Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

We bevorderen de dialoog tussen geesteswetenschappen en gezondheidswetenschappen in al hun gebieden, met als doel een bijdrage te leveren aan de sociale en wetenschappelijke ontwikkeling.

Het Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón van de Ortega-Marañón Foundation heeft als doel om verschillende trainingsprogramma's, advies, redactie, reflectie en debat op te zetten die licht werpen op enkele van de belangrijkste problemen van vandaag onze samenleving.

Op basis van deze integrale ambitie moedigen we de dialoog aan tussen geesteswetenschappen en gezondheidswetenschappen op al deze gebieden, zodat we vanuit een multidisciplinair perspectief oplossingen kunnen bieden voor de problemen die aan zorgverleners worden voorgelegd.

Het Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón heeft als hoofddoelen:

  • Promoot een gebied van toegepast onderzoek waar Geesteswetenschappen en Gezondheidswetenschappen een dialoog aangaan.
  • Ontwikkel trainingsprogramma's op het gebied van het centrum, zowel voor professionals als voor mensen die geïnteresseerd zijn in het promoten van hun academische carrière.
  • Promoot adviesprojecten en acties op aanvraag, op het gebied van onze missie.
  • Plaats het centrum als een referentie voor denken, discussiëren en nadenken in Spanje en Latijns-Amerika, geïnspireerd door de verzoenende en liberale geest van onze houder, het versterken van zijn strategische positionering en het genereren van wetenschappelijke disseminatie-acties in zijn eigen gebieden.

Vanuit de academische excellentie overweegt het Instituut in zijn formatieve aanbod verschillende graden van specialisatie die zijn aangepast aan de behoeften van academici en professionals.

De internationale aanwezigheid van dit instituut, dat hoofdkwartier en strategische allianties heeft in verschillende Latijns-Amerikaanse landen, beantwoordt ook aan het begrip dat Gregorio Marañón had van de gemeenschappelijke ruimte in het Spaans. Online training is daarom een ​​zeer prominente aanwezigheid in onze programma's, omdat het de dialoog aan beide zijden van de Atlantische Oceaan bevordert.


Missie, Visie en Waarden/>


Het Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón , heeft de missie om enkele van de belangrijkste problemen waarmee onze samenleving vandaag geconfronteerd wordt, aan te pakken en te verdiepen vanuit een multidisciplinair perspectief waarin de menswetenschappen en gezondheidswetenschappen op een vruchtbare manier met elkaar in dialoog gaan./>

In die zin stimuleert het instituut onderzoek, de ontwikkeling van opleidings- en onderwijsprogramma's, advies over projecten, discussieforums en bevordert de ontwikkeling van publicaties die betrekking hebben op professionele gebieden die beperkt zijn tot het actieterrein - de wetenschappelijke en liberale geest door Gregorio Marañón inspireert de prestaties van dit instituut. Een humanistische en liberale arts, Marañón, die zijn patiënten op een allesomvattende manier behandelde, in relatie tot de omgeving waarin hij zijn dagelijks leven ontwikkelde, was een arts die zich inzette voor de toekomst van zijn land en de historische context waarin hij moest leven. Hij begreep het liberalisme als een gedragsrichtlijn waarvoor men "bereid moet zijn om te begrijpen met degene die anders denkt", en "nooit toegeeft dat het doel de middelen heiligt, maar integendeel de middelen zijn die het einde rechtvaardigen "(Ensayos Librales, 1947).


bijdragers/>


Het Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón heeft de medewerking van instellingen zoals de Koninklijke Nationale Academie voor Geneeskunde, de Stichting voor de Opleiding van de Medische Collegiale Organisatie, het Officiële College van Tandartsen en Stomatologen van Madrid of de Tejerina Stichting, anderen./>


Gregorio Marañón en Posadillo/>

Gregorio Marañón y Posadillo (1887-1960), is een polyedrale en nucleaire figuur in de geschiedenis van Spanje in de 20e eeuw. Medisch, humanistisch en liberaal, zijn rijke persoonlijkheid straalde met zijn eigen licht op verschillende kennisgebieden, zowel in de biomedische wetenschappen als in de geesteswetenschappen. Hij is zelfs een van de weinige Spanjaarden - de enige die geen echte politicus was - die behoorde tot vijf Koninklijke Academies - geneeskunde, Spaans, Geschiedenis, Exact, Fysieke en Natuurwetenschappen en Schone Kunsten van San Fernando-./>
Gregorio Marañón was een intellectuele en een openbare man die zich inzet voor zijn land. Het bewijs hiervan is de publicatie van zijn biografie van de reis die hij maakte naar Las Hurdes met koning Alfonso XIII in 1922.

Locaties

Madrid

Address
Calle Fortuny, 53
28010 Madrid, Gemeenschap van Madrid, Spanje

Spanje Online

Address
Spanje Online, Spanje

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden