Lees de Officiële Beschrijving

Wat is IAAC?

Het Instituut voor geavanceerde architectuur van Catalonië (IAAC) is een centrum voor onderzoek, onderwijs, productie en outreach, met de missie om de toekomstige habitat van onze samenleving te visualiseren en deze in het heden te bouwen.

112537_iaac111.jpg

IAAC volgt de digitale revolutie op alle schalen (van bits tot geografie, van microcontrollers tot steden, van materialen tot het grondgebied) om de grenzen van architectuur en ontwerp te verleggen en de uitdagingen van de mensheid aan te gaan. IAAC is een experimenteel en ervaringsgericht centrum waar je leert door te doen, door middel van een testmethode die echte oplossingen promoot.

IAAC is een open, onafhankelijke en radicale stichting zonder winstoogmerk, met 17 jaar activiteit; geïnspireerd door de waarden van Barcelona , de hoofdstad van architectuur en design, waar stedenbouw werd uitgevonden en waar lokaal hoogstaand en innovatiegericht onderzoek is verbonden met een internationaal netwerk van excellentie op het gebied van technologie, architectuur en maatschappij.

IAAC is, naast haar educatieve en pro-onderzoekswerk, een interdisciplinaire en multiculturele stabiele gemeenschap die permanent contact en samenwerking zoekt tussen de honderden leraren, onderzoekers, instellingen en bedrijven die met ons hebben gewerkt of die het doel nastreven om oplossingen te bieden voor de grote uitdagingen voor de mensheid.

Visie

IAAC is Education, met de Master in Advanced Architecture, de Master in City

Dit is ook mogelijk via de Fab Academy, een gedistribueerd onderwijsmodel dat is bedoeld om iedereen kennis te laten maken met Digital Fabrication. Om nog maar te zwijgen over de workshops en de korte programma's, het implementeren van wereldwijde agenda's ontwikkeld met behulp van lokale oplossingen, zoals de Global Summer School .

IAAC is Fabrication, met het Fab Lab Barcelona, het eerste en meest geavanceerde digitale productielaboratorium in de EU, en het Green Fab Lab, het eerste digitale fabricagelaboratorium dat op zelfredzaamheid is gericht: twee plaatsen waar je bijna alles kunt bouwen. Na het hosten van de FAB10 in 2014, de 10e jaarlijkse wereldwijde Fab Lab-conferentie, heeft Fab Lab Barcelona zijn rol binnen het Fab Lab Network geconsolideerd als een van de wereldwijde leiders van de Digital Fabrication Revolution evenals de coördinator van het Fab Academy-programma.

IAAC is Research, dankzij een reeks projecten gefinancierd door de Europese Unie en ontwikkeld in samenwerking met publieke en private Europese partners, gericht op het verkennen van de rol van technologie in onze samenleving en steden.

IAAC is zelfvoorzienend, met de Valldaura Labs, een zelfvoorzienend onderzoekscentrum in het Collserola Metropolitan-park, op 20 minuten van het centrum van Barcelona en omgeven door 140 hectare bos, waar een reeks laboratoria wordt geïmplementeerd voor de productie en testen van energie, voedsel en dingen.

IAAC is Outreach, door middel van lezingen, publicaties, tentoonstellingen en wedstrijden. Dankzij initiatieven zoals de IAAC Lecture Series, of de Advanced Architecture Contest, promoot IAAC zijn waarden in de discussie over architectuur, steden, maatschappij en technologie, waarmee de huidige wereldwijde uitdagingen worden geconfronteerd.

112538_14711306_10154628257993824_8031058357072038494_o1.jpg

Missie

Het onderstrepen en versterken van de positie van IAAC als wereldwijde referentie voor onderwijs en onderzoek , alsook voor zelfvoorziening en digitale fabricage , door de consolidatie en uitbreiding van onderzoeksprojecten, evenals het aanbieden van actuele en evoluerende academische programma's.

Onze samenwerking uitbreiden met strategische publieke en private partnerschappen, zowel nationaal als internationaal.

Onze adviesrol versterken door specifieke allianties aan te gaan met industrieën die toegepast onderzoek promoten en ondersteunen.

Actief bezig zijn met een agenda van activiteiten gerelateerd aan groene architectuur, duurzaamheid en hernieuwbare energie door de ontwikkeling van het Green Fab Lab, het Food Lab en het Energy Lab.

Ons huidige werk en profiel verbeteren als een gespecialiseerde denktank voor innovatieve strategieën op het gebied van stadsplanning en stadsontwerp met aandacht voor de uitdaging van Smart Cities.

afdelingen

Om deze missie uit te voeren, is IAAC georganiseerd in vier afdelingen, allemaal gewijd aan onderzoek, onderwijs, productie en outreach , met de missie om de toekomstige habitat van onze samenleving voor te stellen en te bouwen in het heden.

Deze afdelingen zijn:

  • The Advanced Architecture Group, geregisseerd door Areti Markopoulou
  • The Fab Lab Barcelona, geregisseerd door Tomás Diez
  • The Urban Sciences Lab, geregisseerd door Willy Müller
  • The Valldaura Self-sufficient Labs, geregisseerd door Vicente Guallart

IAAC wil RD gebruiken voor architectuur en stedenbouw en multidisciplinaire kennisnetwerken creëren.

Daartoe werkt het instituut samen met verschillende steden en regio's, industriële groepen en onderzoekscentra , waaronder de gemeenteraad van Barcelona, het natuurpark Collserola, het Massachusetts Institute of Technology (MIT), het Centrum voor Informatie Technologie en Architectuur (CITA ), het Southern California Institute of Architecture (Sci-Arc), evenals diverse bedrijven waaronder CISCO, Endesa, Kuka Robotics en vele anderen.

Samen met deze ontwikkelt het instituut verschillende onderzoeksprogramma's en projecten die deskundigen uit verschillende disciplines samenbrengen, zoals architectuur, engineering, biologie, sociologie, antropologie en andere onderzoeksgebieden.

112541_ALTO-Technology2_0268.jpg

waarden

Het Instituut voor geavanceerde architectuur van Catalonië is:

Sociaal: belangrijke sociale basis, van de interactie met individuen, bedrijven en organisaties van over de hele wereld, het bevorderen van innovatie in de constructie van de menselijke habitat.

Onafhankelijk: private stichting zonder winstoogmerk die samenwerkt met individuen, universiteiten, bedrijven en openbare organisaties en die innovatieve benaderingen promoot.

Globaal: in gedachten en actie, in de oorsprong van menselijk kapitaal, leren van de diversiteit van de wereld, de constructie van lokale realiteiten bevorderen met een heel specifieke identiteit.

Compact: een organisatie die flexibel, wendbaar, snel is en kan anticiperen op de nieuwe uitdagingen van onze tijd.

Informatief: erkenning van digitale systemen als een technologische basis die onze wereld vandaag transformeert, integratie van technologieën en processen die verbonden zijn op alle gebieden van hun actie.

Natuurlijk: het bevorderen van verbonden systemen van zelfvoorziening, volgens de regels van biologische ecosystemen, om een meer ecologisch en sociaal duurzame wereld te helpen bouwen.

Holistisch: breed overzicht van de conceptie, het ontwerp en de constructie van de menselijke habitat, uitgebreid van alle schalen (bits tot geografie), in interactie met meerdere disciplines.

Waarom studeren aan de IAAC?

  • Je zult deze levensveranderende ervaring delen met een gemeenschap van buitengewone studenten en personeel uit meer dan 70 verschillende landen.
  • Je leert de nieuwste tools en technologieën onder de knie met de beste academici, onderzoekers en professionals in hun sector.
  • 70% van de IAAC Alumni vinden een baan na slechts 6 maanden van het voltooien van onze masterprogramma's en 90% binnen een jaar.
  • Je ontdekt Barcelona, een van de beste steden ter wereld en degene die de trends in design, architectuur en stedelijke wetenschappen bepaalt.
  • Je wordt onderdeel van een geconsolideerd netwerk van mensen - Alumni, Onderzoekers en Faculteit - die jouw familie zullen zijn, je zakelijke partners, en de toekomst vormgeven die hand in hand gaat met jou.
  • Je hebt toegang tot een van de meest uitgeruste laboratoria voor digitale fabricage in de EU, het Fab Lab Barcelona, en je leert hoe te werken met digitale fabricage in een academische omgeving met de hoogste verhouding studenten per machine (5 tot 1) .

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

De Master in Robotics and Advanced Construction (MRAC) tracht een nieuwe generatie interdisciplinaire professionals op te leiden die in staat zijn om tegemoet te komen aa ... [+]

De Master in Robotics and Advanced Construction (MRAC) tracht een nieuwe generatie interdisciplinaire professionals op te leiden die in staat zijn om tegemoet te komen aan onze groeiende behoefte aan een duurzamer en geoptimaliseerd bouwecosysteem. De master richt zich op de opkomende ontwerp- en marktkansen die voortvloeien uit nieuwe robotische en geavanceerde productiesystemen.

Via een mix van seminars, workshops en studioprojecten daagt het masterprogramma de traditionele processen in de bouwsector uit. Het onderzoekt hoe de vooruitgang in robotica en digitale fabricagetools de manier verandert waarop we processen en ontwerphulpmiddelen voor dergelijke nieuwe productiemethoden bouwen en ontwikkelen.... [-]

Spanje Barcelona
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
9 - 18 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

De Master in Design for Emergent Futures (MDEF) is een ervaring van negen maanden voor studenten die hun focusbelangen willen uitbreiden en de vaardigheden willen verwerv ... [+]

Invoering

De Master in Design for Emergent Futures (MDEF) wordt georganiseerd door het Institute for Advanced Architecture of Catalonia en ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering , in samenwerking met de Fab Academy.

De master is een ervaring van negen maanden (momenteel wordt het tweede jaar ontwikkeld) voor studenten die hun focusbelangen willen vergroten en de vaardigheden willen verwerven om protesten in prototypen, ideeën om te zetten in acties en die zich bezighouden met de transformatie-missie de huidige status van zaken in de samenleving. Het programma is opgebouwd in vier cruciale stappen: onderzoek, instrumentatie, reflectie en toepassing. Met deze vier stappen wil de master strategische visie en hulpmiddelen bieden voor ontwerpers, sociologen, economen en computerwetenschappers om veranderingsagenten te worden in meerdere professionele omgevingen. De focus van het programma ligt op het ontwerpen van interventies in de vorm van producten, platforms en implementaties die gericht zijn op het produceren van nieuwe opkomende futures, door vooraf de huidige uitdagingen in maatschappij en industrie te analyseren.... [-]

Spanje Barcelona
Oktober 2019
Engels
Voltijd
9 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

In Barcelona biedt IAAC een internationaal Master-programma in Advanced Architecture (MAA). De MAA is gericht op architecten, ingenieurs en ontwerpers van over de hele we ... [+]

Invoering

In Barcelona biedt IAAC een internationaal Master-programma in Advanced Architecture (MAA). De MAA is gericht op architecten, ingenieurs en ontwerpers van over de hele wereld, die zich de toekomst van onze steden en samenlevingen willen voorstellen en zich willen inzetten om deze in het heden te bouwen.

Als de eerste Master in geavanceerde architectuur ter wereld heeft de MAA van de IAAC nu zijn negentiende editie bereikt. Gedurende deze periode heeft het IAAC meer dan 1000 studenten uit meer dan 70 landen ontvangen en huisvest, waardoor het een uitzonderlijk internationale en multiculturele plek is geworden .

In de versie van 9 maanden (MAA01) of 18 maanden (MAA02) is de Master in Advanced Architecture geaccrediteerd door de Universidad Politècnica de Catalunya (UPC) met respectievelijk 75 ECTS en 130 ECTS . De MAA wordt geleid door de architect en onderzoeker Areti Markopoulou.... [-]

Spanje Barcelona
September 2019
Engels
Voltijd
9 - 18 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

De Master in geavanceerde ecologische gebouwen is een meeslepend academisch programma van 11 maanden met de nadruk op het gebruik van een praktijkgerichte aanpak voor tre ... [+]

De Master in geavanceerde ecologische gebouwen is een meeslepend academisch programma van 11 maanden met de nadruk op het gebruik van een praktijkgerichte aanpak voor treinprofessionals met geavanceerde expertise in het ontwerp en de bouw van ecologische gebouwen. Het programma vindt plaats in Valldaura Labs, in Barcelona, Spanje.

Tijdens de eerste zes maanden in Barcelona beginnen de studenten aan een reeks van intensieve en cumulatieve modules en workshops die alle gebieden behandelen die verband houden met het ontwerp en de bouw van geavanceerde ecologische gebouwen, inclusief materiaal, thermische en metabole bouwsystemen.

Na het ontwikkelen van de bovengenoemde vaardigheden, zullen de studenten gezamenlijk het ontwerpconcept, de strategieën, fabricagetechnieken en blauwdrukken maken voor een prototype van een ecologisch gebouw, dat ze tijdens de laatste drie maanden van het programma zullen bouwen.... [-]

Spanje Barcelona
September 2019
Engels
Voltijd
11 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

De meester in de stad ... [+]

De meester in de stad

De MaCT speelt zich af in Barcelona, de hoofdstad van de stedenbouw, en herdefinieert de praktijk van stadsplanning

Het MaCT bereidt de nieuwe professionals en stedelijke technologen voor op het creëren van toegepaste visies en stedenbouwkundige oplossingen die inspelen op de huidige ecologische, economische en sociale uitdagingen. Met behulp van echte case-studies en in samenwerking met de industrie, stadsadministraties en de Europese Commissie, werkt het programma aan steden door het creëren van responsieve, gedecentraliseerde, productieve, digitale en hypergeconnecteerde systemen.

Context en agenda

In een poging om de belangrijke rol van technologie in de vorming van de toekomstige stedelijke omgevingen te begrijpen, de meester in de stad... [-]

Spanje Barcelona
Oktober 2019
Engels
Voltijd
9 - 18 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands