King Abdulaziz University, Faculty of Economics & Administration FEA

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Faculteit Economie & Administratie (FEA) is de eerste faculteit vastgesteld op King Abdulaziz University (EEA). De oprichting van EEA is geworteld op een vergadering onder voorzitterschap van Zijne Majesteit Koning Faisal Bin Abdulaziz, en vond plaats in de zomer zijn kampioen in Tayif op 22 Jamad Alawal 1384H. Deze bijeenkomst heeft geresulteerd in de oprichting van een van de belangrijkste instellingen voor hoger onderwijs in het land (dwz EEA). EEA is begonnen met studenten in de eerste Faculty (dwz FEA) op 4 Rajab 1387H te aanvaarden; toen 68 mannelijke, 30 vrouwelijke studenten, 8 full time 4 parttime docenten, en 40 andere medewerkers begonnen met de grondslagen voor de twee academische afdelingen, die de Business Admin en de ministeries van Economie waren zijn. Bijgevolg had vier meer academische afdeling is binnen FEA opgericht om onder meer: ​​Public Administration, Accounting, Politicologie en Recht departementen. Vijf meer academische afdeling werd opgericht in 2009-2010, met inbegrip van: Management Informatie Systemen, ziekenhuizen en gezondheidscentra Services Management, Finance, Marketing, Human Resource Management Afdelingen. Vandaag de dag, FEA neemt het voortouw bij de concurrenten in het Koninkrijk van Saoedi-Arabië en het Midden-Oosten, gereflecteerd door de capaciteit (meer dan 20.000 studenten, en meer dan 400 docenten), waarheden van de academische programma's en de afdeling (11 BA-programma, 12 academische en uitvoerende Masters), de onderzoekscentra (R & D-centrum, en Hassan Abbas Sharbatly Digital Library), zijn moderne pedagogische methoden (FEA Virtual en Simulaties: Stock Market, Court, Accounting Firm, en Media Center), en het allerbelangrijkste, de concentratie op die voldoen aan de erkenningsvoorwaarden van verscheidene goed bekende en gerenommeerde internationale accreditatie-instanties.

Visie De Faculteit Economie en Administratie (FEA) is vastbesloten om de leidende positie te bereiken in de vormgeving van het onderwijs en de praktijk op het gebied van management, economie, boekhouden, recht en politieke wetenschappen niet alleen in Saoedi-Arabië, maar ook in het Midden-Oosten.

missie De Faculteit Economie en Administratie (FEA) is een landelijke multidisciplinaire instelling die full-time en part-time academici en studenten en werkende professionals worden geserveerd. FEA is toegewijd aan: · Dat haar afgestudeerden met kennis, vaardigheden en waarden die hen in staat stellen om deze attributen actief te integreren in hun professionele carrière. · Empowering faculteit een evenwichtige mix van fundamenteel en toegepast onderzoek dat de vooruitgang van de kennis zou verrijken en leveren wereldwijd creatieve oplossingen voor problemen die bestaan ​​in het nationale bedrijfsleven en overheid te produceren. · Het verhogen van de bijdragen van docenten, medewerkers en studenten om de verrijking van het algemeen welzijn van het maatschappelijk middenveld, het bedrijfsleven bedrijven en overheidsinstanties op lokaal en nationaal niveau. Dit wordt bereikt door het aanbieden van verschillende aangepaste onderzoek, overleg en docenten en studenten onder leiding van trainingsprogramma's die tegemoet te komen aan elke behoefte groep.

Locaties

Jeddah

King Abdulaziz University

Address
Jeddah, Mekka provincie, Saoedi-Arabië
Telefoonnr.
+966 2 640 0000

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties