderne Tsjechische architectuur.

Na de Tweede Wereldoorlog werd Hradec Králové het administratieve en culturele centrum van Oost-Bohemen - met theaters, galerijen, musea, middelbare scholen en hogescholen. Naast de Faculteit Farmacie is het ook de zetel van de Medische Faculteit, Charles University; Militaire medische academie; en de onafhankelijke universiteit voor pedagogiek. Ongeveer 4.000 universitaire studenten volgen elk jaar lessen in deze stad.

Locaties

Hradec Kralove

Address
Faculty Of Pharmacy,
Akademika Heyrovského 1203

500 05 Hradec Kralove, Regio Hradec Králové, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: