OTOXO Productions

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

OTOXO Productions is een bekroond documentair productiebedrijf, opgericht in 2008 en gevestigd in Barcelona. We maken films over de menselijke gezichten en ongehoorde stemmen achter grote sociale kwesties, en de baanbrekende en innovatieve mensen die sociale verandering vormgeven. Via ons werk willen we sociale ongelijkheid uitdagen en mensen en groepen ondersteunen die strijden voor een meer inclusieve, progressieve en hoopvolle wereld.

OTOXO's documentaires zijn regelmatig op tv en de media te zien geweest, zowel in Spanje als internationaal, op kanalen en platforms zoals The Guardian, GuideDoc, TV3 en BTV, en BCN Mes. De films hebben ook prijzen gewonnen op festivals over de hele wereld, van Beiroet tot Toronto, van Sarajevo tot Mumbai, van Los Angeles tot Loch Ness.

OTOXO Productions voert ook "The Into Industry Program" uit, waarmee geselecteerde deelnemers hun eerste professionele stappen in de audiovisuele industrie kunnen zetten door samen met BTV en BCN Mes documentaires en documentaire korte films voor televisie en online media te regisseren.

111513_pexels-photo-320617.jpegJohn

Regisseur

John maakt al sinds 2006 documentaires, en hoewel OTOXO altijd zijn aandacht heeft gehad, heeft hij samengewerkt met onder meer REC Audiovisuals, Noon Films en Andrés Bartos Amory. Zijn werk is erkend op filmfestivals over de hele wereld, waaronder het Internationaal Festival van Sarajevo, KASHISH Mumbai International Film Festival, Nevada Women's Film Festival, Portobello Film Festival, Loch Ness Film Festival en het GREC Festival van Barcelona.

Naast zijn succes als regisseur en scenarioschrijver is hij ook docent op het gebied van documentair maken, met name in zijn werk met opkomende filmmakers. Hij werkte niet alleen als directeur van het INto INdustry Program, maar werkte ook samen met King's College London en Sheffield Doc / Fest. Hij is ook een regelmatige panellid op Nieuws en de actualiteiten show 'Our Finest Hour' op El Punt Avui TV.

John komt oorspronkelijk uit Schotland, maar woont sinds 2007 in Barcelona. Hij heeft een postgraduaat in sociaal onderzoek van de Universiteit van Aberdeen en is betrokken geraakt bij de documentaire door middel van een professionele achtergrond in journalistiek, sociaal onderzoek en werk voor de Schotse commissie voor rassen Gelijkheid.

111512_pexels-photo-1870438.jpegTom

Regisseur

Tom werkt sinds 2007 in de documentaire. Naast zijn werk bij OTOXO, heeft hij ook opgenomen voor National Geographic, Padi Productions en TV3. Zijn films zijn over de hele wereld vertoond op festivals zoals Ottowa International Shorts Festival, Ourense International Film Festival, Wiper New York Film Festival, het Riga International Tourism Film Festival, Riga, Barcelona International Environmental Film Festival en Ozark Filmfest.

Naast de erkenning die hij heeft gekregen voor zijn regie en camerawerk, is hij ook docent over beide onderwerpen, voornamelijk met een focus op cinematografische esthetiek in sociale documentaire en de ontwikkeling van regisseur / personage relaties. Hij is directeur en mede-oprichter van het INto INdustry-programma en heeft ook presentaties gegeven aan Sheffield Doc / Fest en Aarhaus University in Denemarken.

Tom komt oorspronkelijk uit Engeland maar is sinds 2005 in Catalunya. Hij studeerde aan de Universiteit van Nottingham en de ELISAVA, National Escola Superior de Disseny, waar hij zich specialiseerde in Art Direction en The Moving Image.

111268_pexels-photo-1438072.jpeg

Locaties

Barcelona

Address
Otoxo Productions
Centre Cívic Convent de Sant Agustí
Carrer del Comerç, 36

08003 Barcelona, Catalonië, Spanje

Opleidingen

Deze school biedt ook: