International Montessori Institute

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

over ons

International Montessori Institute (IMI) is een centrum gespecialiseerd in Montessori Educatie met een duidelijk doel: een klassieke en rigoureuze Montessori-training aanbieden op basis van de oorspronkelijke bronnen van Dr. Maria Montessori, aangepast aan de huidige onderwijsbehoeften, waarbij in één opleidingscentrum wordt samengebracht wat Het beste van de Italiaanse en Angelsaksische traditie.

Om dit te doen, hebben we trainers uit beide profielen geselecteerd, waardoor onze studenten een breed en uniek beeld van Montessori Education hebben gekregen.

Ons onderwijzend personeel is zorgvuldig geselecteerd vanwege zijn uitgebreide internationale ervaring, met als doel alle rijkdom van de Montessori-methode over te dragen.

Deze interessante combinatie maakt IMI tot een uniek ontmoetingspunt voor Montessorian in de wereld, dat een inter-Montessori-dialoog genereert die trouw blijft aan de ideeën en visie van Dr. Maria Montessori.

Onze missie

Bij IMI willen we dat de Montessori-pedagogie de openbare school bereikt. Ons doel is dat alle kinderen via deze methode kunnen leren. Een Montessori-klaslokaal is een voorbereide omgeving, waar kinderen met elkaar omgaan en hun potentieel ontwikkelen. Kinderen worden het centrum van alles. De leerritmes zijn anders, daarom moeten de activiteiten op dat ritme zijn gericht, dus ze moeten geïndividualiseerd zijn.


Onze visie

Onze banden met verschillende publieke en private organisaties, zowel nationaal als internationaal, worden steeds sterker, wat ons aanmoedigt om actief mee te blijven werken aan het creëren van innovatieve trainingen. Een van onze grootste uitdagingen is om onze aanwezigheid op nationaal niveau te versterken en op onze beurt onze aanwezigheid internationaal te vergroten. Hiervoor verzorgen we, naast onze online training, seminars en face-to-face trainingen in verschillende landen en continenten. De implementatie van nieuwe trainingen in verschillende talen, Engels, Italiaans en binnenkort ook Portugees, stelt ons in staat om de Montessori-methode buiten onze grenzen door te geven.

Onze waarden

De ethische principes waarop de cultuur van ons centrum is gebaseerd en onze gedragsrichtlijnen markeren, zijn dezelfde als die Dr. Montessori in het leven formuleerde. Om deze reden is onze grootste zorg kinderen. Wij geloven in een samenleving gebaseerd op cohesie. Een samenleving die gebaseerd is op waarden die van kinds af aan zijn geleerd met een onderwijssysteem dat het kind als een centrum positioneert en dat veiligheid en zelfvertrouwen verleent; de nodige tools te bieden om zich volledig te ontwikkelen.


De kwaliteit van onze training en de flexibiliteit van nieuwe technologieën hebben van ons het referentiepunt gemaakt om te trainen in Montessori-pedagogiek. Dankzij een fantastische faculteit en een menselijk team bereid om het beste van zichzelf te bieden, is IMI nu een veilige gok.

Sinds de opening van de eerste Montessorischool in 1907, in 1907, is het Montessori-onderwijs zo uitgebreid dat er nu meer dan 25.000 Montessorischolen over de hele wereld zijn. Maria Montessori transformeerde het onderwijs door pedagogisch materiaal te ontwikkelen dat het leren bevorderde en zich richtte op het idee dat als iets moet veranderen het de school moet zijn, niet het kind.

Al onze studenten kunnen profiteren van de vacatures die zijn gepubliceerd op de Employment Portal van onze Virtual Campus die we van verschillende Montessori-centra in alle landen van de wereld ontvangen.

In 2017 hadden we het genoegen en het voorrecht om meer dan 1700 nieuwe studenten te hebben die onze klaslokalen van verschillende face-to-face, gemengde en online trainingen hebben doorlopen. Studenten met verschillende achtergronden zoals: Azië, Verenigde Staten, Mexico, Argentinië, Ecuador, Venezuela, Chili, Duitsland, Frankrijk, Engeland, etc. En natuurlijk het hele nationale grondgebied.

Op dezelfde manier oefenen de meeste van onze studenten, voordat ze hun trainingsperiode beëindigen, in verschillende nationale en internationale Montessori-centra zoals Hong Kong, Dubai, Mexico, de Verenigde Staten, Argentinië, Frankrijk en Duitsland, enz.


Samenwerkende centra en organisaties


Wat is Montessori?

  • De impact van beweging op leren: significante beweging is een hulpmiddel bij het leren en verbetert het vermogen om concepten te behouden; het gebruik van de handen is een prachtig kanaal van informatie-input naar de hersenen.
  • De keuze en de waargenomen controle: elk leren is dieper en gemakkelijker wanneer mensen kiezen wat we willen leren en we kunnen dat leren volgen.
  • Prijzen en extrinsieke motivatie bemoeilijken het leren: het is de intrinsieke motivatie van de persoon die positief is en die we moeten aanmoedigen.
  • Leren van leeftijdsgenoten vergemakkelijkt het begrip: peer-dialoog is een zeer krachtige sleutel voor zowel de leerling als de leerling.
  • Aanzienlijke leercontexten: elk academisch onderwerp kan op een zinvolle manier worden behandeld en dit verbetert de intensiteit van wat is geleerd.
  • Onderwijs moet vooral de ontwikkeling van onze uitvoerende functies bevorderen: (Plannen, beslissen, voorstellen, zelfcorrigeren, zelfbewustzijn hebben of strategieën kiezen); dit is alleen mogelijk met de echte praktijk van deze vaardigheden.
  • De volgorde in de omgeving (fysiek, tijdelijk, etc.) helpt bij het opbouwen van een ordentelijk brein.
  • Veel andere elementen die het Montessori-onderwijs, zoals het belang van de fysieke orde om een ​​mentale orde op te bouwen, of het belang van onder meer stresseliminatie, te valideren, zijn gevalideerd als essentieel voor een gezonde en evenwichtige ontwikkeling.

Locaties

Vilafant

Address
Carrer Comerç,44
17740 Vilafant, Catalonië, Spanje

Rome

Address
“Istituto Comprensivo Bruno Munari”, Casa de Niños.
Via Angelo Mauri 5

Rome, Lazio, Italië

Barcelona

Address
Universitat de Barcelona–Facultat d'Educació, Campus de Mundet, Universitat de Barcelona, Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona, Catalonië, Spanje

Barcelona

Address
Universitat de Barcelona–Facultat d'Educació, Campus de Mundet, Universitat de Barcelona, Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona, Catalonië, Spanje

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden