Comenius University in Bratislava, Faculty of Pharmacy

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Comenius University in Bratislava, Faculty of Pharmacy

De faculteit Farmacie maakt deel uit van de grootste, oudste en meest vooraanstaande universiteit in Slowakije.

Comenius University in Bratislava is een moderne Europese universiteit die in 2019 haar 100-jarig bestaan vierde. Het is de enige Slowaakse universiteit die regelmatig wordt gerangschikt in de internationale ranglijst van de beste universiteiten ter wereld. Met dertien faculteiten biedt het de ruimste keuze aan opleidingen (ruim 800) op drie niveaus, en enkele van deze opleidingen zijn de enige in hun soort die in Slowakije worden aangeboden. Er is een breed scala aan gebieden van menselijke kennis om uit te kiezen tijdens het studeren, of het nu in de geneeskunde, de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, de natuurwetenschappen, wiskunde, theologie en nog veel meer is.

Comenius University is een onderzoeksinstelling die honderden binnenlandse en internationale onderzoeksprojecten uitvoert. Als gevolg hiervan doen veel studenten tijdens hun studie aan belangrijk onderzoek en kunnen actief deelnemen aan projecten, beurzen en professionele stages (ook in het buitenland).

Elk jaar stuurt de Comenius Universiteit van alle Slowaakse universiteiten het grootste aantal studenten naar het buitenland en ontvangt het de meeste internationale studenten, ook uit plaatsen als Duitsland, Noorwegen, Griekenland, Iran, Oostenrijk en IJsland.

THE MEETING

feiten

 • Ongeveer 1500 studenten, waarvan ongeveer 15% internationale studenten uit verschillende landen
 • 11 gespecialiseerde onderwijsafdelingen
 • 2 eigen onderwijsapotheken die tevens dienst doen als openbare apotheek
 • Nieuwe laboratoria en collegezalen met up-to-date apparatuur
 • Hooggekwalificeerd onderwijzend personeel met jarenlange nationale en internationale onderwijs- en onderzoekservaring
 • Alle niveaus van apotheekonderwijs, inclusief postdoctorale PharmD en Ph.D. programma's, specialisatie, etc.
 • Internationale uitwisselingsprogramma's, waaronder bilaterale contracten met meer dan 30 partneruniversiteiten in Europa, Azië en de VS.
 • Wetenschappelijk Centre of Excellence, centrale wetenschappelijke laboratoria, diverse onderzoeksprojecten
 • Een grote tuin met medicinale planten
 • Centrale bibliotheek
 • Gym- en fitnessapparatuur
 • Eigen kantines en cafetaria's

Prestige
De Comenius University Faculteit Farmacie is de enige faculteit in zijn soort in Slowakije. De faculteit haalt originele apotheekprofessionals op door kennis van natuurwetenschappen en geneeskunde te integreren, evenals specifieke farmaceutische wetenschappen.

Traditie
Slowaakse farmaceutische universitaire studies bestaan al meer dan 70 jaar en meer dan 11 000 studenten studeerden af aan de faculteit Farmacie in Bratislava.

Accreditatie
Het studieprogramma Apotheek voldoet volledig aan de EU-richtlijn 2005/36 / EC van het Europees Parlement en de Raad over de erkenning van beroepskwalificaties.

White work table with notes, smartphone and laptop

Onderwijs

De afgestudeerde van de opleiding Farmacie wordt gekenmerkt door kennis van hoog niveau en praktische vaardigheden in chemische, biologische, medische en vooral farmaceutische disciplines. De afgestudeerde heeft een grondige kennis van alles wat er met een geneesmiddel in het menselijk organisme gebeurt; de effecten en nadelige effecten; evenals de gezondheids- en sociale aspecten van het gebruik van geneesmiddelen. De afgestudeerde beheerst farmaceutische technologie, farmaceutische, chemische, microbiologische, biologische proeven met geneesmiddelen voor menselijk gebruik. De afgestudeerde kan wetenschappelijke gegevens over geneesmiddelen evalueren en gerelateerde informatie verstrekken op basis van een dergelijke vaardigheid. De afgestudeerde heeft voldoende kennis van de juridische en andere eisen die verband houden met de farmaceutische praktijk. Het studieprogramma voldoet volledig aan de Richtlijn 2005/36 / EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende de erkenning van beroepskwalificaties.

Locaties

Bratislava

Address
Odbojárov 10
SK-83232 Bratislava, Regio Bratislava, Slowakije

Opleidingen

Deze school biedt ook: