Barcelona Graduate School of Economics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Waarom studeren aan de Barcelona GSE

De Barcelona GSE is een toonaangevende instelling voor afgestudeerd onderwijs en onderzoek in economie, financiën en data science.

We brengen getalenteerde, gemotiveerde studenten uit meer dan 40 landen naar Barcelona en brengen ze in contact met vooraanstaande onderzoekers, ervaren docenten, internationale alumni en een sterk recruiternetwerk.

Het doel van onze rigoureuze eenjarige masterprogramma's is om afgestudeerden voor te bereiden op professionele en academische carrières die intens analytisch denken en een flexibele mindset vereisen.

Nobelprijswinnaars helpen bij het ontwikkelen van de master

Onze Wetenschappelijke Raad van meer dan 30 vooraanstaande academici, waaronder 11 Nobelprijswinnaars in de economie, biedt strategische richtlijnen voor de ontwikkeling van programma's.

Gerangschikt in de top 10 van instellingen in Europa voor onderzoek naar economie (RePEc)

We zijn ook gerangschikt in de Top 20 Economics-afdelingen wereldwijd door RePEc. Daarnaast zijn beide stichtende universiteiten van Barcelona GSE , Universitat Pompeu Fabra en de Universitat Autònoma de Barcelona, ​​gerangschikt in de QS World University Rankings for Economics

Onze afgestudeerden krijgen competitieve banen

93% van de afgestudeerden geplaatst binnen 6 maanden na het voltooien van de master, geholpen door ons toegewijde Career Services-team.

Wat maakt de Barcelona GSE opvallend

Gerangschikt in de top 10 instellingen in Europa voor economisch onderzoek (RePEc)
De

Onze afgestudeerden krijgen competitieve banen
94% van de afgestudeerden geplaatst binnen 6 maanden na het voltooien van hun master, geholpen door onze toegewijde

Nobelprijswinnaars helpen de master te ontwikkelen
Onze masterprogramma's leiden tot officiële graden onder EU-wetgeving en ontvangen strategische begeleiding van een groep van meer dan 30 vooraanstaande academici, waaronder 11 Nobelprijswinnaars, op de Barcelona GSE

Klasse van 2020 in één oogopslag

De klas van 2020 bestaat uit 193 studenten, uit 43 landen, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. De meeste studenten hebben een bachelordiploma in economie of financiën. Anderen komen uit Engineering, Wiskunde of andere achtergronden.

Studenten van over de hele wereld

85% van de studenten in de klas van 2020 komt van buiten Spanje en 50% van de studenten komt van buiten Europa. Deze studenten brengen een verrijkende mix van professionele achtergronden, culturele perspectieven en persoonlijke ervaringen naar de klas.

Werkervaring vóór het masterprogramma

In de klas van 2020 hebben we 80% van de studenten die rechtstreeks uit hun bachelordiploma komen om een master te studeren. De resterende studenten hebben professionele ervaring bij adviesbureaus, internationale organisaties en banken, evenals onderzoeksinstellingen en overheidsinstellingen.

Het leven in Barcelona

Met zeven universiteiten en talloze onderzoeksinstellingen biedt Barcelona een van de meest inspirerende omgevingen van Europa voor studenten en academici om te leven en te studeren.

Deze intellectueel aantrekkelijke atmosfeer in combinatie met de locatie van Barcelona GSE op de campussen van twee internationaal gerangschikte universiteiten, plaatst onze studenten in het hart van een dynamische academische omgeving.

Locaties

Barcelona

Address
Ramon Trias Fargas 25-27
08005 Barcelona, Catalonië, Spanje
Telefoonnr.
+34 93 542 1234