Universidad de Salamanca

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Salamanca (Spaans: Universidad de Salamanca ) is een Spaanse instelling voor hoger onderwijs, gelegen in de stad Salamanca , ten westen van Madrid , in de autonome gemeenschap Castilla y León . Het werd gesticht in 1134 en kreeg het Koninklijk Statuut van koning Alfonso IX in 1218. Het is de oudste gestichte universiteit in Spanje en de vierde oudste Europese universiteit in continubedrijf. De officiële titel van "universiteit" werd verleend door koning Alfonso X in 1254 en erkend door paus Alexander IV in 1255.

Salamanca haalt niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten uit heel Spanje ; het is de hoogst gerangschikte universiteit in Spanje op basis van het aantal studenten afkomstig uit andere regio's. Het staat ook bekend om zijn Spaanse cursussen voor niet-moedertaalsprekers, die elk jaar meer dan tweeduizend buitenlandse studenten aantrekken. Tegenwoordig is de universiteit van Salamanca een belangrijk centrum voor de studie van de geesteswetenschappen en staat ze vooral bekend om haar taalstudies, maar ook om wetten en economie. Wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd in de universiteit en onderzoekscentra die ermee verbonden zijn, zoals in het Centro de Investigación del Cáncer [ Instituut voor kankeronderzoek ], Instituto de Neurociencias de Castilla y León [Instituut voor Neurowetenschappen van Castilië en León], Centro de Láseres Pulsados Ultracortos Ultraintensos [Ultrashort Ultraintense pulslasers midden].

In samenwerking met de Universiteit van Cambridge , stichtte de Universiteit van Salamanca in 1989 de Association of Language Testers in Europe (ALTE) . In 2009 werden voorbereidingen getroffen voor de viering van de achtste eeuw van de instelling.

Locaties

Salamanca

University of Salamanca

Address
Centro de Formación Permanente. Títulos Propios
Universidad de Salamanca,
C/Fonseca,2, 1ªplanta
37002 Salamanca - España

Salamanca, Castilië en León, Spanje
Telefoonnr.
+34 923 29 46 48