University of Ljubljana

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

133440_Photo1.jpg

De University of Ljubljana , opgericht in 1919, met 23 faculteiten en 3 kunstacademies , is de oudste en grootste instelling voor hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en kunst in Slovenië. De universiteit bevordert fundamenteel, toegepast en ontwikkelingsonderzoek. Tegenwoordig behoort de University of Ljubljana tot de top 3% van de universiteiten ter wereld.

De University of Ljubljana is gevestigd in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, met uitzondering van onze faculteit voor maritieme studies en transport in Portorož, aan de Adriatische Zee. Ljubljana is een zeer aangename en jeugdige stad om in te wonen. We hebben veel musea, galerijen, theaters, bioscopen, instituten, bibliotheken en een van de oudste filharmonische orkesten ter wereld. In het stadscentrum vind je tal van pubs, restaurants, clubs en winkels. Er zijn ook veel groene ruimtes. Kongresni trg (vierkant) is een van de centrale pleinen in Ljubljana, waar ook het rectoraat van de University of Ljubljana .

De University of Ljubljana heeft uitstekende opleidingen op alle studiegebieden: kunst, schone kunsten, natuurwetenschappen, technologie en techniek, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, geneeskunde, gezondheidswetenschappen, sport, die zijn ontworpen in overeenstemming met de Bologna-procesrichtlijnen. Binnen de University of Ljubljana en in samenwerking met buitenlandse universiteiten bieden we gezamenlijke, interdisciplinaire en multidisciplinaire studieprogramma's in alle drie de cycli. Naast lezingen, tutorials en seminars leggen we veel nadruk op praktische training, de deelname van studenten aan projectwerk, internationale uitwisselingen, loopbaanbegeleiding, buitenschoolse activiteiten en andere activiteiten.

133441_Photo2.jpg

Elk jaar upgraden en ontwikkelen ongeveer 40.000 studenten hun kennis en vaardigheden bij onze instelling, waaronder 8% internationale studenten. University of Ljubljana cursussen van de University of Ljubljana worden voltooid door meer dan de helft van alle bachelor-afgestudeerden in Slovenië, meer dan tweederde van de houders van een master- en specialisatieopleiding en meer dan 80 procent van de doctor in de wetenschappen.

Een bijzondere zorg van de University of Ljubljana is de overdracht van kennis aan de industrie, voor de veiligheid van het milieu, voor de gezondheid van mensen, de levenskwaliteit en de welvarende economie, daarom werken we nauw samen met veel Sloveense en buitenlandse bedrijven. Onze partners zijn vooraanstaande multinationals en Sloveense toporganisaties.

We nodigen je uit om je academische pad bij ons te beginnen, je persoonlijke en professionele carrièremogelijkheden te vergroten en een waardevol lid te worden van onze trotse en creatieve academische gemeenschap.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op onze universiteit.

Indrukken van studenten

Bezoek onze website hier om meer te lezen over studentenimpressies: href = "https://www.uni-lj.si/study/impressions/students-written/

133248_UL-KongresSquare.jpg

Locaties

Ljubljana

Address
University of Ljubljana
Kongresni trg 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenië

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Architecture
Zoisova cesta 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenië

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering
Tržaška cesta 25

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenië

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Public Administration
Gosarjeva ulica 5

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden