Saratov Socio-Economic Institute

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Economie: Verleden, heden, toekomst

Besluit SNK op 13 augustus 1931 №694 werd gevormd Saratov Financiële en Economisch Instituut (sinds 1938 omgedoopt credit Saratov Economisch Instituut).

Besluit van de Sovjet-Unie van de Raad van Ministers op 11 september 1946 №10992-P credit Saratov Economisch Instituut werd samengevoegd met de Saratov Planning Institute onder de naam van Saratov Economisch Instituut. Besluit van de Opperste Sovjet van de Sovjet-Unie van 14 april 1982 Instituut werd onderscheiden met de Orde "Badge of Honor".

Orde van het Nationaal Comite van Rusland op 30 juni 1994 №633 Saratov Economisch Instituut werd omgedoopt in de Saratov State Academy of Economics.

Orde van het Russische ministerie van Onderwijs op 13 januari 1999 №45 Saratov State Academy of Economics omgedoopt tot de Saratov State Socio-Economic University. Het gereorganiseerd in overeenstemming met de volgorde van het Federaal Agentschap voor Onderwijs van 20 augustus 2007. №1529 "Op de reorganisatie van de staat educatieve instelling voor hoger onderwijs" Saratov State Socio-Economic University, "en de federale staat onderwijsinstellingen van het secundair beroepsonderwijs" Saratov technische school tak Technology en Finance", door toe te treden tot de University College van de industrie technologie en financiën.

Opdracht van het Ministerie van Onderwijs van Rusland op 3 mei 2011 №1577 staat educatieve instelling voor hoger onderwijs "Saratov State Socio-Economic University" werd omgedoopt tot federale staat de begroting onderwijsinstelling van het hoger onderwijs "Saratov State Socio-Economic University."

In overeenstemming met de Orde van het Russische ministerie van de 5 mei werd 2012 №381 SSSEU gereorganiseerd door middel van de overname door de Russische University of Economics vernoemd GV Plechanov. Op 28 januari, werd 2014 onderwijsinstelling bekend als de Saratov sociaal-economisch instituut (tak) VPO "Russische University of Economics vernoemd GV Plechanov."

Russische Federatie ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van 2015/08/19, de Saratov nummer 872 Sociaal-Economisch Instituut (filiaal) van de federale staat de begroting onderwijsinstelling van het hoger beroepsonderwijs "Russische Economic University vernoemd naar GV Plechanov "werd omgedoopt tot 13 oktober 2015 in Saratov Sociaal-Economisch Instituut (filiaal) van de federale staat de begroting onderwijsinstelling van het hoger onderwijs" Russische Economic University vernoemd naar GV Plechanov".

Saratov Sociaal-Economisch Instituut - een van de oudste en tegelijkertijd de zich snel ontwikkelende onderwijsinstellingen van het land. In 2011 heeft de universiteit viert haar 80-jarig bestaan. Momenteel SseI is een multidisciplinair educatief complex, dat bestaat uit 10 faculteiten, 34 afdelingen, technische industrie technologie en financiën, economische Lyceum, een centrum van de informatietechnologie en certificering training met Virtual tak van het Russische museum in de samenstelling ervan. Het instituut is actief in de ontwikkeling Master, het stelsel van aanvullende beroepsonderwijs, onderwijs op afstand, de opleiding van het onderwijzend personeel.

Het Instituut is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het onderwijsproces te organiseren, om de overgang van het principe van "onderwijs voor het leven" aan het principe van verzekeren "onderwijs -. Door zijn leven" In het 2013/2014 academisch jaar het instituut verzorgt opleidingen in de volgende fundamentele en aanvullende educatieve programma's: - Secondary (compleet) algemeen vormend onderwijs (2,0 jaar) - 1-programma; - beroepsonderwijs - 8 programma's; - HBO - 20 programma's (undergraduate) programma 32 (specialiteit), 7-software (MA); - Post-graduate beroepsonderwijs - 8 programma's (PhD), 16 programma's (postgraduaat); - extra beroepsonderwijs - meer dan 100 programma's.

Het aantal studenten op de basis onderwijsprogramma's van het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs van 7283 mensen, waaronder full-time - 5142, part-time - 1424 part-time - 53.

In de loop der jaren heeft het Instituut opgeleid meer dan 60.000 professionals, waarvan vele zijn de trots van de universiteit, nemen een vooraanstaande positie in de wetenschap, de openbare dienst, in de politiek en het bedrijfsleven: S.E.Prokofev - PhD, Professor, adjunct-directeur federale Thesaurie; N.P.Kondrakov - Doctor in de Economie, Professor, directeur van het Centrum ekkauntinga en Audit - Graduate School of International Business RANHiGS; V.N.Nikitenko - President van OJSC "Bank" Petrocommerce "; Sh Khalikov - Vice-voorzitter van de Civil "Renova"; S. Viljanen - hoofdredacteur van het tijdschrift "PC World"; MA Fateev - President van de Kamer van Koophandel van de regio Saratov, bevoegd voor de bescherming van de rechten van de ondernemers in het kader van de gouverneur van de regio Saratov; A.S.Larionov - Ph.D., Associate Professor, minister van de regio Saratov Financiën; A.A.Anfinogentova - lid van RAS, Doctor in de Economie, Professor, directeur van het Instituut voor Agrarische Problemen, Russische Academie van Wetenschappen en anderen.

Hoge kwaliteit professionele kennis biedt afgestudeerden gekwalificeerde docenten van het instituut - zijn "golden fund". Vandaag in de economie opereert 107 artsen van de wetenschappen en 276 kandidaten van de wetenschappen. Een van de leraren - twee geëerd Scientist van Rusland; 11 Geëerd Worker of Higher School; een winnaar van de Prijs van de president van de Russische Federatie op het gebied van het onderwijs. Het aandeel van de full-time docenten met academische graden en titels, is 83,4%, de graad van doctor in de wetenschappen en de titel van professor - 23,6%.

Het instituut actief ontwikkeld en toegepast in het onderwijs van innovatieve educatieve technologieën. In februari 2010 heeft de instelling is gecertificeerd en een document bevestigd dat is voldaan aan alle eisen van een kwaliteitsmanagement systeem met betrekking tot onderwijs en opleiding ontvangen. Continue verbetering van de kwaliteit van het onderwijsproces en de kwaliteit van de opleiding is verplicht voor een succesvolle werking en de verdere ontwikkeling van het instituut. Implementeerde een geïntegreerd systeem van kwaliteitsborging, met inbegrip van de invoering van nieuwe pedagogische en informatietechnologie, werkt methodisch en methodologische seminars, trainingen docenten en onderwijsondersteunend personeel, methodische en methodologische hulp aan jonge leerkrachten, kwaliteitscontrole in alle stadia van het onderwijsproces. Het systeem is ontworpen voor de praktische uitvoering van het instituut strategieën om de kwaliteit van het onderwijs met het oog op verhoging van de klanttevredenheid te verbeteren: leerlingen, hun ouders, werkgevers, de overheid en de samenleving als geheel.

De hoofdrichtingen van het waarborgen van de kwaliteit van het educatieve proces van het systeem in de Saratov sociaal-economische instituut zijn: - systematische monitoring en evaluatie van programma's en kwalificaties, het niveau van de studenten kennis en competenties van leerkrachten, de ontwikkeling van processen, objectieve criteria en indicatoren, conformiteitsbeoordelingsprocedures, de kwaliteit van het opleidingsniveau en de invoering van mechanismen van corrigerende maatregelen die nodig zijn om het te verbeteren en te elimineren inconsistenties; - scheppen van de noodzakelijke middelen om de kwaliteit van het onderwijs met betrekking tot elk van de opleiding te waarborgen; - het creëren van het verzamelen van gegevens, analyse en het gebruik van informatie, waarbij de openheid van het Instituut activiteiten voor het publiek; - de invoering van informatiesystemen voor de kwaliteit van het onderwijs, waarbij alle aspecten van de universiteit moet betrekking hebben op: academisch niveau, de vraag naar afgestudeerden op de arbeidsmarkt, de tevredenheid van studenten, docenten, medewerkers, onderwijsproces, het onderwijzen van de effectiviteit, de beschikbare training resources, de belangrijkste indicatoren van de universiteit, de belangrijkste documenten universiteit, met inbegrip van management onderwijs kwaliteit.

Versterking van de praktijkopleiding in een belangrijke manier om de gevestigde praktijk te trekken voor trainingen en grote hoofden van de overheid deskundigen van de Saratov regio, bedrijven, ondernemingen en organisaties uit te voeren.

Op dit moment hebben met succes de vorming van innovatieve wetenschappelijke en educatieve complex uitgevoerd, de belangrijkste elementen daarvan zijn de ruggengraat wetenschappelijk onderwijs en onderzoek gebieden. Vandaag de dag, de universiteit vier academische scholen (ervaringen uit het verleden en de huidige trends in de humanisering van de Russische maatschappij, het systeem van de factoren van de economische groei in het kader van de sociale en economische instabiliteit, het beheer van de corporate en de overheidsfinanciën, de institutionele structuur en institutionele governance in het innovatieklimaat) en vijf onderzoeksgebieden (methodologie herstructurering studie multilevel systemen, quality management methodiek voor de productie en het concurrentievermogen van de reële sector van de EC omy, het bankwezen en de concurrentie bancaire markt, verbetering van de fiscale en douanewetgeving en de toepassing ervan in de voorwaarden van de integratie van Rusland in de wereldeconomie, de ontwikkeling van wiskundige modellen en instrumenten voor de economie en business management oplossingen en forecasting taken).

SseI werd een netwerk van strategisch partnerschap op basis van lange termijn uitgebreide programma's van wederzijds voordelige samenwerking met bedrijven, bedrijven, organisaties en instellingen in de regio. Binnen dit kader, de universiteit jaarlijks concludeert 20-30 toegepast onderzoek contracten.

In het afgelopen decennium, significante positieve veranderingen in de organisatie van het wetenschappelijk onderzoek: de lijst van het onderzoek, vormt een cluster als een vorm van interdisciplinair onderzoek, heeft de universiteit de concurrentiepositie van de markt van educatieve diensten en wetenschappelijke producten steeg, is er sprake van de ontwikkeling van een innovatieve oriëntatie in de activiteiten van alle afdelingen geweest. Aanzienlijk het volume van toegepast onderzoek contracten met zakelijke entiteiten, en andere fundamentele onderzoek, betaald uit de begroting, uitgebreide editie van het wetenschappelijk, opleiding, educatief materiaal toegenomen, zijn onderzoekssubsidies toegenomen, programma ter ondersteuning van jonge wetenschappers, etc. Het totale volume van de financiering voor 2001-2013 jaar was 194.800.000. . Roebels, met inbegrip van fundamenteel onderzoek - ongeveer 77 miljoen. wrijven.

In de afgelopen dertien jaar, de faculteit van de Universiteit gepubliceerde 980 monografieën, 933 handboeken en handleidingen, uitgevoerd 499 conferenties (internationale - 135). Het onderzoek van de studenten wordt ontwikkeld door middel van hun deelname aan afdelings- en universitaire conferenties, wedstrijden, Olympiades. In overeenstemming met de moderne trends in de ontwikkeling van de Russische wetenschap in de vorming SseI actief onderzoek verricht en educatieve centra (SEC). Tot op heden zijn de volgende SseI wetenschappelijke en educatieve centra (NOTsy): economische geschiedenis; Toegepaste Sociale Wetenschappen; studie van een gezonde levensstijl en het voorkomen van verslavend gedrag van de jeugd; monitoring en analyse van de sociaal-economische positie van de regio Saratov.

Post-graduate opleiding aan het instituut wordt uitgevoerd door middel van postgraduate, doctoraal en senior onderzoekers in 10 wetenschappelijke richtingen en 16 specialiteiten. Het totaal aantal afgestudeerde studenten, promovendi en 330 mensen tot nu toe. Tijdens de werkzaamheden van het proefschrift ondernemingsraden beschermde bijna vijftienhonderd stellingen, waaronder 200 voor de graad van doctor in de wetenschappen. Voorbereidingen promovendi niet alleen voor de universiteiten en instellingen van de regio Saratov, maar ook voor andere regio's van Rusland en het GOS zarubezhya.V SseI de afgelopen jaren genomen belangrijke stappen in de ontwikkeling van aanvullende beroepsonderwijs.

Vandaag is het een geïntegreerd systeem van scholing, herscholing en bijscholing van managers en specialisten van de regionale en gemeentelijke overheden, organisaties en bedrijven in de regio Wolga, specialisten van onderzoek en onderwijs universiteiten van Rusland, het administratief personeel van de Russische Federatie nationale economie van de presidentiële programma van professionele boekhouders en accountants algemene audit, de specialisten van "Banking" financiële omvang van het programma op het gebied van de vertaling beroep ionalnoy communicatie, senior management van ondernemingen en organisaties in het kader van het programma "Master of Business Administration (MBA)," professionele marketeers op het programma "Rome" internationale standaard. Voor 10 jaar aan de Universiteit van DPO programma van extra beroepsonderwijs werden opgeleid bijna 24.000 studenten.

Prioriteit bij de ontwikkeling van het Instituut is de invoering van informatietechnologie in alle aspecten van haar activiteiten, die een hoog niveau van kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs, de efficiëntie van het wetenschappelijk onderzoek zorgt voor de oprichting van een gemeenschappelijke wetenschappelijke en educatieve ruimte, de vorming van het netwerk van pedagogische gemeenschappen. In het centrum van de informatietechnologie en certificering training SseI ontwikkeld en in de praktijk gebruikt een unieke vorm van wetenschappelijke, educatieve en educatief werk met het gebruik van informatie- en technologieën voor afstandsonderwijs, ontwikkeld en getest methoden van de ontwikkeling van elektronische leermiddelen van verschillende richtingen, de voorwaarden geschapen voor het verhogen van het algemene culturele niveau docenten en studenten door het grootschalige gebruik van IT in de virtuele vestiging van het Russische museum in de cat Oromo creëerde een van Ruslands grootste hogeschool en universiteit media bibliotheek van digitale bronnen in de wereld van cultuur, kunst en geschiedenis.

In juli 2004, een van de eerste 40 universiteiten in Rusland Economie ontving de Microsoft IT Academy status sinds 2008 werkt Academy Kaspersky, in 2012 SseI geopend Networking Academy CISCO, waardoor niet alleen de hoge kwaliteit van de opleiding van de studenten van de moderne informatietechnologie heeft, maar ook afgestudeerden krijgen professionele certificaten die internationaal worden erkend.

Saratov Sociaal en Economisch Instituut REU hen. GV Plechanov beschouwt internationale activiteiten een prioriteit van het werk en verkoopt het, het ontwikkelen van internationale samenwerkingsverbanden in het onderwijs, wetenschap en cultuur. Het Instituut ondertekend en uitgevoerd contracten (overeenkomsten) met 30 wetenschappelijke en educatieve instellingen in Europa, Centraal- en West-Azië.

Tijdens zijn lange geschiedenis van Economische Zaken nam deel aan vele internationale educatieve programma's en projecten, waaronder het project van het Erasmus Mundus-programma "De ontwikkeling van mechanismen voor de mobiliteit van studenten en de kwaliteit te waarborgen (FASTQUAD)». Consortium partners - universiteiten in Frankrijk, Spanje, Italië, Finland, Roemenië, Rusland.

Als onderdeel van het zesde kaderprogramma van de college Europese Unie nam deel aan het project CABRI-Volga "Samenwerking Langs een grote rivier. Institutionele coördinatie tussen de belanghebbende partijen voor het beheer van de milieurisico's in de Volga bassin"

In 2007-2008, een subsidie ​​van de British Council in het kader van het BRIDGE project werd gesteund door de Post Graduate Education Program for International menedzhmentu.V eindigde in juni 2013. Tempus ERAMIS project "Innovatie Master of Science programma als een dual competentie", waarin de begroting was van december 2009. Het consortium bestaat uit universiteiten in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Finland, Polen, Kazachstan, Kirgizië en Rusland. In 2013, het werd de Meester editie uitgevoerd van het programma is momenteel gaande toelating tot de master's degree in dit gebied.

In juli 2013 op basis van de samen te besparen met REU hen. GV Plechanov werd gehouden een internationale zomerschool "Beheer van de activiteiten van het bedrijf:. Het recht en de economie" De school werd bijgewoond door docenten en studenten uit Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Kroatië, Nederland, Rusland.

Sinds 2009 SseI worden uitgereikt in de Europese steekproef (Diploma Supplement) diploma. Dit is het officiële document inzake onderwijs, ontwikkeld in het kader van het integratieproces op het gebied van hoger onderwijs (het Bolognaproces) voor afgestudeerden van de Europese universiteiten door de normen van de Europese Commissie, de Raad van Europa en UNESCO. De applicatie wordt afgegeven aan de internationale erkenning van academische programma's SseI en in de internationale en binnenlandse arbeidsmarkten en educatieve diensten verbetering van het concurrentievermogen van de afgestudeerden. In 2013, het 12 aanvragen bij het diploma is afgegeven.

SseI onderzoeksteam, bestaande uit vooraanstaande wetenschappers van de universiteit, studenten en ouderejaars studenten, is uniek onder de universiteiten van het land, mei 2013 werd opgenomen in de European Research Consortium InterPARES project waarbij meer dan twintig toonaangevende universiteiten in Europa. Het doel van het onderzoek is om een ​​theoretisch en methodologisch kader voor het gebruik van digitale technologie te ontwikkelen om te creëren, beheren, behouden en bieden toegang tot de verslagen en online. Het team moet een theoretisch en methodologisch kader van het onderzoek te ontwikkelen, deze ervaring in het testen van hypotheses en de resultaten toe te passen om de resultaten onder degenen die ze zullen gebruiken in de praktijk te verspreiden.

Ook SseI krachtens de Overeenkomst inzake het beheer van de modernisering partnerschap met de gemeenteraad en de stad Stuttgart (Duitsland) neemt deel aan de Russisch-Duitse research project "Steun voor kleine en middelgrote bedrijven op gemeentelijk niveau." Het project is een product van de uitvoering van het partnerschap tussen de zustersteden van Stuttgart en Samara.

Sinds het begin van het schooljaar in 2013 om te besparen op regelmatige basis, houdt vergaderingen met vertegenwoordigers van verschillende vreemde culturen in een conversatie Cultureshock clubs, die samen met de internationale jongerenorganisatie AIESEC worden georganiseerd. In samenwerking met deze organisatie, kunnen de studenten krijgen ook vrijwilliger training in een vreemd land.

In de 2013-2014 academisch jaar, het instituut opgeleid meer dan 40 buitenlandse studenten uit de buurlanden, waarbij studenten de kans om hun horizon te verbreden en om internationale contacten te leggen geeft. Elk jaar in de economie gastheer is van de Festival van culturen waarin studenten vertegenwoordigen de tradities en gewoonten van de staat.

In het kader van het concept van de ontwikkeling van de internationale activiteiten en ontwikkelingsprogramma's van het Instituut voor 2013-2014 is van plan om de internationalisering van het leerproces uit te breiden in dit verband zal worden uitgevoerd door een aantal grote internationale evenementen.

In april 2014 Studenten krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een internationale Engels-talige educatieve cursus "Een blik op economische veranderingen» (Inzicht in economische veranderingen) te hebben. Studenten komen om ons van buitenlandse partner universiteiten (vooral in Europa), die samen met de studenten van ons instituut om economie te studeren en om kennis te maken met Rusland. Dit is een uitstekende gelegenheid om kennis op te doen, je Engels verbeteren en deelnemen aan een interessante internationale evenement. In juli 2014 Studenten zullen deelnemen aan een internationale zomerschool aan de schilderachtige oever van de Wolga, die samen met de docenten van de Russische Economic University zal worden gehouden. Plechanov (Mr. Moskou) en de Universiteit van Konstanz (DE).

Ook, als onderdeel van de overeenkomst tussen het reisbureau en SseI Catttour, zomer 2014 Studenten zullen in staat zijn om de reddende training in Turkije, dat zal oplopen tot praktisch onderwijs aan het curriculum passeren. Van bijzonder belang in dit programma is bedoeld voor studenten PROFIEL "hotel management en de toeristische sector," 3 en 4 gangen.

In het volgende studiejaar streeft het instituut naar inclusief onderwijs met universiteiten in West-Europa te ontwikkelen (Duitsland, Slowakije, Tsjechië, en anderen.). Studenten zullen worden blootgesteld aan de educatieve uitstap naar de High School of Riedlingen, het onderwijs voor een semester aan de Graduate School of Economics and Technology, de Aalen (vereist kennis van de Duitse taal) opleiding voor 1 semester aan de Graduate School of Koblenz (vereist kennis van het Engels), deelname aan het beursprogramma "Walter Halshtayn" voor een stage in Duitsland, opleidingen aan universiteiten in Slowakije, Tsjechië, training in Turkije en andere jaarlijkse uitwisseling van studenten.

In de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd het materiaal en de technische basis van de universiteit: in opdracht van de bouw van wetenschappelijke bibliotheek, 10-story pedagogische en administratieve, educatieve en laboratorium gebouwen, een sportcomplex met zwembad, gerenoveerd en voorzien van moderne faciliteiten aula. Het heeft een eigen energiecentrale en koffie buffetten in het onderwijs en laboratorium gebouwen, een gezondheidscentrum, uitgerust met moderne faciliteiten, sport-kamp "The Economist".

Het instituut richt zich op het versterken van de student regering, de patriottische opvoeding van jonge mannen en vrouwen om hun artistieke en sportieve vaardigheden te ontwikkelen.

SseI student club - een van de beste in de omgeving. Het brengt ongeveer 300 studenten die hun creatieve vaardigheden in tientallen teams uit te oefenen: KVN team "Team saving", "garens" atelier, drama studio; dance collectieven "Elegance", "Exercise", "Eylau", een ensemble van ballroom dans, break-dance, pop vocal studio, club, etnische cultuur, "Fun", folk en pop ensembles, poppentheater, en vele anderen.

Elk jaar, student teams van amateur actief deel te nemen in de lichte, langverwachte, onvergetelijke gebeurtenis in het leven van alle leerlingen - het festival "Student Spring". Winnaars interdepartementale stadium vertegenwoordigen de universiteit in de regionale wedstrijd "Student Spring" en vaak worden de winnaars en deelnemers van de Al-Russische wedstrijd, die in verschillende steden van Rusland plaatsvindt.

Club vrolijk en vindingrijk SseI ook een van de beste in Saratov. KVN team "Team van de economie" in de afgelopen jaren is een regelmatige finalist Saratov regionale competitie van de KVN, herfst en lente bekers drinken, winnaars van de "KVN op de Wolga" festival, de deelnemers van de internationale festivals van KVN in Sochi, de winnaars van het festival "Russische Student Spring".

Goede traditie werd gehouden in de Universiteit van "Miss" Economy van de concurrentie. " Deze identificatie van de meest charmante en sierlijk, de meest intelligente en getalenteerde meisjes van de middelbare school. De winnaars van de wedstrijd deel te nemen aan een regionale schoonheidswedstrijd "Miss Spring" en de Al-Russische wedstrijd "Miss Rusland".

Een van de meest leuke vakantie een student Tatiana's Day. Het is een traditie om de dag te vieren van Russische studenten zich hebben onderscheiden in het afgelopen jaar, studenten en docenten van de universitaire diploma's en bedankte directeur van het instituut.

Bijzondere aandacht wordt gegeven aan middelbare scholieren in het ritueel van de inwijding. De plechtigheid van dit evenement geeft de begroeting directeur eerstejaars en het overhandigen hen een symbolische boekje.

Locaties

Saratov

Address
89, Radischeva str.
410003 Saratov, Saratov Oblast, Rusland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: