Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University werd opgericht in 1899. Onlangs werd SPbPU "National Research University", ook bekend in Rusland en daarbuiten als Polytechnic Institute - een erkende Russische en wereldwijde leider op het gebied van hoger technisch en economisch onderwijs. Op dit moment blijft het ook op de leidende posities in de rating van Russische ingenieursbureaus voor hoger onderwijs. De Polytechnische Universiteit is gebaseerd op een compacte parkachtige campus in het noordwestelijke stadsdeel St. Petersburg. Een groter deel van de campus is een groot park met een groot aantal universitaire gebouwen eromheen verspreid.

SPbPU_Main

Op dit moment zijn er in SPbPU 33000 studenten en postdoctorale studenten, meer dan 7500 van hen zijn buitenlandse burgers uit 98 landen die jaarlijks studeren aan verschillende SPbPU programma's. De universiteit voert onderwijs uit op de volgende gebieden: engineering, natuurkunde, economie, geesteswetenschappen en informatietechnologieën.

De universiteit leidt specialisten op in 52 bacheloropleidingen en 154 masteropleidingen, 92 Ph.D. programma's en 90 doctoraatsprogramma's. Daarnaast zijn er in SPbPU een aantal niet-degree en internationale educatieve programma's.

In 2007 won SPbPU een wedstrijd "Innovation University", gefinancierd in het kader van het nationale project "Education". In 2010 kreeg SPbPU de status "National Research University". Tegenwoordig ontwikkelt SPbPU zich als een nieuwe type onderzoeksuniversiteit, die multidisciplinaire R integreert

De universiteit is trots op haar jarenlange traditie van internationale samenwerking met vele buitenlandse onderwijsinstellingen, onderzoeksorganisaties en industriële bedrijven op het gebied van onderwijs en wetenschap. Onder de universitaire partners bevinden zich meer dan 300 universiteiten uit 68 landen, 131 wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen en 172 bedrijven uit 55 landen.116037__OAE0091.jpg

Binnen de universiteit zijn er meer dan 40 onderzoeks- en opleidingscentra die samen met de bedrijven Motorola, Microsoft en AT gezamenlijk onderzoek uitvoeren

Tegenwoordig omvat de structuur van de Polytechnische Universiteit:

 • 11 Instituten en Graduate School of Biotechnology and Food Science
 • Meer dan 100 afdelingen en 120 R
 • Onderzoekscentra, innovatielaboratoria, wetenschapspark
 • Fundamentele bibliotheek - een van de grootste wetenschappelijke en technische bibliotheken in Rusland
 • Internationale studentencampus
 • Medisch Centrum
 • Modern sportcentrum
 • University Accommodation (23 slaapzalen)
 • Concertzalen etc.

Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University presenteert haar internationale masteropleidingen. Deze programma's worden volledig in het Engels afgeleverd door professoren van wereldklasse van SPbPU en andere Russische en buitenlandse universiteiten. Ze bieden unieke kansen voor internationale mobiliteit bij toonaangevende Europese universiteiten. We organiseren praktische trainingen en stages voor onze studenten in bekende bedrijven.

Belangrijkste voordelen

 • Een breed scala aan onderwerpen
 • Combinatie van fundamentele voorbereiding en praktische studies
 • Kansen voor internationale mobiliteit - semester in het buitenland bij academische partners van SPbPU
 • Opties voor dubbele graden
 • Hoogleraren van wereldklasse van SPbPU en toonaangevende Europese universiteiten
 • Toekomstige succesvolle carrière in topfuncties bij bedrijven die actief zijn op de wereldmarkt
 • Beurzen voor beste internationale en Russische studenten
 • Comfortabele slaapzalen en een bewogen studentenleven
 • Studeren aan een van de mooiste steden ter wereld

De Polytechnische Universiteit is een grote gemeenschap - het biedt een breed scala aan sociale, culturele, recreatieve en up-to-date faciliteiten op de campus voor haar studenten en personeel. Deze zijn beschikbaar voor al diegenen die wensen te genieten van een bedrijfsleven van de universiteit in overeenstemming met hun persoonlijke zorgen. Of het nu gaat om sport, muziek, dansen, acteren of wat dan ook - je kunt faciliteiten en mensen vinden om je interesses te delen. Degenen die deelnemen aan het bedrijfsleven halen er veel profijt uit, terwijl ze op de universiteit en in de latere jaren: vriendschappen op deze vriendelijke campus een heel leven lang meemaken.

Internationale masteropleidingen hebben drie hoofdfocus:

 1. bouwkunde
 2. Natuurwetenschappen
 3. Economie

Neem een kijkje op de aangeboden programma's.

Locaties

Sint Petersburg

Address
Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University
Polytechnicheskaya, 29

195251 Sint Petersburg, Sint Petersburg, Rusland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden