Jaume I University (Universitat Jaume I)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Universitat Jaume I (UJI) is op 27 februari 1991 ontstaan ​​als hoger onderwijs- en onderzoekscentrum om te voldoen aan de unanieme maatschappelijke vraag in het gebied Castelló. Het was ook de vrucht van een traditie in het onderwijs geërfd van de lerarenopleiding aan het oude University College van Castelló (Col·legi Universitari de Castelló, CUC), dat dateerde uit 1969. In het eerste jaar volgden de tien docenten aan de CUC gaf lessen aan 21 studenten Science en 85 aan Philosophy and Arts. De CUC werd eind 1979 onderdeel van de Universitat de València.

De zaden van wat nu UJI is, werden gezaaid in december 1989, toen de toenmalige president van de regionale regering van Valencia, Joan Lerma, de oprichting aankondigde van een nieuwe universiteit in Castelló. Een jaar later, op 15 oktober 1990, heeft de regionale regering van Valencia, professor Francesc Michavila genoemd als directeur van het project om Universitat Jaume I op te richten, en het is uiteindelijk ontstaan ​​dankzij een wet die met instemming van alle politieke partijen is aangenomen dat was het Valenciaanse regionale parlement. Het hoofddoel van de nieuwe instelling was haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten uit te breiden tot het gehele noordelijke deel van de Valenciaanse Gemeenschap.

Het eerste academische jaar begon in september 1991 en het centrum werd officieel geopend met een toespraak van de Nobelprijs chemieprijs winnaar, professor Aaron Klug. Vanaf het moment dat het werd opgericht, heeft UJI gestreefd naar een moderne universiteit van hoge kwaliteit met een duidelijk Europese oriëntatie, die tot doel heeft om een ​​niveau van uitmuntendheid te bereiken in het onderwijs, onderzoek en diensten die het de samenleving biedt.

Universitat Jaume I is momenteel het leidende centrum voor hoger onderwijs en onderzoek in het noorden van de Valenciaanse Gemeenschap en probeert voortdurend de sociale, economische en culturele ontwikkeling van de samenleving waarin het wordt ondergedompeld door de creatie en overdracht van kennis te verbeteren. In die zin heeft UJI altijd al een actieve rol willen spelen, zoals blijkt uit initiatieven zoals de opening van nieuwe kantoren buiten de campus in de verschillende gebieden in de provincie Castelló, de extra-murale activiteiten of de samenwerking met de UJI. Alumni en vriendenvereniging (SAUJI).

Vandaag heeft Universitat Jaume I zichzelf geconsolideerd als een dynamische en ondernemende universiteit. Er zijn momenteel 31 graden- en diplomacursussen beschikbaar voor ongeveer 15 000 studenten. Deze cijfers stellen de universiteit in staat om haar studenten persoonlijke aandacht te bieden en om vrij te blijven van de problemen van overbevolking die zo vaak door andere universiteiten wordt opgelopen. De nieuwe en aantrekkelijke enkele campus, die goed verbonden is met de stad Castelló, helpt dit beleid te handhaven door nauwere menselijke relaties aan te moedigen.

Universitat Jaume I geeft nieuwe, flexibele en competitieve curricula en studieprogramma's die studenten in staat stellen om op bevredigende wijze het hoofd te bieden aan elke uitdaging die de moderne samenleving stelt. Het interdisciplinaire karakter van Universitat Jaume I garandeert de autonomie van studenten en vergroot hun kansen op een baan in de toekomst dankzij stages voor alle studenten die aan onze universiteit zijn ingeschreven.

Universitat Jaume I heeft een uitgebreid netwerk van internationale contacten, bestaande uit ongeveer 145 universitaire partners in Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika, die aanleiding hebben gegeven tot uitwisselingsprogramma's tussen studenten en tussen leden van het academisch personeel, evenals educatieve en onderzoeksproject.

Universitat Jaume I neemt deel aan alle internationale programma's die in de hele Europese Unie worden geïmplementeerd, zoals Socrates-Erasmus, Leonardo, Tempus en Alfa, en ook aan de programma's die door de Spaanse regering worden georganiseerd, waaronder het Interuniversitaire Samenwerkingsprogramma. De universiteit staat open voor nieuwe regelingen die bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en het onderzoek dat hier wordt uitgevoerd. Enkele van de opmerkelijkere initiatieven op het gebied van onderwijs zijn de UNESCO-leerstoel over de vredesfilosofie , de Jean Monnet-leerstoel voor recht en Europese economische module, de EURINSA- en EURUJI-programma's voor de opleiding van ingenieurs in Europa en ten slotte het masterprogramma Graden in Latijns-Amerika, naast vele andere initiatieven.

Locaties

Castellón de la Plana

Address
Castellón de la Plana, Valenciaanse Gemeenschap, Spanje

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Master