Princess Nourah Bint Abdulrahman University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Inleiding tot de universiteit

De opvoeding van vrouwen in het Koninkrijk Saoedi-Arabië heeft veel aandacht gekregen en dit heeft Saoedische vrouwen in staat gesteld om duidelijke stappen te maken om hun ambities te verwezenlijken en hun uniciteit op verschillende gebieden te onthullen. De Saudische vrouw is ontstaan, niet alleen op lokaal niveau, maar ook op internationaal niveau. We zien voorbeelden van Saoedische vrouwen op het gebied van cultuur en gespecialiseerd onderzoek, voorbeelden die worden gerespecteerd en erkend in internationale arena's en in de verschillende wetenschapsdomeinen, wat hun succes en hun waardigheid bewijst die in tegenspraak is met die van hun leeftijdsgenoten in andere geavanceerde landen.

PNU is een van de resultaten van de aandacht die wordt besteed aan het hoger onderwijs van vrouwen. Deze aandacht begon vroeg toen het Generaal Presidium voor de opvoeding van meisjes in 1390 AH het eerste college voor vrouwen oprichtte dat overeenkomt met 1970 CE. De inauguratie van meer hogescholen volgde tot 102, variërend van hogescholen tot intermediaire hogescholen en community colleges. Deze werden verdeeld over 72 Saudische steden en omvatten 600.000 studenten.

Alleen al in Riyad zijn er zes colleges; namelijk het College of Education for Liberal Arts Disciplines, het College of Education for Scientific Disciplines, het College of Education for the Development of Teachers, het College of Social Services, het College of Home Economics en het College of Fine Arts.

In 1427 AH werd een koninklijk bevel uitgevaardigd voor de oprichting van de eerste universiteit voor vrouwen in Riyadh, onder toezicht van het Ministerie van Hoger Onderwijs. Dit omvatte de zes colleges in Riyadh, naast een aantal nieuwe hogescholen opgericht met het oog op onderwijs en ontwikkeling van vrouwen in het Koninkrijk.

De universiteit werd ingehuldigd in 1428 AH met de benoeming van zijn eerste rector, HH Dr. Al-Jawhara bint Fahd Al-Saud.

Op woensdag 29/10/1429 AH werd de universiteit geëerd met de bewaarder van de twee heilige moskeeën die de hoeksteen voor de universiteitscampus vormden. Zijne Majesteit zag het in die tijd het beste om de naam te veranderen in Princess Nourah Bint Abdulrahman University (PNU); Prinses Nourah is de zus van de stichter van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, de overleden koning Abdul Aziz bin Abdulrahman.

Visie, missie en waarden

Visie:

Een baken worden van kennis en ethische praktijken voor vrouwen.

Missie:

Een uitgebreide universiteit voor vrouwen worden, die zich onderscheidt door academisch leiderschap en wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt ​​aan de opbouw van een kenniseconomie met maatschappelijke en internationale partnerschappen.

waarden:

Loyaliteit, integriteit, vertrouwen, uitmuntendheid, onderscheid, toewijding aan kwaliteit en professionaliteit.

Locaties

Riyadh

Address
Riyadh, Provincie Riyad, Saoedi-Arabië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden