Lees de Officiële Beschrijving

MBFRONT

Matej Bel University is een openbare universiteit die in 2010 de universiteitsstatus bereikte en is lid van de European University Association. De universiteit biedt zowel de hoogwaardige universiteit als voortgezet onderwijs door creatief wetenschappelijk en artistiek onderzoek aan te moedigen. Kennis is geavanceerd en combineert de vereisten van zowel wetenschappelijke ontwikkelingen als praktische kwesties. De universiteit biedt een klassiek aanbod van universitaire onderwijsmogelijkheden op alle drie niveaus en vormen van studies op het gebied van onderwijs, sociale kwesties, economie, recht, politiek, geesteswetenschappen en natuurwetenschappen, op het gebied van internationale betrekkingen, economische specialisaties en wiskunde. Bovendien biedt het ook Anglophonic en gedeeltelijk Francophonic studies.

MBU ontwikkelt gezamenlijke studieprogramma's en heeft contacten met grote buitenlandse universiteiten, waar de studenten een deel van hun studie kunnen afronden. Daarom zijn MBU-afgestudeerden efficiënt in het vinden van hun plaats op de arbeidsmarkt, niet alleen thuis, maar ook in het buitenland. Naast educatieve, wetenschappelijke en artistieke activiteiten wordt een aanzienlijk deel van creatieve MBU-activiteiten vertegenwoordigd door fundamenteel en toegepast onderzoek in samenwerking met nationale en internationale instellingen. De universiteit is een centrum voor toponderzoek en wetenschappelijke en ontwikkelingsprojecten worden gefinancierd door middel van Europese structuurfondsen. Bovendien implementeert het levenslang leren in verschillende cursussen en vormen van de MBU Children's University en de MBU University of the Third Age. Ten slotte biedt het studenten voldoende mogelijkheden voor een verscheidenheid aan sociale activiteiten via een breed scala aan sportclubs, artistieke ensembles en studentenorganisaties die op MBU functioneren. Wij nodigen u uit om enkele van de natuurlijke schoonheid van Centraal Slowakije te ontdekken!

Missie en visie van MBU

Onze missie

Als onderdeel van de Europese ruimte voor onderwijs en onderzoek levert Matej Bel University een belangrijke bijdrage aan het bieden van hoogwaardig universitair onderwijs, evenals een breed spectrum van verder onderwijs dat overeenkomt met de behoeften van de samenleving. Door nieuwe kennis te ontwikkelen door middel van productief wetenschappelijk en artistiek onderzoek, draagt de universiteit bij tot de vorming van intelligente, morele, authentieke en maatschappelijk verantwoorde individuen en daarmee tot de oprichting van een lerende samenleving.

Onze visie

Matej Bel University is uitdrukkelijk de leider gebleken op het gebied van onderwijs in de regio Centraal-Slowakije en wordt over het algemeen gezien als een sterke nationale universiteit van internationaal belang. De status is bereikt vanwege de hoge kwaliteit van het onderwijs, succesvolle plaatsing van afgestudeerden op de arbeidsmarkt, uitstekende internationale samenwerking op specifieke gebieden van onderzoek en samenwerking met de praktijk, evenals vanwege professionele sport en artistieke presentatie in openbaar. Basisprincipes van MBU-activiteiten en geaccepteerde waarden MBU beschermt zijn autonomie, morele en wetenschappelijke onafhankelijkheid van politieke en economische macht en respecteert academische vrijheden.

 • MBU ontwikkelt zijn academische uitmuntendheid, kwaliteit en goede reputatie op alle activiteitengebieden en heeft feedbackmechanismen geïntroduceerd op alle management- en operationele niveaus.
 • MBU vergelijkt het niveau en de resultaten van haar activiteiten met de toonaangevende universiteiten en met op Europees niveau erkende kwaliteitsnormen en de maatschappelijke behoeften. Het bevordert internationale samenwerking en samenwerking met de praktijk als bron van verandering en ontwikkelingstrends.
 • MBU bevordert de groei van professionaliteit, de ontwikkeling van creativiteit en inventiviteit, flexibiliteit, kritische en constructieve dialoog en continue evaluatie van basisbronnen en innovatieprocessen.
 • MBU ondersteunt de uniciteit en aantrekkelijkheid van studieprogramma's, cursussen en professionele activiteiten en verbetert hun inhoud in nauwe samenhang met de resultaten van mondiaal en eigen onderzoek.
 • MBU verbetert de onderwijsprocessen in de geest van technologische vooruitgang en actieve leerprincipes en vereist didactische competentie in het onderwijsproces.
 • MBU beschouwt wetenschappelijk onderzoek als een startpunt. Het permanente begeleidingsproces van onderwijs en het internationale karakter ervan, waarbij teamwork en implementatie in de praktijk worden gebracht als de belangrijkste voorwaarde voor kwaliteit.
 • MBU beschouwt zichzelf als verplicht om nieuwe wetenschappelijke kennis, nationale cultuur en tradities te verspreiden, evenals de waarden van het Europese humanisme, ethiek en democratie.
 • MBU bouwt innerlijke integriteit op basis van de samenwerking van sterkere unieke werkplekken binnen de universiteit, evenals hun onderlinge verbondenheid, bereidheid tot dialoog, respect, vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid voor de resultaten. Dit alles zal een voorwaarde worden voor zijn effectieve werking, succes en universitaire fellowship.
 • MBU beschouwt continue zelfverbetering, professionele en persoonlijke groei, professionele ethiek en morele integriteit, redelijke eisen en interpersoonlijke empathie, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid, en institutionele loyaliteit als de karakteristieke kwaliteiten van een medewerker van de universiteit.

U kunt meer over de universiteit te lezen hier .

MBBACK

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Frans
 • Slowaaks

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Matej Bel University

Afgestudeerden van dit programma kan een breed scala van taken uit te voeren in een groot aantal verschillende industrieën en andere sectoren van de nationale en internat ... [+]

Afgestudeerden van dit programma kan een breed scala van taken uit te voeren in een groot aantal verschillende industrieën en andere sectoren van de nationale en internationale economie.

Hoewel het grootste deel van de afgestudeerden werken in de financiële instellingen, ze zijn ook te vinden in andere bedrijven en organisaties in zowel de private als de publieke sector, waaronder de douane en belastingdienst, andere overheden op alle niveaus, en in het gebied van de belasting advies.

Het feit dat de opleiding wordt gegeven in het Engels of het Frans en op hetzelfde moment ook de deelname van buitenlandse universiteiten geeft studenten de kans om hun talenkennis en professionele paraatheid te verbeteren, en het verbetert ook de markt reputatie van hun kwalificatie, de status van de Faculteit der Economische Wetenschappen van Matej Bel universiteit en haar partner universiteiten.... [-]

Slowakije Banská Bystrica
September 2020
Engels
Voltijd
2 vind je doctoraat rechten
Campus
Lees meer in Nederlands
Matej Bel University

Meer dan 4 semesters, zal de student een inzicht en diepte van de kennis in Internationale Betrekkingen krijgen als ze studeren aan een combinatie van verschillende unive ... [+]

Programma-informatie

Jagiellonian Universiteit in Krakau (Polen), Masaryk University (Tsjechië), de Universiteit van Pecs (Hongarije) en Matej Bel universiteit in Banska: opleiding deze gezamenlijke masteropleiding in de internationale betrekkingen wordt uitgevoerd in het kader van het VNDREAM netwerk, dat bestaat uit uitgevoerd Bystrica (Slowakije). Programma Deze gezamenlijke masteropleiding biedt een unieke kans om de internationale betrekkingen, de Europese politiek, economie, maatschappij en cultuur vanuit het perspectief van de regio Visegrad bestuderen. Ervaren faculteit van de toonaangevende universiteiten uit de regio Visegrad evenals een bezoek aan professoren en gastdocenten van gerenommeerde internationale academische en diplomatieke instellingen bieden inzichtelijke en inspirerende instructie over belangrijke ontwikkelingen in de hedendaagse internationale recht, economie, politiek en cultuur in het licht van de Europese integratie processen gezien vanuit het standpunt van de regio Visegrad.... [-]

Slowakije Banská Bystrica
September 2020
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Matej Bel University

Het programma "Marketing Management van bedrijf" wil competentie studenten te ontwikkelen in de exacte analytische methoden, mogelijkheden om factoren die de ontwikkeling ... [+]

Het programma "Marketing Management van bedrijf" wil competentie studenten te ontwikkelen in de exacte analytische methoden, mogelijkheden om factoren die de ontwikkeling van een bedrijf en haar omgeving, een markt kansen te identificeren, in te schatten van de bedreigingen en de mogelijke gevolgen voor het bedrijf identificeren , om het aanbod te beheren om zo de kans te grijpen.

Het leidt studenten in probleemoplossende vaardigheden opnemen van een systematische aanpak op basis van competentie in de besluitvorming methoden, die de integratie van de kennis van het management, operationeel management, organisatie van bestuurlijke werk, marketing in de binnenlandse en internationale markten, financiën, kwaliteit management en human resources vereist . ... [-]

Slowakije Banská Bystrica
September 2020
Engels
Voltijd
2 vind je doctoraat rechten
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Národná 12
Banská Bystrica, Regio Banská Bystrica, 974 01 SK
Social Media