Lees de Officiële Beschrijving

Brno University of Technology (MAAR)

Waarom studeren in Brno?

 • populaire stad met veel internationale studenten en buitenlanders
 • adembenemende architectuur en levendige cultuur - theaters, bioscopen, galeries, musea, livemuziek, festivals en culturele evenementen
 • Brno City onder TOP 100 studentensteden in de wereld volgens QS Best Student City Index - 59ste
 • centraal gelegen tussen drie Europese hoofdsteden - Wenen (Oostenrijk), Bratislava (Slowakije) en Praag (Tsjechische Republiek)
 • tweede grootste stad van Tsjechië met 90 000 studenten - 6 openbare en 6 particuliere universiteiten
 • centrum van wetenschap, onderzoek, hightech en startups (bekend als Czech Silicon Valley)
 • Brno Technology Park is een toonaangevend project voor bedrijfs- en technologieontwikkeling in Centraal-Europa
 • uitstekende en betaalbare keuken en nachtleven
 • veilig en slim openbaar vervoersysteem 24/7

Met bijna 400.000 inwoners is Brno de op een na grootste stad van de Tsjechische Republiek en de hoofdstad van de regio Zuid-Moravië, waar 90.000 studenten studeren aan 6 openbare en 7 particuliere universiteiten. Het is een levendige stad met een jonge en inspirerende geest, een geweldige plek om te wonen, studeren en onderzoek te doen. Enorme investeringen in infrastructuur, samen met hightech-instituten, maken het een aantrekkelijke hub voor internationale technologische bedrijven en innovatieve bedrijven die Brno als hun vestigingen kiezen. Daarnaast geniet Brno van de selectie als een van de beste plaatsen om te leven volgens de New York Times en Numbeo.

38751_VUT_FP_promoce_2016-11_042.jpgWat maakt Brno zo bijzonder?

Een combinatie van zijn technologie-industrie met een enorm werkgelegenheidspotentieel, wereld gerespecteerde architectuur, variërend van prachtige historische paleizen tot functionalistische juwelen zoals de beroemde Villa Tugendhat die op de Werelderfgoedlijst staat en burgervriendelijke services zijn slechts enkele elementen voor iedereen die een moderne levensstijl zoekt met perspectief. Bewoners en gasten vinden dat Brno ook een zeer veilige plek is om te wonen.

Gezien Brno's strategische locatie in Centraal-Europa is het gemakkelijk om naar het buitenland te reizen en je te laten inspireren door de buurlanden. Prachtige landschappen, de nabijgelegen Moravische Karst en unieke culturele, folkloristische en wijnbereidende tradities in de regio Zuid-Moravië verbazen bezoekers die op zoek zijn naar rust en buitenactiviteiten.

38750_VUT_Brno_Cohen-Tannoudji_2016-12-08_034.jpgWaarom studeren aan de Brno University of Technology ?

 • meer dan honderd jaar traditie, opgericht in 1899
 • meer dan 25 Bachelor's, Master's en Ph.D. programma's in het Engels
 • International Student Club, lid van het Erasmus Student Network - buddy-programma en welkomstweek voor internationale studenten
 • uitstekende sportfaciliteiten (stadion van Olympische standaard) met een breed scala aan sportactiviteiten
 • de grootste studentenhallen van residencein Brno
 • onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto, enz.)
 • centres of excellence (Central European Institute of Technology, IT4Innovations)
 • gunstige plaatsing in de QS World University Rankings en THE World University Rankings

Brno University of Technology (BUT) is de grootste technisch / technische universiteit in Tsjechië en een van de toonaangevende onderwijs-, wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen in Centraal-Europa. De traditie dateert uit 1899, meer dan 115 jaar later telt de universiteit 21 000 studenten. Vandaag de dag heeft BUT acht faculteiten en drie universitaire instituten, vijf regionale onderzoekscentra (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) en maakt het deel uit van twee centers of excellence (CEITEC, IT4Inovation).

faculteiten

 • Faculteit architectuur - FA
 • Faculteit Bedrijf en Management - FBM
 • Faculteit van Civiele Techniek - FCE
 • Faculteit der Scheikunde - FCH
 • Faculteit Elektrotechniek en Communicatie - FEEC
 • Faculteit voor Schone Kunsten - FFA
 • Faculteit Informatietechnologie - FIT
 • Faculteit Werktuigbouwkunde-FME

38752_FEEC.jpgUniversitaire instituten

 • Institute of Forensic Engineering - IFE
 • Centraal Europees Instituut voor Technologie - CEITEC
 • Centrum voor sportactiviteiten - CESA

MAAR programma's omvatten niet alleen engineering, maar ook de gebieden natuurwetenschappen, architectuur, schone kunsten, IT en economie, met een sterke interdisciplinaire nadruk en nauwe verbondenheid met de industriële sfeer. Met zijn state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en academische excellentie heeft BUT een uitstekende reputatie bij studenten en professionals.

Brno University of Technology ontving als een van de eersten in Tsjechië de ECTS- en DS Label-certificaten. Beide certificaten zijn het bewijs dat MAAR voldoet aan de criteria van de EU op het gebied van het hoger onderwijs en daarnaast leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verbreding van de mobiliteit en de internationalisering van de universiteit.

De universiteit werkt samen met zowel EU- als niet-EU-partners (heeft momenteel meer dan 600 overeenkomsten) en is betrokken bij verschillende mobiliteitsprogramma's (Erasmus, CEEPUS, Aktion, EER- en Noorweegse subsidies, enz.). Het langetermijnplan van de universiteit is het versterken zijn positie bij de toonaangevende, internationaal gerespecteerde onderzoeksuniversiteiten. Internationale samenwerking is daarom een ​​van de strategische prioriteiten van de Brno University of Technology . Om dit doel te bereiken, onderneemt BUT enerzijds activiteiten gericht op het werven van meer internationale studenten, maar anderzijds ook het inhuren van onderzoekers en docenten uit het buitenland. Als lid van de European University Association (EUA), CESAER en andere organisaties, is BUT actief in gezamenlijke projecten en activiteiten.

MAAR heeft op lange termijn samengewerkt met de toonaangevende internationale bedrijven zoals Škoda Auto, Siemens, FEI, Honeywell, Bosch en IBM. MAAR verbindt deze bedrijven met studenten die de mogelijkheid hebben om een ​​stage te volgen met betrekking tot hun vakgebied of zelfs onder toezicht staan ​​van experts uit de industrie tijdens het werken aan hun scripties. Vacatures worden gedeeld met zowel studenten als afgestudeerden. Universiteit biedt een breed scala aan sporten in het CESA-sportcentrum, dat een van de best uitgeruste centra in Tsjechië is, met stadion van Olympische standaard. Voor MAAR-studenten zijn de meeste sportactiviteiten gratis.

38749_CESA.jpg

MAAR heeft de grootste capaciteit voor studentenhuisvesting van alle Brno-universiteiten. De kosten voor accommodatie bij studentenhallen liggen rond de 170 EUR per maand, elke kamer heeft high speed internet. Bijna alle diensten bevinden zich in de nabijheid van de campus - kantines, cafés, sportvelden, International Student Club en universiteitsclubs. MAAR slaapzalen behoorden tot de TOP-drie in een wedstrijd voor de beste zalen van verblijf in de Tsjechische Republiek, wat een bewijs is voor hun goede kwaliteit. De meeste universiteitsgebouwen bevinden zich op de universiteitscampus (Pod Palackeho Vrchem) in het noordelijke deel van de stad Brno.

De universiteit heeft veel horecafaciliteiten beschikbaar op faculteiten en studentenhallen, waaronder: cafetaria's, restaurants, pizzeria's, cafés, bars en snackbars. Er is een ruime keuze aan menu's in de vorm van warme en koude, op bestelling gemaakte, speciale dieet- en vegetarische maaltijden in de cafetaria's en restaurants. Er is een gecomputeriseerd voedselservicesysteem voor on-line bestellen en contante betaling met studentenkaarten.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Tsjechisch

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Brno University of Technology

Voorbereiding van een afgestudeerde architect om een ​​creatief expert te worden in het hele complex van zijn beroep, die in staat is om te gaan met ontwerp- en beheertak ... [+]

Architectuur en stedenbouw

Afkorting: ARCHURB

Niveau van opleidingsonderdeel: Master's

Faculteit: Faculteit Bouwkunde

Academiejaar: 2019/2020

Een titel toegekend: Ing. boog.

Kwalificatie toegekend: Ing. boog. in het veld "Architectuur en stedenbouw"

Kwalificatieniveau: Master (2e cyclus)

Specifieke toelatingseisen: Voorwaarde voor toelating is het behalen van een bachelordiploma.

Belangrijkste leerresultaten:

De opleiding is gericht op het behalen van een dergelijke mate van kwalificatie van de afgestudeerden dat hij zich tijdens zijn toetreding tot de Tsjechische architectenkamer de vereiste kennis en vaardigheden kan bewijzen.

Werkervaring... [-]

Tsjechië Brno
September 2020
Engels
Voltijd
2 - 4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

De specialisatie Building Services in de Building Constructions-tak van het trimester van de opeenvolgende masteropleiding Civil Engineering volgt op vierjarige bacheloro ... [+]

Bouwconstructies (Ontwerp bouwconstructies)

Afkorting: S

Specialisatie: Building Services

Studieduur: 1,5 jaar

Programma: Civiele techniek

Faculteit: Faculteit Civiele Techniek

Academiejaar: 2019/2020

Geaccrediteerd vanaf: 25.7.2007

Geaccrediteerd tot: 31.8.2023

Profiel van de branche:

De specialisatie Building Services in de Building Constructions-tak van het trimester van de opeenvolgende masteropleiding Civil Engineering volgt op vierjarige bacheloropleidingen van vergelijkbare technische aard. Tijdens hun studie breiden studenten hun kennis uit van de nieuwste wetenschappelijke en technische bevindingen op het gebied van bouwconstructies en van de specialisatie Building Services.... [-]

Tsjechië Brno
September 2020
Engels
Voltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

Het European Business and Finance-programma bouwt voort op economische theorieën die op masterniveau op verschillende hogescholen worden onderwezen en richt zich op het o ... [+]

Economie en Management

Afkorting: MGR-EBF Niveau van opleidingsonderdeel: Master's Faculteit: Faculteit Bedrijf en Management Academiejaar: 2019/2020

Kwalificatie toegekend: Ing. in het vakgebied "Economie en management"

Kwalificatieniveau: Master (2e cyclus)

Geaccrediteerd van: 20.7.2005

Geaccrediteerd tot: 31.7.2019

Specifieke toelatingseisen: Voorwaarde voor toelating is het behalen van een bachelordiploma en het succesvol slagen voor het toelatingsexamen.

Profiel van het programma:

Het European Business and Finance-programma bouwt voort op economische theorieën die op masterniveau op verschillende hogescholen worden onderwezen en richt zich op het opleiden van professionals op het gebied van ondernemerschap, zaken doen en financiën, met name in de EU-omgeving.... [-]

Tsjechië Brno
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

De masteropleiding biedt de gespecialiseerde universitaire opleiding aan de afgestudeerden van de vorige bachelorstudie in alle technische takken van kleine energie, van ... [+]

Elektrische, elektronische, communicatie- en besturingstechnologie

Afkorting: EEKR-MN

Niveau van opleidingsonderdeel: Master's

Faculteit: Faculteit Elektrotechniek en Communicatie

Academiejaar: 2019/2020

Een titel toegekend: Ing.

Kwalificatie toegekend: Ing. in het veld "Elektrische, elektronische, communicatie- en besturingstechnologie"

Kwalificatieniveau: Master (2e cyclus)

Specifieke toelatingseisen: Voorwaarde voor toelating is het behalen van een bachelordiploma.

Profiel van het programma:

De masteropleiding biedt de gespecialiseerde universitaire opleiding aan de afgestudeerden van de vorige bachelorstudie in alle technische takken van kleine energie, van hoogvermogen elektrotechniek en elektronica, communicatietechnologieën, cybernetica, controle en meettechnieken.... [-]

Tsjechië Brno
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

Masteropleiding Information Technology breidt en verdiept kennis en vaardigheden van bacheloropleidingen met een focus op informatica of informatietechnologie. ... [+]

Waarom studeren aan FIT MAAR?De beste technologieën - supercomputing, moderne laboratoria, vluchtsimulatorPraktische oriëntatie - industrie, onderzoek, projectenCampus - oud klooster vol moderne faciliteitenAfgestudeerden - hoge vraag, 99% in 3 maanden, 120% salarisBrno - Silicon Valley of EuropeLeer van de beste - docenten zijn onderzoeksleidersInternationale samenwerkingWord de elite in IT bij FIT MAAR"Maak deel uit van een van de toonaangevende Europese instellingen"

Gevestigd in het unieke, voormalige kartuizerklooster, verbonden met een nieuw modern gebouw nabij het stadscentrum, is de Faculteit Informatietechnologie (FIT) een van de leidende Europese onderwijs- en onderzoeksinstellingen die hoogwaardige graden van informatie en computertechnologieën aanbieden. Studenten worden aangemoedigd om te werken aan hun eigen projecten in het Computercentrum van de faculteit en om deel te nemen aan teams die nationaal en internationaal onderzoek verrichten in ultramoderne laboratoria, waaronder, maar niet beperkt tot, multimedia, biometrie, optica en robotica.... [-]

Tsjechië Brno
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

De tweejarige vervolgopleidingsstudie "Technische Natuurwetenschappen" is bedoeld voor afgestudeerden van bacheloropleidingen in de toegepaste wetenschappen. ... [+]

Mathematische technologie

Afkorting: M -MAI

Acad. jaar: 2019/2020

Programma: Technische Natuurwetenschappen

Type studie: voltijds

Standaard studieduur: 2 jaar

Kwalificatie toegekend: Ing.

Profiel:

De afgestudeerden verwerven meer diepgaande kennis van wiskunde en informatica die kan worden gebruikt om te gaan met geavanceerde problemen in de engineering praktijk. Dus, naast de kennis van de essentiële technische gebieden verworven met het bachelordiploma, zullen de afgestudeerden de theoretische achtergrond verkrijgen die zij nodig hebben om leidende posities te verwerven in onderzoeksteams van verschillende technische specialisaties.... [-]

Tsjechië Brno
September 2020
Engels
Voltijd
2 - 1 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

De tweejarige vervolgopleidingsstudie "Werktuigbouwkunde" is bedoeld voor afgestudeerden van algemene takken van bacheloropleidingen met een hoofdvak in de ingenieurswete ... [+]

Vliegtuigontwerp

Afkorting: M-STL

Garant van het programma: doc.

Type studie: voltijds

Taal van de instructies: Engels

Standaard studieduur: 2 jaar

Kwalificatie toegekend: Ing.

Profiel:

De tweejarige vervolgopleidingsstudie "Werktuigbouwkunde" is bedoeld voor afgestudeerden van algemene takken van bacheloropleidingen met een hoofdvak in de ingenieurswetenschappen. Het is een universitaire studie die studenten brede en diepe theoretische en praktische kennis biedt in de geselecteerde gespecialiseerde branche.

De lijst met alle branches is te vinden op de website van de faculteit ("Studieplannen").

Afgestudeerden kunnen werken op bijvoorbeeld het gebied van onderzoek en ontwikkeling, ontwerp en technologie, productie en exploitatie, evenals management, handel en diensten. Ze kunnen posities innemen zoals ontwerpers, leden en leiders van ontwikkelteams, projectmanagers en dergelijke. Carrièremogelijkheden zijn afhankelijk van de geselecteerde tak van studie.... [-]

Tsjechië Brno
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Brno University of Technology: Strong Connection between Technology and Emotions

BUT: I Belong Here

BUT: I Am Not An Idol

Brno University of Technology
Address
BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic
Brno, Zuid-Moravische regio, Tsjechië
Website
Telefoonnr.
+420 541 141 111