Lees de Officiële Beschrijving

Figuren

Aantal studenten: 2610 Afdelingen: 24 Opleidingen: 18 Academisch personeel: 144 Administratief Personeel: 38

geschiedenis

De Faculteit der Geesteswetenschappen (FHS) is de jongste faculteit Charles Universiteit. Oorspronkelijk opgericht in de vroege jaren 1990 als het Institute for Liberal Education, werd verheven tot de rang van een faculteit in 2000, de visie is dat het studieprogramma's zou bieden tegen de bachelor-, master- en PhD-niveau in diverse geestes- en sociale wetenschappen disciplines niet Nog gevestigd te CU. De FHS kreeg al snel een reputatie als een progressieve school met innovatieve studieprogramma's en onderwijsmethoden.

Missie

De missie van de Faculteit der Geesteswetenschappen is door middel van kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan studenten te voorzien van de mogelijkheid om een ​​vervullend leven te leiden in deze steeds complexer en veranderende wereld.

Goals - Het onderwijs in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen die de hoogste internationale normen voldoet aan te bieden; - Om excellentie te bereiken in onderzoek en te integreren met het onderwijs; - Het vermogen van de studenten om te leren gedurende het hele leven en aan te moedigen eigen verantwoordelijkheid en een maatschappelijke betrokkenheid te kweken; - De mobiliteit van toenemende internationale studentenpopulatie van de FHS's en academisch personeel bevorderen.

Onderzoek

De Faculteit der Geesteswetenschappen is gewijd aan excellentie in verschillende gebieden van het wetenschappelijk onderzoek. De faculteit neemt deel aan nationale en internationale onderzoeksprojecten en bevordert academische ontwikkeling van jonge onderzoekers.

Studentenleven

• International Student Club

Het International Office, samen met de Tsjechische studenten (docenten), organiseert culturele en sociale activiteiten (rondleidingen van Praag, tentoonstellingen, concerten, enz.) Voor internationale studenten.

• Film Club

De Film Club houdt een film screening elke twee weken het hele semester. Het huidige programma is te vinden op de website van de club.

studentenvoorzieningen

• Accommodatie

Accommodatie is voorzien in de hallen van de woonplaats (slaapzalen) Charles Universiteit. Studenten worden doorgaans ondergebracht in double-bezetting kamers.

• Student cafetaria's

Charles University heeft een aantal student cafetaria's ( 'Menza') op verschillende locaties. De FHS cafetaria bevindt zich op de begane grond van het hoofdgebouw in Jinonice.

• Bibliotheek

De Charles University bibliotheeksysteem is gedecentraliseerd en bestaat uit een aantal bibliotheken op verschillende locaties. De FHS bibliotheek is te vinden op de begane grond van het hoofdgebouw in Jinonice.

• Computers en Internet Access

PC-werkplekken zijn beschikbaar in de computer labs in verschillende universitaire gebouwen. Draadloos internet kan worden geraadpleegd in de universiteitsgebouwen (a Charles University Student Card is vereist).

• Sportfaciliteiten

Sportfaciliteiten bevinden zich in de Hostivař campus (Bruslařská 1132, Prague 15).

Opleidingen te volgen in:
Engels
Tsjechisch
Duits

Deze school biedt ook:

MA

Faculty of Humanities, Charles University

Genderstudies aan de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Charles Universiteit in Praag (FHS UK) biedt de mogelijkheid voor een systematische en interdisciplinaire a ... [+]

Genderstudies aan de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Charles Universiteit in Praag (FHS UK) biedt de mogelijkheid voor een systematische en interdisciplinaire academische studie van theoretische en methodologische instrumenten voor onderzoek naar en onderzoek naar genderkwesties in historisch perspectief, met aandacht voor culturele en etnische aspecten van een bepaald onderwerp. Genderstudies passen intersectionele en interdisciplinaire perspectieven op gender toe als een van de basisprincipes van het organiseren van de menselijke samenleving en cultuur. Genderstudies richten zich op de analyse van zowel historische als hedendaagse manifestaties van gendervolgorde, invloed van feministische en queer theorieën en methoden in wetenschap en onderzoek en andere aspecten van gendervolgorde; ze onderzoeken ook de relatie tussen geslacht en andere categorieën van sociale differentiatie en stratificatie, zoals ras / etniciteit, sociale status, leeftijd, seksualiteit en / of handicap.... [-]

Tsjechië Prague 5
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Faculty of Humanities, Charles University

Het doel van historisch sociologisch onderzoek is de studie van vraagstukken van sociale langetermijnprocessen en trends die een significante impact hebben op hedendaagse ... [+]

Het doel van historisch sociologisch onderzoek is de studie van vraagstukken van sociale langetermijnprocessen en trends die een significante impact hebben op hedendaagse samenlevingen en verschijnselen. De MA Historical Sociology cultiveert onderzoeksactiviteiten en de opleiding van deskundigen met de nadruk op de specialisatie van deze processen.

Bovenal behandelt de historische sociologie problemen van modernisering en sociale verandering, trends en invloeden van globalisering, integratie- en desintegratieprocessen, de relatie tussen continuïteit en discontinuïteit, religieus en cultureel pluralisme, het verbinden van mondiaal tot lokaal, het identificeren van de kansen en risico's. van sociale ontwikkeling, de analyse van conflictsituaties en de mogelijkheid deze te overwinnen.... [-]

Tsjechië Prague 5
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

Faculty of Humanities, Charles University

De tweejarige, deeltijdse masteropleiding in de orale geschiedenis en de hedendaagse geschiedenis is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in de hedendaagse (Eur ... [+]

De tweejarige, deeltijdse masteropleiding in de orale geschiedenis en de hedendaagse geschiedenis is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in de hedendaagse (Europese) geschiedenis, in het interviewen van methodologieën en in interpretatieve methoden. Het belangrijkste doel is om studenten op te leiden om onderzoek te doen door het creëren en analyseren van interviews en het ontwikkelen van veldwerkprojecten om die historische en hedendaagse kwesties aan te pakken die interdisciplinair onderzoek vereisen.

De master is verdeeld in twee delen, de eerste behandelt hedendaagse (Tsjechische en internationale) geschiedenis en evenementen, de tweede is methodologisch en richt zich op verschillende interviewtechnieken waarmee we de hedendaagse geschiedenis kunnen bestuderen. Het combineert twee algemene benaderingen voor het bestuderen van geschiedenis, de macro- en microbenaderingen en maakt een grondige kennis van recente gebeurtenissen in de geschiedenis mogelijk. Een van de specifieke sterke punten en een internationaal erkende expertise van het genderstudieprogramma aan de School of Humanities is de nadruk gelegd op analyse en reflectie van post-socialistische ervaringen en reflecties van genderstructurering van de laat-socialistische Tsjechoslowaakse samenleving en "Oost-Europa" maatschappijen in het algemeen.... [-]

Tsjechië Prague 5
October 2019
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Faculty of Humanities, Charles University

De Faculteit der Menswetenschappen (FHS) van de Charles Universiteit in Praag biedt master- en PhD-programma's in de filosofie in het Duits aan. De nadruk ligt op het int ... [+]

De Faculteit der Menswetenschappen (FHS) van de Charles Universiteit in Praag biedt master- en PhD-programma's in de filosofie in het Duits aan. De nadruk ligt op het interdisciplinaire en interculturele netwerken van filosofie: tegen de achtergrond van fundamentele vragen over fenomenologische filosofie, filosofische antropologie en hedendaagse filosofie, behandelen de cursussen analyses van epochale drempels, interculturele filosofie, de kunstfilosofie en het interdisciplinaire project van een oikologische filosofie. om nieuwe perspectieven te openen op fundamentele vragen van economie en ecologie. In deze richting zijn de cursussen ook van belang voor iedereen die zich bezighoudt met culturele studies en theorieën over culturen. De centrale zorg is niet alleen om concepten van 'cultuur' voor te stellen, maar om ze filosofisch te bevragen.... [-]

Tsjechië Prague 5
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University, Faculty of Humanities
Address
U Kříže
158 00 Prague 5, Prague, Tsjechië
Website
Telefoonnr.
+420 251 080 212