Barcelona Graduate School of Economics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Waarom studeren aan de Barcelona GSE

De Barcelona GSE is een toonaangevende instelling voor afgestudeerd onderwijs en onderzoek in economie, financiën en data science.

We selecteren getalenteerde, gemotiveerde studenten uit meer dan 90 landen en brengen ze in contact met toponderzoekers, ervaren docenten, internationale alumni en een sterk recruiter-netwerk.

Het doel van onze strenge negen maanden durende masterprogramma's is om afgestudeerden voor te bereiden op professionele en academische carrières die een intens analytisch denken en een flexibele instelling vereisen.

Wat maakt de Barcelona GSE opvallend

Gerangschikt in de top 5 economische afdelingen in Europa (RePEc)

De academische excellentie van de school berust op het talent en de drive van onze onderwijs- en onderzoeksfaculteit, die de Barcelona GSE consequent heeft gepositioneerd bij 's werelds beste onderzoeksgroepen.

97% slagingspercentage voor loopbaanplaatsing

Binnen zes maanden na afstuderen ging 97% van de Klasse van 2019 naar banen of PhD-programma's die verband hielden met hun masterstudies. Het toegewijde Careers Services-team van Barcelona GSE biedt een-op-een loopbaanadvies en alle tools die studenten nodig hebben voor een succesvolle zoek naar werk.

Nobelprijswinnaars helpen bij het ontwikkelen van de master

Onze masterprogramma's leiden tot officiële graden onder EU-recht en krijgen strategische begeleiding van een groep van meer dan 30 vooraanstaande academici, waaronder 11 Nobelprijswinnaars, in de Wetenschappelijke Raad van Barcelona GSE .

Barcelona GSE studenten worden gekenmerkt door hun uitstekende academische achtergrond en hun toewijding om uit te blinken in graduate studies. De internationale klas brengt een verrijkende mix van professionele achtergronden, culturele perspectieven en persoonlijke ervaringen naar de klas.

Academische achtergronden

De klas van 2021 bestaat uit 179 studenten, uit 50 landen, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar.

De meest voorkomende academische achtergronden voor Barcelona GSE masterstudenten in Barcelona GSE zijn economie en financiën, bedrijfskunde, wiskunde, techniek of sociale wetenschappen.

Studenten met een niet-gegradueerde studie op welk gebied dan ook die sterke kwantitatieve vaardigheden kunnen aantonen, worden aangemoedigd om toe te passen.

Studenten van over de hele wereld

De Barcelona GSE is opgericht vanuit het idee dat individueel potentieel wordt gerealiseerd door samenwerking met getalenteerde collega's. We selecteren kandidaten uit een breed scala aan perspectieven, ervaringen en stemmen. In de klas van 2021 komt 83% van de studenten van buiten Spanje en 39% van de studenten van buiten Europa.


Werkervaring vóór het masterprogramma

Een opleiding aan de Barcelona GSE is een verstandige keuze voor zowel pas afgestudeerde studenten als voor degenen met ervaring in het personeelsbestand die hun vaardigheden willen verbeteren en verbeteren.

Ongeveer 80% van de studenten gaat direct na de bacheloropleiding naar de master. Anderen hebben professionele ervaring bij adviesbureaus, internationale organisaties en banken, maar ook bij onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties.

Alle studenten profiteren van deze mix van profielen terwijl ze het hele jaar samenwerken aan de Barcelona GSE .

Het leven in Barcelona

Barcelona biedt een van Europa's meest inspirerende omgevingen voor studenten en academici. De open sfeer van de stad en de locatie van Barcelona GSE op de campussen van twee internationaal gerangschikte universiteiten plaatsen onze studenten in het hart van een dynamische academische omgeving.

Locaties

Barcelona

Address
Ramon Trias Fargas 25-27
08005 Barcelona, Catalonië, Spanje
Telefoonnr.
+34 93 542 1234

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden