IED – Istituto Europeo di Design Madrid

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

3

1

Innovatieve professionals voor de stedelijke en huishoudelijke habitat.

Eeuwen van gedeelde invloeden hebben de historische en culturele relaties tussen Italië en Spanje gemarkeerd. We kunnen ons de Spaanse overheersing over Milaan herinneren, die bijna twee eeuwen duurde, en die in Zuid-Italië. In zekere zin kwam de beslissing dat Spanje het eerste land buiten Italië zou zijn om IED-campussen te hosten heel natuurlijk.

In deze stad, een van de belangrijkste ter wereld en een kruispunt van Europese en Latijns-Amerikaanse culturen, ontwikkelt IED haar onderwijs in design in haar traditionele gebieden (design, mode, beeldende kunst en communicatie), terwijl ze ook innovatieve gebieden implementeert om professionals opleiden die interacties, diensten en systemen kunnen ontwerpen die de aandacht op het individu richten. Dit zijn professionals die zich bewust zijn van hedendaagse problemen die kunnen ontwerpen volgens milieu-, ethisch-sociale, economische en politieke vereisten.

Ontwerp

Al jaren onderscheiden onze studenten zich professioneel en voeden ze zowel het fenomeen Made in Italy als de productie in hun land van herkomst met hun creativiteit en competentie.

4

5

IED Design is het concrete en volledige antwoord van de school op de talloze en gevarieerde behoeften van de professionele ontwerpgemeenschap.

Tegenwoordig is het ontwerp een cruciaal bestanddeel op elk productiegebied en draagt het bij aan inhoud, lexica, uitdrukkingscodes en vorm- en technische en functionele aspecten. Straatmeubilair, mode-accessoires, auto's en IT-hardware zijn slechts enkele van de gebieden waar de waardering voor de waarde van design de laatste jaren is toegenomen.

De ontwerper is per definitie een innovator van vormen en functies, een tolk en tegelijkertijd een voorloper van opkomende esthetische lijnen en van hedendaagse functionele eisen. De cursussen bij IED Design zijn op maat gemaakt om deze geschenken te ontwikkelen, terwijl tegelijkertijd de voorkeur wordt gegeven aan het verwerven van uitgebreide technische en ontwerpvaardigheden tijdens workshops en tal van actieve partnerships met toonaangevende industriële bedrijven.

Mode

90.000 bedrijven en 800.000 banen zijn de essentiële statistieken van het Italiaanse modesysteem. Als we ze per hoofd van de bevolking relateren aan de bevolking van het land, vertalen ze zich in een wereldsuprematie in termen van kwaliteit, kwantiteit en economische impact.

6

IED Fashion is een complete, uitputtende reactie op de steeds meer gediversifieerde en gespecialiseerde trainingsvereisten van het modesysteem.

Een complete school op zichzelf, gebaseerd op het principe van kruisbestuiving en de volledigheid van haar onderwijsmethoden die, in overeenstemming met de IED-filosofie, kennis combineert met knowhow, theorie met praktijk.

Fundamenteel voor deze aanpak is de relatie van de school met de ondernemers en professionals die werkzaam zijn in de Italiaanse mode-industrie , 's werelds grootste concentratie van kledingindustriëlen en creatieven. De mensen die in deze industrie werken, hebben succes en internationale bekendheid verworven als gevolg van het vermogen van het modesysteem om een ondernemersgeest te combineren met creativiteit en perceptie van innovatie.

IED Fashion wijst studenten de weg om dit gevoel voor mode te leven en te voelen, in een omvattend geheel en in zijn afzonderlijke delen, als een interactie tussen verschillende perspectieven en een combinatie van diverse professionele vaardigheden. Omdat de cursussen gericht zijn op het trainen van de professionele profielen die van vitaal belang zijn voor de industrie, variëren deze van de meer puur creatieve tot de strategische gebieden, van organisatorische tot commerciële aspecten, van marketing tot imago en communicatiewerk.

Beeldende Kunsten

De beelden en geluiden, die in ons leven zijn gegrift, brengen waarden en betekenissen over die betrekking hebben op zeer verschillende gebieden van het productiesysteem, zoals mode, productontwerp, alle verschillende gebieden van industriële productie waar het wordt toegepast, en cultuur en politiek.

7

IED Visual Arts is het creatieve lab waar men kan leren over de instrumenten, de specifieke taal en uitdrukkingen, nieuwe technieken en de technologie die nodig is om een visueel communicatieproject te ontwikkelen.

We leven in een wereld waar beelden en geluiden ons dagelijks bestaan doordringen en de belangrijkste voertuigen zijn die we gebruiken om waarden en betekenis van onze ideeën en producten over te brengen, die onderling zo divers zijn, zoals mode, ontwerp, verschillende soorten industriële productie, en reclame; maar ook culturele, politieke en sociale velden.

De manier waarop een concept of project wordt 'gepresenteerd' wordt niet langer beschouwd als een accessoire. Het bepaalt en draagt aanzienlijk bij aan het succes van de communicatie van een bericht.

Weten hoe je in deze omgeving met professionaliteit en competentie moet werken, betekent dat je een eclectische en gevarieerde culturele achtergrond bezit, gebaseerd op een diep begrip van zowel de sociaal-culturele aspecten van de situatie, als van de nieuwe informatietechnologieën die de rol voortdurend veranderen van de beelden en geluiden van communicatie zelf.

Tegenwoordig ontwerpt en produceert men binnen het systeem van multimedia, maar multimedia moet vanuit twee gezichtspunten worden bekeken; de impulsieve en constante verandering van digitale technologie en tegelijkertijd het naast elkaar bestaan van andere soorten media die andere vaardigheden en creatieve competenties vereisen.

De cursussen die worden aangeboden in IED Visual Arts zijn een bron van voortdurende trots en maken deze school uniek in het panorama van Italiaanse educatieve programma's. De voortdurende technologische updates waartoe studenten toegang hebben, volgens een lange en historische traditie, maken van deze school een onderzoekslaboratorium waar men kan experimenteren om hogere creatieve vaardigheden te ontwikkelen, zowel met betrekking tot de inhoud van het programma als de taal , waardoor studenten worden gevormd en gekwalificeerd en worden voorbereid op de arbeidsmarkt van vandaag.

Communicatie

Italiaanse excellentie in design en nobel vakmanschap vereist steeds meer ondernemers en managers met een proactieve houding ten opzichte van lokale productie

t

IED Communicaalt = "tion is alt =" the firsalt = "t IED plaalt =" tform dedicaalt = "ted alt =" to alt = "training in alt =" the managemenalt = "t of creaalt =" tivialt = "ty in business processen. ="trong>

Ialt = "t stelt een alalt =" ternaalt = "tive model alt =" to alt = "the alt =" tradialt = "tional schools of economics, commercial salt =" tudies, and communicaalt = "tion, concenalt =" traalt = "ting voornamelijk op alt =" de behoeften van creaalt = "tivialt =" ty en aralt = "tisalt =" tic sensibilialt = "banden die Ialt =" taly is zo beroemd om alt = "throughoualt =" t alt = "de wereld .

IED Communicaalt = "gebied ="trong> stelt managemenalt = "t alt =" voor, waarbij "design alt =" thinking "alt =" the prevalenalt = "t alt =" is. Deze creaalt = "tive aanpak, alt =" typisch in alt = "de wereld van design, condialt = "ations alt =" the managemenalt = "t en financial aspecalt =" ts van alle bedrijven en die een naalt = "tural paralt zijn = "t van enig zakelijk zout =" tudy ervaring.

De objecalt = "tive van alt =" de school is alt = "to alt =" train een manager die in staat zal zijn om promoalt = "ting en beheren, als een paralt =" t of alt = "the managemenalt =" t alt = "team in een creaalt =" tive of more alt = "tradialt =" tional company, alt = "the developmenalt =" t proces van nieuwe producalt = "ts en services, alt =" een leidende salt nemen = "traalt =" tegic rol. In alt = "deze betekenis, alt =" this paalt = "th of salt =" tudy represenalt = "ts an evolualt =" tion in alt = "the alt =" tradialt = "de figuur van een ontwerpmanager, die alt = "om zijn compealt te verruimen =" tence in alt = "termen van salt =" traalt = "tegy, services, managemenalt =" t, en markealt = "ting.

All of alt = "the cursussen aangeboden door alt = "the IED Communicaalt =" tion ="trong> gebied zijn salt = "trongly aalt =" talt = "tuned alt =" to alt = "the alt =" thema's van susalt = "tainable developmenalt =" t, boalt = "th van een environmentmenalt =" tal evenals een sociale poinalt = "t of view: alt =" de cursussen zijn ontworpen wialt = "th alt =" the alt = "thema van susalt =" tainabilialt = "ty presenalt =" t in elke aspecalt = "t of alt =" de educaalt = "tional-proces, dus alt =" thaalt = "t afgezien van het gemeenschappelijk hebben van jusalt =" t alt = "de principes van whaalt =" t is righalt = "t en noodzakelijk, ialt =" t acalt = "tually consalt = "tialt =" tualt = "tes an inalt = "tegral paralt =" t of alt = "the alt =" toalt = "tal idenalt =" tialt = "ty of alt =" het IED Communicaalt = "gebied. ="trong>

Locaties

Madrid

IED Madrid

Address
C/ Flor Alta 8 28004

Madrid, Gemeenschap van Madrid, Spanje
Telefoonnr.
+34 914 48 04 44

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden