Esami Business School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Informatie sessie

href = "https://bit.ly/3gJXGd5

Over ons

Het Eastern en Southern African Management Institute (ESAMI) is een intergouvernementeel ontwikkelingscentrum voor regionaal beheer. Het hoofdkantoor van ESAMI bevindt zich in Arusha, Tanzania.

Het instituut werd opgericht met als hoofddoel de regio te voorzien van opgeleid personeel op een aantal kritieke gebieden, waaronder beleidsbeheer, transportbeheer, financieel beheer, informatietechnologiebeheer, gezondheidsbeheer, personeelsbeheer, projectbeheer, energie- en milieubeheer en gender management onder anderen.

De focus lag op het trainen van midden- en hogere managers uit de regio om hun managementprestaties te verbeteren, rekening houdend met de mondiale problemen, maar met een regionale focus die relevant is voor de Afrikaanse omgeving.

ESAMI's mandaat, missie, visie en filosofie

Het Eastern en Southern African Management Institute (ESAMI) is een Pan African Regional Management Development Centre dat eigendom is van tien landen die lid zijn van de Oost- en Zuid-Afrikaanse regio. Dit zijn Kenia, Malawi, Mozambique, Namibië, Seychellen, Swaziland, Tanzania, Oeganda, Zambia en Zimbabwe. Het is een service- en marktgerichte instelling die op hoog niveau gespecialiseerde managementtraining, consultancy, onderwijsprogramma's en actiegerichte managementonderzoeksdiensten aanbiedt. Andere landen die regelmatig deelnemen aan ESAMI-managementontwikkelingsprogramma's zijn Lesotho, Botswana, Zuid-Afrika, Angola, Rwanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritrea, Ivoorkust, Liberia, Ghana, Gambia, Soedan, Ethiopië en Burkina Faso.

In mei 1997 heeft de Economische Commissie voor Afrika van de VN officieel ESAMI aangewezen als het Afrikaanse Centre of Excellence in Management Development. Deze erkenning heeft ESAMI noodzakelijk gemaakt om zijn diensten uit te breiden naar alle landen in Afrika. Om de beheersuitdaging van Afrika in het nieuwe millennium tegemoet te treden, blijft ESAMI hoogwaardige, klantgerichte management development-interventies bieden in heel Afrika.

Mandaat

Het mandaat van ESAMI bestaat erin de prestaties en beheerseffectiviteit van publieke, private en internationale organisaties in Afrika te verbeteren. Dit zal worden gedaan door:

 • Management training en onderwijs;
 • Managementconsultancy en advisering;
 • Managementonderzoek, kennisgeneratie en publicaties;
 • Bevordering van best practices in management.

Visie

Tegen 2020 is ESAMI een internationaal erkend knooppunt voor leiderschap en zakelijke transformatie

Missie

Onze missie is om instellingen te transformeren door middel van leiderschapsontwikkeling, innovatief onderwijs, managementtraining, nieuwe kennisgeneratie en adviesdiensten.

Ons universum van klanten zal bestaan ​​uit individuen, publieke, private en internationale organisaties.

ESAMI: Past and Present

Sinds de oprichting in 1980 heeft ESAMI belangrijke bijdragen geleverd op het gebied van human resources en managementontwikkeling in de regio. Haar rol als premier Regional Management Development Institute is aanzienlijk toegenomen als gevolg van de toegenomen vraag van klanten door landen in de regio en daarbuiten. Tot op heden hebben meer dan 75.000 midden- en toppersoneel in de overheid, publieke, private en maatschappelijke organisaties deelgenomen aan programma's voor open managementontwikkeling die door het Instituut worden aangeboden.

ESAMI's strategische duw

ESAMI-programma's zijn gebaseerd op de nieuwe behoeften van de klant op het hele continent. Het instituut blijft ervoor zorgen dat programma's profiteren van onderzoek dat wordt uitgevoerd in de vorm van een behoeftenbeoordeling en feedback van de deelnemers. Programmaevaluatie, traceronderzoek en effectbeoordeling zullen een belangrijk onderdeel vormen van het opleidings- en capaciteitsopbouwproces van ESAMI. De trainingsprogramma's die in dit prospectus worden gepresenteerd, hebben een sterke link tussen management en prestatieverbetering op individueel en organisatorisch niveau.

Op maat gemaakte programma's zullen worden uitgevoerd om specifieke problemen en problemen van klanten aan te pakken. Deze worden normaal gesproken uitgevoerd op verzoek en op locaties en data die handig zijn voor de klant.

ESAMI heeft een Executive MBA-programma gelanceerd dat behoorlijk succesvol is gebleken. Tot op heden staat de inschrijving van de Business School op 3600 studenten verspreid over tien campussen in Afrika.

ESAMI heeft ook Certificate, Diploma en Bachelors 'degree programma's geïntroduceerd in Business management.

ESAMI's mogelijkheden en comparatieve voordelen

Als management development center, is ESAMI een convergerend centrum waar mensen uit verschillende landen elkaar ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en uit te wisselen in een regionaal kader. Het instituut streeft ernaar deze interactie te verbeteren om verbeteringen in de managementprestaties en de effectiviteit van klantorganisaties mogelijk te maken. Als een van de grootste regionale instellingen in Afrika en een van de belangrijkste in managementontwikkeling is het vermogen van ESAMI grotendeels ingebakken in de volgende kwaliteiten:

 • De kern van verschillende, inheemse, op hoog niveau opgeleide en ervaren professionele medewerkers die de landen waarmee ze werken goed begrijpen
 • Een succesvolle instelling, beheerd door Afrikaanse professionals die de Afrikaanse omgeving kennen en toegewijd zijn aan haar service.
 • ESAMI's brede en flexibele mandaat geleid door een dynamische raad van bestuur
 • De mate van financiële zelfvoorziening van ESAMI van inkomsten uit opleiding en consultancy, die niet afhankelijk is van subsidies om te overleven
 • Een staf met een bereidheid en inzet voor effectieve verbetering en innovaties.
 • Het vermogen van ESAMI om zijn professionele personeel snel in te zetten, aangevuld met een netwerk van veldkantoren dicht bij zijn klanten
 • Een schat aan ervaring die in de loop der jaren is opgedaan door interacties met een clientèle met verschillende achtergronden en landen
 • Een netwerk van institutionele en individuele contacten
 • Flexibiliteit en bereidheid om aan te passen in overeenstemming met de veranderende omgeving en verwachtingen
 • Regionale smaak en karakter die passen bij de activiteiten van het instituut en snel reageren op specifieke vereisten, zorgen en prioriteiten.

Locaties

Arusha

Esami Business School

Address
Headquarters
P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia

Arusha, Regio Arusha, Tanzania
Telefoonnr.
+255 27 297 0070/1/2/3

Nairobi

ESAMI KENYA

Address
ESAMI KENYA
4th Floor International House
P. O. Box 566628 – 00200

Nairobi, Nairobi County, Kenia
Telefoonnr.
+254 20 222 8233

Dar es Salaam

ESAMI DAR ES SALAAM

Address
ESAMI DAR ES SALAAM
3rd Floor, NIC Investment House
P.O. Box 22290

Dar es Salaam, Dar es Salaam, Tanzania
Telefoonnr.
+255 22 211 2670/ 213 5046

Lusaka

ESAMI - ZAMBIA

Address
ESAMI - ZAMBIA
2ND Floor, Superannuation House
Ben Bella Road
P.O. Box 32132

Lusaka, Provincie Lusaka, Zambia
Telefoonnr.
+260 211 222937

Kampala

ESAMI – UGANDA

Address
ESAMI – UGANDA
ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road
P.O. Box 824

Kampala, Centrale regio, Oeganda
Telefoonnr.
+256 41 4 254 222 / 343 397

Windhoek

ESAMI – NAMIBIA

Address
ESAMI – NAMIBIA
Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma
HIDAS Centre
P.O. Box 1836,

9000 Windhoek, Khomas-regio, Namibië
Telefoonnr.
+264 61 236 965/6

Mbabane

ESAMI – eSWATINI

Address
ESAMI – eSWATINI
3RD Floor, Lilunga House
Somhlolo Rd
P.O. Box 4234

Mbabane, Hhohho-regio, Esvatini
Telefoonnr.
+268 240 48494

Harare

ESAMI – ZIMBABWE

Address
ESAMI – ZIMBABWE
6 Bantry Road, Alexandra Park
P.O. Box 2627

Harare, Provincie Harare, Zimbabwe
Telefoonnr.
+263 242 744364/ 744935

Maputo

ESAMI MOZAMBIQUE

Address
ESAMI MOZAMBIQUE
No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere
P.O. Box 2077

Maputo, Maputo, Mozambique
Telefoonnr.
+ 258 21 487375

Lilongwe

ESAMI MALAWI

Address
ESAMI MALAWI
1st Floor, Development House, City Centre
P.O. Box 31127
Lilongwe 3

Lilongwe, Centrale regio, Malawi
Telefoonnr.
+265 1 774423/770253

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden